4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning

Vliegen naar Egypte: Overzicht met 5 populaire luchthavens in Egypte

Een vliegvakantie naar Egypte biedt een mix van cultuur, geschiedenis en ontspanning. Je kunt er beroemde bezienswaardigheden bezoeken, zoals de piramides van Gizeh, de Sfinx en de tempels van Luxor en Karnak. Daarnaast zijn er prachtige strandbestemmingen aan de Rode Zee, zoals Hurghada en Sharm El-Sheikh, waar je kunt genieten van zon, zee en watersporten. Het is belangrijk kom je vliegreis vooraf goed te plannen. In deze blog vertellen we je alles over de verschillende grote Egyptische vliegvelden in de toeristische gebieden en kun je doorklikken naar actuele aanbiedingen.

  • Er zijn veel luchtvaartmaatschappijen die naar Egypte vliegen, waaronder EgyptAir, KLM, Lufthansa, British Airways, Turkish Airlines, Emirates, en meer. De belangrijkste internationale luchthavens in Egypte zijn Cairo International Airport (CAI), Hurghada International Airport (HRG), Sharm El-Sheikh International Airport (SSH), Luxor International Airport (LXR) en Aswan International Airport (ASW).
  • Voor veel nationaliteiten is een visum vereist om Egypte binnen te komen. Je kunt een toeristenvisum aanvragen bij de Egyptische ambassade of het consulaat in je land, of je kunt een e-visum aanvragen op de officiële e-visumwebsite van Egypte. Voor sommige nationaliteiten is het ook mogelijk om een visum bij aankomst op de luchthaven te verkrijgen.
  • De beste tijd om Egypte te bezoeken is tijdens de mildere maanden, van oktober tot april, wanneer de temperaturen aangenamer zijn. Je kunt dan ook echt heel goed een rondreis door Egypte maken. De zomermaanden (mei tot september) kunnen extreem heet zijn, vooral in het zuiden van het land.
  • Egypte heeft een uitgebreid netwerk van binnenlandse vluchten die de belangrijkste toeristische bestemmingen met elkaar verbinden. Daarnaast zijn er treinen, bussen en taxi’s beschikbaar voor vervoer binnen het land. In de grote steden zoals Caïro en Alexandrië is er een metrosysteem voor openbaar vervoer. In de populaire toeristische steden zoals Hurghada, Sharm El-Sheikh, Marsa Alam, Luxor, El Gouna en Dahab zijn voldoende taxi’s en bussen geschikbaar.

5 grootste toeristische vliegvelden van Egypte

Egypte, het land van farao’s, piramides en prachtige stranden, verwelkomt je met open armen voor een onvergetelijke vakantie. Of je nu op zoek bent naar een culturele ontdekkingsreis, zonovergoten stranddagen of een duikavontuur, Egypte heeft het allemaal. Om je op weg te helpen, hebben we de top 5 toeristische luchthavens van Egypte op een rijtje gezet. Deze luchthavens bieden je de perfecte uitvalsbasis om de vele schatten van dit fascinerende land te verkennen. Dus pak je koffers, bereid je voor op een magische reis en ontdek de beste luchthavens om je Egyptische avontuur te beginnen!

Cairo International Airport (CAI)

Caïro Airport, officieel bekend als Cairo International Airport (CAI), is de belangrijkste toegangspoort tot Egypte en een van de drukste luchthavens in Afrika. Je vindt ‘m zo’n 15 km ten noordoosten van het stadscentrum van Caïro, waardoor je binnen no-time bij die waanzinnige piramides van Gizeh en de Sfinx bent. Oh, en laten we de bruisende Khan El-Khalili-bazaar niet vergeten! De luchthaven zelf heeft allerlei faciliteiten om je reis soepel te laten verlopen. Er is gratis WiFi (wie houdt daar nou niet van?), een 24-uurs apotheek en zelfs een moskee om even tot rust te komen. Je kunt er ook belastingvrij shoppen en een hapje eten bij een van die lekkere eettentjes. In de buurt van Caïro Airport zijn verschillende all-inclusive hotels te vinden. Zo heb je het luxe Le Méridien Cairo Airport, waar je heerlijk kunt ontspannen na een lange vlucht. Of wat dacht je van het Novotel Cairo Airport Hotel, met een prachtige tuin en zwembad om lekker bij te bruinen? Vanaf CAI kun je ook gemakkelijk andere belangrijke steden bereiken, zoals Alexandrië, Luxor en Aswan. Dus waar wacht je nog op? Pak je koffers en ontdek al het moois dat Egypte te bieden heeft! Bekijk verder over Caïro Airport.


Hurghada International Airport (HRG)

Hurghada Airport, beter bekend als Hurghada International Airport (HRG), is jouw startpunt voor een zonovergoten vakantie aan de Rode Zee. Deze luchthaven ligt op een steenworp afstand van het centrum van Hurghada, dé plek voor strand- en duikliefhebbers. De luchthaven zelf is gezellig en overzichtelijk. Je vindt er een aantal winkeltjes waar je tax-free kunt shoppen voor je nieuwe zonnebril. Hongerig? Geen zorgen, er zijn genoeg eetgelegenheden om even bij te tanken. Plus, je kunt overal gebruikmaken van gratis WiFi om alvast wat leuke plekjes op te zoeken. Op zoek naar een all-inclusive hotel in de buurt? Check het prachtige Sunrise Garden Beach Resort, waar je jezelf kunt onderdompelen in luxe en ontspanning. Of ga voor het stijlvolle Steigenberger Al Dau Beach Hotel, met een indrukwekkend zwembad en geweldig uitzicht op zee. Naast Hurghada zijn er nog meer paradijselijke plekjes te ontdekken, zoals El Gouna en Marsa Alam. En vergeet niet om het Giftun-eiland te bezoeken – een must voor snorkelfanaten. Kortom, Hurghada Airport is de perfecte uitvalsbasis voor een onvergetelijke vakantie aan de Rode Zee.


