4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning

De beste locaties om te snorkelen en duiken in Hawaii

Alleen al vanuit Molokai kunt u tot 1.200 mijl van het ongerepte koraalrif in het duikparadijs van Hawaï ervaren. Populair bij zowel professionele als amateurduikers, Molokai’s South Shore heeft het langste barrièrerif van Hawaii. Ontdek de caleidoscopische kleuren en het levendige onderwaterleven terwijl u door de turquoise wateren zwemt.

Als grote attractie voor Hawaï zullen reizigers geen probleem hebben om een school of gids te vinden om hen de basis van het duiken te leren. Beginnend in een zwembad van het hotel, worden de gasten geholpen om zich comfortabel te voelen onder het water, omdat ze de beste technieken en het gebruik van apparatuur leren voordat ze de oceaan in gaan. Gevorderde duikinstructeurs zijn hier om klanten te helpen zich volledig op hun gemak te voelen en hun persoonlijke veiligheid te controleren in geval van nood. Of je nu een complete beginner bent of je zelfverzekerd voelt tussen het koraal, Hawaii is uitgerust met de beste gidsen, uitrusting en koraaltuinen voor elk niveau. Degenen die liever aan de oppervlakte blijven, kunnen ook genieten van ongelooflijk snorkelen langs de Hawaïaanse kustlijn. Sommige riffen zijn vrij ondiep, waardoor snorkelaars een intieme blik kunnen werpen op de onderwaterwereld.


De 8 mooiste duiklocaties op Hawaii

De wateren rond de Hawaïaanse eilanden staan bekend om hun haaien, dolfijnen en oceanische manta’s; grote voordelen voor duikliefhebbers die van de grote dingen houden. Zonder twijfel is Hawaï een topbestemming om te duiken. We hebben hieronder een korte lijst van enkele van Hawaii’s beste duiklocaties samengesteld:

1. Lanai

Voor een goede snorkelervaring kunt u de getijdenpoelen bij Hulopae Bay bekijken. Liefhebbers van bootduiken zullen ook dol zijn op de lava-grotten bij de Eerste Kathedraal. Voel de deining als je door onderwatergrotten en bogen zwemt terwijl je je medeschildpadden, dolfijnen en rifhaaien bewondert.

2. Hawaï eiland

Terwijl duikers overal op het eiland geweldige plekken vinden, worden populaire riffen genoten in Honaunau Bay (langs de noordkust) en Kealakekua Bay. Met name de manta-nachtduik is een opmerkelijke ervaring, zelfs voor de meest ervaren duikers. Getrokken door de duisternis en de flitsende fakkels, glijden grote en mooie manta’s rond op zoek naar hun avondeten. Dit is niet te missen.

3. Maui

Minuten voor de kust van de Molokini krater in Maui, snorkelaars en duikers genieten van enkele van de beste onderwaterervaringen ter wereld. We raden ook echt aan om de Carthaagse II te bekijken, die in 2005 is gezonken om een rifsysteem te vormen. Duikers genieten van bijna 100 ft zicht en talloze tropische vissen, waaronder de trompetvis en de kikkervis.

4. Oahu

De North Shore’s Shark Cover biedt ondiep water en snorkelen van wereldklasse, een favoriet onder de lokale bevolking en bezoekers. Houd een oogje in het zeil voor octopus, kreeft en scholen levendige papegaaivissen.

5. Kaua’i

Lydgate Beach Park heeft een natuurlijke rotsbarrière en is ideaal voor kinderen en beginners die op zoek zijn naar zacht, ondiep water om vertrouwen in het water te krijgen. Meer ervaren duikers zullen genieten van de Three Fingers (de zogenaamde drie hoge lavakolommen die onder de golven oprijzen) buiten de haven; hier zult u genieten van talloze voorbeelden van het lokale marineleven.

6. Kona

Kona is waarschijnlijk een van de meest populaire duikgebieden op de Hawaïaanse eilanden. Het is relatief gemakkelijk toegankelijk, heeft geweldige riffen en is de thuisbasis van veel onderwaterleven. Kona is ook de thuisbasis van twee wereldberoemde nachtduiken: de manta-nachtduik en de zwartwaterduikervaring.

