4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning

De 5 mooiste roze stranden van Europa

Heb je ooit gehoord van roze stranden? Ja, je leest het goed – ROZE! We hebben een verrassing voor je! Dit is je ultieme gids om de meest adembenemende roze pareltjes in Europa te ontdekken. Trek je slippers aan, smeer je in met zonnebrand en zet je zonnebril op, want we nemen je mee op een onvergetelijke reis langs de kustlijnen van Europa. Laat je betoveren door de unieke roze tinten die deze stranden zo bijzonder maken. En weet je wat nog beter is? We geven je niet alleen de inside scoop over de mooiste roze stranden, maar ook onze persoonlijke aanbevelingen voor charmante hotels in de buurt. Zo kun je na een zonnige dag op het strand genieten van een heerlijke nachtrust in een paradijselijke omgeving. Ben je klaar om je Instagram-feed op te fleuren met deze roze wonderen? Laten we dan snel beginnen met de ontdekkingstocht! 🤳✨

1. Elafonisi Beach op Kreta, Griekenland

Hey, ben je klaar voor een onvergetelijk roze avontuur? Elafonisi Beach op Kreta, Griekenland is dé plek om te bezoeken! Dit paradijsje ligt in het zuidwesten van Kreta en is eenvoudig te bereiken met een huurauto of georganiseerde excursie. Nu vraag je je misschien af: waar komt die betoverende roze tint vandaan? Nou, het geheim zit ‘m in de kleine, fijne schelpfragmenten! Deze schelpjes, gemengd met wit zand, geven het strand die unieke roze gloed. Vooral bij zonsondergang is het een plaatje om nooit te vergeten! Dus, pak je camera en bereid je voor op een heerlijke stranddag op Elafonisi, waar je niet alleen kunt genieten van de zon, maar ook van een kleurenspektakel dat je nergens anders vindt!

De mooiste hotels vlakbij Elafonisi Beach

Wil jij in de buurt van Elafonisi Beach op Kreta verblijven? Hieronder vind je de 3 beste hotels vlakbij dit bijzondere strand.

  1. Glykeria Hotel, 4 sterren (score 4,8 uit 300 reviews)
  2. Lafo Rooms, 3 sterren (score 4,7 uit 65 reviews)
  3. Elafonisi Resort by Kalomirakis Family, 3 sterren (score 4,5 uit 1.685 reviews)

2. Spiaggia Rosa in Budelli, Sardinië

Oh, heb je ooit gehoord van Spiaggia Rosa op het eiland Budelli in Sardinië, Italië? Dit juweeltje mag je niet missen! Budelli ligt ten zuiden van de Maddalena-archipel en is alleen per boot bereikbaar vanaf buureilanden zoals La Maddalena en Palau. Spiaggia Rosa, oftewel het Roze Strand, dankt zijn zachtroze tint aan kleine korrels koraal en schelpfragmenten. Deze kleurrijke deeltjes vermengen zich met het witte zand, wat resulteert in die bijzondere roze gloed. Maar let op: vanwege natuurbeschermingsmaatregelen is het niet meer toegestaan om op Spiaggia Rosa zelf te wandelen of te zonnebaden. Maar geen zorgen, je kunt nog steeds de pracht van dit unieke strand bewonderen vanaf een afstand of vanaf een boot. Zo blijft dit natuurwonder behouden en kunnen we er nog lang van genieten!

De mooiste hotels vlakbij Spiaggia Rosa

Spiaggia Rosa ligt op het eiland Budelli. Hier kan je enkel met een boottocht komen vanaf de omliggende eilanden. Je kunt dus niet verblijven op het hotel zelf. Onze suggesties voor een hotel vind je hieronder. Dit zijn hotels gelegen op het eiland La Maddalena

  1. Hotel Luci di la Muntagna, 4 sterren (score 4,1 uit 325 reviews)
  2. Hotel Piccolo Pevero, 3 sterren (score 4,3 uit 90 reviews)
  3. Hotel Il Gabbiano, 3 sterren (score 3,9 uit 325 reviews)

3. Playa de Ses Illetes op Formentera in Spanje

Dit prachtige strand bevindt zich in het noorden van Formentera, en staat bekend om zijn kristalheldere azuurblauwe water en fijne witte zand. Maar wat het strand echt uniek maakt is het roze zand dat je er kunt vinden, wat het strand een extra bijzondere uitstraling geeft. Het strand zelf is vrij lang en breed, en biedt voldoende ruimte voor iedereen om te genieten van de zon en de zee. Er zijn ook verschillende restaurants en bars in de buurt waar je iets kunt eten of drinken, dus je hoeft je geen zorgen te maken over honger of dorst. En natuurlijk is de zee van Formentera echt spectaculair. Het heldere water en de prachtige kleuren maken het perfect om te zwemmen, snorkelen of gewoon lekker te dobberen in het water. Als je de kans krijgt om naar Formentera te gaan, dan raad ik je zeker aan om dit strand te bezoeken!

