4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning

All-inclusive Stedentrips

Wie houd er nu niet van een korte stedentrip naar een toffe stad binnen of buiten Europa? Een citytrip biedt de mogelijkheid om in een aantal dagen een volledig nieuwe stad te leren kennen. Je bent even helemaal in een nieuwe wereld. Een andere cultuur, natuur, keuken, klimaat en toffe bezienswaardigheden geven je echt het gevoel dat je er even uit bent. Het is ontzettend leuk om een citytrip te doen met je partner of een goede vriend. Tijdens zo’n trip maak je namelijk echt even tijd voor elkaar. Samen de reis plannen en onderweg zijn is een heel leuke ervaring. Wanneer je het goed plant hoeft een citytrip je bovendien bijna geen vakantiedagen te kosten! Toffe stedentrips in Europa zijn Valencia, Parijs, Barcelona, Berlijn, Londen en Lissabon. Buiten Europa zijn New York, Tel Aviv, Marrakech en Miami heel toffe plekken om te ontdekken. Bij het boeken van de stedentrip kan je kiezen voor diverse verzorgingstypes. Wil je enkel logies, ontbijt, volpension of juist all-inclusive? Een all-in-stedentrip is misschien niet zo gebruikelijk maar vaak wel mogelijk! Op deze pagina vind je alle informatie en delen we de de beste stedentrip deals van maart 2024!

 • Een stedentrip is een korte weekendbreak waarin je een nieuwe stad helemaal kunt ontdekken.
 • Je verblijft in het hart van de stad en maakt kennis met een heel andere cultuur, taal, keuken en de mooiste bezienswaardigheden.
 • Populaire bestemmingen binnen Europa voor een stedentrip zijn Valencia, Parijs, Berlijn, Boedapest en Lissabon.
 • Buiten Europa kiezen veel Nederlanders voor New York, Tel Aviv, Marrakech en Miami.
 • Ook in Nederland heb je heel veel toffe steden zoals Amsterdam, Delft, Maastricht, Den Haag en Rotterdam die zich ideaal lenen voor een korte weekend break.
 • Een citytrip hoeft niet duur te zijn, je kunt in korte tijd veel zien en meemaken en het is ontzettend leuk om een tripje te plannen!

De leukste all-in citytrips boeken (A-Z)

Ben jij op zoek naar de bestemming voor jouw volgende citytrip? In Europa kan je oneindig veel kanten op. Van het bekende Parijs en Londen tot het wat minder bekende Boedapest of Athene. Ook in Nederland heb je prachtige steden zoals Amsterdam en Maastricht die zich perfect lenen voor een korte weekendbreak. Wanneer je een vlucht plus hotel boekt als pakketreis is jouw citytrip ook nog eens gedekt door het garantiefonds. Hieronder vind je onze favoriete (van A tot Z) steden voor een heerlijke citytrip!

Aken

Deze stad heeft je zoveel te bieden dat een citytrip meer dan waard is! Zijn middeleeuwse karakter zal u zeker charmeren. Er zijn talrijke monumenten zoals het stadhuis en de dom, beiden zijn UNESCO werelderfgoed. Ook de gezellige straatjes en boetiekjes mag u zeker niet missen!

Bezienswaardigheden in Aken :

 • Dom: De dom van Aken werd in opdracht van Karel de Grote gebouwd op het einde van de 8e eeuw. Deze werd hier ook begraven. In deze kerk werden talrijke Duitse koningen gekroond. Er bevindt zich ook een schatkamer waar een unieke verzameling kostbare bezittingen van de dom worden tentoongesteld.
 • Stadhuis: Het stadhuis werd gebouwd in gotische stijl midden 14e eeuw. De voorgevel is indrukwekkend. Het gebouw kan ook binnenin worden bezocht. Ook staat hier Karel de Grote centraal.
 • Kuuroorden: Warmwaterbronnen zijn al sinds de oudheid zeer populair in deze stad. Ook nu zijn er nog verschillende kuuroorden waar u zich goed kan ontspannen.

