4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning

Top 10 mooiste eilanden van Afrika

Het continent Afrika bestaat uit het vasteland en een aantal eilanden. Deze eilanden worden omringd door de Middellandse Zee, de Atlantische Oceaan en de Indische oceaan. De eilanden zijn een waar eldorado voor de strand- en zonliefhebber. Het klimaat is hier het hele jaar door aangenaam warm.Tot de top 10 van de mooiste eilanden van Afrika behoren Nosy Be, Nosy Borah, Mauritius met Rodrigues eiland, de Kaapverdische eilanden Sal en Boa Vista, de Seychellen-eilanden Mahe, Praslin en La Digue en het tot slot het eiland Zanzibar. Meer Afrikaanse inspiratie? Zie ook: All inclusive naar Afrika: de 10 mooiste bestemmingen.

Nosy Be

Nosy Be bevindt zich voor de westkust van Afrika en ligt ten noorden van Madagaskar. Het eiland heeft een vulkanische oorsprong en beschikt dan ook over zeer bijzonder natuurschoon waaronder prachtige kratermeren. Op het eiland wonen ongeveer 30.000 mensen die voornamelijk van de landbouw leven. Maar sinds enkele jaren is het toerisme ook in opkomst. Het eiland is een perfecte bestemming voor rustzoekers en avonturiers.

Nosy Borah

Een andere benaming voor dit eiland is Ile Sainte-Marie. Nosy Borah ligt voor de oostkust van Madagaskar. Op dit eiland waant u zich werkelijk in het paradijs. Hagelwitte stranden, palmbomen en bijzondere tropische bloemen wisselen elkaar af. Op het eiland kunt u tevens prachtig wandelen. Grootste attractie hier zijn echter de indrukwekkende koraalriffen. Deze vormen een eldorado voor duikliefhebbers. In deze wateren leven ook veel walvissen. U kunt dit Nosy Borah per fiets of brommer verkennen.

Rodrigues eiland

Dit kleine eiland ligt 550 kilometer ten oosten van Mauritius en is maar liefst 1,5 miljoen jaar oud. Het landschap van Rodrigues eiland is indrukwekkend met zeer steile hellingen en smalle dalen. Rondom het eiland liggen immense koraalriffen en prachtige koraalgrotten welke ook te bezichtigen zijn. De meeste stranden zijn rotsachtig en lastig te bereiken. Het beste en mooiste strand van het eiland is Trou d’ Argent.

Mauritius

Dit eiland werd in 1598 door de Nederlanders ontdekt en heeft zich de afgelopen 20 jaar tot een echte toeristische topbestemming ontwikkeld. De natuur op het eiland is bijzonder mooi en gevarieerd en bestaat onder meer uit heuvels, lagunes, bossen en witte stranden. Over het eiland verspreid liggen verder drukke steden en kleine vissersdorpjes. Mauritius is vooral populair vanwege haar schitterende koraalriffen en fantastische zandstranden. Maar liefhebbers van de golfsport zijn op dit eiland ook aan het juiste adres. Op het eiland bevinden zich diverse, prachtig gelegen, 18 holes, golfbanen. Tot slot is Mauritius ook nog een geliefde trouwbestemming. U kunt hier letterlijk “in het huwelijksbootje” stappen!

Sal

De Kaapverdische eilandengroep bestaat uit 10 eilanden waarvan er 9 bewoond zijn. Sal is daarbij de belangrijkste toeristische bestemming. Dit eiland is zowel een paradijs voor strandliefhebbers als voor watersporters. Op het gebied van kitesurfen en windsurfen heeft dit eiland zelfs wereldnaam! De kustlijn bestaat uit een prachtige afwisseling van fascinerende rotskusten en schitterende stranden. Het allermooiste strand ligt bij Santa Maria. Op het eiland kunt u ook een bezoekje brengen aan het authentieke dorpje Palmeira.

Boa Vista

Op Boa Vista vindt u een uitgestrekt woestijnlandschap afgewisseld met groene oases en schitterende witte stranden. Het meest bekende strand is het Santa Monica strand. Het binnenland laat zich het beste verkennen met een jeepsafari. Verder kunt u rondom beide eilanden ook geweldig snorkelen en duiken. In dit deel van de Noord-Atlantische Oceaan leven onder meer papegaaivissen, bijzondere schildpadden en dolfijnen.

Mahe

De Seychellen eilandengroep bestaat uit ongeveer 115 eilanden waarvan meer dan de helft beschermd natuurgebied is. Zowel op het land als in de zee is een unieke flora en fauna te vinden. De combinatie van paradijselijk witte stranden en schitterende koraalriffen maakt deze eilanden tot een zeer geliefde vakantiebestemming. Mahe behoort tot de 3 grootste eilanden. U vindt op dit eiland ook de hoofdstad Victoria. U kunt op Mahe heerlijk wandelen of uitgebreid zonnebaden. De stranden zijn zeer uitgestrekt en worden omzoomd door palmbomen. Zoekt u een idyllische vakantiebestemming? Dan bent u hier helemaal aan het juiste adres!

Praslin

Het “natuureiland” Praslin ligt op een uurtje varen van Mahe. Een deel van dit eiland staat onder Unesco bescherming. Op het eiland is onder meer een bijzonder palmboom te vinden met kokosnoten van wel 50 cm doorsnede. Praslin is beroemd om zijn prachtige stranden, waaronder Anse Lazio en Anse Georgette, en het is de thuisbasis van de zeldzame coco de mer-palm, die een van de grootste zaden ter wereld produceert. Praslin heeft ook het Vallee de Mai Nature Reserve, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat vanwege zijn ongerepte, oude woud en unieke flora en fauna.

La Digue

Op La Digue lijkt de tijd werkelijk te hebben stilgestaan. U zult hier nog amper gemotoriseerd verkeer aantreffen. Het eiland staat bekend om zijn prachtige stranden, waaronder Anse Source d’Argent, dat vaak wordt genoemd als een van de mooiste stranden ter wereld. La Digue heeft een klein en rustig dorpsleven met traditionele huizen en fietsen als belangrijkste vervoermiddel. Het eiland heeft ook het Veuve Nature Reserve, dat is opgericht om de zeldzame zwarte paradijsvliegenvanger te beschermen.

Zanzibar

Het eiland Zanzibar ligt voor de kust van Tanzania en vormt samen met de eilanden Pemba en Mafia de zogenaamde Specerijeneilanden. Het landschap op dit prachtige tropische eiland bestaat uit licht glooiende groene heuvels, idyllische baaien en uitgestrekte stranden. Voor de kust liggen zeer kleurrijke koraalriffen met een grote verscheidenheid aan flora en fauna. Het eiland is daarmee dan ook een perfecte duikbestemming. Maar de gelijknamige hoofdstad, Zanzibar, is ook zeker een bezoekje waard. In het oude centrum vindt u een prachtige mengelmoes van Arabische en Moorse invloeden.

Plaats een reactie