4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning

De mooiste hotels met Nederlandse eigenaar

Stel je voor: je geniet van een onbezorgde all-inclusive vakantie in Turkije, Egypte, Griekenland of Spanje, maar je hoeft je geen zorgen te maken over taalbarrières of cultuurverschillen. De Nederlandse eigenaren van deze resorts begrijpen precies wat je nodig hebt en zorgen voor een gastvrije en vertrouwde omgeving. De hotels met een Hollandse eigenaar hebben een uniek karakter en een heel persoonlijke touch. Je krijgt de beste tips voor leuke excursies in de buurt en bij het buffet geniet je van typische Nederlandse lekkernijen zoals Hollandse kaas, lekker brood, kroketten en bitterballen en misschien wel een stamppot! Daarnaast heb je vaak ook Nederlandse TV-zenders op de kamer. In deze blog nemen we je mee op een reis langs de meest fantastische vakantieresorts met een Nederlandse eigenaar in Turkije, Spanje, Egypte en Griekenland.

In het kort: waarom vakantie in een Nederlands resort?

  • Vertrouwde omgeving: Nederlandse of Belgische eigenaren zorgen voor een gastvrije en vertrouwde sfeer, waardoor je je snel thuis voelt op je vakantiebestemming.
  • Taalvoordeel: Geen zorgen over taalbarrières, want je kunt gewoon Nederlands spreken met het personeel en de eigenaar voor vragen en tips.
  • Persoonlijke touch: De eigenaar kan meedenken over leuke activiteiten, excursies en bezienswaardigheden.
  • Nederlandse lekkernijen: Geniet van typisch Nederlandse gerechten en snacks, zodat je je favoriete eten niet hoeft te missen tijdens je vakantie.
  • Nederlandse muziek: regelmatig zijn er Hollandse thema-avonden met typische Nederlandse muziek en bandjes

Hotels met Nederlandse eigenaar in Turkije

We beginnen dit blog met de vooraanstaande hotels met Nederlandse eigenaar in Turkije, gelegen aan de prestigieuze Turkse Rivièra. Deze hotels bieden een uitstekende combinatie van de rijke Turkse cultuur en de vertrouwde Nederlandse gastvrijheid. Turkije is een betaalbare bestemming waar je relatief voordelig kunt genieten van een luxe vakantie op een toplocatie aan het strand.

1. Hotel Asia Beach in Alanya

Enthousiaste Nederlandse eigenaar
Regelmatig Hollandse feestavonden
Nederlandse TV-zenders

Hotel Asia Beach is een relatief nieuw 5-sterren hotel in het Turkse Alanya. Het hotel heeft een Nederlandse eigenaar (hij heeft het vernoemd naar zijn dochter Asia) en kent dus veel Hollandse tintjes. Als Nederlander zal je je hier snel thuisvoelen! Denk aan Nederlands eten, Hollandse thema avonden en Nederlandse TV-zenders. Hotel Asia Beach heeft diverse zwembaden, meerdere restaurants en een heerlijk wellnesscentrum


2. Orange County Resort in Kemer

Het meest Hollandse resort van Turkije!
Typische Amsterdamse grachtenpanden
Met Nederlandse bitterballen!

Bij Orange County Resort in Kemer vind je een stukje Amsterdam middenin Turkije! Het luxe resort is op een ontzettend leuke manier ingericht waardoor het net lijkt of je verblijft in de kenmerkende Amsterdamse grachten. Daarnaast vind je op het resort typische Hollandse molens, Nederlandse lekkernijen zoals kroketten en bitterballen en hebben ze zelfs het Centraal Station nagebootst. Behalve een Turks, Italiaans en Japans restaurant is er vanzelfsprekend ook een Nederlands restaurant!


3. Alp Pasa Hotel in Antalya

Gezellig en karakteristiek hotel!
Midden in het historisch centrum van Antalya
Gerund door leuke Nederlandse eigenaar

Ben jij op zoek naar een intiem en gezellig hotel midden in Antalya? Dan is het Alp Pasa Hotel absoluut een aanrader. Het hotel heeft een fraaie ligging midden in het oude centrum en is helemaal ingericht in de Ottomaanse sferen. Dit geeft een een unieke ambiance. Het hotel heeft al jarenlang een enthousiaste Nederlandse eigenaar die je graag helpt bij leuke excursies en uitstapjes in de omgeving! Onze aanrader als je iets anders wil dan een mega-groot resort met waterpark en meerdere restaurants.