Amsterdam

Bij het aanleggen van de grachten kreeg Amsterdam de naam ‘Venetië van het noorden’. U kan dus de stad verkennen door middel van rondvaartboten. Amsterdam heeft enorm veel bezienswaardigheden, hiertoe behoren niet alleen de talrijke musea maar ook de galeries, winkels en markten. Er is ook een bruisend nachtleven zodat ook jongeren zich zeker niet zullen vervelen in deze prachtige stad! Zie ook deze 5 leuke hotels in Amsterdam in ons blog.

Bezienswaardigheden in Amsterdam :

 • Anne Frank Huis: Ook wel bekend als het ‘achterhuis’. In dit huis leefde de familie Frank ondergedoken tijdens de tweede wereldoorlog. Het alom bekende dagboek van Anne Frank werd toen geschreven. Het huis is gelegen aan de Prinsengracht.
 • Van Gogh museum: Dit museum heeft zeer veel kunstwerken van Vincent van Gogh in zijn bezit. Ook hangen er enkele kunstwerken van andere 19de eeuwse kunstenaars.
 • Koninklijk Paleis: Dit gebouw was het originele stadhuis van Amsterdam. In 1808 vormde Koning Lodewijk Napoleon dit gebouw om tot een paleis. Er staan prachtige beelhouwwerken en hangen vele schilderijen.

Antwerpen

Meesterwerken in de Onze-Lieve-Vrouw-Kathedraal, een oase van rust in de Vlaeykensgang, het Begijnenhof of de Botanische tuin. De gezelligheid op de Groenplaats en Grote Markt, etc. Antwerpen verwent als geen andere stad de gastronomen en levensgenieters! Goed eten in Antwerpen is dan ook mogelijk in tientallen verschillende restaurants.

Bezienswaardigheden in Antwerpen :

 • Rubenshuis: Peter Paul Rubens maakt je getuige van zijn haast ongeremde, creatieve geest in het Rubenshuis op de Wapper!
 • De Zoo: Laat het groene hart van de stad je verrassen met 769 diersoorten, een dolfinarium, planetarium, natuurhistorisch museum, wintertuin en aquarium. Plezier gegarandeerd voor jong en oud!
 • Onze-Lieve-Vrouw-Kathedraal: De Onze-Lieve-Vrouw-Kathedraal is de kathedraal van het bisdom Antwerpen. De toren van 123 meter is de hoogste kerktoren van de Benelux en de blikvanger van Antwerpen. De kathedraal aan de Groenplaats beschikt over een indrukwekkende kunstverzameling die je zeker gezien moet hebben!
 • Diamanten: Hou je van diamanten? Breng dan zeker een bezoek aan het diamantenmuseum in de Joodse wijk. Door levendig beeldmateriaal ontdek je in het museum het proces van het ontstaan van diamant tot sierdiamant in schitterende juwelen. Een ervaring die je zeker niet mag missen!

Athene

De hoofdstad van het prachtige Griekenland waarin 40% van alle Grieken wonen. Athene heeft een zeer rijkegeschiedenis, de Akropolis, Agora en het stadion van de eerste echte Olympische Spelen. Er zijn talrijke ruines, gebouwen en musea te bezoeken. Athene is zowaar een stad vol verassingen!

Bezienswaardigheden in Athene :

 • Akropolis: Akropolis betekent letterlijk “hoge stad”, de restanten van deze oude stad staan dan ook op 150 meter boven Athene. Het meest bekende monument op de Akrpolis is het Parthenon. Ook hebt u vanaf deze hoogte een prachtig uitzicht!
 • Agora: Dit was het centrum van de stad in de oudheid. De gebouwen van het bestuur en rechtspraak van de stad waren hier gelegen. Hier werden allerlei activiteiten zoals sportwedstrijden en spektakels georganiseerd. De kerk van de Heilige Apostelen staat aan de zuidkant van de Agora en is zeker de moeite waard om te bezoeken!
 • Stadion Panathinaiko: Dit stadion is het atletiekstadion van de allereerste Olympische spelen in 1896. Het stadion bestond toen reeds 2200 jaar! Het is gelegen in het hart van Athene.

