4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning

All inclusive naar Afrika: de 10 mooiste bestemmingen

Droom jij van een zorgeloze vakantie bomvol zon, zee en cultuur? Afrika wordt vaak onderschat als vakantiecontinent. In Afrika heb je namelijk tal val luxe én verassend betaalbare bestemmingen. Denk aan de exotische charme van Egypte, de levendige cultuur van Senegal, de ongerepte schoonheid van Gambia, de serene stranden van Kaapverdië, de wilde natuur van Kenia of het betoverende Zanzibar. In deze blog nemen we je mee naar de 10 mooiste Afrikaanse bestemmingen die je zeker moet overwegen! Of je nu op zoek bent naar avontuur, ontspanning of een combinatie van beide, je vindt het allemaal hier.

All-inclusive naar Afrika: waar moet ik naartoe?

Wil jij het mooie continent Afrika ontdekken, en verblijf je hierbij het liefst all-inclusive? Afrika heeft een aantal prachtige vakantiebestemmingen waar je het hele jaar door een onbezorgde luxe vakantie kunt beleven. Hieronder hebben we de mooiste Afrikaanse zonbestemmingen voor jou op een rijtje gezet.

BestemmingBeste reistijdVliegtijdPrijsindicatiePopulaire badplaatsen
EgypteApril – november 5 uurHurghada, Marsa Alam, Sharm el Sheikh
GambiaNovember – april7 uur€€Kololi, Kotu
SenegalOktober – juni6,5 uurSaly en Somone
KaapverdiëOktober – juni6 uur€€Santa Maria en Sal Rei
KeniaDecember – maart9 uurDiani Beach, Bamburi
MarokkoJuni – september4 uur€€Essaouira, Agadir, Casablanca
MauritiusMei – oktober12 uur€€€Grand Baie, Trou aux Biches
TunesiëMaart – november2,5 uurSousse, Hammamet, Djerba
ZanzibarHele jaar door9,5 uur€€€Mangapwani, Kendwa, Paje, Uroa

Egypte: betaalbare bestemming met zongarantie!

Populaire all-in bestemming
Duiken en snorkelen
Toffe excursies

Veruit de meest populaire all-inclusive bestemming van Afrika is Egypte! Egypte ligt helemaal in het noordoosten van Afrika en is echt een paradijs voor all-inclusive vakantiegangers met een enorm aanbod betaalbare luxe resorts. Die vind je met name in populaire badplaatsen zoals Hurghada, Marsa Alam en Sharm el Sheikh. Deze hotels beschikken vaak over meerdere restaurants, kids-club, een groot zwembad en soms zelfs een eigen huisrif!

Egypte is ook vooral een fijne bestemming vanwege het stabiele lekkere weer. Van het voorjaar tot en met het najaar schijnt hier altijd de zon. Van maart tot en met november kan je lekker met je cocktail aan het zwembad liggen. In hartje zomer kan het wel erg warm zijn! Een ander groot voordeel van Egypte is dat het relatief dichtbij is. Je hoeft slechts 5 uurtjes te vliegen!

Wat Egypte extra speciaal maakt is de prachtige onderwaterwereld. In de populaire badplaatsen langs de Rode Zee kan je geweldig duiken en snorkelen. Nog niet eerder gedoken? Geen probleem, want het stikt hier ook van de duikscholen waar je cursussen of een beginnersduik kunt boeken.

Naast de fijne stranden en de luxe resorts, biedt Egypte ook een schat aan excursies en dagtrips. Je kunt je vakantie verrijken met jeepsafari’s door de indrukwekkende woestijn, bezoeken aan de iconische piramides van Gizeh en de Sfinx, en het verkennen van eeuwenoude tempels.

🏨 Mooie resorts in deze regio:

Jachten voor de kust van Sharm el Sheikh, een populaire badplaats in Egypte

Gambia: vrolijk en kleurrijke bestemming

Vrolijk en kleurrijk
Brede zandstranden
Prachtige natuur

Gambia staat bekend als “The smiling coast of Africa” en ligt op het meest westelijke punt van Afrika aan de Atlantische Oceaan. En dat is eigenlijk precies de goede samenvatting van dit heerlijke vakantieland. Wat Gambia in de eerste plaats zo’n fijne Afrikaanse vakantiebestemming maakt is het klimaat. Wanneer het in Nederland weer koud en guur begint te worden schijnt hier de zon! Van november tot juni geniet je hier van heerlijke temparturen rond de 30 graden. Perfect voor een winterzon-vakantie! Het is niet ver vliegen (slechts 6 uur), en tijdens onze wintertijd heb je slechts 1 uur tijdsverschil.

