4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning

Mooiste badplaatsen in Corfu

Wil jij alles weten over de mooiste kustplaatsen op het prachtige eiland Corfu? Als reisspecialist en Corfu-expert, neem ik je graag mee op een betoverende reis langs de kustlijn van dit adembenemende eiland. Het Griekse eiland staat bekend om zijn azuurblauwe wateren, weelderige landschappen en levendige dorpen, en biedt een onvergetelijke vakantie-ervaring voor elke toerist. In deze blog zullen we de top 13 kustplaatsen van Corfu verkennen, elk met zijn eigen unieke charme en attracties.

  • Van het bruisende nachtleven van Kávos tot de romantische zonsondergangen van Agios Gordios, elk dorp en stad heeft iets speciaals te bieden.
  • Ontdek de betoverende stranden van Paleokastritsa, wandel door de historische straten van Kerkyra (Corfu-stad) en geniet van de rustige sfeer van Acharavi.
  • Bewonder de unieke geologische formaties van Sidari, ontspan in het wellnessparadijs van Arillas, en proef de lokale gerechten in Benitses.
  • Verken de traditionele cultuur in Gouvia en Lefkimmi, maak kennis met het Griekse dorpsleven in Roda en Dassia, en ontdek de spirituele sfeer van Arillas.
  • Geniet van de authentieke Griekse gastvrijheid in Ipsos en slenter door de gezellige straten van het vissersdorpje Agios Stefanos.
  • Corfu heeft ook een heel tof hotel met aquapark: Aqualand Resort in Agios Ioannis. Dit resort staat in de top-5 van onze hotels met waterpark in Griekenland.

Of je nu op zoek bent naar ontspanning, avontuur, geschiedenis of cultuur, Griekenland heeft voor ieder wat wils. Ga met ons mee op deze opwindende reis langs de kust van Corfu en laat je betoveren door de schoonheid van deze ongerepte bestemming.



Agios Gordios

Agios Gordios, genesteld tussen steile, groene heuvels en de turkooizen Ionische zee, is een echte parel op Corfu. Dit idyllische dorpje is beroemd om zijn adembenemende zonsondergangen en het lange, gouden zandstrand, waar de indrukwekkende ‘Ortholithi’ rots uit het water oprijst. Agios Gordios is een ideale bestemming voor liefhebbers van buitenactiviteiten – wandel door het ‘Natuurpad van Agios Gordios’ om de lokale flora en fauna te verkennen, of probeer watersporten zoals kajakken en peddelen. Op slechts een korte rit van het dorp, vind je de traditionele dorpen Sinarades en Kato Garouna, waar je het authentieke Corfu-leven kunt ervaren. Voor de geschiedenisliefhebbers is een bezoek aan het nabijgelegen Paleis van Achilleion, ooit de residentie van Keizerin Sisi van Oostenrijk, een must. In Agios Gordios gaat het rustige dorpsleven hand in hand met bruisende activiteiten, waardoor het de perfecte bestemming is voor een onvergetelijke Griekse vakantie.

🛫 Hotelsuggestie:


Kávos

Duik in het levendige Kávos, een bruisende badplaats aan de zuidpunt van Corfu. Hier wachten je lange, zonnige dagen op het uitgestrekte zandstrand en nachten vol opwinding in de beroemde nachtclubs en bars van het dorp. Kávos is jouw ultieme bestemming voor een dynamische vakantie. Maar er is meer te ontdekken: maak een ontspannende boottocht naar de schilderachtige Paxos-eilanden, of bezoek het nabijgelegen traditionele dorp Lefkimmi, waar je een authentieke Griekse keuken kunt proeven. Probeer ook de watersporten, van jetskiën tot parasailen, voor een flinke dosis adrenaline. Niet ver van Kávos, biedt het beschermd natuurgebied van het Korission-meer een totaal andere ervaring, waar je een unieke biodiversiteit en zeldzame vogelsoorten kunt observeren.


