4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning
all-inclusive-vakantie-kaapverdie
Veel betaalbare luxe all-in-resorts beschikbaar
De mooiste eilanden met betoverende stranden
Een ultieme winterzon bestemming!

All inclusive vakantie kaapverdië

Kaapverdië is een idyllische vakantiebestemming gelegen in de Atlantische Oceaan, ten westen van Senegal. Dit archipel bestaat uit tien eilanden met elk hun eigen unieke kenmerken en attracties. Van de rustieke charmante dorpen van Santo Antão tot de prachtige stranden van Sal, Kaapverdië biedt voor iedereen wat wils. De perfecte mix van afgelegen stranden, heerlijke culinaire ervaringen en avontuurlijke outdoor activiteiten maakt Kaapverdië tot een populaire bestemming voor zowel avonturiers als mensen op zoek naar rust en ontspanning. Laten we samen ontdekken wat dit prachtige eiland te bieden heeft!

  • Kaapverdië is een eilandengroep midden in de Atlantische oceaan. Het land hoort bij het continent Afrika
  • Het is een populaire bestemming voor Nederlandse toeristen vanwege het aangename klimaat, het kleine tijdsverschil (in de winter maar 2 uur) en de heerlijke resorts
  • Houd je van actie? Dan kan je hier o.a. een auto huren en het land ontdekken, een quad huren, de vulkaan Fogo beklimmen of snorkelen of duiken.
LandKaapverdië
Populaire all-in bestemmingenSal, Boa Vista
Vliegtijd vanaf Amsterdam (gemiddeld)6 uur
Prijsniveau all-in resorts€€
BetaalmiddelKaapverdische escudo (CVE)
TaalPortugees, Creools
Tijdsverschil2 – 3 uur vroeger
Bijgewerkt doorMichiel
Laatst bijgewerkt29 april 2024

Het weer in Kaapverdië

een verzorgde reis naar de Kaapverdische eilanden

Regio’s

Plaatsen

Een all-inclusive vakantie naar Kaapverdië biedt jou het ultieme gemak en comfort. Stel je voor: je dag begint met een vers bereid ontbijt terwijl je uitkijkt over het azuurblauwe water. Daarna loop je naar het nabijgelegen strand om te zonnebaden, te zwemmen of misschien een surfles te nemen. Kom je terug van je strandavontuur, dan kun je genieten van een heerlijke lunch, met zowel lokale als internationale gerechten. Tijdens de namiddag kun je deelnemen aan georganiseerde activiteiten, jezelf verwennen met een spa-behandeling, of gewoon ontspannen bij het zwembad. In de avond wacht een breed scala aan culinaire ervaringen, van uitgebreide buffetten tot à la carte dineren, gevolgd door live entertainment of dansen onder de sterren. All-inclusive in Kaapverdië betekent ook dat je geen zorgen hoeft te maken over onverwachte kosten. Alles is voor je geregeld: van de maaltijden en drankjes tot de activiteiten en entertainment. Het enige dat je hoeft te doen, is ontspannen en genieten van de zonovergoten schoonheid van deze prachtige eilanden.

Wil je extra luxe verblijven? Dan kies je voor een swim-up kamer: je duikt dan zo vanaf jouw eigen terras het zwembad in! In dit overzicht hebben we de mooiste swim-ups van Kaapverdië verzameld!

Wat is er allemaal te zien en te doen op Kaapverdië?

Ga jij binnenkort op vakantie in een heerlijk ultra-volledig-inclusief resort op Kaapverdië? Dan kan je natuurlijk genieten van alle faciliteiten van jouw geboekte resort. Aan het zwembad liggen, aanschuiven voor het diner of een dagje naar het strand: het kan allemaal. Maar wist je dat er nog veel meer te doen en te zien is in Kaapverdië? Hieronder vind je alvast onze top-10 hotspots van het eiland die zeker de moeite waard zijn tijdens jouw verblijf! Tip: zie ook onze blog met de Top 10 mooiste eilanden van Afrika.

Je vindt op deze website ook tips voor jouw reis naar Mauritius en Marokko.