Barcelona

Barcelona is een prachtige en bruisende stad. U zal ogen tekort komen wanneer u de stad bezoekt. De Sagrada Familia, La Rambla, het olympisch dorp, Casa Mila en nog zoveel meer heeft Barcelona u te bieden! Door de veelzijdige architectuur ontdekt u steeds nieuwigheden. Ook het nachtleven staat in Barcelona niet stil! Barcelona is ook een stad die eenvoudig te bezoeken is via de fiets. Een leuke fietsvakantie in Spanje moet dus zeker langs Barcelona passeren.

Bezienswaardigheden in Barcelona :

 • La Rambla: Eén van de of misschien wel de gezelligste wandelboulevard ter wereld. Door de vele straatartiesten en winkeltjes hangt er steeds een gezellige sfeer!
 • Sagrada Familia: Het meesterwerk van Gaudi is de Sagrada Familia. De kerk is al in aanbouw sinds 1882 en is een mix tussen oude en moderne architectuur. Dit kunstwerk is meer dan de moeite waard om te bezoeken!
 • Montjuïc: Hier werden de olympische spelen van 1992 gehouden. Zoals vaak werd het olympisch dorp nooit afgebroken en kan u deze nog steeds bezoeken. U kan de sportfaciliteiten van toen bezoeken of uitrusten op één van de pleintjes en genieten van het mooie uitzicht over Barcelona!
 • Park Güell: Dit park is nog zo’n prachtige creatie van Gaudi. Er is veel gebruik gemaakt van kleurrijke mozaïeken van glasscherven en keramiekscherven. Het centrale plein is omarmt door een unieke bank waar u ook een mooi zicht hebt over het park en de stad.

Berlijn

Deze zeer ontwikkelde en moderne stad heeft een waaier aan activiteiten. De Berlijnse muur scheidde ooit de stad in 2 delen waardoor er nu bijna alles dubbel is. Indrukwekkende gebouwen, musea, parken, kunsttentoonstellingen, etc. In Berlijn valt steeds wat te ontdekken!

Bezienswaardigheden in Berlijn :

 • Reichstag: Dit gebouw werd na de tweede wereldoorlog volledig gerestaureerd en voorzien van een enorme glazen koepel. Er is een restaurant op het dakterras met een geweldig zicht over de stad. De Rijksdag wordt ook weer gebruikt als zetel van het Duitse parlement. U kan dit gebouw dagelijks gratis bezoeken!
 • Schloss Charlottenburg: Dit koninklijk paleis in rococostijl dateert uit 1695. De gouden galerij, witte zaal en de kasteeltuin zijn zeker een bezoek waard!
 • Brandenburger Tor: Deze oude stadspoort was ooit de markering van de scheiding tussen het oosten en het westen. De bouw van de muur startte hier tijdens de Koude Oorlog.
 • Holocaustmonument: 60 jaar na het einde van de tweede wereldoorlog werd dit groots monument geopend als gedenkplaats aan alle vermoorde joden tijdens WO II. Op een oppervlakte van 19000 m² staan betonblokken op een raster. U kan hiertussen wandelen en ondertussen stilstaan bij wat er zich toen afspeelde.

Boedapest

In Boedapest, de koningin van de Donau, verdeelt de rivier de Donau de stad in 2 delen. Aan de Budazijde ligt de Citadel van Boedapest die je een prachtig zicht over Boedapest geeft! De andere kant van de Donau is de Pestzijde waar je kan genieten van talloze historische monumenten en kunst. Boedapest is ook zeer beroemd om zijn thermale baden in de badhuizen. Wij raden je aan om gebruik te maken van de Budapest Card, hiermee maak je je citytrip in Boedapest heel wat voordeliger! Zie ook: Tips voor een stedentrip naar Boedapest.

