4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning

Welk Canarisch Eiland is het warmst in de winter?

Wie houdt er niet van om in de winter te ontsnappen naar een warme bestemming? En als je op zoek bent naar een prachtige plek met een mild klimaat, dan zijn de Canarische Eilanden de place to be! Maar welk eiland moet je kiezen als je van plan bent om te gaan in de winter? In deze blog gaan we dieper in op het klimaat van de Canarische Eilanden in de wintermaanden. Als het in Nederland koud en donker is (van november tot en met april) vormen de Canarische Eilanden een perfecte escape naar de winterzon! Ik ben even flink gedoken in het klimaat, naar de gemiddelde temperaturen, het aantal zonuren, de zeetemperatuur en de regenval per eiland. Op die manier hoop ik jou te helpen bij het maken van de beste keuze voor jouw winterzonvakantie!

In het kort: het klimaat in de winter op De Canarische Eilanden

 • De Canarische Eilanden is een heel populaire vakantiebestemming tijdens onze winter
 • In de wintermaanden is het hier heerlijk lenteachtig met veel zon een aangename temperaturen rond de 22 graden
 • De warmste eilanden in november – april zijn het zuiden van Tenerife, het zuiden van Gran Canaria en La Gomera
 • Let op: het noorden van Tenerife, Gran Canaria en La Palma zijn een stuk natter in de wintermaanden

De warmste Canarische Eilanden in de winter: wij zochten het uit

Als het hier winter is dan wil jij natuurlijk graag naar de zon. De Canarische Eilanden zijn een perfecte bestemming. Het is maar 4 uur vliegen, je hebt een ontzettend ruim aanbod met hotels en het weer is er het hele jaar door heerlijk. De Canarische Eilanden worden ook wel de eilanden met de eeuwige lente genoemd, omdat het klimaat het hele jaar door aangenaam is. Wat is nu het warmste eiland? Hieronder vind je de top-3!

1️⃣ 1. Zuid-Tenerife (gemiddeld 22,8 graden)
2️⃣ 2. La Gomera (gemiddeld 22,7 graden)
3️⃣ 3. Zuid-Gran Canaria (gemiddeld 22,2 graden)

Kijk niet alleen naar de gemiddelde temperatuur!
Bij het kiezen van een warm en aangenaam Canarisch Eiland voor de winter is het belangrijk dat je niet alleen maar naar de gemiddelde temperatuur kijkt. Kijk ook naar het aantal zonuren, de neerslag en de wind. Een hoge gemiddelde temperatuur zegt wel iets over hoe aangenaam het er is, maar als je vervolgens veel bewolking, mist, regen of wind hebt schiet je daar natuurlijk niets mee op. Ons advies is dus om altijd naar het complete plaatje te kijken! En dit kan zelfs per eiland weer enorm verschillen. Zo kan het klimaat in het noorden van Gran Canaria heel anders zijn dan in het zuiden. Hieronder vertellen we je alles over het weer op de verschillende eilanden.

Meer informatie over het klimaat op de Canarische Eilanden

Het klimaat op de Canarische Eilanden in de winter is over het algemeen mild en zonnig, maar kan ook wisselvallig zijn met regen en wind. De gemiddelde dagtemperatuur ligt tussen de 20 en 21 graden Celsius op de meeste eilanden, maar kan soms hoger of lager zijn afhankelijk van de windrichting en de hoogte. De zon schijnt gemiddeld 6 uur per dag en het zeewater heeft een temperatuur van ongeveer 20 graden. In de tabel hieronder vind je meer informatie over het klimaat per eiland. Hierbij is de maand december als uitgangspunt genomen. De bron die we hiervoor gebruikt hebben is https://www.guidetocanaryislands.com/warmest-canary-island-in-winter/.

EilandGemiddelde max. temperatuurGemiddelde min. temperatuurZonuren per dagWatertemperatuurRegenval per maand (in mm)
Tenerife (zuiden)22,8 °C16,5 °C7 uur19°C30 mm
La Gomera22,7 °C17,4 °C7 uur19°C33 mm
Gran Canaria (zuiden)22,2 °C16,2 °C7 uur19°C31 mm
El Hierro22,2 °C17,8 °C6 uur19°C33 mm
Fuerteventura22,0 °C15,9 °C7 uur19°C26 mm
Lanzarote21,8 °C15,4 °C7 uur19°C29 mm
La Palma21,8 °C16,7 °C6 uur19°C80 mm
Gemiddelde temperaturen, zonuren, watertemperatuur en regenval per Canarisch Eiland (gemiddelde voor de maand december)

Hoe warm is het op Tenerife in de winter?