Gambia is bovendien een heel goede keuze om kennis te maken met het continent Afrika. In tegenstelling tot de overweldigende drukte in sommige Afrikaanse landen, heerst er in Gambia een ontspannen sfeer. De vriendelijke lokale bevolking, met hun brede glimlach, zal je hart veroveren. Bovendien is Engels de officiële taal, wat communicatie een fluitje van een cent maakt.

Maar er is meer! Gambia biedt een diversiteit aan accommodaties. Van luxueuze vijfsterrenresorts tot gezellige tweesterrenverblijven, drijvende lodges op de rivier Gambia of stijlvolle eco-retreats – voor elke smaak en budget is er een geschikt verblijf te vinden. Bekijk hier de beste en leukste hotels van Gambia.

En wat dacht je van ongestoord genieten op het strand? Terwijl andere populaire strandbestemmingen in de zomer overvol raken, biedt Gambia mooie en ruime zandstranden waar je bijna alleen bent. Met het hele jaar door zon, hoef je niet te wachten tot de zomermaanden om te genieten van zon, zee en zand. Buiten je resort hoef je je hier niet te vervelen: safari’s, marktbezoeken, quad-biken, vogelspotten, vissen, junglesafari’s, historische Wassu Stone Circles, boottochten op de Gambia-rivier en avontuurlijke rondreizen door mangrovegebieden. Er is hier zoveel te doen!

🏨 Mooie resorts in deze regio:

De stranden van Gambia staan bekend als er rustig, soms is er niemand te bekennen!

Senegal: fraaie stranden én wildlife spotten

Toffe wildparken
Fraaie kustlijn
Unieke natuurgebieden

Senegal ligt aan de westkan van Afrika, aan de Atlantische Oceaan. Het is een wat minder bekende Afrikaanse vakantiebestemming, maar toch echt het overwegen waard! Senegal is in de eerste plaats een heel veelzijdig land. Je hebt hier een aantal prachtige steden als Dakar en Ziguinchor maar ook een schitterende natuur zoals het Niokolo-Koba Nationaal Park, het Djoudj Nationaal Park en het bijzondere Roze Meer.

Waar je bij Senegal misschien niet als allereerst aan denkt zijn de brede gouden zandstranden. De mooiste stranden vind je in Saly, La Somone and Casamance (aan de westkust). Hier stikt het ook nog eens van de luxe hotels met palmbomen, witte stranden en tropische strandbedjes. Kortom: alle ingrediënten voor een onbezorgde zon-, zee-, en strandvakantie zijn hier aanwezig. Ook hier is het klimaat erg aangenaam, zowel in de zomer als de winter schijnt de zon volop!

Wat Senegal verder een unieke bestemming maakt is dat je hier wildlife kunt spotten! Ga op safari en spot onder andere neushoorns, giraffes, zebra’s en nog veel meer wilde dieren! Een plek die je zeker niet mag missen is Fathala Wildlife Reserve. Ook Bandia Nature Reserve is een aanrader voor een dagtrip. Vaak kan je vanuit jouw all-inclusive resort eenvoudig een excursie boeken. Absoluut een aanrader als hier op vakantie bent!

🏨 Mooie resorts in deze regio:

In Senegal kan je veel wildlife spotten zoals hier in het Bandia Reservaat

Kaapverdië: veilig en zonnig oord op 5,5 uur vliegen

Eilandhoppen
Ruim aanbod resorts
Populaire surfspots

Zoek je een vakantiebestemming waar de zon het hele jaar door schijnt maar wil je niet naar de andere kant van de wereld? Dan is Kaapverdië een uitstekende keuze! Kaapverdië ligt midden in de Atlantische Oceaan, voor de westkust van Noord-Afrika. Het land bestaat in totaal uit 10 eilanden waarvan Sal en Boa Vista de meest bekende zijn. Ooit was het een kolonie van Portugal. De Portugese invloeden zijn nog steeds zichtbaar.

De meeste mensen reizen naar Kaapverdië voor een onbezorgde luxe vakantie. In Santa Maria (Sal) en Sal Rei (Boa Vista) heb je een ruime keuze uit luxe all-inclusive resorts. Buiten deze badplaatsen zijn de eilanden een stuk rustiger en ongerepter. Met name in Boa Vista heb je soms nog het gevoel dat je alleen op het eiland bent.