7. Molokai

Molokai biedt prachtige riffen om te verkennen. Aan de zuidkust van de eilanden is het langste franjerif in de staat Hawaï. Het is een natuurlijk heiligdom voor een overvloed aan zeeleven. Toch zijn er maar weinig duikers die het rif daadwerkelijk bezoeken, hoe verbluffend het ook is. Dat maakt het nog aantrekkelijker voor diegenen die op zoek zijn naar een rustigere en minder drukke plek.

8. Hilo 

De oostkant van het grote eiland Hawaï is niet zo populair als Kona in het westen, maar het heeft nog steeds een aantal geweldige duiklocaties. Kilauea, ‘s werelds meest actieve vulkaan, ligt op dit deel van de eilanden, wat een aantal unieke onderwaterterreinen betekent, waaronder hotspots en grotten. Het is ook een goede plek om te duiken met spinnerdolfijnen.


Wat kom je onderwater tegen?

Als je hier gaat duiken kom je van alles tegen. Naast dolfijnen, haaien en tal van vissoorten en krabbetjes kom je ook slakken tegen. In Hawaï vind je de riffen en puinhopen vol met naaktslakken, mits je weet waar je naar moet zoeken, of duik met gidsen die goed op de hoogte zijn van de who’s-who van de naaktslakken. De witte zeenaaktslak, met een ruche van wit rond een crèmekleurig lichaam, is een veel voorkomende vondst in de meeste grotten en grotten in heel Hawaï. Dan is er nog de gouden kantslak, die alleen in Hawaï voorkomt. De achterkant verschijnt als een constellatie van verhoogde witte sterren met een web van gele verbindingslijnen. De lange lijst bevat ook de Spaanse danser, helder rood en typisch een voet lang, wat een gemakkelijker vondst is voor nieuwere duikers. Een van de andere favorieten, en slechts iets minder makkelijk te vinden, is de blauwe draken nudibranch, helder blauw met vederlichte aanhangsels en een lange staart.

Spirituele dieren

Hawaïanen geloven dat groene zeeschildpadden, lokaal bekend als honu, niet alleen waarnemingen zijn die geluk brengen, maar ook de fysieke manifestatie van voorouders passeren. Beschermd door federale en staatswetten, zijn groene zeeschildpadden overal. Je hoeft niet eens in het water te gaan voor een ontmoeting; je hoeft alleen maar te lopen op een van de rustigere stranden, vooral die met brede zwaden afgekoelde zwarte lava, waar de schildpadden het liefst in de zon liggen. Topstranden voor waarnemingen zijn Laniakea Beach op Oahu’s North Shore, Maluaka Beach op Maui en Kiholo Bay op het grote eiland.

Watertemperaturen/Zichtbaarheid
De Stille Oceaan is over het algemeen een paar graden koeler dan het Caribisch gebied bij Aruba, Bonaire & Curaçao. De gemiddelde watertemperatuur is hier 71-74 graden in de winter en 75-79 graden in de zomer. Het zicht is typisch 60 voet of meer.

Is duiken in Hawaii geschikt voor iedereen?
Tussen de kraters, grotten en riffen levert genoeg opwinding op voor iedereen, van snorkelaars tot gevorderde duikers. Begin met de 1.200 mijl aan koraalriffen die de Hawaïaanse eilanden omringen. Denk dan aan hoe progressief de staat is in het beschermen van de mariene hulpbronnen, inclusief een verbod op alle zonnewering die riffen in gevaar brengt en wetgeving die schildpadden en haaien beschermt. Voeg tot slot de aloha-geest van de regio toe, en je zult begrijpen waarom Hawaii de nummer 1-plek voor beste algemene duikbestemming (Scuba Diving) in de Stille Oceaan, de Indische Oceaan en de Rode Zee-regio heeft verdiend.

Plaats een reactie