4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning

De leukste 4 kindvriendelijke stranden op Ibiza

Ibiza is een paradijs voor strandliefhebbers. Wanneer je het zwembad van jouw all-inclusive oord op Ibiza wel kent, dan is het tijd om het strand te verkennen. Kleine verborgen baaitjes met het meest blauwe water dat je je maar kunt voorstellen, uitgestrekte witte stranden, heerlijke strandtenten; elk baaitje heeft weer zijn eigen karakter en charme. Van bizar decadent en over de top, tot fijn relaxed en hippie-achtig; voor ieder wat wils. Met kinderen is het vaak wat lastig om die kleine besloten baaitjes te ontdekken omdat de weggetjes er naar toe vaak niet echt begaanbaar zijn met een kinderwagen of soms zelfs auto. Maar dat wil niet zeggen dat je iets hoeft te missen. In deze blog vind je de 4 mooiste stranden op Ibiza voor kinderen.


1. Cala Bassa

Cala Bassa is een enorm lange, uitgestrekte baai met een prachtig wit zandstrand en azuurblauw water. Je waant je hier echt op Curaçao of Aruba. Omdat het water heel lang ondiep blijft is het ideaal met kinderen. Je kunt hier een (luxe) bedje huren bij Cala Bassa Beach Club, of er gewoon je eigen handdoekje draperen. Cala Bassa Beachclub heeft hier verschillende restaurants; van een sushirestaurant tot een eenvoudig snackbarretje. Heerlijk toeven! De prijzen zijn hier de afgelopen jaren wel flink toegenomen. Dus schrik niet van de menukaart!

2. Niu Blau

Niu Blau is voor veel gezinnen met kids een favoriet als ze op Ibiza zijn. Het is klein en overzichtelijk en de naaldbomen op het strand zorgen voor lekker veel schaduw en beschutting. Lunchen of dineren doe je hier bij Pura Vida pal aan het strand. In het hoogseizoen is er elke vrijdag en zaterdag een “nanny” aanwezig die lekker speelt en knutselt met de kindjes terwijl je als ouders even lekker kunt ontspannen in de zon of in de zee. Een ideale combinatie toch? Tip: op ibizamagzine.nl vind je nog veel meer (praktische) informatie over o.a. de bereikbaarheid en andere strandjes in de omgeving.

3. Cala Tarida

Bij de eerste aanblik van Cala Tarida zal je adem even stokken, zo moo! Je kunt er fantastisch snorkelen door de grote rotsen in het water (neem echt even een kijkje in het kleine besloten stukje achter de rotsen aan de rechterkant van de baai) maar ook heerlijk zonnen en met de kinderen spelen op het uitgestrekte zandstrand. Bij Cala Tarida zitten verschillende restaurant en strandbarretjes, maar Cotton Beachclub mag je hier niet missen. En als je er niets gaat drinken of eten, ga dan toch even kijken want het uitzicht over de baai (en het interieur van het restaurant) is fantastisch! Al lijkt dit op het eerste oog geen restaurant waar je je kinderen mee naar toe neemt, toch zijn ze hier erg gastvrij en kindvriendelijk!

4. Cala Nova

Cala Nova is een heerlijk uitgestrekte baai aan de oostkant van het eiland, iets boven Santa Eularia. Hier is sinds een tijdje AtzarO Beachclub gevestigd; het zusje van het luxe resort AtzarO waar Wendy van Dijk haar huwelijk vierde. Lekker lunchen kun je bij strandbar El Chiringuito, maar ook het luxere restaurant AtzarO Beach is hartstikke kindvriendelijk! Een ander fijn punt van dit strand is dat het water lang ondiep blijft. Kinderen kunnen hier dus heerlijk spelen in ondiep water. Houd wel rekening met de golven die soms best hoog kunnen zijn. Opletten dus!


Overige leuke stranden met kids:
En wil je nou toch op ontdekkingstocht en die mooie kleine baaitjes bezoeken? Dan mag je deze zeker niet over slaan: Cala D’en Serra, Cala Mestella, Es Torrent, Cala Saladeta en Cala Xarraca. Geniet van jouw strandvakantie op Ibiza met de kids!

Plaats een reactie