De mooiste hotels vlakbij Playa de Ses Illetes

Playa de Ses Illetes is een strand dat je absoluut moet bekijken als je op Formentera verblijft. Wij hebben handmatig 3 hotels uitgezocht vlakbij dit strand. Hieronder vind je onze top-3.

  1. Blanco Hotel Formentera, 4 sterren (score 4,6 uit 525 reviews)
  2. Hotel Bahía Formentera, 2 sterren (score 4,2 uit 225 reviews)
  3. Hostal Bellavista, 2 sterren (score 3,7 uit 200 reviews)

4. Balos Bay op Kreta, Griekenland

Dit adembenemende strand ligt in het noordwesten van Kreta en is echt een must-see voor elke reiziger die op zoek is naar een unieke strandervaring. Wat Balos Bay echt uniek maakt, is het roze zand dat je er kunt vinden. Het strand lijkt bijna te fonkelen in de zon dankzij de zachte, roze kleur van het zand. Dit komt door het vele koraal en schelpen die in het water leven en het zand een roze tint geven. Het is echt een prachtig gezicht! Om bij het strand te komen moet je wel een beetje moeite doen. Het is niet met de auto bereikbaar, en je moet een wandeling van ongeveer 30 minuten maken over rotsachtig terrein om er te komen. Maar het is absoluut de moeite waard! En als je er eenmaal bent, kun je genieten van het kristalheldere water en de indrukwekkende omliggende rotsen!

De mooiste hotels vlakbij Balos Beach op Kreta

Balos Bay ligt helemaal in het noordwesten van het eiland Kreta. Vlakbij (in bijvoorbeeld Trachilos) vind je veel luxe hotels die perfect zijn als uitvalbasis voor een dagje naar dit roze strand van Kreta!

  1. Avra Imperial Hotel, 5-sterren (score 4,6 uit 1.500 reviews)
  2. Giannoulis – Cavo Spada Luxury Sports & Leisure Resort & Spa, 5-sterren (score 4,6 uit 650 reviews)
  3. Falassarna Hotel Panorama Rooms & Suites Falasarna, 4-sterren (score 4,6 uit 215 reviews)

5. Palombaggia op Corsica

Palombaggia staat bekend om zijn kristalheldere water en fijne witte zand. Het strand is vrij lang en breed, en biedt voldoende ruimte voor iedereen om te genieten van de zon en de zee. Maar wat dit strand echt uniek maakt, zijn de granieten rotsen en pijnbomen die het omringen. Het strand zelf is niet roze, maar waarom staat het strand dan wel in dit lijstje? Nou dat komt omdat het strand wel degelijk een roze gloed krijgt als je het vroeg in de ochtend of laat in de middag bezoekt. Als de zon op z’n laagst staat dan raken de zonnestralen het roze graniet. De prachtige roze (en rode/oranje) tinten van de rotsen komen dan nog duidelijker naar voren! Dit alles geeft een ontzettend gave roze twist.

De mooiste hotels vlakbij Palombaggia op Corsica

Het prachtige strand van Palombaggia op Corsica in het echt bewonderen? In deze hoek van Corsica zitten veel (luxe) hotels. Wij hebben de volgende top-3 hotels voor jou uitgezocht!

