4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning

Parasailen op vakantie: Top 10 all inclusive hotels met Parasailing op zee

Superleuk dat je op vakantie gaat en meer wilt weten over parasailing op zee. Parasailen is een te gekke watersport waarbij je met een parachute door een boot over de golven wordt gesleept. Je zweeft hoog boven het water en geniet van een geweldig uitzicht over de zee en de kustlijn. Een echte adrenalinekick. Je krijgt eerst een korte instructie van het team over hoe de uitrusting werkt en wat je kunt verwachten. Daarna word je met een harnas aan de parachute bevestigd. Als de boot vaart, wordt de parachute gevuld met lucht en stijg je langzaam op. In deze blog vertellen we je alles over deze leuke excursie & vakantie-activiteit en bieden we een lijst met hotels waar jij dit zelf kunt doen.

  • De meeste parasailvluchten duren ongeveer 10 tot 15 minuten. Dat lijkt misschien kort, maar het is lang genoeg om de adrenaline te voelen en te genieten van het adembenemende uitzicht!
  • Maak je geen zorgen over de veiligheid. Het personeel is goed opgeleid en houdt alles in de gaten. Zorg ervoor dat je een betrouwbare aanbieder kiest en de instructies goed opvolgt. Zo blijft het leuk en veilig voor iedereen.
  • Als je een beetje zenuwachtig bent, kun je kiezen voor een tandemvlucht. Dan ga je samen met een instructeur de lucht in. Zo voel je je veiliger en kun je nog meer genieten van de ervaring.
  • Vergeet niet om wat foto’s en video’s te maken of te kopen als herinnering aan je parasailavontuur. Je wilt die magische momenten natuurlijk niet vergeten.
  • De prijs van parasailen varieert afhankelijk van de locatie en het seizoen. Reken op ongeveer €40 – €80 per persoon. Check altijd even de prijzen bij de lokale aanbieders.
  • Parasailing is een populaire activiteit op veel strandbestemmingen. Je vindt het vaak bij toeristische hotspots, zoals de Middellandse Zee, de Caribische eilanden en tropische bestemmingen in Azië.

Top 10 all inclusive resorts met Parasail-faciliteiten

Ontspan en geniet van het beste van beide werelden met deze top 10 all-inclusive hotels die parasailen aanbieden. Deze luxe resorts combineren comfort, heerlijk eten en onvergetelijke parasailavonturen voor de perfecte vakantie-ervaring. Of je nu zweeft boven azuurblauwe wateren of pittoreske kustlandschappen, deze hotels zorgen voor onbezorgd genieten. Het is belangrijk om te noemen dat deze watersport niet bij de prijs van je verblijf is inbegrepen. Het is een echte excursie op zee. Vaak zijn er lokale watersportbedrijven die de exploitatie (verkoop en verhuur) van deze activiteit aanbieden. Deze kun je vinden op het strand. Soms wordt je aangesproken als je op je handdoek ligt te zonnen en worden er folders / flyers uitgedeeld met prijzen en openingstijden. Je kunt direct een reservering maken of per mail, telefoon of whatsapp contact opnemen (of informeren bij de hotellobby).

  1. Limak Lara Deluxe Hotel & Resort (Turkije – Turkse Rivièra – Lara Beach)
  2. Cleopatra Luxury Resort Makadi Bay (Egypte – Rode Zee – Makadi Bay)
  3. Hotel Royal Thalassa Monastir (Tunesië – Monastir – Skanes)
  4. Secrets Bahia Real Resort & Spa (Spanje – Fuerteventura – Corralejo)
  5. Riu Palace Santa Maria (Kaapverdië – Sal – Santa Maria)
  6. Tropical Deluxe Princess (Dominicaanse Republiek – San Juan – Punta Cana)
  7. Iberostar Grand Rose Hall (Jamaica – Saint James – Cinnamon Hill)
  8. Dreams Curacao Resort, Spa & Casino (Curacao – Piscadera)
  9. Hotel Azia Resort & Spa (Cyprus – Paphos)
  10. Baia dei Mulini Resort & Spa (Italië – Sicilië – Trapani)