Acharavi

Stel je voor dat je ontspant in Acharavi, een charmante badplaats aan de noordkust van Corfu. Deze plek is een harmonieuze combinatie van modern en traditioneel, met een levendig centrum vol winkels, restaurants en bars, maar ook met behoud van het traditionele Griekse dorpsleven. Je wandelt langs het kilometerslange kiezelstrand terwijl je de kristalheldere zee bewondert. Zorg ervoor dat je het Hydropolis Water Park bezoekt voor een dag vol plezier, of het Folklore Museum van Acharavi om de lokale cultuur te leren kennen. Maak een korte rit naar de pittoreske dorpen Roda en Agios Spiridon voor nog meer lokale ervaringen. De prachtige bergen van Pantokrator dienen als achtergrond en nodigen je uit om te wandelen of te fietsen.

🛫 Hotelsuggesties:


Gouvia

Gouvia is een populaire badplaats aan de oostkust van Corfu, waar je een perfecte mix van ontspanning en avontuur zult vinden. Je zult gecharmeerd zijn door de schilderachtige jachthaven, vol met luxe jachten en zeilboten (zie de foto hierboven), omringd door een overvloed aan restaurants en cafés. Ontdek de rijke geschiedenis door een bezoek te brengen aan de Venetiaanse scheepswerf, een fascinerend historisch monument. Voor een actievere dag, geniet van een scala aan watersporten of verken de zeebodem tijdens een duiktrip. Maak een uitstapje naar het nabijgelegen Danilia, een traditioneel dorp dat een filmlocatie was voor de beroemde tv-serie “The Durrells”. Mis het bruisende Corfu-stad niet, op slechts 8 km afstand, vol met prachtige architectuur en cultuur.

🛫 Hotelsuggesties:


Sidari

Ontdek Sidari, een levendige badplaats in het noorden van Corfu, bekend om zijn unieke geologische formaties en bruisende nachtleven. Waan je in een natuurlijk kuuroord terwijl je in het zachte zand van het Canal d’Amour ligt, een kanaal tussen rotsen dat volgens de legende de liefde van je leven brengt als je erdoor zwemt. Bezoek de nabijgelegen traditionele dorpen Peroulades en Avliotes voor een authentieke smaak van het Griekse leven. Het nabijgelegen Cape Drastis biedt een adembenemend uitzicht en is de perfecte locatie voor spectaculaire zonsondergangen. Voor de avonturiers zijn er tal van watersporten, van jetskiën tot waterskiën. Zodra de avond valt, komt Sidari tot leven met een scala aan bars, clubs en restaurants.

🛫 Hotelsuggesties:


Ipsos

Stap in Ipsos, een levendige badplaats aan de oostkust van Corfu. De hoofdstraat van het dorp, gevuld met een veelheid aan bars, restaurants en winkels, loopt parallel aan een lang kiezelstrand dat zich uitstrekt zover het oog reikt. Je kunt hier heerlijk zwemmen in de helderblauwe zee en genieten van het prachtige uitzicht op de bergen van Albanië. Huur een boot om de nabijgelegen baaien te verkennen, of waag je aan watersporten zoals zeilen en windsurfen. Maak een uitstapje naar het charmante dorpje Spartilas, genesteld op de berghellingen, voor adembenemende panorama’s van het eiland. Voor cultuurliefhebbers is een bezoek aan de historische stad Corfu, op slechts 15 km afstand, een must. Ipsos is een uitstekende keuze voor diegenen die een ontspannen strandvakantie willen combineren met een levendig nachtleven en culturele uitstapjes.


Dassia

Dassia, een betoverende badplaats gelegen aan de oostkust van Corfu. Dassia staat bekend om zijn prachtige kiezelstrand, omgeven door weelderige groene heuvels en kristalhelder water. Het is een ideale bestemming voor zowel ontspanning als avontuur. Neem deel aan spannende watersportactiviteiten zoals jetskiën, duiken en zeilen. Verken de onderwaterwereld met een snorkeltrip of maak een ontspannen boottocht langs de kust om de pittoreske baaien te ontdekken. Voor een culturele excursie kun je een bezoek brengen aan het nabijgelegen Paleis van Sint-Michaël en Sint-George, een imposant historisch gebouw met prachtige tuinen. Maak een wandeling naar het charmante traditionele dorp Kato Korakiana, waar je de lokale Griekse cultuur kunt ervaren en genieten van traditionele gerechten in tavernes.