  1. Les Bergeries de Palombaggia, 5 sterren (score 4,7 uit 185 reviews)
  2. Hotel Ambassador Palombaggia, 4 sterren (score 4,2 uit 55 reviews)
  3. Bianca Casa, 3-sterren (score 4,4 uit 90 reviews)

Overige bijzondere pink beaches wereldwijd

  • Pink Beach of Komodo, Indonesië – Dit strand is te vinden op het eiland Komodo, dat bekend staat om zijn Komodo-draken. Het strand heeft zijn roze kleur te danken aan de kleine stukjes rood koraal die vermengd zijn met het witte zand. Het water is hier kristalhelder en perfect om te snorkelen.
  • Horseshoe Bay Beach, Bermuda – Dit strand is een van de meest populaire stranden van Bermuda en staat bekend om zijn roze zand en turquoise water. Het strand is omgeven door rotsformaties en heeft een langwerpige vorm. Er zijn ook verschillende restaurants en bars in de buurt waar je iets kunt eten of drinken.
  • Harbour Island, De Bahama’s – Dit prachtige eiland staat bekend om zijn roze zandstranden die zijn ontstaan ​​door de combinatie van wit zand en de rode schelpen van foraminiferen. Het water is hier turquoise en er zijn veel activiteiten te doen zoals duiken, snorkelen en vissen.
  • Pink Beaches, Barbuda – Dit afgelegen eiland in het Caribisch gebied heeft verschillende roze zandstranden. Het meest bekende is 17-Mile Beach, dat deel uitmaakt van het Princess Diana Beach National Park. Het strand is omgeven door palmbomen en heeft kristalhelder water.
  • Pfeiffer Beach, Big Sur, Californië – Dit prachtige strand aan de westkust van de Verenigde Staten heeft een roze zandkleur dankzij het hoge ijzergehalte in het gesteente in de omgeving. Het strand wordt omgeven door kliffen en rotsformaties en heeft kristalhelder water.
  • Crane Beach, Barbados – Dit beroemde strand op Barbados is bekend om zijn roze zand en turquoise water. Het strand wordt omgeven door palmbomen en heeft indrukwekkende kliffen aan de ene kant. Er zijn ook verschillende restaurants en bars in de buurt.
  • Les Sables Roses, Frans-Polynesië – Dit afgelegen strand in Frans-Polynesië is moeilijk te bereiken, maar het is de moeite waard. Het zand heeft een roze kleur dankzij de koraal- en schelpenresten die zich vermengen met het witte zand. Het strand wordt omgeven door prachtige natuur en kristalhelder water.
Hoe komt het dat sommige stranden roze zijn?

Sommige stranden hebben een roze kleur vanwege de aanwezigheid van bepaalde micro-organismen zoals algen, koraal of schelpen die roodachtige of roze pigmenten bevatten. Als deze micro-organismen sterven, breken hun lichamen af ​​en vermengen ze zich met het witte zand, wat het zand een roze kleur kan geven. De roze kleur kan ook worden veroorzaakt door het hoge ijzergehalte in het gesteente in de omgeving. Bij zonsondergang of zonsopgang kunnen de kleuren van het strand versterkt worden door de reflectie van de zon. Het resultaat is een prachtige roze gloed op het strand, wat het een unieke en opvallende uitstraling geeft.

Wat zijn populaire roze stranden in Europa?

De meest populaire roze stranden in Europa zijn: Elafonisi Beach op Kreta, Spiaggia Rosa in Budelli, Sardinië, Playa de Ses Illetes op Formentera, Balos Bay op Kreta en Palombaggia op Corsica. De laatst genoemde is eigenlijk niet echt een roze strand, maar krijgt een roze gloed vanwege het zonlicht dat op de rotsen schijnt.

Wat zijn de mooiste roze stranden buiten Europa?

Buiten Europa zijn er nog veel meer prachtige roze stranden te bewonderen. De meest bijzondere zijn Pink Beach of Komodo in Indonesië, Horseshoe Bay Beach in Bermuda, Harbour Island op De Bahama’s en de Pink Beaches van Barbuda. Andere aanraders zijn Pfeiffer Beach in Big Sur, Californië, Crane Beach op Barbados en Les Sables Roses op Frans-Polynesië.

Waarom zijn de rozige stranden zo populair?

Roze stranden zijn populair onder toeristen en influencers vanwege de opvallende en onderscheidende uitstraling ten opzichte van normale stranden . De roze kleur van het zand en is iets wat mensen graag delen op social media. De rustige en ontspannende omgeving van roze stranden heeft ook een aantrekkingskracht op bezoekers die in alle rust willen genieten van het strand. Helaas zijn de roze-kleurige stranden in de praktijk ontzettend druk. Tip: bekijk ook onze blog met de mooiste stranden met blauw zeewater.

Plaats een reactie