De mooiste plekken ter wereld om te Parasailen

Ontdek de opwinding van parasailen op enkele van de meest adembenemende bestemmingen ter wereld! Van tropische eilanden tot pittoreske kustlijnen, de regio’s in onze lijst met de top 10 locaties bieden een unieke combinatie van prachtige landschappen en onvergetelijke avonturen. Laat je meeslepen door de wind en ervaar de ultieme vrijheid terwijl je geniet van het uitzicht vanuit vogelperspectief op deze betoverende plekken. Lees verder om te ontdekken welke bestemmingen je niet mag missen!

  • Turkije: Fethiye, gelegen aan de turquoise kust van Turkije, is een populaire plek om te parasailen. Vanuit de lucht kun je genieten van het uitzicht op de prachtige baaien, stranden en de beroemde Blue Lagoon in Ölüdeniz.
  • Spanje: De Canarische Eilanden, bestaande uit zeven hoofdeilanden, zijn een geweldige bestemming voor watersporten. Tenerife, Gran Canaria en Fuerteventura zijn populaire plekken met een prachtig uitzicht op de vulkanische landschappen en de Atlantische Oceaan.
  • Egypte: Hurghada, gelegen aan de Rode Zee in Egypte, is een bekende bestemming voor duiken en watersporten. Parasailing in Hurghada biedt een spectaculair uitzicht op het woestijnlandschap, de kleurrijke koraalriffen en de azuurblauwe wateren van de Rode Zee.
  • Portugal: De Algarve staat bekend om zijn adembenemende kliffen, gouden zandstranden en kristalhelder water. Een overzicht over de kust van Lagos of Albufeira is een onvergetelijke ervaring.
  • Frankrijk: De Franse Rivièra biedt luxe, glamour en prachtige kustlandschappen. Steden als Nice, Cannes en Saint-Tropez bieden parasailmogelijkheden met een verbluffend uitzicht op de Middellandse Zee.
  • Mauritius: Dit eiland in de Indische Oceaan staat bekend om zijn prachtige lagunes en koraalriffen. Hangen onder een parachute op zee in Mauritius biedt een unieke kans om te genieten van de exotische omgeving vanuit de lucht.
  • Mexico: Cancun staat bekend om zijn azuurblauwe water en witte zandstranden. Parasailen boven de Caribische Zee biedt een adembenemend uitzicht op het schiereiland Yucatán en het Meso-Amerikaanse rif.
  • Jamaica: Montego Bay is een van de populairste toeristische bestemmingen in Jamaica en een geweldige plek. Terwijl je boven de heldere wateren van de Caribische Zee zweeft, geniet je van het uitzicht op de witte zandstranden en de weelderige, groene heuvels van het eiland.
  • Dominicaanse Republiek: Punta Cana, gelegen aan de oostkust van de Dominicaanse Republiek, is een populaire bestemming voor watersporten. Parasailing in Punta Cana biedt een adembenemend uitzicht op de kilometerslange witte zandstranden, de kristalheldere wateren en de levendige koraalriffen van de Caribische Zee.
  • Australië: De Whitsunday-eilanden liggen in het hart van het Great Barrier Reef. Als je hier aan de kust de lucht in gaat heb je een geweldig panoramisch uitzicht op de witte zandstranden, het helderblauw water en de groen natuur in de binnenlanden.

Hoe veilig is parasailen?

