4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning

Bali in Europa: 5 goedkope alternatieven voor tropische vakantie

Een vakantie op Bali is voor velen een droom. De hoge bergen, vulkanen, groene natuur en witte stranden met blauwe zee spreken direct tot de verbeelding. Maar Bali is ook best duur en het is een heel eind vliegen. Je zit maar liefst 16 uur in het vliegtuig! Dus waarom zoek je het niet wat dichterbij? In Europa heb je ontzettend veel mooie plekjes waar je instant het Bali-gevoel krijgt. Ook in Europa vind je hidden gems met groene bergen, witte stranden en een blauwe zee. Wij hebben de mooiste Bali-alternatieven voor jou op een rijtje gezet! Per bestemming tonen we de mooiste plekjes, de vliegtijd en het budget. Ook geven we natuurlijk tips voor mooie (all-inclusive) hotels waar je kunt verblijven!

BestemmingVliegtijdBudgetLook-a-like score
Madeira4 uur€€€4/5
Dhermi2 uur en 45 min.€€3/5
Ölüdeniz3 uur en 45 min.€€4/5
Zlatni Rat (Bol)2 uur en 15 min. (+ 50 min. boot)€€€3/5
La Gomera4 uur en 40 min. (+ 50 min. boot)€€€€3/5
Overzicht met Bali-alternatieven in Europa

1. Madeira in Portugal

Slechts 4 uur vliegen
Aangenaam klimaat
Diversiteit aan natuur

Mijn favoriete alternatief voor Bali in Europa is Madeira! Dit groene Portugese eiland ligt midden in de Atlantische Oceaan, ter hoogte van Marokko. Het is een prachtig groen eiland dat – net als Bali – aanvoelt als een tropisch paradijs. Op Madeira geniet je het hele jaar door van een aangename temperatuur. Niet voor niets wordt het ook wel het eiland van de eeuwige lente genoemd. Madeira staat verder ook bekend als het bloemeneiland omdat je hier een ontzettend grote diversiteit aan bloemen en planten hebt. Ook is Madeira beroemd om haar prachtige kuststreek met de hoge kliffen, natuurlijke zwembaden en de kiezelstranden (maar er zijn ook zandstranden).

Wat maakt Madeira een goed Bali alternatief?
Op Madeira wandel je door het Laurisilva bos, net zo betoverend als de rijstterrassen van Bali. De Levada wandelingen nemen je mee langs watervallen en groene valleien, herinnerend aan Bali’s magische watertempels en weelderige landschappen. De bloeiende tuinen van Madeira, vol met kleurrijke orchideeën, doen denken aan de exotische flora die je op Bali vindt.

Informatie voor Bali look-a-like vakantie op Madeira

  • Vliegtijd: 4 uur (AMS – FCN)
  • Beste reistijd: April – oktober
  • Budget: €650 p.p (8 dagen op basis van logies)

🏨 Waar overnachten op Madeira?

Op Madeira heb je een aantal uitstekende resorts waar je all-inclusive kunt verblijven. Zo verblijf je lekker comfortabel in het groene landschap. Wij hebben onze 3 favoriete all-in hotels voor jou op een rijtje gezet. Check ook onze pagina met all-inclusive hotels op Madeira voor meer tips en tricks!

  1. Hotel Roca Mar in Canico🌟🌟🌟🌟
    Vanaf dit hotel heb je een geweldig uitzicht op zee. Het hotel ligt tegen de klif van Canico de Baixo waardoor je ook een beetje het Bali-gevoel krijgt. Er is een binnenzwembad, wellnessgedeelte en een heerlijk restaurant.
  2. Vila Gale Santa Cruz in Santa Cruz 🌟🌟🌟🌟
    Nog zo’n pareltje direct aan het strand. Daarbij is het centrum van Santa Cruz ook nog eens op loopafstand. Je hebt een geweldig uitzicht over de zee en de groene palmbomen. Uitrusten doe je in de spa van het hotel.
  3. Enotel Lido in Funchal 🌟🌟🌟🌟
    Wauw! Wat een prachtig uitzicht op zee biedt Hotel Roca Mar. Dit viersterren hotel op het Portugese eiland Madeira beschikt over comfortabele kamers, een fijn zwembad en shuttleservice naar de hoofdstad Funchal. Om de vakantie compleet te maken kun je o.b.v. all inclusive verblijven.