Voor wie denkt dat je op Kaapverdië alleen kunt chillen op het strand heeft het mis. Je hebt namelijk ontzettend veel leuke activiteiten die je hier kunt doen. In de eerste plaats zijn de Kaapverdische eilanden een paradijs voor liefhebbers van watersporten. Er zijn prachtige plekjes voor (wind)surfen en kitesurfen. Ook liefhebbers van duiken en snorkelen zitten hier goed! Naast watersporten kan je op Kaapverdië mooie wandelingen maken, een quad bike toer maken door het ongerepte landschap of een 4×4 voertuig huren.

🏨 Mooie resorts in deze regio:

De woestijn bij Boa Vista, de hoofdstad van Kaapverdië

Kenia: als je niet kunt kiezen tussen strandvakantie en safari

Big-5 spotten
Heerlijk klimaat
Ontdek de Masai

Kenia ligt aan de oostkust van Afrika en is een prachtig land met een rijke geschiedenis en zeer diverse cultuur. Een safari mag niet ontbreken tijdens je bezoek; de nationale parken, zoals Masai Mara, Amboseli en Tsavo, zijn daarbij zeker favoriet. In Masai Mara, één van de bekendste wildgebieden ter wereld, kun je leeuwen, olifanten, zebra’s en gnoes tegenkomen. Je kunt hier de hele big-5 spotten!

Naast de safari’s kun je genieten van prachtige stranden aan de Indische Oceaan, waaronder Mombasa, Diani Beach en Galu Beach. Dit zijn fijne zachte zandstranden langs een prachtige blauwe zee. In deze omgeving vind je ook de meest luxe all-inclusive resorts maar ook meer afgelegen rustige accommodaties.

De diverse etnische groepen in Kenia, zoals de Masai, Kikuyu en Samburu, hebben elk unieke tradities en culturen. Het is echt een aanrader om verschillende dorpjes te bezoeken en je zo te verdiepen in de lokale cultuur en de lokale bevolking met onder andere hun eigen muziek en dansen. Kenia is ook geliefd bij wandelaars. In het land vind je veel fraaie hiking-trails waarvan Mount Kenya en Ngong Hills de meest bekende zijn.

Als je in Kenia bent dan mag je de lokale keuken niet missen! Probeer lokale gerechten zoals ugali, nyama choma en pilau. Mis ook niet de Nairobi Carnivore Experience, een feestmaal met onder meer steaks en exotisch vlees.

🏨 Mooie resorts in deze regio:

Een giraffe in Tsavo East National Park in Kenia

Zon en cultuur in Marokko!

Maar 4 uur vliegen
Stedentrip en zonvakantie
Goedkoop en veilig

Bij een vakantie in Marokko denk je misschien als eerst (en als enige) aan Marrakech. Marrakech is dan ook wel de belangrijkste hotspot van het land. In deze magische stad vind je tal van prachtige oude paleizen, moskeeën en kleurrijke markten. Het Djemaa el Fna plein en de Koutoubia Moskee zijn dé hotspots. In Marrakech vind je ook nog eens een ruim aanbod met all-inclusive resorts van luxe ketens als Labrande, Iberostar en Be Live.

Maar Marokko is nog veel meer dan alleen Marrakech! Bezoek ook zeker de andere 3 Koningssteden (Fes, Rabat en Meknes), boek een safari naar de Sahara of maak een wandeling door de gebergten van Marokko.

Daarnaast beschikt Marokko ook nog eens over een geweldige kustlijn van bijna 3.000 kilometer lang (langs de Atlantische Oceaan én de Middellandse Zee). Bij Agaridr vind je veel fijne brede zandstranden. Surfers komen aan hun trekken in het gebied tussen Essaouira en Agadir. Anderel euke plekken om te verblijven zijn het leuke vissersdorp Essaouria, Casablanca, Tanger en Taghazout.

Even helemaal tot rust komen? Marokko staat bekend om de hammam. Kom tot rust in een stoombad en geniet van een heerlijke massage. Veel luxere resorts hebben een eigen hammam!

🏨 Mooie resorts in deze regio:

Foto van Anchor Point Experience de meest populaire surfspot van Marokko

Mauritius: voor een romantische honeymoon

Romantische bestemming
Tropische stranden
Kleurrijk zuidwesten

Mauritius is een eiland midden in de Indische Oceaan. Het is een droombestemming met een tropisch klimaat waar je het hele jaar door ligt tussen de 25 tot 30 graden. De zon schijnt gemiddeld zes tot acht uur per dag en de watertemperatuur varieert tussen 24 en 28 graden. De ideale reisperiode is van mei tot december, wanneer het weer koel, droog en zonnig is.