Bezienswaardigheden in Boedapest

 • Koninklijk paleis op de Burchtheuvel: De Burchtheuvel bevindt zich in het stadsdeel Boeda dat zeer heuvelachtig is. In de 13de eeuw werd hier een burcht gebouwd dat 7 eeuwen lang als koninklijk paleis gebruikt werd. De burcht werd al enkele keren gerestaureerd en dient nu als museum. Vanaf het Visserbastion in de burchtwijk heb je een prachtig overzicht over Boedapest. Ook zijn er hier talrijke gezellige restaurants te vinden!
 • Kettingbrug: Doordat de Donau midden door Boedapest stroomt zijn er 9 bruggen die de stadsdelen met elkaar verbinden. De Kettingbrug is veruit de meest imposante van deze 9 bruggen. Je kan vanaf deze brug prachtige panoramafoto’s maken van Boedapest. Het is aangeraden om deze brug ook eens ’s avonds de bezichtigen wanneer deze prachtig verlicht wordt.
 • Terrorhaza Museum: Dit omstreden museum geeft de recente geschiedenis van Hongarije weer. Hongarije heeft onder bestuur gestaan van het Nazisme en Communisme en maakt nog niet zo lang deel uit van Europa. Na de val van het Communisme in Oost-Europa werd er beslist om dit voormalig hoofdkwartier van de Pijlkruisers en de communistische staatspolitie als museum in te richten.
 • Thermale baden: In Boedapest vind je heel wat eeuwenoude en moderne badhuizen. Laat je dus zeker onderdompelen in de badcultuur van Hongarije!

Keulen

De stad Keulen is beroemd om de talrijke kerken en zijn rijke geschiedenis. Maak zeker tijd voor een boottochtje op de Rijn. Sluit de dag zeker af met het theater of proef van het nachtleven in een gezellig maar trendy café of barretje.

Bezienswaardigheden in Keulen

 • Kölner Dom: Met zijn torens die tot 175 meter hoog zijn, is het de grootste kathedraal van Duitsland en trekt hij jaarlijks zo’n 6 miljoen toeristen.
 • Wil je een adembenemend uitzicht over Keulen en de Rijn? Dan moet je zeker de 509 treden van de Kölner Dom beklimmen!
 • Romaanse kerken: Keulen telt 12 prachtige Romaanse kerken. Deze kerken werden zwaar beschadigd tijdens de tweede wereldoorlog, maar werden gelukkig terug heropgebouwd. Het zijn één voor één architecturale parels! Het is zeker de moeite om enkele van deze kerken te bezoeken!
 • Op en langs de Rijn: Keulen kan je best van zijn mooiste kant bewonderen aan boord van een schip. Laat je betoveren door de prachtige skyline en de bruggen met onder andere Duetzer Brücke en de Hohenzollernbrücke.

Londen

In deze miljoenenstad zijn zoveel dingen te bezichtigen dat u zeker niet toe zal komen met een dagtrip en dus minstens enkele dagen nodig hebt! De bobbies en dubbeldeksbussen zijn nog maar het begin van deze boeiende stad! Ook erg leuk om te met een groep singles te verkennen.

Bezienswaardigheden in Londen :

 • Big Ben: Deze 96 meter hoge toren werd vernoemd naar Sir Benjemin Hall. De klok begon te luiden in 1858. Om het uur slaat de klok. Het geluid van de klok is wereldwijd bekend.
 • Madame Tussaud’s: Het wereldbekende wassenbeeldenmuseum is één van de grote trekpleisters in Londen. Robbie Williams, Angelina Jolie, Britney Sprears zijn één van de vele sterren waar je voor één keer dichtbij kan staan.

Maastricht

De stad Maastricht staat voor Bourgondisch, zuiders, sfeervolle pleinen en culinaire verrassingen. Door zijn universiteit en hogeschool is Maastricht ook bekend als studentenstad. De geschiedenis van deze stad gaat terug tot in de Keltische tijd. Ontdek de oude kerken en de parels van de stad!

Bezienswaardigheden in Maastricht :

 • Vrijthof: Het Vrijthof is het kloppend hard van Maastricht. Het ligt voor de Sint-Servaasbasiliek en bevat vele gezellige restaurants en cafés. Je maakt kennis met de authentieke charme die Maastricht je te bieden heeft.
 • Helpoort: De Helpoort is de oudste en bovendien de enige stadspoort die nog aanwezig is in Maastricht. De poort is gebouwd in 1229 en maakt deel uit van de eerste stadsmuur.
 • Sint Pietersberg Grotten: De Sint Pietersberg Grotten is een doolhof van meer dan 20000 gangen. Deze is gelegen op een 10 tal meter onder de beroemde Sint Pietersberg. Twee gangstelsels zijn voor het publiek geopend. Op de wanden staan zeer oude en interessante tekeningen en opschriften. De temperatuur in de grotten bedraagt ongeveer 9 a 10 graden.

