4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning

Dingen die je moet regelen vóór je trip naar Dubai

Vertrek je binnenkort voor jouw vakantie naar Dubai? Dan is het handig om van tevoren alvast een aantal zaken te regelen. Op die manier heb je een nog meer relaxte vakantie als je eenmaal aangekomen bent in Dubai. Zo kan online een ticket kopen voor de Burj Khalifa je een hoop geld besparen, en kun je een diner in de Burj Al Arab ook maar beter vooraf reserveren. Als je daar überhaupt wilt eten, want je betaalt er een flinke smak geld voor. Een cocktail kost daarentegen ‘maar’ € 30,- waarvoor je geen reservering hoeft te plaatsen. Vooral als je er maar een aantal dagen bent is het slim om de highlights van Dubai vóór je aankomst uit te zoeken.


Zoek uit wat er allemaal te doen is in Dubai

Vooral als je maar 1, 2 of 3 dagen in Dubai hebt, is het slim om de highlights van Dubai eerst op internet op te zoeken. The Dubai Fountains laten bijvoorbeeld alleen om 18.00 uur elke avond een waterspektakel zien. En als je op de gok naar de Burj Khalifa gaat, heb je kans dat het bezoekersmaximum is bereikt. Dat zou nogal een domper zijn. Plus een planning in het algemeen is handig om je tijd beter in te delen.

Bespaar geld op je ticket voor de Burj Khalifa

Voortijdig een ticket kopen voor ‘s werelds hoogste gebouw (Burj Khalifa, 828 meter hoog), bespaart je al snel zo’n € 55,- (afhankelijk van de wisselkoers) tegenover een ticket bij de entree kopen. Om je ticket goedkoper te kopen, kun je op deze website terecht. Tip: probeer een beetje rekening te houden met de weersverwachting. Uiteindelijk betaal je voor een online ticket tussen de € 35,- en € 95,- om een uur boven door te mogen brengen. Tickets kopen kan vanaf een maand voor aankomst.

Een manier vinden om het Burj Al Arab binnen te komen

Het zeilschip van Dubai (Burj Al Arab) en het enige 7-sterren hotel ter wereld, blijkt een kleine uitdaging te zijn: je komt er niet zomaar binnen. Persoonlijk vind ik dat al reden genoeg om een manier te vinden om er juist wél binnen te komen. Een overnachting voor € 1500,- is wellicht wat overdreven, maar een diner van +/- € 120,- per persoon of een cocktail van ‘slechts’ € 30,- is wat budgetvriendelijker voor de ‘gemiddelde mens’. Let op dat je je wel aan de dresscode houdt, anders gaat het hele feest nog niet door. Op deze website vind je alle restaurants van het Burj Al Arab en de mogelijkheid om reserveringen te doen.

Money talks

Niet helemaal onbelangrijk: geld. In Dubai wordt betaald met de Dirham (AED). In restaurants, hotels en winkelcentra worden Visa en Mastercard creditcards vaak geaccepteerd. Je kunt ook je bankpas op werelddekking zetten, dit is bij veel banken niet meer automatisch ingesteld. En natuurlijk kan er gewoon met contant geld betaalt worden (AED, geen euro’s!). Het is verstandig om de Euro’s pas om te wisselen tegen Dirhams in Dubai zelf, aangezien de koers dan voordeliger zal uitvallen. De koers van de dirham schommelt ten opzichte van 1 euro tussen de 3,5 en 4,5 AED.

Vrijdag = nationale rustdag

Het weekend in Dubai valt op de donderdag en de vrijdag. Wat de zondag voor ons is, is de vrijdag voor de inwoners van Dubai. Een nationale rustdag.

Visum voor Dubai

Als Nederlandse burger heb je een visum nodig om Dubai te bezoeken. Gelukkig is het visumproces voor Dubai relatief eenvoudig. Hier zijn een paar stappen die je moet volgen:

  1. Controleer de geldigheid van je paspoort: Zorg ervoor dat je paspoort nog minstens zes maanden geldig is vanaf de datum van binnenkomst in Dubai.
  2. Kies het juiste visumtype: Dubai biedt verschillende soorten visa aan, afhankelijk van het doel en de duur van je verblijf. Dit omvat toeristenvisa, zakenvisa en transitvisa.
  3. Boek je reis: Voordat je een visum aanvraagt, moet je je reis naar Dubai plannen, inclusief je vlucht- en accommodatiegegevens.
  4. Visumaanvraag: Je kunt een visum aanvragen via de officiële website van de General Directorate of Residency and Foreigners Affairs (GDRFA) van Dubai of via geautoriseerde reisbureaus. Volg het aanvraagproces en vul alle vereiste informatie in.
  5. Betaling en bevestiging: Na het indienen van je aanvraag moet je de visumkosten betalen en wachten op de bevestiging van je visum. Dit kan elektronisch worden verstrekt.

Zorg ervoor dat je ruim op tijd je visum aanvraagt om eventuele vertragingen te voorkomen. Het is ook verstandig om de meest recente informatie te controleren, omdat visumvereisten en procedures kunnen veranderen. Neem indien nodig contact op met de ambassade of het consulaat van de Verenigde Arabische Emiraten in Nederland voor specifieke vragen.

Welke kledingvoorschriften gelden er in Dubai?

In Dubai gelden er kledingvoorschriften die gebaseerd zijn op de islamitische cultuur en de lokale tradities. Hoewel Dubai een moderne en kosmopolitische stad is, wordt het gewaardeerd als toeristen en bezoekers rekening houden met de lokale normen en waarden. Hier zijn enkele richtlijnen:

  1. Bedekkende kleding: Voor zowel mannen als vrouwen wordt van je verwacht dat je kleding draagt die schouders, knieën en decolleté bedekt. Vermijd korte broeken, korte rokken of jurken, en strakke of doorschijnende kleding.
  2. Strandkleding: Op het strand en in zwembaden zijn badkleding en bikini’s toegestaan, maar het is belangrijk om je te bedekken als je buiten deze gebieden loopt.
  3. Religieuze plaatsen: Bij het betreden van religieuze plaatsen zoals moskeeën, dienen zowel mannen als vrouwen hun armen, benen en hoofd te bedekken. Vrouwen moeten mogelijk ook een sjaal dragen.
  4. Zakelijke omgeving: In zakelijke omgevingen wordt verwacht dat mannen formele kleding dragen, zoals een pak en stropdas. Vrouwen kunnen formele, bescheiden kleding dragen, zoals een jurk of een broekpak.

Het is belangrijk om respectvol gekleed te gaan en rekening te houden met de lokale cultuur en tradities. Door gepaste kleding te dragen, draag je bij aan een positieve ervaring tijdens je bezoek aan Dubai.

Plaats een reactie