  1. Pico de Fogo: op het eiland Fogo vind je deze actieve vulkaan. Rondom de vulkaan vind je een prachtig nationaal park waar je mooie wandelingen kunt maken.
  2. Santa Maria Beach – Dit is een van de bekendste stranden van Kaapverdië en beroemd om zijn helderblauwe wateren en fijn zandstrand. Hier kun je genieten van het zonnen, zwemmen en diverse wateractiviteiten zoals duiken of snorkelen
  3. Praia de Chaves – Dit is een van de mooiste stranden van Boa Vista met witte zandstranden en helder blauw water. Het is een populaire bestemming voor duiken en snorkelen door de prachtige onderwaterwereld.
  4. Ribeira Grande – Dit is een historisch dorp op Santo Antão, bekend om zijn oude gebouwen, cobblestone straatjes en de indrukwekkende natuur in de omgeving.
  5. Monte Gordo – Dit is een populaire toeristische trekpleister op Santiago, vernoemd naar de gelijknamige berg. Het is bekend om zijn adembenemende uitzichten en wandelpaden door de bergachtige omgeving.
  6. Rabelado – Dit is een beroemd uitkijkpunt op Fogo, bekend om zijn adembenemende uitzichten over het eiland en de zee.
  7. Ribeira da Torre – Dit is een rivierbedding en een populaire plaats voor het beoefenen van outdoor activiteiten zoals wandelen en zwemmen.
  8. Ponta do Sol – Dit is een charmant dorpje op São Vicente, bekend om zijn fijn zandstranden, geschiedenis en levendige culturele scène. Het ligt op een schiereiland op Santo Antao.
  9. Praia da Cruz – Dit is een prachtig strand op São Nicolau, bekend om zijn kristalhelder water en uitstekende surfmogelijkheden.
  10. Cidade Velha – het historische centrum van Ribeira Grande. Het is het enige UNESCO werelderfgoed van het land. Je vindt hier een prachtig fort, ruïnes van een kathedraal en een 16e eeuwse schandpaal.

Sal of Boa Vista?

We krijgen van veel bezoekers de vraag: wat is nu een leuker eiland om te verblijven: Sal of Boa Vista? Om een kort antwoord te geven: Sal is het meest drukke eiland van de twee. Hier vind je de meeste hotels, restaurants en excursies. Hier is dus ook de meeste bedrijvigheid. Wil je wat meer rust en een ongerepte natuur? Dan is Boa Vista de beste keuze! Wij hebben hier ook een uitgebreide blog over geschreven. Sal of Boa Vista, welk eiland moet ik kiezen? Hier hebben we alle voordelen en nadelen van beide eilanden voor jou opgesomd.


Wat voor klimaat heeft Kaapverdië?

Je reis naar Kaapverdië brengt je naar een land van eeuwige zomer. Met een tropisch zeeklimaat, geniet je hier het hele jaar door van aangename temperaturen tussen 20°C en 30°C. Zonovergoten dagen zijn de norm, met slechts een kleine hoeveelheid regen tussen augustus en oktober. De passaatwinden zorgen voor een verkoelend briesje, ideaal voor watersporten zoals surfen en zeilen. Of je nu kiest voor ontspannen op de prachtige stranden of het verkennen van de vulkanische landschappen, het klimaat van Kaapverdië maakt het een perfecte zonbestemming op elk moment van het jaar.

Hoe kan ik het beste reizen/vliegen naar Kaapverdië?

Je reis naar Kaapverdië vanuit Nederland, Duitsland of België is eenvoudiger dan je denkt. Verschillende luchtvaartmaatschappijen, zoals TAP Portugal en Transavia, bieden directe of een-stop vluchten aan. Afhankelijk van je vertrekpunt en bestemming kan je vlucht ongeveer 6 tot 8 uur duren. Met een tussenstop, bijvoorbeeld in Lissabon, kan je reistijd iets langer zijn. Houd er rekening mee dat de eilanden verschillende luchthavens hebben, zoals op Sal, Boa Vista en Santiago, dus kies de vlucht die het beste bij jouw reisplannen past. Welkom aan boord en geniet van je reis naar Kaapverdië!

Voor welke soort reizigers zijn de eilanden een geschikte vakantiebestemming?

Kaapverdië is een bestemming die een breed scala aan reizigers aanspreekt. Als je houdt van zon en strand, dan zullen de idyllische stranden van Sal en Boa Vista je bekoren. Ben je een avonturier? Trek dan naar Santo Antão of Fogo, waar je prachtige wandelpaden en uitdagende vulkaanbeklimmingen vindt. Muziekliefhebbers zullen genieten van de levendige muziekscene, met zijn mix van Afrikaanse, Portugese en Braziliaanse invloeden. Voor degenen die geïnteresseerd zijn in cultuur en geschiedenis, biedt Santiago een inzicht in de koloniale geschiedenis en Afrikaanse roots van de archipel. En voor reizigers die op zoek zijn naar ontspanning, biedt Kaapverdië een scala aan luxe resorts.