4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning

ABC Eilanden: de verschillen tussen Aruba, Bonaire en Curaçao

Heb je besloten om naar de Antillen af te reizen? Dan rest zich een belangrijke keuze: welk eiland doen we aan? Misschien wil je wel meerdere eilanden bezoeken. Wanneer je meerdere eilanden wilt bezoeken is een langere reistijd raadzaam. Denk in dat geval aan minimaal 3 weken reistijd.

Wat zijn de ABC-eilanden eigenlijk?

De zogenaamde ABC-eilanden zijn erg populair bij de Nederlanders. Het gaat hier om Aruba, Bonaire en Curaçao. De eilanden lijken in zekere zin op elkaar. Op ieder van deze eilanden geniet je van een aangenaam klimaat. Het hele jaar door is het tegen de 30 graden aan. De eilanden richten zich dan ook op toeristen die houden van zon, zee, strand, lekker eten en drinken, natuur en watersporten. Er zijn wel een aantal verschillen tussen de eilanden aan te wijzen. Hieronder vind je de kenmerken van ieder ABC-eiland.

Aruba

Dit eiland is zoals de andere twee eilanden toeristisch en heel mooi. De hoofdstad Oranjestad is flink toeristisch. Hierdoor is het een prima stad om lekker te shoppen. De hotels en appartementen zijn hier over het algemeen iets duurder dan die op de andere eilanden. Het is er romantisch met prachtige witte stranden en smakelijke restaurants. Ook is er genoeg aan (watersport)-activiteiten te boeken. Je kunt er ook handig een auto huren om zo het eiland te verkennen. Let wel, dit eiland is zeer populair bij Amerikanen. Vooral in juli en augustus. In het hoogseizoen kan het hier wemelen van de Amerikanen die los gaan rond de uitgaansgelegenheden en vele casino’s. Mocht je dit liever niet mee willen maken, houdt hier dan rekening mee.

🛫 De mooiste all inclusive hotels op Aruba:


Bonaire

Het kleine Bonaire is de meest rustige van de drie eilanden en zeer geschikt voor natuurliefhebbers en gezinnen. Hier geniet je echt van een strandvakantie op het hoogste niveau! Je kunt hier subliem duiken naar koraal en afgezonken schepen. Stranden zijn er niet veel. Openbaar vervoer is op Bonaire nog niet heel goed van de grond gekomen. Alles gaat daarom een stukje langzamer. Hier stel je je uiteraard op in. Wil je veel uitgaan en feesten? En kun je enkel een korte vakantie boeken? Dan kun je dit eiland ondanks de natuurlijke schoonheid beter links laten liggen.

🛫 De mooiste all inclusive hotels op Bonaire:


Curaçao

Ben je opzoek naar nog meer pit en dynamiek in je vakantie? Wil je zowel kunnen duiken, shoppen en uitgaan? Kies dan voor het grootste eiland, Curaçao. Het heeft een smeltkroes van nationaliteiten en er wordt Nederlands gesproken. Het is hier echt een stuk drukker en er gebeurt altijd wel wat. Overdag kun je ook veel leuke dagtripjes doen. Denk aan het bezoeken van het Christoffelpark, de struisvogelboerderij en de grotten van Hato. Er wordt wel eens gesproken over criminaliteit op dit eiland. Het gaat hier om specifieke buurten die je net als in elke andere grote stad makkelijk kunt ontwijken. Het overgrote deel is veilig. In de mooiste buurten en aan zee vind je naast hotels ook veel aantrekkelijke vakantiehuizen op Curaçao.

🛫 De mooiste all inclusive hotels op Curaçao:


Eiland hoppen

Wil of kun je geen keuze maken? Dan kun je ook alle drie de eilanden bezoeken. Door een zogenaamde ‘Island Hopping Trip’ te maken reis je met binnenlandse vluchten van het ene naar het andere eiland. Deze combireis kun je hier in Nederland al boeken bij diverse reisbureaus. Wanneer je in het hoogseizoen reist, kan dat een slimme keuze zijn. Ga je in het laagseizoen op vakantie, dan kun je de extra vluchten ook eenvoudig boeken in Curaçao. Tip: bekijk ook onze tips voor de mooiste duikplekken op de Antillen.

Plaats een reactie