4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning

Tips voor een rondreis door Egypte

Op rondreis door Egypte worden meestal al een aantal activiteiten opgenomen in het programma, maar er valt nog veel meer te beleven en daarom is het raadzaam om vooraf te bekijken welke leuke activiteiten er nog meer zijn en hoe u deze kan bijboeken of waar je ze ter plaatsen kunt boeken. In deze blog bespreken we een groot aantal bijzondere activiteiten in Egypte en vind je de mooiste plekken/regio’s die je kunt bezoeken in dit land.


Tips voor activiteiten tijdens je rondreis

 • Reizen over de Nijl: Natuurlijk mag een boottocht over de slagader van Egypte niet ontbreken. Je vaart over deze machtige rivier en meestal kan men dit goed combineren met een bezoek aan grote plaatsen, zoals Luxor en Aswan. Op de reis over de Nijl krijgt men een prachtig beeld van wat de rivier voor Egypte betekent.
 • Licht- en geluidsshow bij piramides: Deze overweldigende show vindt plaats bij de piramides van Gizeh. Hier wordt het verhaal verteld van de geschiedenis van Egypte, terwijl een spectaculaire lichtshow, onder toeziend oog van de Sfinx, wordt gehouden. Op een rondreis door Egypte zal deze show u nog lang bijblijven.
 • De woestijn in op een quad of met een jeep: De woestijn bepaald een groot deel het beeld van Egypte. Het is mogelijk om vanuit diverse plaatsen een toch te maken door de woestijn. Deze tochten kunnen worden ondernomen met een quad of in een jeep en duren ongeveer 2 uur. Wie echt wil reizen zoals het hoort door de woestijn van Egypte, kan op een aantal plaatsen een tocht maken op een kameel en ervaren hoe de nomaden leven.
 • Snorkelen in de Rode zee: De Rode zee staat bekend om zijn vele activiteiten, waarvan snorkelen en duiken de bekendste zijn. De onderwaterwereld is overweldigend en op de meeste plaatsen langs de kust kan men een duikbrevet halen. Wie het niet ziet zitten om diep te duiken kan ook snorkelen of met een glasplaatboot de schoonheden onder het wateroppervlak aanschouwen. Vanuit Hurghada, Marsa Alam en Sharm El Sheik is het zelfs mogelijk om met een duikboot de onderwaterwereld te ontdekken. Daarnaast zijn er aan de Rode Zee duizend en één mogelijkheden om vertier op het water te vinden. Van parasailing tot jetskiën en van snorkelen tot waterskien, alles is mogelijk langs de kustlijn van Egypte. Tip: je kunt ook doorrijzen naar Jordanië.
 • Bedoeïenen BBQ: Op deze culturele ontdekkingsreis gaat men op weg door de woestijn van Egypte en bezoekt men de Bedoeïenen, die nog volgens traditie door de woestijn trekken. Men leert over hun gebruiken en tradities en geniet aan het einde van de dag van de zonsondergang in de woestijn, terwijl men met de bedienen barbecuet.
 • Fototocht door Cairo: Cairo heeft veel geschiedenis. De Islam heeft een grote invloed op het alledaagse leven van Egyptenaren. In Cairo kan men een fototocht maken die leidt langs de belangrijkste plaatsen voor moslims en geweldige foto’s oplevert. Daarnaast bezoek je de dagelijkse markten en huizen, zodat je een goed beeld krijgt van de cultuur van de Egyptenaren.
 • Koopjes jagen in Dahab: Natuurlijk willen mensen die een rondreis maken door Egypte een aandenken meenemen of een souvenir voor de thuisblijvers. In het bedoeïenen dorp Dahb kan men tegen mooie prijzen alles krijgen wat men zoekt. De souvenirs liggen uitgestald op de vele kraampjes en in de winkeltjes en kunt u meteen oefenen met afdingen!

