4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning

Bij deze hotels kan je (gratis) suppen!

Stel je voor: glinsterende wateren, adembenemende kustlijnen en een heerlijk briesje! Duik in een wereld vol zon, zee en avontuur, terwijl je de perfecte balans vindt op je paddleboard en onvergetelijke herinneringen maakt. Een van de meest populaire watersporten van het moment is stand up paddling, oftewel suppen. Of je nu een doorgewinterde supper bent of het voor de eerste keer wilt proberen, wij hebben de perfecte resorts voor jou geselecteerd, waar je de allermooiste suptochten kunt maken. En goed nieuws: soms is de huur van het supboard inbegrepen bij het all-in arrangement!

In het kort

  • Suppen is een van de meest populaire watersporten van dit moment
  • Suppen is een afkorting voor Stand Up Paddle. Het is eigenlijk een surfboard waar je op staat, je beweegt je voort met een paddle
  • Veel all-inclusive hotels bieden peddelsurfen aan als watersport. Meestal is dit tegen betaling, soms is het inclusief bij het all-in arrangement
  • Populaire bestemmingen voor een sup-vakantie zijn de Antillen (Curaçao, Bonaire), Griekenland, Mallorca, Fuerteventura, Zuid-Frankrijk en Sardinië in Italië. Maar ook in eigen land kan je prachtige suptochten maken!

Overzicht all-inclusive hotels met stand up paddling

Suppen is een ideale activiteit voor op vakantie. Daarom hebben wij voor jou hieronder de 7 beste hotels mét (gratis) supboard voor jou op een rijtje gezet! Veel succes en plezier met het uitzoeken van jouw volgende vakantiebstemming!

1. Robinson Club Jandia Playa (Fuerteventura)

Krijg sup-les van een instructeur
Suppen op het prachtige Fuerteventura
Heerlijk zwembad om bij te komen!

Robinson Club Jandia Playa is een 3-sterren hotel op het Spaanse eiland Fuerteventura. Het hotel is onderdeel van de populaire Robinson Club keten. Deze hotelketen heeft prachtige hotels op de meest mooie vakantieplekjes. Daarbij worden er ook veel watersporten aangeboden zoals peddelsurfen (suppen), winsdurfen, duiken, kiten en meer. Bij Robinson Club Jandia Playa is het dus ook mogelijk om te suppen! De watersportbasis is de hele dag geopend waar je materiaal kunt huren tegen betaling. Indien gewenst is er ook een instructeur aanwezig om je op weg te helpen.


2. Super Paradise Suites in Agrari (Mykonos)

Stijlvol en modern
Suppen en andere watersporten
Peddel over de blauwe zee

Wauw! Wat zijn ze prachtig, deze Super Paradise Suites in het Griekse Mykonos. Je geniet hier van ruime moderne kamers en een heerlijk restaurant mét cocktailbar. Bij het hotel heb je de mogelijkheid voor verschillende watersporten zoals jetskiën, suppen en wakeboarden. Dit is niet inbegrepen bij de prijs. De omgeving leent zich perfect voor een suptocht over de Griekse blauwe zee! Let op: de suites zijn enkel op basis van logies + ontbijt te boeken. Je kunt hier dus niet all-in verblijven.


3. Livingstone Jan Thiel Resort (Curaçao)

4-sterren hotel op Curaçao
Suppen op Spaanse water!
Verblijf in een luxe vrijstaande kamer

Ook op de Nederlandse Antillen is suppen enorm populair. Een absolute aanrader is dan ook Livingstone Jan Thiel Resort! Het hotel heeft een toplocatie aan het Jan Thiel strand en een heerlijke tropische tuin met zwembad. Wil je een dagje stand-up-paddling doen op Curacao? Dan kan je suppen bij het Spaanse Water. Dit is een schitterende laguna waar je geweldig mooi kunt zwemmen en suppen!