2. Dhermi in Albanië

Onontdekt Albanië
Hagelwit strand en Turquoise zee
Luxe resorts in Bali-stijl

Bali op de Balkan? Ja, je leest het goed! Albanië is de laatste jaren enorm in opkomst. Dat komt omdat het land viral ging op TikTok. Hier zagen we opeens welke mooie kustplaatsen het land heeft. Durrës en Vlorë kan je het beste overslaan. Hoe zuidelijker je gaat, hoe mooier het wordt. Dhërmi en Palasë springen er wat ons betreft toch wel echt uit. Dhërmi is een klein onontdekt plaatsje aan de Albanese Riviera. Het heeft een klein toeristisch centrum aan zee. Iets hoger, tegen een prachtige groene heuvel, vind je de oude stad. Een absoluut hoogtepunt in de omgeving is het afgelegen Gjipe Beach (tussen Himarë en Dhërmi) waar je alleen te voed kunt komen.

Wat maakt Dhërmi een Bali-alternatief?
Het is misschien niet helemaal terecht om het tropsiche gevoel van Bali te vergelijken met Dhërmi, maar je komt toch wel een heel eind. Het strand is écht spierwit, het water is prachtig blauw en de groene heuvels op de achtegrond maken het plaatje compleet. Wat je misschien ook niet verwacht had is dat je hier een ruim aanbod met cafés en nachtclubs hebt. Net als op Bali kan je hier dus goed uitgaan! En deze Bali-like ervaring ligt op minder dan 3 uur vliegen!

Praktische informatie

  • Vliegtijd: 2 uur en 45 minuten (AMS – TIA)
  • Beste reistijd: Mei – september
  • Budget: €700,00 p.p (8 dagen op basis van logies en ontbijt)

🏨 Waar overnachten in Dhërmi?

Dhërmi wordt door veel reisbloggers en influencers al het Bali van de Balkan genoemd. Dat komt ook voor een groot deel vanwege de luxe resorts en hotels die je hier langs de kust vindt, vergelijkbaar met Bali. Hieronder vind je onze favoriete adresjes om te overnachten. Check hier ook onze all-inclusive tips in Albanië.

  1. Empire Beach Resort (adults-only) 🌟🌟🌟🌟
    Hier verblijf je in een mooie luxe kamer op slechts 10 minuten lopen van het strand van Dhërmi. Het hotel is ontzettend hip en modern ingericht. Dat maakt het Bali-gevoel dus nog sterker :). Vanaf jouw hotelkamer heb je uitzicht op de mooie groene bergen.
  2. Ionian Pearl🌟🌟🌟
    Dit is een vrij nieuwe accommodatie in Dhërmi. Vanaf jouw appartement heb je een geweldig uitzicht over de zee. Het is helaas wel een stukje lopen naar het strand. Het appartement wordt gerund door een enthousiaste eigenaar die je graag zijn tips deelt voor leuke uitstapjes in de omgeving
  3. Domi Beach Valley 🌟🌟🌟🌟
    Wil je iets meer rust en ruimte? Dan is Domi Beach Valley jouw plek! Dit resort ligt tussen de groene bossen van Dhërmi. Daarnaast ligt het strand op slechts 4 minuten lopen. De comfortabele kamers zijn modern ingericht.

3. Ölüdeniz in Turkije

Blue lagoon!
Groene bergen
Zeer betaalbaar

Bali, maar dan in Turkije? Dat klinkt misschien moeilijk om te geloven. Maar Ölüdeniz bewijst dat je de Bali-vibes ook in Turkije kunt vinden. Ölüdeniz ligt aan de fraaie Lycische Kust. Het is een ongelooflijk mooie bestemming met het herkenbare turquoise water, de witte stranden én de groene heuvels. En laat nou net precies de ingrediënten zijn waarom mensen zo dol zijn op Bali. 2 trekpleisters van deze onontdekte badplaats zijn Blue Lagoon en bij Butterfly Valley. Met name Blue Lagoon wordt steeds populairder en is misschien wel een van de meest gefotografeerde stranden van Turkije. Ook goed om te weten: Ölüdeniz is het goedkoopste alternatief voor Bali!