Milaan

Milaan is de tweede grootste en DE mode stad van Italië. In het centrum van de stad schittert de Dom op het Piaza del Duomo. Deze stad is een parelt op architectuur en design vlak!

Bezienswaardigheden in Milaan :

 • Duomo: De Dom van Milaan is de kern van de oude binnenstad. Het is een gotische kathedraal waarvan de bouw in de 14de eeuw is gestart en 5 eeuwen nadien pas is voltooid. U kan de Dom bezoeken en op het dak genieten van een prachtig zicht over de hele stad!
 • Teatro alla Scala: De Scala van Milaan, een natte droom voor iedere operazanger! Het is wellicht het meest toonaangevende operagebouw in de wereld.

Nice

De stad is een grote toeristische trekpleister aan de Franse Riviera. Door haar zwoele klimaat is Nice het hele jaar door aantrekkelijk. Kom er genieten van de ondergaande zon en van de majestueuze architectuur, en je zult onmiddellijk begrijpen waarom Nice de ‘parel van het Zuiden’ genoemd wordt.

Bezienswaardigheden in Nice :

 • Mamac: Ben je een liefhebber van avant-gardistische kunst? Kom dan zeker een bezoekje brengen aan het Musée d’Art Moderne et d’Art Comtemporain! Ook is de uitgebreide collectie aan pop-art zeker de moeite om te zien.
 • Promenade des Anglais: Deze promenade is de kern van het toeristische Nice. Met zijn mooie gebouwen, musea, winkels en restaurants zal u weten wat te doen!

Parijs

Deze veelzijdige stad is één van de populairste citytrip bestemmingen. Parijs heeft zoveel te bieden zodat u er zeker enkele dagen zoet bent! De verschillende wijken, de vele bezienswaardigheden en zijn unieke sfeer laat ieder hart smelten! Als u alle bezienswaardigheden in Parijs wilt bezoeken kan u hier beter meerdere dagen verblijven, helemaal perfect voor een citytrips dus!

Bezienswaardigheden in Parijs

 • Eiffeltoren: Dit monument werd ontwerpen voor de wereldtentoonstelling in Parijs. Vanop de verschillende verdiepingen hebt u een uniek uitzicht op de grootstad.
 • Louvre: Voor het een museum werd was het het paleis van koning Karel V. Het is het op 2 na grootste museum ter wereld en bezit kunstwerken van onschatbare waarde zoals de Mona Lisa van Leonardo Da Vinci en de Venus van Milo.
 • Arc de Triomphe: Dit 50 meter hoge monument werd onder bevel van Napoleon gebouwd. Er brandt een eeuwig vuur ter ere voor de soldaten die voor het vaderland stierven. U kan het monument via een tunnel bereiken.
 • Centre Pompidou: Een gezellige wijk met vele kunstenaars. Het gebouw met de speciaal gekleurde buizen is een cultuurcentrum met als doel moderne kunst aan het publiek te tonen.
 • Notre Dame: Het is een imposante vroeg-gotische kathedraal. Let zeker op de schitterende ramen en de prachtige 17de eeuwse beelden! Ook het plein voor de kathedraal is enorm gezellig met vaak straatartiesten.
 • Sacré-Coeur: Deze kerk op de heuvel van Montmartre is een parel der kunst! De kerk is binnenin rijkelijk versierd en men kan ook afdalen naar de crypte. Voor de Sacré-Coeur hebt u een prachtig zicht over Parijs!

Rome

Rome kan beschreven worden als een waar openluchtmuseum. De bezienswaardigheden zijn eindeloos, u ontdekt steeds nieuwe dingen. De geschiedenis gaat zo ver terug dat u zich vaak kan wanen in Romeinse tijd. De pleinen, fonteinen, sfeer, winkels en het lekkere eten zijn eigen aan Rome. Het is een stad die als het ware je hart steelt!