De stranden van Mauritius zijn een paradijs op zich. Met meer dan 160 kilometer aan kustlijn is er voor ieder wat wils, van rustige stranden met rustige golven en helder turquoise water tot meer avontuurlijke wateractiviteiten. Trou aux Biches biedt bijvoorbeeld vlak, ondiep water perfect voor snorkelen, terwijl het kleine eiland Ile aux Cerfs romantische, verborgen stranden herbergt. Belle Mare Plage, een 10 kilometer lang strand met ongerept wit zand, is de ultieme plek voor zonnebaden, snorkelen en duiken. Niet voor niets is Mauritius zo’n geliefde huwelijksreis-bestemming! Veel resorts zijn ook helemaal ingericht op een onvergetelijke romantische vakantie.

Voor natuur moet je in het zuiden en zuidwesten van het eiland zijn. Een beroemd dorpje dat je hier kunt vinden is Chamarel. Nabij dit dorp vind je 2 indrukwekkende natuurgebieden met de trekpleisters van het eiland: Charamel watervallen en de gekleurde aarde (The Seven Coloured Earth). Mauritius is omgeven door talloze kleinere eilanden, bereikbaar met boten en veerboten. Het is dan ook superleuk om zo’n excursie te doen. Je komt dan echt op bijzondere verborgen stranden waar je geweldig kunt snorkelen en duiken.

🏨 Mooie resorts in deze regio:

Je ziet hier La’s Le Touessrok Resort & Spa, een zeer luxe hotel in Mauritius!

Tunesië: cultuur, historie en avontuur!

Goedkope vakanties!
Volop historie en cultuur
Slechts 2,5 uur vliegen

Tunesië is een zeer geliefde all-inclusive bestemming en het is eigenlijk niet vreemd waarom. Het land ligt helemaal in het noorden van Afrika, op slechts 2,5 uur vliegen van Amsterdam. Je hebt hier een enorm aanbod met luxe en verrassend betaalbare vakanties. Al vanaf €400 p.p verblijf je 8 dagen in een 5-sterren resort waar het je aan niets ontbreekt!

De belangrijkste bestemmingen van Tunesië zijn Sousse, Hammamet, Djerba en Port el Kantaoui. Hier geniet je van fijne zandstranden en helder zeewater. Watersporten zoals kiten, parasailing en windsurfen zijn hier erg geliefd. Met name vanwege de fijne temperatuur! Zoek je een badplaats waar je zon met cultuur kunt combineren? Dan adviseren wij Sousse! Het is net een openluchtmuseum, maar je hebt hier ook tal van luxe resorts pal aan het strand.

Maar Tunesië is veel meer dan zon, zee en strand! Het land heeft ook een enorm rijke geschiedenis. Een van de hoogtepunten is de oude stad Carthage, gesticht in de 9e eeuw voor Christus. Deze eens machtige handelsimperium is nu een UNESCO Werelderfgoed. Als je door de oude stad loopt lijkt het net of de tijd stil heeft gestaan De Medina van Tunis, het historische hart van de hoofdstad, is ook een bezoek waard. De kronkelende straatjes en traditionele huizen bieden een uniek kijkje in de Tunesische cultuur. Verder zijn de indrukwekkende Romeinse ruïnes van Dougga een must-see. Deze ruïnes laten de Romeinse invloeden mooi zien.

🏨 Mooie resorts in deze regio:

De oude stad van Sousse in Tunesië

Zanzibar: de ultieme tropische vakantie

Tropisch oord
Meest luxe resorts
Bezoek Stone Town

Zoek je een ultieme vakantiebestemming met tropische stranden en parelwitte stranden? En wil je gerust wat meer geld uitgeven aan je vakantie? Dan is er eigenlijk maar 1 optie: Zanzibar! Dit eiland hoort bij Tanzania en ligt aan de oostkust van Afrika. De gemiddelde temperatuur ligt hier tussen de 24 – 28 graden. Eigenlijk maakt het niet uit wanneer je gaat, het is hier het hele jaar door aangenaam.

Als je plaatjes opzoekt van Zanzibar dan krijg je als eerste de schitterende witte zandstranden, de azuurblauwe zee en de tropische palmbomen. Voor een chill-vakantie zit je het beste aan de oostkant van het eiland. Hier vind je ook veel luxe (en ook wat duurdere) resorts.