Wat maakt Ölüdeniz een goed Bali alternatief?
Ölüdeniz in Turkije is jouw Bali dichtbij. Met zijn beroemde Blauwe Lagune en paradijselijke stranden vangt het de essentie van Bali’s kustlijn. Het helderblauwe water en de groene bergen op de achtergrond doen denken aan Bali’s schilderachtige landschappen. Paragliden over Ölüdeniz biedt een uitzicht zoals de Uluwatu kliffen op Bali. Verder heerst hier ook een lekkere relaxte sfeer.

Praktische informatie

  • Vliegtijd: 3 uur en 45 minuten (AMS – DLM)
  • Beste reistijd: Mei – oktober
  • Budget: €650,00 p.p (8 dagen op basis van all-inclusive)

🏨 Waar overnachten in Ölüdeniz?

Wil jij die Blue Lagoon, Butterfly Valley en de groene bergen van het Taurusgebergte van dichtbij meemaken? Je kunt hier kiezen uit een aantal heel fijne all-inclusive resorts. Wij hebben de beste 3 tips voor jou op een rijtje gezet. Check hier meer informatie over all-in naar Ölüdeniz.

  1. Belcekiz Beach 🌟🌟🌟🌟🌟
    Dit is een super-de-luxe 5-sterren resort waar je verblijft in een schitterende groene omgeving. Als je hier aan het strand ligt dan waan je je echt even in Bali. Buiten het hotel vind je het fraaie Oludeniz strand en je bent ook dichtbij het centrum. Eten kan in een van de 2 à-la-carterestaurants.
  2. Liberty Hotels Lykia Adult Only 🌟🌟🌟🌟🌟
    Het Bali-gevoel zonder kids? Dan zit je goed in het Liberty Hotels Lykia Adult Only resort. Ook hier verblijf je in een geweldig mooie groene omgeving. Om je heen zie je alleen maar groene bergen en een blauwe zee. Je kunt neerstrijken bij meerdere zwembaden en er zijn liefst 3 buffet- en 5 à-la-carterestaurants!
  3. Hotel Turquoise 🌟🌟🌟🌟
    Dit hotel ligt ook fraai tussen de bergen en aan de zee. Het hotel heeft verder een prachtige botanische tuin. Op slechts 600 meter heb je het fraaie strand van Ölüdeniz. Let op: dit is wel een kiezelstrand. Ook hotspots als Blue Lagoon en bij Butterfly Valley zijn dichtbij!

4. Zlatni Rat in Kroatië

Paradijselijk strand
Windsurfen!
Bijzonder blauw water

Zlatni Rat is volgens velen het mooiste strand van Kroatië. En het is ook al meerdere keren uitgeroepen tot het mooiste strand ter wereld. Het is een bijzonder wit kiezelstrand en heeft de vorm van een hoorn. Niet voor niets wordt het strand ook wel de Gouden Hoorn genoemd. Heel bijzonder is dat het strand – door invloed van wind, golven en stroming – steeds van vorm verandert. Het grappige van de vorm van het strand is ook weer dat het altijd aan een kant van het strand windstil is. Het is een erg populaire plek voor gezinnen met kids.

Waarom naar Zlatni Rat (Bol) om het Bali-gevoel te ervaren?
Wat Zlatni Rat echt Balinees maakt is het witte strand en de groene omgeving. Je kunt het op de foto misschien niet eens zó goed zien, maar het strand is echt parelwit. Ook heel bijzonder is dat het water van de zee verschillende tinten blauw heeft. Dit lijkt wel een beetje op het heldere water in alle tinten blauw rond Nusa Penida op Bali. Het enige wat hier mist zijn de hoge kliffen die je daar weer hebt. Verder kan je – net als op Bali – ook heel goed windsurfen bij dit strand.

Praktische informatie

  • Vliegtijd: 2 uur en 15 minuten (AMS – SPU) + 50 mintuen met de boot
  • Beste reistijd: Juni – September
  • Budget: €650,00 p.p (8 dagen op basis van logies en ontbijt)

🏨 Waar overnachten bij Zlatni Rat (Bol)?

