4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning
all-inclusive-vakantie-noorwegen
Unieke natuur met vele fjorden
Bezoek steden als Oslo, Bergen en Trondheim
Geniet van de heerlijke Noorse vis

All inclusive Noorwegen

Noorwegen is een populaire vakantiebestemming voor natuurliefhebbers. Het land barst namelijk van de unieke natuurverschijnselen. Het meest bekend zijn misschien wel de indrukwekkende fjorden. Nergens anders op de wereld vind je zoveel fjorden als hier. Daarnaast kan je hier ontzettend mooie roadtrips maken. Je kijkt constant je ogen uit. Binnen een uur tijd kan de omgeving weer compleet anders zijn. Ook geldt in Noorwegen het Allemansrecht. Dat houdt in dat je (bijna) overal in de natuur mag kamperen, mits je niks vernield of verstoord. Houd je van steden? Dan zijn Oslo, Bergen, Ålesund, Stavanger en Trondheim steden die je beslist niet mag missen. Noorwegen is geen typische all-inclusive bestemming met luxe resorts en waterparken. Maar je vind hier tallloze prachtig gelegen hotels en pensions inclusief ontbijt en diner! Op deze pagina lees je meer informatie ent ips.

  • Noorwegen is beroemd om de allermooiste fjorden ter wereld
  • Tijdens jouw rondreis door Noorwegen geniet je van de mooiste uitkijkpunten
  • Wil je een onvergetelijke rondreis maken? Dan is Noorwegen een uitstekende keuze, en het is verrassend dichtbij! Een absolute aanrader voor de zomervakantie.
LandNoorwegen
Populaire all-in bestemmingenNoordkaap, Trollstigen, Flåmsbana, Oslo, Bergen
Vliegtijd vanaf Amsterdam (gemiddeld)2 tot 4 uur
Prijsniveau all-in resorts€€€
BetaalmiddelEuro (EUR)
TaalNoors
TijdsverschilGeen
Bijgewerkt doorHans
Laatst bijgewerkt2 maart 2024

Het weer in Noorwegen

Wat is er allemaal te doen en te zien in noorwegen?

Natuur

Het Noorse landschap staat vooral bekend om de ruim 25.000 kilometer lange kustlijn. Een groot deel van deze kust bestaat uit fjorden. Een fjord is een soort inham in een bergachtige kust. Kenmerkend aan deze inhammen zijn de steile wanden die door gletsjers zijn uitgesleten. Deze fjorden zien er wonderschoon uit en trekken jaarlijks veel bezoekers. De twee bekendste fjorden staan op de Unesco werelderfgoedlijst, namelijk de Geirangerfjord (15 km) en de Nærøyfjord (20 km). Laatstgenoemde komt je wellicht bekend voor uit de kinderfilm Frozen. Het magische koninkrijk Arendelle – dat te zien is in de film – is namelijk gebaseerd op deze fjord. Een andere populaire fjord is de Lysefjord. Hier vind je namelijk een speciale klif die uitzicht biedt over fjorden en bergen. Deze adembenemende klif heeft de naam Preikestolen, maar staat beter bekend als The Pulpit Rock genoemd. Er is een officiële wandelroute van 3,8 kilometer die je leidt naar de top van de 605 meter hoge klif. Tot slot vind je in het noorden van Noorwegen vooral veel sneeuw. Deze gebieden kun je verkennen door middel van een huskytocht of een sneeuwscooter safari. Cool hè? Als je hier toch bent, dan is het eigenlijk een must om de Aurora Borealis te aanschouwen. Dit is de Latijnse naam voor het Noorderlicht dat door velen wordt gezien als het mooiste natuurverschijnsel ter wereld. Bekijk ook onze blog met Tips voor rondreizen in Scandinavië.

Cultuur

Noorwegen is ruim acht keer groter dan Nederland, maar telt slechts vijf miljoen inwoners. Dat komt omdat Noorwegen vooral bestaat uit ongerepte natuurgebieden. Daarmee is Noorwegen het meest dunbevolkte land in Europa. In het noorden van het land vind je wel een etnische minderheid. Hier wonen namelijk ongeveer 50.000 Lappen. De naam ‘Lappen’ zien ze zelf echter wel als een belediging. Dit nomadische volk noemt zichzelf liever de ‘Samen’ of ‘Sami.’ In het zuiden van Noorwegen – waar het tevens warmer is – vind je enkele grote steden zoals Stavanger, Bergen en de hoofdstad Oslo. Wie op zoek is naar cultuur kan het beste een bezoekje brengen aan Oslo. Dit is namelijk veruit de grootste Noorse stad. Hier vind je talloze historische gebouwen. Ook zijn er talloze verwijzingen naar de Vikingcultuur, zoals bijvoorbeeld op het schiereiland Bigdøy.

Bekijk ook onze complete reisgids voor Nederland en Montenegro.

Bezienswaardigheden

In de bovenstaande alinea’s hebben we al veel bezienswaardigheden besproken die de moeite waard zijn om te bezoeken. Toch zijn er nog een aantal pareltjes niet genoemd. In Noorwegen is het namelijk erg populair om te overnachten in één van de vele ijshotels. De bekendste is het Alta Igloo Hotel in het uiterste noorden. Dit hotel bestaat voor 100% uit ijs en ziet er uit als een magische kristalwereld. Iets noordelijker dan het ijshotel vind je de Noordkaap. Dit wordt traditioneel beschouwd als het noordelijkste deel van Europa. Veel reizigers zien het bezoekje aan de Noordkaap als het hoogtepunt van hun reis. Je hebt hier een geweldig uitzicht en ’s nachts kun je het Poollicht aanschouwen, mits je geluk hebt. Tot slot kun je nog een ritje maken met de Flåm Railway. Dit treintraject leidt je langs wonderschone natuurverschijnselen, waaronder de imposante waterval Kjosfossen. Een ritje met deze trein geldt als één van de belangrijkste toeristenattracties van West-Noorwegen.