4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning

Tips voor een rondreis op Malta

Malta werd op 21 september 1964 onafhankelijk verklaard. Hiervoor was het een kolonie van het Verenigd Koninkrijk. Vakantiebestemming Malta heeft een lange geschiedenis, vroeger was Malta vol met bossen maar die zijn heel lang geleden al gekapt voor brandhout en scheepsbouw. Doordat het bos verdween sloeg de erosie snel toe en is de grond redelijk onvruchtbaar geworden. In het oosten van het land bevinden zich grote baaien die als haven dienen. De hoofdstad van Malta is Valetta, deze stad ligt op een berg en is omgeven door grote vestigingmuren. Vanaf deze muren heeft u een prachtig uitzicht over de haven van Valetta. Ook ligt hier het paleis van de Johannieters, dat nu gebruikt wordt door de president van Malta. De voormalig Arabische hoofdstad, Medina, van het eiland is ook zeker de moeite waard om te bezoeken. Het is een stad met stille, nauwe steegjes met schilderachtige huizen en prachtige woningen. Hieronder ontdek je direct de 11 mooiste plekken van het eiland:


11 populaire plekken op Malta

Hieronder vind je 11 leuke toeristische plekken op het eiland die je kunt bezoeken. Hou je van de zee en het strand? Bekijk dan eerst ons overzicht met de mooiste badplaatsen op Malta. Tijdens een mooie rondrit op het eiland per fiets of auto kun je de volgende plekken bezoeken:

 1. Bugibba: Langs de St. Paulsbaai ligt het vroegere vissersdorpje Bugibba dat inmiddels is uitgegroeid tot een gezellige vakantieplaats met een centrum waar u een ruime keuze aan winkeltjes, bars en restaurants vindt.
 2. Floriana: Floriana is een stadje net buiten de muren van de oude stad La Valetta.
 3. Golden Sands: In Golden Sands is het zandstrand van Malta te vinden. Deze plaats is dan ook de plaats bij uitstek als u lekker op het strand wilt liggen, en wilt genieten van het mooie weer. Voor restaurantjes, winkeltjes en uitgaansgelegenheden kunt u het beste de taxi naar Qawra Bay nemen. Qawra Bay ligt op ongeveer 10 KM van Golden Sands. 
 4. Gozo: Gozo, heerlijk rustig en relaxed! Een eiland van nog geen 70 km², met veel landbouw en visserij, waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Het is heerlijk hier een vakantie door te brengen, of er een paar dagen naar toe te gaan als u op Malta verblijft. Het landschap is heuvelachtig en groen, de kust bestaat uit ruige kalksteenformaties en kleine strandjes aan azuurblauwe baaien. De hoofdstad Victoria met haar mooie citadel en gezellige markt is uw bezoek zeker waard.
 5. Mellieha Bay: De Mellieha Bay is een van de weinige baaien met een zandstrand die Malta rijk is. Het plaatsje zelf ligt iets tegen de heuvel op en biedt naast diverse gezellige restaurants en terrasjes ook leuke winkeltjes.
 6. Qawra: Qawra biedt diverse uitgaansmogelijkheden en enkele uitstekende accommodaties met prachtige zwembaden en zonneterrassen. Tevens worden er diverse watersportmogelijkheden waaronder duiken, surfen en waterskiën aangeboden.
 7. Selmun: Selmun ligt op een heuvel in het Noorden van het eiland, met een breed panorama blik op de St. Paul’s en Mellieha baai en de naast gelegen eilanden Gozo en Comino. Het historische stadje Mellieha i s gelegen op ongeveer 2 kilometer afstand.
 8. Sliema: Sliema heeft een lange kustboulevard met gezellige restaurants, bars, terrasjes en leuke winkeltjes. Het heeft een klein pittoresk haventje met kleurijke vissersbootjes.
 9. St Julians: St. Julians ligt in de mooie St. Juliansbaai met pittoreske vissersbootjes en rondom diverse uitstekende restaurants. St. Julians heeft bovendien een casino en een zeer levendig uitgaanscentrum met pubs en disco’s.
 10. St Paul’s Bay: St. Paul’s Bay is uitgegroeid tot een van de meest populaire baaien van het eiland. In de baai liggen voornamelijk rotsstrandjes waar u kunt zonnen. Het uitgaansleven speelt zich vooral in Qawra en Bugibba af. Hier vindt u gezellige barretjes, restaurants, terrasjes en winkels.
 11. Xemxija: Xemxija (betekenis: plaats in de zon) ligt op een heuvel aan een baai en naast het schilderachtige dorpje St. Paul’s Bay. Dit oorspronkelijk kleine vissersdorpje heeft een fraai uitzicht over de omgeving en trekt inmiddels veel toeristen aan. 

Ontdek de geschiedenis van het eiland

Ongeveer 7000 jaar geleden werd Malta voor het eerst bewoond. In de achtste eeuw voor Christus is Malta ingenomen door de Feniciërs. Enkele eeuwen later kwamen de Romeinen aan de macht en noemden het eiland Melita, waarvan de huidige naam Malta is van afgeleid. Malta is vervolgens bewoond door veel verschillende volken zoals de Arabieren, Noormannen, Byzantijnen, Fransen en Engelsen. Deze volken hebben ieder hun sporen achtergelaten zodat je in Malta bouwwerken vind uit de tijd van de Maltezer kruisridders tot prehistorische tempels. Tijdens je rondreis kun je dit allemaal rustig bekijken.

Hoe ziet het landschap eruit?

Malta is vrij heuvelachtig, het hoogste punt ligt 305 meter boven de zeespiegel maar er zijn geen bergen. Malta heeft ook geen meren of rivieren en ziet er kaal uit in de zomer. In maart tot april ziet het er groener en vriendelijker uit. Echter is dit ook het regenseizoen in Malta. Aan de noordkant van Malta zijn er baaien om in te zwemmen. Het meest geschikte strand is Għadira Bay (Mellieha Bay), dit is een strand met rustig water en daarom ook uitermate geschikt voor kinderen. De zuidkant van Malta bestaat uit kliffen en grotten. Als u van grotten houdt is de Blauwe Grot zeker een aanraden. Ook bevindt zich een spectaculaire steenformatie op Gozo, genaamd Het Blauwe Raam (deze is in 2017 ingestort).

Huur een auto voor je rondreis

In Malta kan het handig zijn om een auto te huren. Hiervoor heb je geen internationaal rijbewijs nodig, maar er gelden wel een aantal andere regels. In Malta rijden ze links en bovendien is het niet toegestaan om met alcohol op te rijden (0,0 promille is de grens). Echter is het openbaar vervoer ook goed geregeld in Malta. De oranjegele bussen zijn echter wel lawaaierig, oud en oncomfortabel. Echter rijden er vanuit bussen naar alle dorpen en steden op het eiland. De taxi’s in Malta zijn wit en hebben een rode nummerplaat, afdingen in de taxi is niet mogelijk omdat alle taxi’s over een meter beschikken.

Fietsen huren voor een rondrit
In toeristische gebieden in Malta wordt mountainbikes verhuurd. Ook langs de boulevard kan goed gefietst worden. Echter kunnen sommige, goed begaanbare wegen, uitmonden op moeilijk bereikbare wegen of drukke kruispunten. Een ander feit om rekening mee te houden is dat er vaak erg hard gereden wordt. Het beste is om de rust op te zoeken en langs dorpen te fietsen.

Plaats een reactie