4. Sunrise Blue Magic Resort (Obzor, Bulgarije)

Betaalbaar 4-sterren hotel in Bulgarije
Suppen op de zwarte zee
Ook surfen, strandvoetbal en beachvolleybal

Misschien niet bovenaan jouw lijstje voor de volgende vakantie, maar absoluut het overwegen waard! Dit Sunrise Blue Magic Resort is gelegen in Obzor, aan de Zwarte Zee in Bulgarije. Het is een luxe 4-sterren hotel dat pas enkele jaren geleden is geopend. Het hotel ligt direct aan de Zwarte Zee en heeft tal van attracties voor jonge kinderen. Bij de beachbar kan je terecht voor verschillende watersporten zoals surfen en suppen. Hiervoor vraagt het hotel een kleine vergoeding. Een erg leuke activiteit om eens te proberen!


5. Sun Siyam Vilu Reef (Meedhoo, Malediven)

Luxe waterville op de Malediven
1 uur gratis suppen per dag
Een onvergetelijke herinnering

Heb je een iets groter bedrag gespaard voor de vakantie? Dan is dit extreem luxe resort op de Malediven misschien wel iets voor jou! In Sun Siyam Vilu Reef verblijf je in een exclusieve watervilla. Er is een spa, zwembad, sauna, wellness, fitness en nog veel meer! Maar het meest magische is misschien wel suppen over de azuurblauwe Indische Oceaan. Per dag kan je hier 1 uur gratis suppen, kajakken en kanoën. Het heeft een prijskaartje, maar dan krijg je ook iets voor terug 😉


6. Isla Penthouse & Garden Apartments in Kralendijk (Bonaire)

Suppen op Bonaire!
Gratis sup boards te leen
Nederlandse eigenaar

Dit is een splinternieuw resort op Bonaire. Bonaire is sowieso al een eiland waar suppen erg populair is. En daar speelt dit nieuwe resort ook op in. Isla Penthouse & Garden Apartments wordt beheerd door een Nederlandse eigenaresse. Deze dame kent de beste adresjes Bonaire en doet er alles aan om jou een fijne vakantie ge boven. Een van de leukste punten van het hotel is dat je gratis sup boards kunt lenen. Dit geldt overigens ook voor de yogamatjes. Een superleuke en fijne extra service!


7. Hillside Beach Club in Fethiye (Turkije)

Prachtig groen resorts in Turkije
Suppen, kanoën en meer watersporten
Volop vermaak voor de kinderen

Hillside Beach Club is een exclusief 5-sterren hotel in het Turkse Fethiye. Het is een hoogwaardig Turks hotel met een zeer hoge service en een geweldig restaurant. Het hotel heeft een prachtige eigen privé baai die opvallend groen is. Bij het water is er ruimte voor tal van leuke watersporten. Denk aan kneeboarding, duiken of suppen en kanoën. Terwijl jij aan het suppen bent vermaken de kids zich uitstekend bij de Kids Club of het Activity Centre voor iets oudere kinderen.


Wat zijn de mooiste plekken om te suppen in Europa?

In Europa zijn er tal van prachtige bestemmingen waar je kunt genieten van suppen. Hier zijn enkele populaire Europese vakantiebestemmingen voor stand up paddling:

