4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning

Mooiste badplaatsen op Malta

In deze blog bespreken we de mooiste kustplaatsen van Malta! Ik neem je graag mee op een betoverende reis langs de adembenemende kusten van dit eilandparadijs. Malta, gelegen in het hart van de Middellandse Zee, is een bestemming die je als toerist niet wilt missen en biedt ook voor all inclusive vakantiegangers voldoende mogelijkheden. Of je nu op zoek bent naar ontspanning, avontuur, cultuur of een bruisend nachtleven, dit eiland heeft voor elk wat wils. Deze blog zal je inspireren om de prachtige kustplaatsen van Malta te verkennen en de unieke ervaringen die ze te bieden hebben te omarmen.

  • Ontdek de betoverende schoonheid van Mellieħa, een pittoresk dorpje in het noorden van Malta, waar pastelkleurige huizen en het grootste zandstrand van het eiland op je wachten. In het bruisende St. Julian’s, een kosmopolitische badplaats, kun je je onderdompelen in het levendige nachtleven, terwijl je geniet van de prachtige uitzichten over de baai.
  • Verken het historische Sliema, een moderne stad vol winkels, restaurants en een sfeervolle boulevard die uitkijkt over de azuurblauwe wateren. En vergeet niet het charmante vissersdorpje Marsaskala, waar je de lokale cultuur kunt ervaren en kunt genieten van de ontspannen sfeer.
  • St. Paul’s Bay biedt een mix van geschiedenis en natuurlijke pracht, terwijl Bugibba je verrast met zijn bruisende atmosfeer en recreatieve mogelijkheden. Tot slot is er het historische Valletta, de betoverende hoofdstad van Malta, met zijn rijke culturele erfgoed, smalle straatjes en adembenemende uitzichten.


Mellieha

Mellieħa, gelegen op het noordelijkste puntje van Malta, is de perfecte mix van geschiedenis en rustieke charme. Dit pittoreske dorpje, gekenmerkt door pastelkleurige huizen en adembenemende uitzichten, biedt de toerist een rustige ontsnapping uit de drukke stadscentra. Mellieħa Bay, de grootste zandstrand van Malta, is ideaal voor families en watersportliefhebbers. In de nabijheid vinden we Popeye Village, een uniek filmdecor dat is omgetoverd tot een themapark. De majestueuze parochiekerk van Mellieħa, boven op een heuvel met panoramisch uitzicht, is een must voor geschiedenis- en architectuurliefhebbers. Net buiten Mellieħa liggen de Red Tower en Selmun Palace, twee historische bezienswaardigheden die de rijke militaire geschiedenis van Malta onthullen.

🛫 All inclusive accommodaties in de buurt:


St. Julians

St. Julian’s, of San Ġiljan in het Maltees, is een levendige en kosmopolitische kustplaats, bekend om zijn bruisende nachtleven en culinaire scene. Het hart van St. Julian’s is Paceville, waar u tal van nachtclubs, bars en restaurants vindt die tot in de late uurtjes bruisen van activiteit. Liefhebbers van zeevruchten zullen genieten van de verse vangst in de restaurants rond Spinola Bay. Deze pittoreske baai, met kleurrijke vissersboten en een prachtig uitzicht op de zee, is de perfecte plek voor een ontspannen wandeling. Bezoekers kunnen ook een gokje wagen in het chique Dragonara Casino, gehuisvest in een 19e-eeuws paleis. St. George’s Bay biedt een zandstrand waar toeristen kunnen zonnebaden en zwemmen. Vergeet niet om Portomaso Marina te bezoeken, een luxe jachthaven die een vleugje glamour aan uw reis toevoegt.


Marsaskala

Marsaskala, gelegen aan de zuidoostkust van Malta, is een charmant vissersdorp dat een authentieke, lokale sfeer ademt. De zeebries, kabbelende golven en de traditionele luzzu-vissersboten in de haven zorgen voor een rustgevend decor. Marsaskala’s promenade is perfect voor ontspannen wandelingen, waarbij je de lokale bevolking zult zien flaneren of de dagelijkse vangst verkopen. Aan deze promenade liggen talrijke restaurants en cafés waar je heerlijke Maltese specialiteiten kunt proeven. Het dorp staat bekend om St. Thomas Bay, een populaire zwem- en picknickplek met een zandige inham. Iets verderop ligt het oude fort van St. Thomas, dat een glimp van de verdedigingsgeschiedenis van het eiland biedt. Vlakbij Marsaskala vind je ook de Marsaxlokk vissersmarkt en de prehistorische tempels van Tarxien, wat het een uitstekende uitvalsbasis maakt voor dagtochten.


Sliema

Sliema, gelegen aan de noordoostkust van Malta, is een dynamische en moderne stad die bekend staat om haar bruisende winkels, restaurants en stedelijke flair. De lange, zonovergoten promenade is ideaal voor wandelaars en joggers en biedt een prachtig uitzicht op de historische hoofdstad, Valletta. Opvallend in Sliema zijn de indrukwekkende art-nouveau gebouwen die de straten sieren, een knipoog naar het rijke architecturale verleden van het eiland. De stad biedt uitstekende winkelmogelijkheden, van high-street merken in het winkelcentrum Tigne Point tot unieke boetieks. Ontdek de lokale keuken in de vele restaurants die uitkijken over de Middellandse Zee. Sliema is tevens de vertrekplaats voor veerboten naar Valletta en rondvaarten om de haven en de nabijgelegen eilanden te verkennen.