Hotels met Nederlandse eigenaren in Spanje

Spanje is al jaren een favoriete vakantiebestemming voor vele Nederlanders! Met haar zonnige klimaat, prachtige stranden, rijke cultuur en heerlijke gastronomie, biedt Spanje de perfecte ingrediënten voor een heerlijke vakantie. Van de levendige Costa del Sol, Benidorm en Torremolinos tot de idyllische Balearen, je kunt hier veel kanten op. Spanje is geliefd bij zowel liefhebbers van zon, zee en strand als voor diegenen die op zoek zijn naar cultuur, natuur en avontuur. Voor veel Nederlanders is de taalbarrière geen probleem, maar het kan een extra geruststelling zijn om te verblijven in een hotel met een Nederlandse eigenaar. In deze hotels mag je rekenen op Nederlandstalige service en persoonlijke aandacht, waardoor je je binnen mum van tijd thuis zult voelen.

1. Appartementen Los Pinares Benet (Ibiza)

Nederlandse eigenaar helpt je graag op weg
Kleinschalig en betaalbaar
Enkel op basis van logies te boeken

Appartementen Los Pinares Benet is een superleuk kleinschalig appartementencomplex op Ibiza. Het complex heeft “slechts” 2 sterren, maar dat zegt eigenlijk niets over de service en kwaliteit. Het complex wordt beheerd door een heel vriendelijke Nederlandse eigenaar die het zijn gasten graag naar hun zin maakt. Hij help graag met diverse uitstapjes, het huren van scooters of een huurauto en kent de beste restaurants in de omgeving. Een absolute tip als je een leuke accommodatie zoekt op Ibiza!


2. Hotel Indalo Park, Santa Susanna (Costa Brava)

Populair bij Nederlanders!
Gunstige locatie aan de Costa Brava
In de zomer regelmatig Hollandse weken

Hotel Indalo Park is een van de meest geliefde Spaanse hotels onder de Nederlanders. Het 3-sterren hotel is modern, heeft een heerlijk zwembad en heeft een gunstige ligging vlakbij het strand. Je loopt zo de heerlijke wandelpromenade van Santa Susanna op. Het hotel heeft meerdere keren per jaar een “Hollandse Week”. Als Nederlander zal je je dan helemaal thuisvoelen met typische Nederlandse gerechten en Nederlandse muziek en bandjes.


3. Appartementen La Baranda (Torremolinos)

Zeer behulpzame en lieve Nederlandse eigenaar
Klein maar fijn zwembad
Heel geschikt met kleine kinderen

La Baranda is een heel leuk en kleinschalig appartementencomplex op het Spaanse Torremolinos aan de Costa del Sol. Torremolinos is een heel populaire bestemming voor Nederlanders met veel Hollandse restaurants, cafés en hotels. Het hotel heeft een ontzettend leuke Nederlandse eigenaar die je erg goed kan helpen met leuke uitsapjes en excursies of het huren van een auto. Naast de eigenaar spreken veel medewerkers ook gewoon Nederlands.

Resorts met Nederlandse eigenaren in Egypte

Egypte staat bekend om haar adembenemende bezienswaardigheden zoals de piramides van Gizeh, de tempels van Luxor en de indrukwekkende Nijlvallei. Daarnaast heeft het land ook schitterende badplaatsen, zoals Sharm el-Sheikh en Hurghada, waar zonliefhebbers en duikers zich helemaal kunnen uitleven. Veel Nederlanders waarderen de unieke combinatie van cultuur, avontuur en ontspanning die Egypte te bieden heeft. Daarom hebben enkele Nederlandse en Belgische ondernemers besloten om hun eigen hotels te openen in dit prachtige land. Deze hotels met Nederlandse en Belgische eigenaren bieden de vertrouwde Nederlandstalige service en de persoonlijke aandacht die veel reizigers op prijs stellen.

1. The Three Corners Sunny Beach Resort in Hurghada

Nederlandstalige medewerkers
Nederlandstalige Kidsclub
Zwembad, waterpark en veel activiteiten voor jong en oud

Het Three Corners Sunny Beach Resort is een ontzettend populaire hotelketen in Egypte onder Nederlandse en Belgische vakantiegangers. Het hotel staat garant voor uitstekende service, hoogwaardige faciliteiten en een zeer goede ligging. De hotelketen wordt gerund door Belgische Broers waardoor het heel toegankelijk is voor Nederlanders en Belgen. Standaard is er Nederlandstalig personeel en kunnen kinderen meedoen met de Nederlandstalige kidsclub.


