4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning

De beste duikplekken op de Antillen

Als je een duik- of snorkelfan bent dan ben je op de Nederlandse Antillen op de ideale locatie waar je je hart kunt ophalen. Met de tropische koraalriffen en de helderblauwe zee zwemmen er de mooiste vissen van de wereld rond. Om te genieten van de prachtige onderwaterwereld hoef je vaak niet eens perse ver de kust uit, dus niet alleen voor duikers is het ideaal ook snorkellaars komen hier goed aan hun trekken. Er zijn genoeg plekken waar je maar een paar meter voor in het water hoeft om al de meest kleurrijke vissen te kunnen zien. In deze blog bespreken we een aantal prachtige duikplekken die je niet mag missen als je naar de Nederlandse Antillen gaat.

Malmok Beach – Aruba

Malmok Beach op Aruba is een super mooie plek voor snorkelaars. Het water is hier ondiep en je hoeft dus niet ver te zwemmen om van de fascinerende onderwaterwereld te kunnen missen. Het is een smal stukje zandstrand dat tussen twee rotspartijen in ligt. Het zeewater is er kristalhelder dus dat zorgt ook voor een goed zicht onderwater. Malmok Beach ligt een kilometer of vijf van Palm Beach af. Het is handig om een autootje te huren of met de taxi te gaan aangezien je zelf je snorkelspullen mee moet nemen. Let op er zijn geen horecagelegenheden op dit strand aanwezig, neem dus zelf genoeg eten en drinken mee. Ook zijn er geen plekken die schaduw bieden. Een parasol is dus geen overbodige luxe.

1000 steps – Bonaire

Bonaire is al vaker uitgeroepen tot de mooiste plek van de wereld om te duiken. Het is bovendien een stuk minder toeristisch dan de eilanden Aruba of Curaçao, zoals je hier ook kunt lezen. Dit komt mede omdat Bonaire maar weinig stranden heeft. De meeste toeristen die op Bonaire komen, komen er voornamelijk voor de onderwatersport. Je kunt op Bonaire onder andere de betoverende vis ‘de manta’ zien. Dit indrukwekkende dier kan een spanwijdte van maar liefst 7 meter hebben. De duikplek 1000 steps is de ideale plek voor ook beginnende duikers om de manta’s te spotten. Daarnaast heb je kans om Hawksbill schildpadden of een walvishaai te zien. De locatie dankt zijn naam aan de trap die je naar beneden moet nemen om bij het strand aan te komen. Hij telt maar 64 treden maar het voelt alsof het er wel 1000 zijn als je met je duikspullen weer naar boven moet lopen. Meer informatie vind je op de website van Bonaire Island.

Superior Producer – Curaçao

Op deze duiklocatie vind je een van de mooiste scheepswrakken van het Caraïbisch gebied. In 1977 is dit Nederlandse schip onder de Panamese vlag gezonken. Sindsdien is het begroeid met verschillende soorten koraal. Je vindt hier diverse soorten vissen, zoals barracuda’s, tandbaarzen en rifvissen. De boot ligt rechtop met de romp op 30 meter diepte en de brug op 24 meter diepte. Deze duikplek in Curaçao is bereikbaar vanaf de kant of per boot. Let wel op, er is regelmatig sprake van stromingen in dit gebied. Het is dus geen plek voor de beginnende duiker maar wel voor de ervaren duiker.


Risico’s van duiken

Duiken is niet altijd zonder risico’s. Zeker niet op de Antillen waar je onder water nog wel eens scherpe kliffen of gevaarlijkere vissen tegen kan komen. Hoewel de kans maar minimaal is moet je er niet aan denken dat je iets overkomt. Mocht dat onverhoopt het geval zijn dan is het verstandig dat je vooraf een reisverzekering afsluit. Hier kan je terecht voor een overzicht van reisverzekeraars en de premie voor hun reisverzekeringen.

Wat is een goede tijd om te duiken bij de Antillen?

Een goede tijd om te duiken in de Antillen is tijdens het droge seizoen, dat over het algemeen loopt van december tot april. Gedurende deze maanden zijn de watertemperaturen aangenaam en is het zicht onderwater meestal optimaal. Bovendien is het droge seizoen over het algemeen minder winderig, waardoor de golven en stromingen onder water minder sterk zijn. Het is echter belangrijk op te merken dat de exacte duikomstandigheden en het beste seizoen kunnen variëren afhankelijk van het specifieke eiland in de Antillen waar je wilt duiken. Elk eiland heeft zijn eigen klimaat en duikseizoenen. Het is raadzaam om de lokale duikcentra en experts te raadplegen voor specifieke informatie over duikomstandigheden en seizoensgebondenheid op het gekozen eiland in de Antillen. Over het algemeen biedt het droge seizoen echter de beste kans op ideale duikomstandigheden met goed zicht, aangename watertemperaturen en minder wind.

Plaats een reactie