Wil jij het Bali van Kroatië in het echt bewonderen? Dan kan je het beste een hotel zoeken in Bol. Vanaf hier loop je zo over de boulevard naar het strand. Bekijk hier het volledige aanbod all-in resorts in Kroatië.

  1. Bretanide Sport & Wellness Resort 🌟🌟🌟🌟
    Dit is een heerlijk sport en wellness hotel, perfect voor vakantiegangers die houden van ontspanning maar ook actief bezig willen zijn. Het resort ligt op een mooie groene heuvel met hoogteverschillen en trappetjes wat de nodige Bali-vibes geeft.
  2. Bluesun Hotel Borak 🌟🌟🌟
    Hét hotel voor de liefhebbers van zon, zee en strand. Vanaf hier loop je zo naar het centrum, maar ook naar het Zlatni Rat strand. Er is ook een groot wellnesscentrum. Het hotel biedt verder animatie voor jong en oud en is eco-gecertificeerd.
  3. Bluesun Bonaca Resort 🌟🌟🌟🌟
    Ook dit hotel van Bluesun ligt op loopafstand van het Bali-achtige strand. Het leuke van dit hotel is dat je hier ook all-inclusive kunt verblijven. Verder biedt Bonaca resort ook ruime familiekamers en een extra goot zwembad. Genoeg te beleven voor het hele gezin!

5. La Gomera (Canarische Eilanden)

Bergachtig en groen
Oeroude bossen en enorme bomen
Nationaal Park Garajonay

La Gomera ligt ongeveer 500 kilometer zuidelijker dan Madeira. Net als dit groene Portugese eiland (die we als eerste noemden) is dit ook een prachtig groen eiland dat wel iets weg heeft van Bali. La Gomera heeft een prachtig groen, ongerept en bergachtig landschap. Een van de hotspots van het eiland is Nationaal Park Garajonay: een groen park met oeroude bossen en enorme bomen. Als je dan het groene landschap ziet in combinatie met de blauwe lucht dan heb je echt het gevoel dat je op het tropische Bali bent.

Waarom is La Gomera een alternatief voor Bali?
Het eiland is rijk aan groene, ongerepte natuur en spectaculaire ravijnen en kloven. Het heeft dus veel weg van het weelderige groene binnenland van Bali. Zelf moest ik wel denken aan het strand van Lovina in noord-Bali. Ook hier heb je een zwart vulkanisch strand, en de kans om walvissen en dolfijnen te spotten

Praktische informatie

  • Vliegtijd: 4 uur en 40 minuten (AMS – TFS) + 50 mintuen met de boot
  • Beste reistijd: Mei – half oktober
  • Budget: €900 p.p (8 dagen op basis van logies en ontbijt)

🏨 Waar overnachten op La Gomera?

La Gomera is over het algemeen een wat duurdere vakantiebestemming dan andere Canarische eilanden zoals Gran Canaria en Tenerife. Dat komt ook omdat je nog een stuk met de boot moet. Hieronder vind je onze tips voor een fijn verblijf op het eiland

  1. Hotel Jardin Tecina 🌟🌟🌟🌟
    Zoek je een hotel op La Gomera met echt het Bali-gevoel? Dan moet je bij Hotel Jardin Tecina in Playa De Santiago zijn! Hier heb je de keuze uit 5 heerlijke zwembaden. Het hotel is helemaal ingericht in Bali-stijl met palmbomen, bruggetjes en huisjes met rieten daken. Je waant je hier dus echt in Bali!
  2. Ibo Alfaro Hotel Rural 🌟🌟🌟
    Wauw! Vanaf het terras van dit fraaie hotel lijkt het net of je op Bali zit. Vanaf het terras heb je een panoramisch uitzicht over de groene bergen en het dal van het binnenland van La Gomera. Het is een heel fijn kleinschalig hotel met slechts 20 kamers. De accommodatie is gevestigd in een voormalig herenhuis op een heuvel in Hermigua, heel bijzonder!
  3. Appartement Jardin del Conde 🌟🌟🌟
    Met kids naar La Gomera? Dan is dit een uitstekende keuze! Het zijn rustig gelegen appartementen met een fijn zwembad en een apart kinderbad. Weinig hoogbouw, dus je hebt een prachtig uitzicht over het bergachtige landschap van het eiland!

Plaats een reactie