🛫 Hotelsuggesties:


Paleokastristra

Stap binnen in de betoverende wereld van Paleokastritsa, een schilderachtige badplaats aan de westkust van Corfu. Je wordt begroet door azuurblauwe wateren, omringd door imposante kliffen en weelderig groen. Het is een paradijs voor strandliefhebbers, met verschillende prachtige baaien en stranden om te verkennen. Huur een boot en ontdek de geheime grotten en afgelegen stranden langs de kustlijn, of ga snorkelen om de kleurrijke onderwaterwereld te ontdekken. Maak een wandeling naar het Byzantijnse klooster van Paleokastritsa, gelegen op een heuveltop met adembenemend uitzicht op de omgeving. Bezoek het nabijgelegen dorp Lakones, hoog op de heuvels gelegen, voor een panoramisch uitzicht over de baaien. Vergeet ook niet om de lokale specialiteit, een likeur genaamd “Kumquat”, te proeven. Paleokastritsa biedt een idyllische omgeving, met een mix van natuurlijke schoonheid, culturele bezienswaardigheden en de mogelijkheid om te ontspannen op prachtige stranden.

🛫 Hotelsuggestie:


Benitses

Welkom in het charmante Benitses, een idyllische badplaats aan de oostkust van Corfu. Hier kun je genieten van een perfecte mix van ontspanning, cultuur en avontuur. Maak een wandeling langs de gezellige promenade van Benitses, omgeven door kleurrijke huizen en traditionele tavernes. Geniet van de lokale keuken en proef heerlijke verse zeevruchten. Verken de rijke geschiedenis van het gebied door een bezoek te brengen aan het Achilleion-paleis, ooit de residentie van keizerin Elisabeth van Oostenrijk. Neem deel aan een boottocht naar de nabijgelegen eilanden Vidos en Paxos, waar je kunt genieten van prachtige stranden en schilderachtige dorpjes. Voor de avontuurlijke geesten zijn er mogelijkheden om te wandelen in de omliggende heuvels en bergen, met adembenemende uitzichten over de kustlijn.

🛫 Hotelsuggesties:


Roda

Het schattige vissersdorpje Roda ligt gelegen aan de noordkust van Corfu. Terwijl je door de smalle straatjes van het dorp slentert, voel je de authentieke Griekse sfeer. Roda is de perfecte bestemming voor reizigers die willen genieten van een ontspannen vakantie. Het prachtige zandstrand nodigt je uit om te zonnebaden en te zwemmen in de kalme, kristalheldere wateren van de Ionische Zee. Geniet van een heerlijke maaltijd in een van de vele traditionele tavernes langs de waterkant, waar je kunt genieten van verse visgerechten en lokale specialiteiten. Breng een bezoek aan het nabijgelegen Acharavi, waar je kunt wandelen door de pittoreske straatjes en de lokale markt kunt verkennen. Voor degenen die van geschiedenis houden, is een bezoek aan het oude Romeinse badhuis in Acharavi een absolute aanrader.

🛫 Hotelsuggesties:


Arillas

Arillas is een prachtige badplaats gelegen aan de noordwestkust van Corfu. Hier vind je een oase van rust en schoonheid, ideaal voor reizigers die op zoek zijn naar ontspanning en een vleugje spiritualiteit. Arillas staat bekend om zijn prachtige gouden zandstrand, perfect om te zonnebaden en te genieten van de kalme Ionische Zee. Maar er is meer! Maak een wandeling door het centrum van het dorp en ontdek de gezellige tavernes en winkels. Voor een spirituele ervaring kun je deelnemen aan een yogales of meditatiesessie in een van de vele wellnesscentra die Arillas te bieden heeft. Breng ook een bezoek aan het nabijgelegen Magoulades, een traditioneel dorpje waar je kunt kennismaken met de lokale cultuur en genieten van heerlijke Griekse gerechten. Verken de omgeving verder met een boottocht naar de nabijgelegen eilanden of maak een wandeling langs de prachtige kustlijn.