2. The Three Corners Rihana Resort

Belgische gastvrijheid
Geniet van typische Belgische gerechten
3 zwembaden, miniclub, wellness en veel meer

Net als in het Three Corners hotel in Hurghada geniet je ook van dit resort in El Gouna van de Belgische gastvrijheid. Het Rihana Resort heeft 3 zwembaden, 2 buffetrestaurants, een Italiaans restaurant en een Belgisch restaurant. In Restaurant Chez Pascal worden typische Belgische gerechten geserveerd. Erg leuk voor zowel Nederlandse als Belgische vakantiegangers! Handig: ook de website van The Three Corners is helemaal in het Nederlands!


3. Bella Vista Resort Hurghada

Gunstige geprijst 4-sterren resort
Met Nederlandse duikschool!
Direct aan het strand en heerlijk ruim zwembad

Bella Vista is een uitstekend 4-sterren resort in het Egyptische Hurghada. Het is een betaalbaar hotel met een zeer goed prijs-kwaliteitverhouding. Het hotel bevindt zich op een rustige plek, maar wel op een mooie plek in het centrum van de stad. Bella Vista heeft geen Nederlandse eigenaar, maar wel een Nederlandse duikschool. Wil jij op vakantie jouw PADI halen met Nederlandse instructeur? Dan is dit hotel een absolute aanrader!

Hotels in Griekenland met Nederlandse eigenaren

Ook Griekenland is een heel populaire bestemming bij de Nederlanders. In het zonnige Griekenland vind je dan ook tal van (vaak kleinschalige) hotels en appartementen die worden beheerd door Nederlandse stellen. Je geniet hier van een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en de mooiste onontdekte plekjes. De Nederlandse hotels in Griekenland zijn niet altijd te vinden via de grote Nederlandse touroperators en boek je vaak rechtstreeks bij de eigenaren. Hieronder vind je onze top-3:

  1. De 5 seizoenen – Dit hotel wordt gerund door Annemie en Thierry uit België. Het hotel ligt in Kreta en heeft een fantastische ligging. Resort de 5 seizoenen heeft 4 studio’s en een heerlijke villa. Het hotel wordt jaarlijks bezorgd door veel Nederlandse gasten. Op de website vind je alle prijzen en beschikbaarheid.
  2. Corfu Unlimited – Dit hotel ligt op het eiland Corfu en biedt kamers en appartementen aan. Het hotel heeft een zwembad en ligt op loopafstand van het strand. De eigenaren zijn Hennie en Karin Goudswaard. Bij Corfu Unlimited kan je ook zeiljachten huren voor een heelrijke zeilvakantie in Griekenland.
  3. MaliVa – Dit is een bed and breakfast in het dorpje Kalamitsi op het eiland Sithonia. Het hotel heeft een zwembad en ligt op loopafstand van het strand. De eigenaren zijn Nadia Peeters en Nikos Vernadakis.

Veelgestelde vragen over vakantieresorts met Nederlandse eigenaren

Waar vind ik hotels met een Nederlandse eigenaar?

Hotels met Nederlandse eigenaren vind je over de hele wereld. Nederlanders zijn ondernemende mensen die graag in het buitenland een hotel of bed & breakfast openen. De meest populaire bestemmingen met fijne all-inclusive hotels of kleinschalige appartementen zijn Spanje, Turkije, Portugal, Egypte en Griekenland.

Wat is het voordeel van een verblijf in een Nederlands resort?

Het belangrijkste voordeel van een Nederlands resort is de vertrouwde sfeer. Je kunt gewoon Nederlands praten met de eigenaar. Dit is ideaal, zeker wanneer je het Engels of de lokale taal niet goed spreekt. De eigenaar helpt je graag met excursies, uitstapjes en het huren van een auto of scooters. Daarnaast geniet je in de Hollandse hotels en resorts van typische Nederlandse gerechten en zijn er ook speciale Hollandse avonden met Nederlandse muziek en lekkernijen zoals kroketten en bitterballen.

Is er standaard Nederlandstalig personeel aanwezig?

Bij Hotels met een Nederlandse of Belgische eigenaar is er eigenlijk altijd Nederlands spreken personeel aanwezig. Je kunt dan de hele week door terecht bij de receptie voor al jouw vragen. Meestal is de eigenaar ook zelf aanwezig (met name bij de kleinschalige resorts). Boek je via een Nederlandse touroperator zoals TUI? Dan is er meestal ook Nederlandstalige reisleiding aanwezig ter plaatse.

Is de kids club ook Nederlandstalig?

Ja, bij de grote hotels met een Nederlands tintje is ook de kids-club of mini-club vaak gewoon Nederlandstalig. Vaak zijn dit hotels waar veel Nederlanders naartoe gaan. De Nederlandse kinderen kunnen dan samen doen aan Nederlandse activiteiten.

Plaats een reactie