4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning
all-inclusive-vakantie-hongarije
Op korte afstand (slechts 2uur vliegen)
Genieten aan het grootste warmwatermeer van Europa
Meer dan 10 verschillende nationale parken

All inclusive vakantie hongarije

Hongarije grenst aan het oostelijke deel van Oostenrijk en wordt steeds populairder onder vakantiegangers. Het land – dat deel uitmaakte van het machtige Oostenrijk-Hongarije – heeft een unieke sfeer en een rijke geschiedenis. Het land heeft voor iedereen wat te bieden. Houd je van een lekkere vakantie aan het water? Dan boek je een van de vele resorts aan het Balatonmeer. Houd je van architectuur, cultuur en wil je een stedentrip doen? Dan hebben steden als Boedapest (zie tips stedentrip Boedapest) en Debrecen ontzettend veel te bieden. Ben je gek op natuur, wandelen en fietsen? Dan kan je een accommodatie boeken rondom Nationaal Park Hortobágy, Nationaal Park van Bükk of Nationaal Park van Aggtelek.

  • Binnen 2 uur vlieg je naar de hoofdstad Boedapest waar jouw vakantie kan beginnen
  • Aan het Balatonmeer vind je alle ingrediënten voor een onbezorgde zonvakantie
  • Geniet van prachtige oude steden als Boedapest, Eger, en Szeged.
LandHongarije
Populaire all-in bestemmingenBalatonmeer, Boedapest
Vliegtijd vanaf Amsterdam (gemiddeld)2 uuur
Prijsniveau all-in resorts
BetaalmiddelHongaarse forint (HUF)
TaalHongaars
TijdsverschilGeen
Bijgewerkt doorHans
Laatst bijgewerkt28 mei 2024

Het weer in Hongarije

Wat is er allemaal te zien en te doen in hongarije?

Natuur

Het Hongaarse landschap is uitermate geschikt om te fietsen. Het merendeel van het land bestaat namelijk uit laagvlakte. Kenmerkend aan deze laagvlakte is de poesta. De Puszta – zoals de Hongaren het noemen – is een steppelandschap. In het noorden vind je het Hongaarse Middelgebergte. Dit gebergte reikt niet veel hoger dan 1.000 meter. Daarnaast vind je in het zuiden een bergrug van 45 kilometer lang. Het hoogste punt van dit Mecsekgebergte is slechts 692 meter hoog. Je hoeft je dus geen zorgen te maken om grote hoogtes. Het Balatonmeer in het westen van Hongarije is een belangrijke toeristische trekpleister. Het is het grootste meer van Midden-Europa en heeft een gemiddelde diepte van drie meter. Hierdoor is het water in de zomermaanden relatief warm. Rondom dit meer vind je talloze badplaatsen waar je heerlijk kunt vertoeven. Ook is er veel wijnbouw in deze streek.

Cultuur

De Hongaarse volk stamt af van verschillende culturen die per paard het huidige Hongarije bereikten. Paardrijden zit daarom ook in hun bloed. Overal in het land vind je stoeterijen waar paardenrassen worden gefokt, zoals bijvoorbeeld de lipizzaners. Buiten de steden worden ook nog talloze demonstraties gegeven van de paardrijkunst. Een ander stukje Hongaarse cultuur is hun eigen variant van de kunststroming Jugendstil. Deze unieke sierarchitectuur zie je vooral terug op gebouwen in de abrikozenstad Kecskemét. Maar ook in Szeged en de hoofdstad Boedapest is deze stijl aanwezig. Verspreid door het land zul je geconfronteerd worden met volksdansen, zoals de Verbunk, de Csárdás, de Karikazo en de Ugros. Deze dansen worden natuurlijk uitgevoerd met traditionele volksmuziek en klederdrachten. Ook zul je hier en daar nog wat sporen van het communisme tegenkomen.

Meer inspiratie? Bekijk ook meer informatie over Griekenland en Frankrijk.

Bezienswaardigheden

Eén van de grootste bezienswaardigheden is de hoofdstad Boedapest. De rivier de Donau splitst deze grote stad in tweeën. Aan de ene kant van de rivier vind je het heuvelachtige machtscentrum Boeda. Aan de andere zijde vind je het laaggelegen zakencentrum Pest. Deze twee tegenpolen vormen één wereldstad met een historisch centrum vol prachtige gebouwen. s’ Nachts heb je op de oevers van de Donau een magisch uitzicht. Een andere toeristische trekpleister is het jaarlijkse muziekfestival Sziget. Dit 7-daagse festival – waar voornamelijk buitenlandse jongeren op afkomen – is inmiddels uitgegroeid tot het grootste muziekfestival van Europa. Sziget vindt meestal plaats in de eerste week van augustus en in de laatste jaren waren er ruim 450.000+ bezoekers, waaronder ongeveer 18.000 Nederlandse jongeren. De ouderen onder ons zullen waarschijnlijk weinig voelen voor een bezoekje aan dit festival. En dat is logisch! Gelukkig heeft Hongarije veel meer moois te bieden, zowel het landschap als de cultuur.