🛫 All inclusive accommodatie in de buurt:


St. Paul’s Bay

St. Paul’s Bay, of San Pawl il-Baħar, ligt aan de noordelijke kust van Malta en is een belangrijke toeristische hub vol geschiedenis en natuurlijke schoonheid. De baai zelf is vernoemd naar de schipbreuk van de apostel Paulus, een belangrijk onderdeel van de Maltese geschiedenis. De Wignacourt-toren, een historisch fort met uitzicht op de baai, is een bezienswaardigheid die de moeite waard is om te bezoeken. In de directe omgeving ligt het levendige Bugibba, met zijn talrijke restaurants, bars en het bruisende plein. Voor wie houdt van rustiger plekjes is er het nabijgelegen Qawra, bekend om zijn Salina-zoutpannen en het indrukwekkende nationaal aquarium. Vanuit St. Paul’s Bay kunnen bezoekers ook gemakkelijk de ‘Red Beach’ in Mellieha en de veerboten naar het paradijselijke Comino en Gozo bereiken.


Valletta

Valletta, de hoofdstad van Malta, is een levendig historisch juweel. Haar compacte formaat belooft een rijke culturele ervaring op loopafstand. De stad, ooit gebouwd door de ridders van de Orde van Sint-Jan, wordt gekenmerkt door barokke architectuur, gekleurd door kenmerkende houten balkons. Bezoekers worden aangeraden om de majestueuze St. John’s Co-kathedraal en het Groothandelaarshuis te bezoeken, en te genieten van het panoramische uitzicht vanaf de Upper Barrakka Gardens. Het moderne Valletta biedt ook trendy winkels, kunstgalerijen en eetgelegenheden. Straatcafés in de levendige straten zoals Republic Street zijn perfect om te genieten van de Maltese keuken. Valletta is ook de toegangspoort tot de Drie Steden, bereikbaar per traditionele ‘dgħajsa’ boot. ‘s Avonds komt de stad tot leven met culturele voorstellingen, van opera tot jazz.


Bugibba

Bugibba, genesteld in het noordwestelijke deel van Malta, is een populaire badplaats bekend om zijn bruisende atmosfeer en talrijke recreatieve mogelijkheden. Het stadscentrum is een levendige mix van winkels, restaurants, bars en een levendig plein dat vaak het toneel is van muzikale en culturele evenementen. Bugibba’s promenade strekt zich uit langs de hele kustlijn, ideaal voor een ontspannende wandeling terwijl je geniet van het prachtige uitzicht op de open zee en St. Paul’s Islands. Het heldere water is perfect om te snorkelen, terwijl het perched beach biedt een plek om te zonnebaden. Voor de avontuurlijke toeristen is er het Malta National Aquarium en het Empire Cinema complex. In de nabijheid van Bugibba vind je de historische steden Mdina en Rabat, die gemakkelijk te bereiken zijn voor dagtochten.


Qawra

Qawra, gelegen aan de noordkust van Malta, is een populaire vakantiebestemming die een mix biedt van ontspanning en cultuur. Deze moderne badplaats staat bekend om zijn prachtige boulevard die uitkijkt over de Salina Bay, een natuurgebied met historische zoutpannen die dateren uit de Romeinse tijd. Het centrum van Qawra biedt een overvloed aan restaurants, bars en winkels. Bezoekers kunnen genieten van lokale en internationale gerechten terwijl ze uitkijken over de glinsterende Middellandse Zee. Voor entertainment biedt het Malta National Aquarium een fascinerende kijk op het zeeleven, terwijl de Bird Park Malta een leuke en educatieve ervaring biedt voor gezinnen. Bovendien vormt Qawra een uitstekend startpunt voor boottochten naar de nabijgelegen eilanden Comino en Gozo.

🛫 All inclusive accommodaties in de buurt:


Waarom all inclusive verblijven aan de Maltese kust?

Een all-inclusive vakantie naar de kusten van Malta is een echte aanrader vanwege de talloze voordelen die het biedt. Je kunt genieten van de prachtige kustlijnen en kristalheldere wateren, terwijl je je geen zorgen hoeft te maken over maaltijden en drankjes. Ontdek de verrassende keuken van Malta en proef lokale specialiteiten zonder je portemonnee tevoorschijn te hoeven halen. Bovendien bieden all-inclusive resorts vaak veel activiteiten en entertainment, zoals watersporten en avondshows, waardoor je vakantie nog leuker en gevarieerder wordt. Je kunt ook rondreizen met een huurauto op het eiland. Lees hier onder tips voor een rondreis op malta.

Kan je goed duiken en snorkelen in deze omgeving?

Het onderwaterleven rond Malta is werkelijk betoverend. Met heldere wateren en een overvloed aan zeeleven biedt het een onvergetelijke duik- en snorkelervaring. Verken kleurrijke koraalriffen, ontdek prachtige grotten en bewonder een verscheidenheid aan vissen, waaronder barracuda’s, zeeduivels en trompetvissen. Je kunt zelfs geluk hebben om octopussen, inktvissen en zeeschildpadden tegen te komen. De kustlijn van het eiland is bezaaid met duiklocaties en er zijn tal van duikcentra waar je uitrusting kunt huren en begeleide duiken kunt maken.

Plaats een reactie