4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning
all-inclusive-vakantie-aruba
Verblijf aan de allermooiste stranden
Geniet van 5-sterren all-in resorts
Heerlijk zeilen, snorkelen of duiken

All inclusive vakantie Aruba

Aruba behoort samen met de Bonaire en Curacao tot de ABC-eilanden. Aruba is het meest zuidelijk gelegen van deze eilanden. Aruba vormt samen met Nederland, Curacao en Sint Maarten het Koninkrijk der Nederlanden. Aruba is gelegen in het Caribische gebied en heeft door de windrichting een rustige en een woeste kant. De rustige zuidkant van het eiland heeft prachtige witte zandstranden en aan de noordkant zijn er ruige golven en is de kust er rotsachtig. Aruba is een eiland dat redelijk snel te verkennen is. Dit komt mede door de kleine afstanden die het eiland heeft en het wegennet op Aruba is redelijk goed. De meest populaire plekken op Aruba zijn Oranjestad, Palm Beach, Druif Beach en Bubali. In en rondom deze plekken vind je de meest luxe all-inclusive resorts van Aruba. Dit zijn vaak 5-sterren hotels met eigen a-la-carte restaurant, een heerlijk ontbijt- en lunchbuffet, gratis drankjes aan de bar en verschillende activiteiten inbegrepen.

 • Aruba is het kleinste eiland van de ABC-eilanden. Je geniet hier dus van een rustige vakantie
 • Het eiland is perfect voor mensen die houden van wateravonturen. Denk aan zeilen, duiken en snorkelen
 • Een unieke cultuur met een geweldige eigen carnavalsfeest
LandAruba
Populaire all-in bestemmingenOranjestad, Palm Beach, Druif Beach en Bubali
Vliegtijd vanaf Amsterdam (gemiddeld)1o tot 12 uur
Prijsniveau all-in resorts€€€
BetaalmiddelArubaanse Florin (AWG)
TaalNederlands, Papiaments
Tijdsverschil5 uur vroeger
Bijgewerkt doorHans
Laatst bijgewerkt22 juli 2024

Het huidige weer op aruba

Meer informatie over jouw Verzorgde reis naar Aruba

Witte zandstranden, marineblauwe wateren, woestijnlandschap omringd door de Caribische Zee. Warm en winderig, zonder orkanen, veilig, vriendelijk en geraffineerd. Watersporten in overvloed, heerlijk eten en fantastische winkelmogelijkheden. Dit alles vormt de beschrijving van één van de meest bezochte eilanden van het Caribisch gebied. Voor veel mensen is een reis naar Aruba de ultieme droomvakantie. De hoofdstad van het eiland is Oranjestad (leuk voor een heerlijke citytrip) en telt ongeveer 35.000 inwoners de stad wordt op het eiland Playa genoemd. Oranjestad is sinds 1790 de hoofdstad, omdat de vaargeul voor Oranjestad dieper gelegen is dan bij de vorige hoofdstad Savaneta. Aruba is sinds jaar en dag het handelseiland en daar heeft Oranjestad aan bijgedragen. Vanuit Zuid Amerika, Nederland en de Verenigde Staten komen bij Oranjestad alle goederen binnen.

Regio’s

De mooiste stranden van Aruba

Met hagelwitte zandstranden en turkoois blauwe wateren is Aruba één van de populairste Caribische vakantiebestemmingen voor vele zonaanbidders, duikers en snorkelaars. Zeker gezien de zonzekerheid is Aruba een vakantiebestemming voor het hele jaar. De stranden liggen voornamelijk aan de zuidwest kust. De bekendste stranden zijn: Arashi Beach, Eagle Beach, Palm Beach, Malmok Beach, Hadicurari, Manchebo Beach, Druif Beach, Surfside Beach en Rodgers Beach.