Tips voor de mooiste plekken in Egypte

Egypte staat natuurlijk bekend om zijn oude schatten uit de tijd van de Farao`s, maar heeft nog veel meer geweldige bezienswaardigheden te bieden voor de reizigers. De natuur is met de uitgestrekte woestijn en de groene delta van de Nijl wonderschoon. Egypte is een land vol met tradities en cultuur en deze komen dan ook terug in de vele bezienswaardigheden die, naast de oudheden van het land, het landschap vullen. Hieronder een greep uit de vele bezienswaardigheden die Egypte te bieden heeft op uw rondreis door het land.

 • Het dal der koningen: Dit is de beroemdste archeologische vindplaats in Egypte. In dit dal, gelegen nabij de stad Luxor, bevat de koningsgraven van zestig koningen, waar die van Ramses VIII als eerste werd ontdekt. In 1922 werd het laatste graf, dat van Toetanchamon, ontdekt. Veel van de vondsten hebben nu een plaats gekregen in het Egyptisch museum in Cairo.
 • Tempels van Abu Simbel: Deze twee grote Egyptische tempels, op zo`n 4 uur van Aswan, werden uit de rotsen gehakt. Dit werd gedaan om de Nubiërs te imponeren en om zichzelf en zijn koningin te eren. De tempels zijn in 1964 verplaats, omdat de bouw van de Aswadam ze zouden laten onderlopen. De tempels worden druk bezocht en in de zomermaanden kan het er erg warm zijn. In de tempels bevinden zich kolossale beelden van Ramses en zijn geliefde Nefertari. Het gebied waarin het dal ligt staat op de wereld erfgoedlijst.
 • Cairo: De hoofdstad Cairo heeft alles te bieden wat een metropool moet bieden. Een levendige stad met veel winkels en bezienswaardigheden. De stad heeft veel musea, waarvan het Egyptisch museum het bekendst is. Hier bevinden zich duizenden attributen uit de diverse opgravingen en piramides. Aan de rand van de stad bevinden zich de beroemde piramides van Gizeh, waar `s avonds een geweldige lichtshow wordt gegeven. Ook de mysterieuze Sfinx is te bezoeken vanuit Cairo. De reden van de bouw van de Sfinx blijft nog altijd een raadsel.
 • De Rode Zee: Wie Egypte bezoekt kan niet om een bezoek aan de Rode Zee heen. Langs de kustlijn liggen levendige badplaatsen, maar de echte pracht bevindt zich onder het wateroppervlak van de Rode Zee. Egypte staat wereldwijd bekend als één van de mooiste plaatsen ter wereld om te duiken. De ongerepte koraalriffen met hun kleurrijke vissen en zeeschildpadden zijn een lust voor het oog om te zien. Daarnaast bevinden zich ook dolfijnen in deze wateren en kan men op diverse plaatsen deze prachtige zoodieren aanschouwen. De stranden van Egypte zijn mooi en het zeewater is altijd aangenaam warm.
 • Alexandrië: De geschiedenis van Egypte is niet alleen verbonden met de farao`s. De oude stad Alexandrië is daar een goed voorbeeld van en herbergt nog veel restanten uit de periodes van de Romeinen, toen de stad de tweede belangrijkste stad van het Romeinse rijk vormden. De bibliotheek met zijn oude geschriften is nog veelal bewaard gebleven en deels opengesteld voor het publiek. Daarnaast zijn de restanten van het oude Romeinse amfitheater, de vele moskeeën en het Grieks-Romeins museum bezichtigingen, die op een rondreis door Egypte niet mogen ontbreken. De stad zelf erg groot en levendig. Volgens de overlevering heeft in deze stad ook één van de zeven wereldwonderen gestaan, namelijk de Vuurtoren van Alexandrië.
 • Andere bezienswaardigheden: Naast bovengenoemde is ook de Oase van Siwa, met zijn olijfbomen en honderden bronnen, De berg Sinaï, de Tempels van Karnak en de oude steden Memphis en Saqqara zeker een bezoek waar op uw reis door Egypte.

Plaats een reactie