Bij een bezoek aan Zanzibar mag je Stone Town niet missen. Dit is de grootste stad van het eiland. Het is een historische handelsstad waar culturen uit alle windstreken al eeuwenlang samenkomen. Wanneer je door Stone Town wandelt, voel je de unieke sfeer in de kronkelende steegjes, gevuld met de geur van kruiden en kleurrijke souvenirs. Bezienswaardigheden zijn er volop: het oude Portugese fort, het geboortehuis van Freddy Mercury, en de prachtige kustlijn. Je hebt hier ook een voormalig slavenhuis dat erg indrukwekkend is.

Het is ook mogelijk om vanuit Zanzibar een uitstap te maken naar het vasteland van Tanzania. Waarom je dat zou doen? Nou, omdat je hier de allermooiste safari’s ter wereld hebt bijvoorbeeld! Tarangire National Park naar Serengeti National Park zijn schitterende parken waar je wildlife kunt spotten. Ook op Zanzibar heb je trouwens veel dieren die je kunt spotten. Bezoek bijvoorbeeld Jozani Forest, hier heb je o.a. aapjes, de Afrikaanse Civetkat, diverse vogels en hertjes.

🏨 Mooie resorts in deze regio:

Waarom is Afrika zo’n geliefd continent voor een luxe zonvakantie?

Dat komt omdat Afrika een unieke mix heeft van natuur, cultuur en zon, zee en strand. In Afrika heb je een ontzettend gevarieerde natuur. Van uitgestrekte savannes en parken met wilde dieren tot ongerepte stranden en helderblauwe zeeën. Daarnaast is Afrika een heel betaalbare bestemming voor een luxe all-in vakantie. Je kunt hier relatief goedkoop genieten van luxe 5-sterren resorts terwijl je je onderdompelt in de lokale cultuur en natuur. De warme gastvrijheid en het rijke culturele erfgoed dragen verder bij aan de aantrekkelijkheid van Afrika als luxe zonbestemming.

Wat zijn warme zonnige bestemmingen in de winter in Afrika?

Afrika is een uitstekend continent voor een aangename warme vakantie als het in Nederland winter is. Landen als Egypte, Gambia, Kaapverdië, Kenia, Marokko, Mauritius, Tunesië en zeker ook Zanzibar (Tanzania) zijn uitstekende keuzes voor een winterzon-bestemming. De temperaturen overdag zijn aangenaam, het zeewater is aangenaam en het over het algemeen niet druk met toeristen.

Is Afrika een goedkope vakantiebestemming?

Ja, Afrika is en relatief goedkope vakantiebestemming! Vooral Egypte en Tunesië zijn uitstekende keuzes als je zoekt naar een betaalbare maar toch luxe all-inclusive vakantie. Hier kan je vaak al vanaf €350 – €400 een week verblijven in een luxe resort aan het strand. Landen als Gambia, Kaapverdië, Marokko en Mauritius zijn iets duurder maar ook zeer betaalbaar! Een groot voordeel is dat het leven ter plekke ook heel voordelig is. Let op: kies je voor een reis met safari in bijvoorbeeld Tanzania, Kenia of Senegal? Dan liggen de prijzen wel iets hoger.

Is Afrika veilig, zijn er landen die ik beter kan vermijden?

Veel landen in Afrika zijn heel veilig om te bezoeken. Voor de meeste Afrikaanse landen aan de kust geldt cod geel. Dit betekent: “Let op, er zijn risico’s”. Veel landen in centraal-Afrika hebben code oranje of rood en zijn niet geschikt voor een vakantie. Maar landen als Marokko, Egypte, Tunesië, Kenia, Gambia en zeker ook eilanden als Zanzibar en Mauritius zijn veilig om te bezoeken. Het is wel belangrijk om de lokale adviezen op te volgen. Voor sommige landen geldt dat het niet aanbevolen wordt om na zonsondergang naar buiten te gaan. Hier vind je het reisadvies per land.

In welke Afrikaanse landen kan je een all-inclusive vakantie combineren met een safari?

Als je wilt genieten van een luxe all-inclusive vakantie maar ook wilde dieren wilt spotten dan kan je kiezen voor een vakantie in Kenia, Gambia, Senegal en Tanzania. Hier heb je veel luxe resorts met all-in arrangement waar je ook uitstapjes kunt boeken naar diverse wildparken. Hier kan je soms zelf met je auto doorheen, of met een gids op pad (dit heet een Game Drive). Zuid-Afrika en Namibië zijn ook geweldige landen voor een safari, maar hier is het aanbod met all-inclusive resorts een stuk kleiner.

Plaats een reactie