Bezienswaardigheden in Rome

 • Colloseum: Het Colosseum was oorspronkelijk een volledig ovaalvormig amfitheater. Ook al staat er nog maar een gedeelte van recht is dit een zeer imposant monument dat tot de verbeelding spreekt. Het Colosseum is een must als je Rome bezoekt!
 • Trevifontein: De grootste en bekendste fontein van Rome. Zeegod Neptunus staat centraal in deze fontein. Het is één van de prachtigste bezienswaardigheden van Rome. Waag je kans op eeuwig geluk en gooi een muntje in het water!
 • Spaanse trappen: Deze trappen verbinden de Franse kerk Trinita dei Monti met de rest van de stad. Wil je uitrusten en genieten van de Italiaanse sfeer? Dan is dit de perfecte locatie!
 • Pantheon: Dit indrukwekkend gebouw heeft een koepel van meer dan 43 meter, hierdoor kan hetzonnenlicht binnenschijnen. U kan hier graftomben van prominente Italianenbezoeken.
 • Forum Romanum: Een indrukwekkende archeologische site in het hart van Rome. In de Romeinse tijd was dit het centrum van de stad.
 • Vaticaanstad: Het vaticaan is een soevereine staat vlakbij Rome. Bij een bezoek in Rome moet je dit kleinste land ter wereld gezien hebben. Met zijn bezienswaardigheden zoals het Sint-Pietersplein, de basiliek, het Vaticaans museum en tuinen is deze uitstap zeker de moeite waard!

Venetië

Laat je betoveren door de brede waaier aan bezienswaardigheden in het paradijs der geliefden. Het romantische Venetië is gebouwd op en rond 118 eilandjes, met elkaar verbonden door 177 kanalen en meer dan 400 bruggen.

Bezienswaardigheden in Venetië

 • Piazza San Marco: Je bent niet echt in Venetië geweest als je de San Marco-Basiliek en het Dogenpaleis niet hebt gezien.
  De basiliek heeft een veelheid aan kleur en vorm van het Byzanthijnse bouwwerk. Vind je in het reliëf van de gewelven van het gotische paleis een “meisje met een ijsje”, dan staat je een jaar vol geluk te wachten!
 • Ponte di Rialto: De oorspronkelijk 48 meter lange Rialto brug is de oudste en bekendste brug van de stad en geeft je een mooi zicht over het Canal Grande, de hoofdweg van Venetië.
 • Gondelrondvaart: Het vervoersmiddel bij uitstek in Venetië! Laat u meevoeren door de gezellige kanaaltjes en ontdek de stad vanop het water.

Veelgestelde vragen over volledig verzorgde stedentrip

Wat zijn populaire bestemmingen voor een stedentrip in Europa?

Europa heeft tal van prachtige steden die perfect zijn voor een korte weekendbreak. Met de auto kan je bijvoorbeeld naar Parijs, Londen, Brugge, of Praag. Wil je liever wat hogere temperaturen en ga je vliegen? Dan kan je bijvoorbeeld kiezen voor Spaanse steden zoals Valencia of Malaga (bekijk tips). Ook Florence, Londen, Rome en Lissabon zijn prachtige Europese steden met een aangename temperatuur.

Zijn er ook all-inclusive hotels voor een stedentrip?

All-inclusive resorts zijn vaak gevestigd in badplaatsen waar mensen vaak een week of langer verblijven. In de grote steden zijn de meeste hotels op basis van logies en ontbijt. Gelukkig zijn er wel hotels met een all-in arrangement te vinden. Populaire steden waar je all-inclusive kunt verblijven zijn Marrakech, Dubai, Malaga en Abu Dhabi. Hier kan je dus genieten van enerzijds de luxe van een all-in resort, en anderzijds van een prachtige stad om te ontdekken.

Wat zijn de leukste steden voor een citytrip in Nederland?

Ook in ons eigen land zijn er ontzettend veel leuke steden om te ontdekken. Het voordeel van een citytrip in Nederland is dat je niet ver hoeft te reizen. Dat maakt het ook een stuk goedkoper. Populaire steden voor een citytrip in Nederland zijn Amsterdam, Haarlem, Delft, Rotterdam, Maastricht, Groningen, Leiden, Utrecht, Amersfoort en Deventer. Tip: boek een hotel in het centrum van de stad om de vibe van de stad helemaal mee te maken.