Parasailen wordt over het algemeen als veilig beschouwd, mits je het doet bij een betrouwbare aanbieder met goed opgeleid personeel (zoals bijvoorbeeld Dressel Divers). Ongevallen zijn zeldzaam. De uitrusting wordt regelmatig gecontroleerd en onderhouden. Veiligheidsinstructies en weersomstandigheden zijn belangrijk om rekening mee te houden. Kies voor een tandemvlucht als je extra zekerheid wilt. Volg altijd de aanwijzingen van het personeel op en houd rekening met je eigen gezondheid en fitheid. Als je deze richtlijnen volgt, kun je een geweldige en veilige parasailervaring hebben. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je een zwemdiploma hebt.

Wat is de minimale leeftijd?

De minimumleeftijd voor parasailen varieert per aanbieder en locatie, maar over het algemeen kunnen kinderen vanaf 5 of 6 jaar meedoen, mits ze begeleid worden door een volwassene tijdens een tandemvlucht. Sommige aanbieders hanteren een minimumgewicht, bijvoorbeeld 40 kg, om ervoor te zorgen dat de passagier stabiel blijft in de lucht. Voor solo-vluchten is de minimumleeftijd vaak hoger, meestal rond de 16 jaar (erg leuk dus voor tieners). Check altijd de specifieke regels bij de aanbieder waar je wilt gaan parasailen. Het is belangrijk om de veiligheidsrichtlijnen op te volgen voor een geweldige parasailervaring!

Hoe lang hang je ongeveer in de lucht?

Een parasailtocht duurt meestal tussen de 15 en 20 minuten, afhankelijk van de aanbieder en de weersomstandigheden. Tijdens deze korte, maar opwindende ervaring krijg je de kans om te genieten van een prachtig uitzicht en een adrenalinekick terwijl je hoog boven de zee zweeft. Hoewel het misschien kort lijkt, is het voldoende tijd om een unieke en onvergetelijke ervaring te beleven. Houd er rekening mee dat de totale tijd van je activiteit, inclusief instructies en voorbereidingen, wat langer kan zijn dan de daadwerkelijke vluchtduur.

Hoe hoog gaat de parachute de lucht in?

Bij parasailing bereik je doorgaans hoogtes tussen de 30 en 120 meter, afhankelijk van de organisator, de spullen en het actuele weer (wind, regen, temperatuur etc). Op deze hoogte kun je genieten van een adembenemend uitzicht op de zee en de kustlijn, terwijl je een spannende adrenalinekick ervaart. De hoogte varieert per locatie en kan worden aangepast aan de wensen en het comfortniveau van de deelnemers. Een gemiddelde hoogte voor recreatief parasailen ligt rond de 60 tot 90 meter. Vergeet niet om te genieten van het fantastische uitzicht en de unieke ervaring van het zweven boven de golven!

Met hoeveel personen kun je te gelijkertijd parasailen

Het aantal personen dat tegelijkertijd kan parasailen, hangt af van o.a. de boot van het watersportbedrijf. Doorgaans zijn er drie opties: solo, tandem (twee personen) en zelfs drie-op-een-rij (drie personen). Tandemvluchten zijn populair bij koppels, vrienden en families, terwijl solo-vluchten geschikt zijn voor de meer avontuurlijke types. Met drie personen tegelijk parasailen is minder gebruikelijk, maar het kan bij sommige bedrijven. De uiteindelijke keuze hangt af van de capaciteit van de parachute, het totale gewicht van de passagiers en de veiligheidsrichtlijnen van de aanbieder of het vakantieland.

Wat is het verschil met paragliding?

Parasailen en paragliden zijn beide luchtsporten, maar ze verschillen in hun uitvoering en ervaring. Parasailen houdt in dat je aan een boot bevestigd bent met een parachute-achtige vlieger. De boot trekt je voort, waardoor je opstijgt en boven het water zweeft. Het is over het algemeen een rustige ervaring zonder veel stuurmogelijkheden. Paragliden daarentegen is een vrijere vorm van zweefvliegen. Je start meestal vanaf een helling of berg en gebruikt een speciale vleugel om te sturen en thermiek te benutten voor langere vluchten. Paragliden biedt meer controle en avontuur.

Plaats een reactie