 • Arashi Beach: Arashi Beach ligt in de uiterste noord-oost punt van Aruba. Het is een 100 meter lang smal wit zandstrand met hier en daar wat kiezelstenen. Het is een uitstekende zwem- snorkel- en duikspot. Op ca. 20 meter diepte ligt het Antilla wrak, het grootste wrak in het Caribisch gebied. Het is het wrak van een Duitse vrachtvaarder die in 1940 tot zinken werd gebracht. Er is ruime parkeergelegenheid. Verder zijn er geen faciliteiten.
 • Malmok Beach: De mooiste snorkelplaatsen zijn te vinden bij Malmok Beach. Het strand kenmerkt zich door ondiep water en kleine baaien met wit zand en een overvloed aan tropische vissen. Weinig faciliteiten.
 • Fisherman’s Huts: Fisherman’s Huts is een smal wit zandstrand met hier en daar wat kiezels. Bekend om de Fishersmen’s Huts. Deze hutten werden gebruikt door de lokale vissers. Deze plek is ideaal voor windsurfers. In de nabijheid zijn dan ook een surfshop en een surfschool aanwezig.
 • Palm Beach: Palm beach ligt in het noordwesten van Aruba, even ten noorden van Oranjestad. Het zandstrand van Palm Beach is spierwit en strekt zich uit zover het oog reikt. Door de aflandige wind is de zee hier zeer rustig en veilig en daardoor erg geschikt om te zwemmen en te snorkelen. De skyline van dit prachtige strand wordt beheerst door de hoogbouw van de vele hotels en resorts die hier gevestigd zijn. Er zijn veel faciliteiten.
 • Eagle Beach: Eagle Beach is één van de mooiste en aantrekkelijkste stranden van Aruba, gelegen tussen Oranjestad en Palm Beach.
  Kilometers van hagelwit poederzand en een vriendelijke branding. Het strand is breed en het zeewater is er helder en blauw. De zee is hier rustig, ideaal om te zwemmen of voor het beoefenen van watersporten. Langs Eagle Beach bevinden zich tal van hotels en resorts die gezamenlijk zorgen voor een breed aanbod van watersport en strandactiviteiten. Verhuur van stoelen en parasols. Er is ruim voldoende parkeergelegenheid. Op enkele plaatsen komen schildpadden aan land om hun eieren te leggen, waarna deze plekken worden afgeschermd.
 • Manchebo Beach: Manchebo Beach is een breed langgerekt wit poederzand strand met een regelmatige, stevige branding . Het prachtige strand van Manchebo is het grootste strand van Aruba.
 • Druif Beach: Op korte afstand van Oranjestad ligt een van de mooiste stranden van Aruba. Het ca. 300 meter lange witte zandstrand is een prima plaats om te zwemmen en te snorkelen in kalm water.
 • Surfside Beach: Wit zandstrand met een Beachclub met bar zwembad en snackbar, duikschool, restaurant en verhuur van ligbedden. Uitstekende zwem en snorkel mogelijkheden in kalm water. Dicht bij oranjestad en vliegveld gelegen. Ruime parkeergelegenheid.
 • Rodgers Beach: Rodgers Beach is een rustig wit zandstrand, gelegen op het uiterste zuidoostelijke puntje van Aruba. De riffen voor de kust zorgen voor rustig zwemwater. Kinderen en minder geoefende zwemmers kunnen hier goed terecht. Hier bevindt zich het gezellige restaurant/club Coco Beach.
 • Baby Beach: Favoriet strandje onder families met wit poederzand en kalm turkoois blauw water. Snorkelen en zwemmen is hier prachtig. Er zijn geen watersport faciliteiten, maar er is een strandtentje voor wat versnaperingen en drinken.

De leukste restaurants van het eiland

De Arubaanse keuken is gebaseerd op een overvloed aan producten uit zee. Sinds de tijd dat de eerste mensen zich op het eiland vestigden, stonden schelpdieren, tonijn, wahoo, mahi-mahi, zaagbaars en snapper op het menu, die door de vissers werden gevangen en tijdens een feestelijke maaltijd met de andere eilandbewoners werden gedeeld. Verse vis is nog steeds favoriet. De traditionele gerechten hebben een unieke smaak dankzij de inheemse kruiden en specerijen. Naarmate de schoonheid en uitgebreide mogelijkheden van het eiland allerlei bezozoekers naar de kusten lokten, kwamen ook steeds meer fijnprovers en chef-koks naar Aruba. Zo is het kleine eiland groot geworden in de internationale keuken. Tientallen restaurants bieden elke denkbare specialiteit aan, van Argentijns tot Italiaans of Indonesisch, en kunnen zich meten met de beste restaurants ter wereld. Onderstaand vindt u een greep uit de Arubaanse kwaliteitsrestaurants als uitgangspunt voor een tongstrelende ontdekkingsreis door het veelzijdige culinaire landschap van het eiland.