Sharm El-Sheikh International Airport (SSH)

Sharm El Sheikh Airport, ofwel Sharm El-Sheikh International Airport (SSH), is jouw toegangspoort tot een adembenemend stukje Egypte aan de Rode Zee. Deze luchthaven ligt vlak bij de populaire badplaats Sharm El Sheikh, een paradijs voor zonliefhebbers en duikfanaten. SSH heeft een relaxte sfeer en handige faciliteiten. Scoor nog snel een toffe souvenir in een van die tax-free winkels of geniet van een smakelijke snack bij een van de eetgelegenheden. En dankzij de gratis WiFi kun je meteen je vrienden jaloers maken met jouw vakantiefoto’s. Op zoek naar een all-inclusive verblijf? Het Rixos Sharm El Sheikh is een topkeuze, met een waanzinnig zwembad en heerlijk eten. Of trakteer jezelf op het chique Royal Savoy Hotel, waar je kunt genieten van een privéstrand en verwennerij in de spa. Naast Sharm El Sheikh zijn er nog meer prachtige plekken in de buurt, zoals Dahab en het Ras Mohammed National Park, perfect voor snorkelen en duiken. Ook de bekende Tiran-eilanden zijn een bezoekje waard. Kortom, Sharm El Sheikh Airport is jouw startpunt voor een onvergetelijke trip aan de Rode Zee. Dus trek die flippers aan en laat het avontuur beginnen!


Borg El Arab International Airport (HBE)

Alexandrië Borg El Arab Airport, ook bekend als Borg El Arab International Airport (HBE), is jouw toegangspoort tot de fascinerende stad Alexandrië en de omliggende Middellandse Zeekust. Deze luchthaven ligt ongeveer 45 km ten zuidwesten van Alexandrië, een stad vol geschiedenis, cultuur en heerlijk eten. HBE heeft een knusse sfeer en alle basics die je nodig hebt. Zo kun je hier lekker tax-free shoppen, een hapje eten en gratis WiFi gebruiken om je volgende avontuur te plannen. Wat dacht je van een all-inclusive verblijf? Kies bijvoorbeeld voor het luxueuze Hilton Alexandria King’s Ranch, met een fantastisch zwembad en spa. Of ga voor het charmante Africana Hotel & Spa, waar je in stijl kunt ontspannen na een dag sightseeing. In de buurt van HBE vind je niet alleen Alexandrië, met hoogtepunten als de Catacomben van Kom el Shoqafa, de Qaitbay Citadel en de Romeinse amfitheater, maar ook andere interessante steden zoals El Alamein en Marsa Matruh. Dus laat je verrassen door de schatten van de Middellandse Zeekust en ontdek wat deze regio allemaal te bieden heeft vanuit het comfort van je all-inclusive hotel.


Marsa Alam International Airport (RMF)

Marsa Alam Airport, oftewel Marsa Alam International Airport (RMF), is jouw toegangspoort tot een ongerept stukje Rode Zeekust. Deze luchthaven bevindt zich dicht bij Marsa Alam, een opkomende bestemming voor duik- en strandfanaten. RMF heeft een gemoedelijke vibe en fijne faciliteiten. Snuffel rond in de tax-free winkeltjes, geniet van een hapje bij een eetgelegenheid en maak gebruik van de gratis WiFi om je duiktrips te regelen. Op zoek naar een all-inclusive hotel? Probeer het schitterende Jaz Lamaya Resort, waar je kunt genieten van comfort, lekker eten en een prachtig uitzicht op zee. Of kies voor het Royal Tulip Beach Resort, met een fijn zwembad en strand pal voor de deur. In de omgeving van Marsa Alam vind je prachtige duik- en snorkelplekken, zoals Elphinstone Reef en Dolphin House. Ook het Wadi El Gamal National Park, met zijn woestijnlandschap en wilde dieren, is een bezoekje waard. Dus zet koers naar Marsa Alam Airport en laat je betoveren door de wonderen van de Rode Zeekust en de woestijn!


Hoe lang is het vliegen naar Egypte?

Dus je wil weten hoe lang het vliegen is naar de 5 bovengenoemde Egyptische luchthavens? Dit hangt af van waar je vertrekt. Vanuit Amsterdam duurt het meestal rond de 5 uurt. Maar als je vanuit een ander land vliegt, kan het iets langer (of korter) duren. Ook belangrijk: soms heb je een overstap, wat de reistijd kan verlengen. Maargoed, even relaxen op het vliegveld hoort erbij, toch? Pak die zonnebril maar vast, en geniet van je reis naar de piramides en de zon!

Hoe zit het met de veiligheid op deze luchthavens?

In Egypte zijn vliegvelden over het algemeen veilig, maar het veiligheidsniveau kan variëren. Sinds 2015 zijn er aanzienlijke verbeteringen doorgevoerd in de beveiliging op luchthavens zoals die van Sharm el-Sheikh en Hurghada. Internationale veiligheidsnormen worden toegepast en de Egyptische autoriteiten werken samen met buitenlandse veiligheidsexperts om de beveiliging te versterken. Echter, het risico op terrorisme blijft (weliswaar op de achtergrond) een zorg. Wees altijd alert en volg de instructies van luchthavenpersoneel op. Hoewel veiligheidsproblemen niet helemaal uitgesloten zijn, is vliegen in Egypte doorgaans een veilige ervaring, ook voor gezinnen.

Plaats een reactie