  • Algarve, Portugal: De zuidkust van Portugal biedt adembenemende stranden en kristalhelder water, ideaal voor suppen. Verken verborgen grotten en indrukwekkende kliffen terwijl je langs de kustlijn peddelt.
  • Sardinië, Italië: Dit prachtige Italiaanse eiland in de Middellandse Zee heeft talloze baaien en stranden om te ontdekken. Van rustige lagunes tot azuurblauwe wateren, suppen in Sardinië is een onvergetelijke ervaring.
  • Mallorca, Spanje: Mallorca, het grootste eiland van de Balearen, is een populaire bestemming voor suppers dankzij de heldere wateren, gevarieerde kustlijn en aangename temperaturen. Probeer suppen in de baai van Alcudia of langs de kust bij Cala Millor.
  • Kroatische kust: Kroatië staat bekend om zijn prachtige kustlijn met honderden eilanden en kristalhelder water. Suppen langs de Dalmatische kust of rond de eilanden Hvar en Brač is een geweldige manier om het gebied te verkennen.
  • Griekse eilanden: Griekenland heeft een schat aan eilanden om te ontdekken met een paddleboard. Populaire bestemmingen voor suppen zijn onder andere Kreta, Mykonos, Santorini en Zakynthos, waar je kunt genieten van het heldere water, zachte golven en spectaculaire landschappen.
  • Zuid-Frankrijk: De Franse Rivièra en het gebied rond de Gorges du Verdon zijn uitstekende locaties om te suppen. Geniet van de zon en het prachtige landschap terwijl je langs de kust of door de indrukwekkende kloven peddelt.
  • Noordzee, Nederland: Nederland heeft een uitgestrekte kustlijn langs de Noordzee en vele binnenwateren die perfect zijn voor suppen. Verken de prachtige Waddeneilanden of peddel langs de waterwegen van Friesland voor een unieke sup-ervaring.

Veelgestelde vragen over vakantie met Peddelsurfen !

Wat is suppen?

Suppen, of stand up paddling, is een watersport waarbij je rechtop staat op een drijvend board en een lange peddel gebruikt om jezelf over het water voort te bewegen. Het is een ontzettend leuke combinatie van inspanning en ontspanning. Juist op nieuwe plekken is het een leuke activiteit. Je ziet de omgeving vanuit een heel ander perspectief.

Hoe moet je suppen?

Om te suppen, begin je met het kiezen van een geschikt board. Voor beginners zijn bredere en langere boards het meest stabiel. Zorg ervoor dat de vin aan de onderkant van het board naar achteren wijst. Ga met je board tot ongeveer kniediepte in het water, zodat je voldoende ruimte hebt om te beginnen zonder dat de vin de bodem raakt.

Begin met op je knieën op het board te zitten en plaats je handen aan weerszijden van het board voor stabiliteit. Om te gaan staan, plaats je één voet tegelijk op het midden van het board, waar je eerst je knieën had. Houd je voeten parallel aan elkaar en schouderbreedte uit elkaar, met een lichte buiging in je knieën.

Neem de peddel in beide handen en houd deze ongeveer schouderbreedte uit elkaar. Gebruik de peddel om jezelf voort te bewegen door deze in het water te steken aan de ene kant van het board en met een lange, vloeiende beweging naar achteren te trekken. Haal de peddel uit het water aan het einde van de slag en herhaal de beweging aan de andere kant van het board.

Houd je lichaam ontspannen en focus op het gebruiken van je kernspieren om kracht en stabiliteit te behouden. Kijk altijd in de richting waar je naartoe wilt en blijf alert op veranderende water- en weersomstandigheden. Met wat oefening zul je al snel zelfverzekerd en comfortabel op je paddleboard staan.

Wat zijn de mooiste vakantieplekken waar je kunt suppen?

Enkele van de mooiste vakantieplekken om te suppen in Europa zijn de zonovergoten Algarve in Portugal, met zijn geweldige stranden en heldere wateren, en Sardinië, het Italiaanse eiland met allerlei leuke baaitjes waar even kunt stoppen. Ook de Griekse eilanden, zoals Kreta, Mykonos en Santorini zijn toffe plekken voor een suptocht. Andere aanraders zijn Mallorca, de Kroatische kust, Zuid-Frankrijk (gebied rond de Gorges du Verdon) en onze eigen Noordzee!

Is suppen inbegrepen bij een all-inclusive hotel?

Nee, meestal is de huur van een supboard niet inberepen bij een all-inclusive hotel. Je moet hier vaak een klein bedrag voor bijbetalen. Dit kost ongeveer €10,00 tot €15,00 per uur. Bij enkele resorts is het wel inbegrepen. Dit wordt dan duidelijk aangegeven op de acommodatiepagina of op de website van het resort.

Plaats een reactie