 • Brisas Del Mar: Een populair, informeel visrestaurant, gevestigd in een oude vissershut. U bent er nog steeds getuige van hoe vissers hun vangst van de dag komen brengen.
 • Buccaneer: Visspecialiteiten geserveerd temidden van gigantische aquariums.
 • Charlie’s Bar: Ingericht met Arubaanse verzamelobjecten en souvenirs van over de hele wereld. Staat bekend om zijn verse gamba’s.
 • Chez Mathilde: Gevestigd in een gerestaureerde authentieke Arubaanse woning. Uitstekende Franse gerechten.
 • Nos Cunucu: Authentieke Arubaanse gerechten in Tanki Leendert.
 • Coco Plum: Gevestigd op een terras aan de hoofdstraat met rieten parasols boven de tafels.
 • Driftwwod: Genieten van zeevruchten in een sfeervolle ambiance.
 • El Gaucho: Gevestigd in een omgebouwde oude Arubaanse woning. Staat bekend om zijn steaks en Argentijnse specialiteiten.
 • Gasparito: Restaurant en kunstgalerei met een prermanente expositie van Arubaanse kunstenaars. Plaatselijke specialitieten.
 • La Nueva Marina Pirata: Heerlijke visspecialiteiten met uitzicht op zee.
 • Papiamento Restaurant: Gevestigd in het huis van de familie Ellis, een authentieke Arubaanse woning en oude plantage op het platte land. Specialititen worden op een hete steen geserveerd, zodat ze worden nagegrild terwijl u eet. Internationale keuken.
 • Promenade: Informele Arubaanse elegantie aan de promenade van San Nicolas.
 • Op het hele eiland zijn ook talloze fastfoodrestaurants gevestigd, van bekende internationale ketens tot Arubaanse snackbars en -wagens.

Ontdek Kleurrijk Oranjestad Aruba

Bezoekt u Oranjestad, de hoofdstad van Aruba, dan zult u de Wilhelminastraat eenvoudigweg niet kunnen – of willen – mijden.

 • In de kleurige koloniale gebouwen herkent u het huwelijk tussen de Nederlandse wijze van bouwen – deuren met houtsnijwerk en de karakteristieke tegels – en de Arubaanse stijl, die wordt weerspeigeld in de luchtige, open galerijen en de gebogen daken.
 • Fort Zoutman, het oudste gebouw van het eiland, opent elke week haar poorten voor het Bonbini-festival, een markt met inheemse culinaire specialiteiten, kunsthandwerk, folkloristische dansen en andere voorstellingen.
 • Even verder kunt u uw tocht door het bewogen verleden van Aruba voortzetten in het Archeologisch museum of het Historisch museum.
 • U kunt natuurlijk ook een wandeling door het heden maken. Oranjestad is bekend om zijn grote verscheidenheid aan winkels en markten en biedt voor elk wat wils, of u nu bijvoorbeeld naar luxe artikelen op zoek bent of naar inheems kunsthandwerk.
 • Wat u in ieder geval zult meebeleven, is de Arubaanse manier van feestvieren. Al naar gelang het tijdstip van uw bezoek is er het nieuwjaarsvuurwerk, het carnaval, zijn er zomerfestivals of wordt er een van de vele parades ter ere van de koningin gehouden.

Meer inspiratie? Bekijk ook meer informatie over Anguilla en Zuid-Afrika.