Lefkimmi

Het charmante Lefkimmi is een sfeervol kustplaatsje gelegen aan de zuidkust van Corfu. Als toerist zul je hier de perfecte mix van traditie, cultuur en natuur ervaren. Begin je ontdekkingstocht in het centrum van Lefkimmi, waar je smalle straatjes, oude kerken en traditionele tavernes zult vinden. Proef de heerlijke lokale gerechten en geniet van de gastvrijheid van de vriendelijke bevolking. Breng een bezoek aan de historische Byzantijnse kerk van Agioi Theodoroi, een indrukwekkend monument dat dateert uit de 11e eeuw. Verken ook de prachtige omgeving van Lefkimmi. Maak een boottocht over de rivier de Acheloos, waar je kunt genieten van de weelderige groene landschappen en de overvloedige flora en fauna. Breng een bezoek aan de traditionele dorpen Melikia en Vitalades, waar je de authentieke Griekse cultuur kunt ervaren.

🛫 Hotelsuggestie:


Kerkyra

het betoverende Kerkyra, ook wel bekend als Corfu-stad, de bruisende hoofdstad van het eiland. Als toerist zul je hier een perfecte mix van geschiedenis, cultuur en levendige sfeer ervaren. Wandel door de charmante straatjes van de oude binnenstad, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, en bewonder de prachtige Venetiaanse architectuur. Bezoek het imposante Oude Fort, dat een adembenemend uitzicht biedt over de stad en de zee. Geniet van de levendige sfeer op de Liston-promenade, waar je kunt ontspannen in de vele cafés en restaurants. Verken de vele boetiekjes en winkels en proef lokale specialiteiten op de kleurrijke vismarkt. Maak een boottocht naar het nabijgelegen Vidos-eiland, een groen toevluchtsoord met historische bezienswaardigheden. Kerkyra biedt een fascinerende mix van geschiedenis, cultuur en een levendige sfeer.


Wat maak de kust van Corfu zo uniek?

De kust van Corfu is werkelijk uniek vanwege de combinatie van adembenemende schoonheid, historische charme en levendige sfeer. Met zijn azuurblauwe wateren, gevarieerde stranden en weelderige groene landschap biedt het eiland een spectaculair decor voor elke strandliefhebber. Wat Corfu echt onderscheidt, is de mix van culturele invloeden, met Venetiaanse architectuur, Byzantijnse forten en Griekse tradities die samensmelten. Van de levendige oude binnenstad van Corfu-stad tot de idyllische kustplaatsjes zoals Paleokastritsa en Kassiopi, elk met zijn eigen karakter en attracties, is er voor ieder wat wils. Of je nu wilt ontspannen op afgelegen stranden, watersporten wilt beoefenen of wilt genieten van de lokale keuken, de kust van Corfu zal je zeker betoveren met zijn unieke mix van natuurlijke schoonheid en culturele rijkdom.

Welke kustplaatsen zijn geschikt voor gezinnen met kinderen?

Als het gaat om gezinsvriendelijke kustplaatsen op Corfu, zijn er verschillende opties die perfect zijn voor een onvergetelijke vakantie met kinderen. Sidari is een populaire keuze vanwege zijn prachtige stranden, kalme wateren en een scala aan gezinsvriendelijke activiteiten zoals waterparken en boottochten. Acharavi biedt ook kindvriendelijke stranden en heeft een ontspannen sfeer met restaurants en winkels binnen handbereik. Voor een vleugje avontuur en waterpret is het levendige Kavos een goede optie met zijn watersportmogelijkheden en waterparken. Andere geschikte kustplaatsen zijn Paleokastritsa, Moraitika en Agios Gordios, waar gezinnen kunnen genieten van prachtige stranden, kindvriendelijke accommodaties en een scala aan recreatieve activiteiten die passen bij de behoeften van jonge reizigers.

Plaats een reactie