Flora en Fauna

Ondanks dat Aruba geen regenwouden heeft en geen bijzondere grote zoogdieren heeft is Aruba toch heel spraakmakend qua natuur. De landschappen zijn er bijzonder en er zijn diverse dieren en planten op Aruba. Qua dieren zijn er aan de kust de Pelikaan, kleine hagedissen en geckoes. Verder heeft het eiland heel veel verschillende vogel soorten. Qua planten en bomen treft u voornamelijk cactussen aan en de wel bekende divi-divi boom. De divi-divi boom is het ken merk van de ABC-eilanden en deze wordt ook veelvuldig gebruikt bij opdrukken op souvenirs. De divi-divi boom is ook veel te vinden op het eiland en het levert vaak mooie plaatsjes op wanneer er één op het prachtige witte zandstrand staat. Het ongerepte landschap van Aruba bevat een ongekende veelvoud aan kleuren en vormen. Het azuur van de Caribische zee aan de horzizon steekt schitterend af tegen het golvende groen van de met cactussen begroeide heuvels, de donkere geëroodeerde kalksteenplateaus en het heldere wit van de glooiende zandduinen. Het is een woeste schoonheid die minstens net zo mooi is als de keurig onderhouden tuinen van de resorts op het eiland. Het is een woeste schoonheid die minstens net zo mooi is als de keurig onderhouden tuinen van de resorts op het eiland.

Nationaal Park Arikok
Een wandeling door het Nationaal Park Arikok is een ware ontdekkingsreis. In het park kunt u volop genieten van de natuur en krijgt u meteen een beeld van de Arubaanse geschiedenis.

 • Het is niet moeilijk het park te vinden, want het beschermde natuurgebied beslaat bijna twintig procent van het eiland. Moeilijker is het een keuze te maken uit de verschillende routes die u kunt volgen. In 1997 kreeg het park officieel zijn beschermde status en er bestaan plannen voor de bouw van een bezoekerscentrum, waar bezoekers van het park meer te weten kunnen komen over de talloze natuurlijke, historische en culturele schatten van het park.
 • Onder begeleiding van de voortdurende wind en de kreten van Arubaanse parkieten (‘prikichi’) maakt u als wandelaar kennis met de diversiteit van de Arubaanse flora. De opzichters van het park wijzen u graag op de 48 verschillende soorten Arubaanse bomen, waarvan enkele soorten zo zeldzaam zijn dat ze alleen in het park voorkomen.
 • Ook op het gebied van fauna heeft het park diverse verrassingen voor u in petto, zoals de ‘shoco’, een bedreigde holenuil, en de minuscule kolibrisoort ‘blenchi’.
 • De ruim 30 km aan wandelpaden die inmiddels in het park zijn aangelegd, bieden volop gelegenheid voor een ontspannen avontuur en voeren bezoekers langs de mooiste plekjes van het eiland. Een echte aanrader is de wandeling naar Miralamar. Miralamar betekent zicht op zee en op dit punt kijkt u uit over zowel de Arubaanse noord- als zuidkust. Daarnaast voert de wandeling u langs een oude goudmijn.

Het Nationaal Park Arikok bestaat uit diverse gebieden van natuurlijk en historisch belang, zoals

 • Arikok Center, het centrum van het park, dat toegankelijk is via de hoofdweg door Santa Cruz. Hier staat de heuvel Arikok, die met een hoogte van 185 meter boven de zeespiegel het op een na hoogste punt van Aruba is. Verder kunt u er tekeningen en artefacten bewonderen van de eerste bewoners van Aruba en staan er traditionele plattelandshuizen (cunucu) en lemen hoeves (cas di trto).
 • In dit gebied bevindt zich ook de enige zoetwaterbron van het eiland. Deze werd gebruikt om op de plantages kokosnoten, aloë en fruit te verbouwen.
 • De overblijfselen van de Prinsplantage en de Fonteinplantage, die nog steeds in bedrijf is, geven ons een idee van die vroege vorm van landbouw.
 • De Fonteingrot, waar duidelijk restanten van indianentekeningen gevonden zijn, ligt ook in dit gedeelte. Jamanota Center, ten zuiden van Arikiok Center, herbergt de hoogste heuvel van Aruba: de 189 meter hoge Jamanota.
 • Ook vindt u hier de voormalige goudmijn Miralamar.
 • Maar het park omvat ook andere belangrijke natuurgebieden, waaronder de baai van Dos Playa aan de windzijde van het eiland, met ten zuiden daarvan de Guadirikirigrot, de Hulibagrot en de Tunnel van de liefde (Tunnel of Love).

Cunucu Arikok
Ook een wandeling naar het schilderachtige Cunucu Arikok is zeer de moeite waard. Onderweg ziet u een lemen huis (cas di torto), dat meer dan honderd jaar oud is. Het is een van de drie resterende huizen van dit type op het eiland. Verder passeert u gigantische tornalietrotsen met indianentekeningen. Ook op het dak van de fonteingrot zijn indianentekeningen te vinden. Het pad naar deze grot leidt ook naar de Fonteinplantage, waar een zoetwaterbron te vinden is. Vroeger was deze plantage het weekendverblijf van de eerste Nederlandse luitenant-gouveniers van het eiland. Op diverse locaties, waaronder de Fonteingrot, treft u regelmatig opzichters aan. Zij vertellen geinteresseerde bezoekers graag meer ovver de bezienswaardigheden. Vermoeide wandelaars kunnen nieuwe energie opdoen bij de snackbar langs de weg naar de Fonteingrot.

Ontdek de Arubaanse kuuroorden

Of u nu wilt bijkomen van een drukke dag of gewoon een middag in serene rust of romantiek wilt doorbrengen, in de kuuroorden op Aruba vindt u alles om uw lichaam en geest te verwennen.

 • Aruba heeft een unieke kuuroordervaring voor u in petto, bijvoorbeeld in de vorm van een behandeling in de openlucht, waarvan u nog meer geniet dankzij de aangename passaatwind en de warme stralen van de zon. Bahandelingen als massages, lichaamspeeling, lichaamspakkingen en gezichtsbehandelingen worden uitgevoerd met ingrediënten van het eiland, bijvoorbeeld verse aloë, maar ook met wereldberoemde kuuroordproducten.
 • Bijna elk all-inclusive Arubaans resort heeft een eigen kuuroord, vaak met een geheel eigen karakter en aanbod.
 • Op diverse locaties, waaronder de Holiday Inn Sunspree Aruba, The Mill Resort, La Cabana Villa’s en Wyndham Aruba Resort, worden Intermezzo Spa’s aangeboden. Geniet van een ontspannende massage, aromatherapie, acupressuur, sportmassage of bindweefselmassage met bijvoorbeeld een Fango-apakking of peelings met puimsteen of fruitextracten. Voor uw gezicht zijn er de standaard Piccolo- of Di lusso-gezichtsbehandeling.
 • Echt tropisch gaat het er aan toe in de Balinese kuuroorden op het eiland, zoals het Mandara Spa van Marriott en de Manchebo Beach Resort & Spa. De lange kuuroordtraditie van Indonësie is tot in perfectie overgebracht naar Aruba. Met behulp van teakhout is een serene omgeving geschapen waarin u kunt genieten van eeuwenoude behandelingen.
 • Voor nog een andere kuuroordervaring kunt u terecht op Tierra del Sol, waar u na het bewonderen van het uitzicht op de golfbaan en de California-vuurtoeren in het Body & Soul Spa onder andere hydrotherapie kunt ervaren.
 • U kunt zich ook in de watten laten leggen in de gemoedelijke omgeving van de diverse kuuroorden van Hyatt Regency en Radisson Aruba Resort. Ontspan uw lichaam en breng uw geest tot rust in een schitterende omgeving en in de deskundige handen van professionele therapeuten en esthetici.

Veelgestelde vragen over jouw all-in reis naar Aruba

Wat is het klimaat op Aruba?

Aruba is gelegen in het Caribische gebied en heeft het geluk dat het buiten het orkaan gebied is gelegen. Aruba heeft een gemiddelde temperatuur van rond de 27graden. Het klimaat is er warm en droog en ook al heeft Aruba een regenseizoen hier wordt bijna niets van opgemerkt. De buien die er in dit seizoen vallen komen vaak in de avond of nacht. Door een tropische storm elders in het gebied kan Aruba een paar dagen bewolkt zijn, maar dit komt zelden voor. De beste reistijd naar Aruba is van januari tot en met oktober. November en december zijn de echte regenmaanden op het eiland.

Wat voor soort accommodaties zijn er op het eiland?

Aruba kent vele mooie accommodaties direct aan het prachtige witte zandstrand gelegen. Deze accommodaties vallen onder de noemer resorts en de ene is nog uitgebreider dan de ander. De prachtige resorts op Aruba zijn op basis van verschillende verblijfsmogelijkheden te boeken. Er kan ook op basis van de populaire all inclusive formule verbleven worden. Hier geniet je van onbeperkte luxe met een luxe buffet, onbeperkt drankjes aan de bar en snacks tussendoor. Sommige resorts op Aruba zijn zelfs voorzien van een casino (bekijk ook onze top 11 hotels met casino) en discotheek of club. Diverse hotelketens hebben hier hun resorts en hotels gebouwd, omdat Aruba erg in trek is bij toeristen die een zon zekere vakantie willen beleven.

Waar ligt Aruba?

Aruba ligt in het hart van het zuidelijk Caribisch gebied, op ruim 24 km voor de kust van Zuid-Amerika. Het eiland is 32 km lang en op het breedste punt 10 km breed. Het heeft een totale oppervlakte van 180 km² Het landschap en de vegetatie van Aruba wijken af van die op een gemiddeld Caribisch eiland. Aan de zuid- en westkust liggen kilometerslange ongerepte, witte stranden. Ze behoren tot de mooiste stranden ter wereld en worden omgeven door een kalme, blauwe zee met hier en daar een zicht tot wel 30 meter diepte. De noordoostkust, aan de windzijde, is onherbergzaam en ruig. Het binnenland doet met de vele cactussen en indrukwekkende rotsformaties denken aan een woestijn. Het eiland staat bekend om zijn watapana, ofwel dividivibomen, die door de voortdurende passaatwind allemaal gracieus naar het zuidwesten buigen. Aruba bevindt zich buiten de orkaanzone en wordt gedurende het hele jaar gekenmerkt door een heerlijk klimaat en verkoelende passaatwinden.

Wat is het klimaat op Aruba?

Aruba heeft een zeer aangenaam klimaat. Het is hier eigenlijk altijd zomer en regen komt hier nauwelijks over. Overdag loopt de temperatuur op tot zo’n 29 graden. Er zit nauwelijks verschil tussen de temperatuur in de zomer en in de winter. Per jaar valt gemiddeld minder dan 50 cm regen, meestal tijdens korte buien in november en december. Door de steeds verkoelende passaatwind is de gemiddelde jaartemperatuur circa 28 ºC. Het gemiddelde temperatuursverschil tussen dag en nacht, en zomer en winter is slechts 3,6 ºC. Op Aruba regent het weinig. De gemiddelde regenval is 500 mm per jaar en valt uit korte buien in de maanden oktober, november en december.

Wat is de beste periode om Aruba te bezoeken?

Aruba kan het hele jaar bezocht worden. Het hoogseizoen op Aruba ligt tussen half december en half april, wanneer veel bezoekers het winterse weer in eigen land ontvluchten. In de zomer is de temperatuur weliswaar iets hoger, maar dan waait ook de verkoeling brengende wind. Tussen 11.00 en 14.30 uur schijnt de zon het felst. Het is dan ook raadzaam om u gedurende deze uren goed in te smeren met zonnebrandcreme. In de maanden oktober, november en december vallen er korte buien. De gemiddelde temperatuur overdag is 28 ºC , ‘s nachts daalt het kwik slechts 3.6 ºC. De watertemperatuur is ongeveer 25 ºC. Aruba bevindt zich buiten de orkaanzone; slechts drie stormen hebben het eiland benaderd in deze eeuw. Incidenteel kan een tropische storm die elders in het Caraïbisch gebied op komst is, gedurende één of twee dagen ongebruikelijk bewolkt weer veroorzaken.

Wat is het tijdsverschil met Nederland?

Op Aruba kent men geen zomer- of wintertijd. Ten opzichte van Nederland is het in de winter vijf uur vroeger. Vanaf begin april tot eind september is het op Aruba zes uur vroeger.