Tenerife is het grootste Canarische Eiland. Doordat het qua oppervlakte zo groot is, zitten er ook behoorlijke verschillen tussen het noorden en het zuiden van het eiland. In het noorden kan het in de wintermaanden best regenachtig en fris zijn. Daarom adviseren wij te kiezen voor een bestemming in het zuiden, bijvoorbeeld Playa de las Américas, El Medano, Adeje, of Los Cristianos. In de wintermaanden geniet je hier al snel van temperaturen tot 25 graden en 6 – 7 zonuren per dag. Gemiddeld gezien is het zuiden van Tenerife het warmste gedeelte van de Canarische eilanden met 22,8 graden.

 • Tenerife is het grootste Canarische eiland. Het noorden is een stuk frisser en vochtiger dan het zuiden
 • Populaire warme plekken in de wintermaanden zijn Playa de las Américas en Los Cristianos in het zuiden
 • Gemiddeld komt de temperatuur hier uit op 22,8 graden. Het warmterecord in december staat hier zelfs op 30 graden!
Tenerife is een van de meest aangename Canarische Eilanden in de winter

Hoe warm is het op La Gomera in de winter?

La Gomera is een van de kleinere eilanden van de eilandengroep. Het is hier een stuk rustiger. Toeristen komen hier vooral vanwege de natuur en de rust. Het eiland La Gomera kan je eigenlijk verdelen in twee klimaattypes. Het zuiden van het eiland kent veel meer zon dan het noorden. Wanneer je in van november tot april naar La Gomera op vakantie wil dan kan je voor de warme temperaturen dus het beste naar het zuiden gaan. Populaire vakantieplekken zijn Valle Gran Rey aan de westkant en Playa Santiago helemaal in het zuiden. In het zuiden van La Gomera is het in de winter gemiddeld rond de 23 graden. De zon schijnt er gemiddeld zo’n 6 uur per dag.

 • Een klein en relatief rustig eiland met 2 totaal verschillende klimaatsoorten in het noorden en zuiden
 • De gemiddelde temperatuur ligt in het zuiden rond de 23 graden, in het noorden is het een stuk koeler
 • Zonaanbidders kunnen in de winter het beste naar het zuiden, bijvoorbeeld naar Playa Santiago

Hoe warm is het op Gran Canaria in de Winter?

Gran Canaria is een van de meest populaire bestemmingen voor een winterzonvakantie. Hier schijnt liefst 320 dagen van het jaar de zon! In de winter schijnt de zon tussen de 7 tot 8 uur per dag. Het wordt er overdag niet kouder dan 20 graden. Gemiddeld is het er rond de 22 graden. Maar het kan ook zo oplopen tot 25 graden of meer. Hierdoor heb je op Gran Canaria altijd een fijn lentegevoel. Wil je gegarandeerd de hoogste temperaturen van november tot april? Boek dan een hotel in het zuiden van het eiland. Populaire bestemmingen zijn Maspalomas, Puerto Rico en Puerto de Mogan. Hier is het net iets aangenamer dan in het noorden.

 • Gran Canaria is een van de meest populaire winterzon bestemmingen voor ons Nederlanders
 • De zon schijnt er het hele jaar door, in de winter geniet je 7 – 8 uur van de zon
 • De temperatuur komt niet onder de 20 graden, gemiddeld is het er ongeveer 22 graden in de winter!
Uitzicht vanaf de beroemde Maspalomas duinen op Gran Canaria

Hoe warm is het op El Hierro in de Winter?

El Hierro is het kleinste eiland van de Canarische eilanden en ligt het meest westelijk. Het bijzondere aan het eiland is dat je hier nog een heel unieke flora en fauna kunt vinden. Dat komt omdat het eiland honderden jaren helemaal geïsoleerd geweest is van de rest van de wereld. El Hierro is perfect voor mensen die liever het massatoerisme ontlopen. Het eiland heeft tijdens de wintermaanden een heel prettig klimaat. In Valverde (de hoofdstad op zo’n 600 meter hoogte) is het in december rond de 20 graden. Verblijf je aan de kust? Dan is het gemiddeld al gauw 22 graden of meer. De zon schijnt volop, gemiddeld 6 uur per dag.

 • Het kleinste en meest westelijke eiland met unieke flora en fauna
 • De hoogste temperaturen vind je aan de kust (gemiddeld 22+ graden), in de hoger gelegen hoofdstad Valverde is het een stukje koeler
 • Het klimaat in de winter is perfect voor actieve vakantiegangers die houden van wandelen

Hoe warm is het op Fuerteventura in de winter?

Fuerteventura is na Tenerife het grootste Canarische Eiland. Het is wel een stuk minder toeristisch dan Tenerife en Gran Canaria. Dat is voor veel toeristen juist een reden om naar dit heerlijke eilandje af te reizen in onze koude wintermaanden. Kenmerkend aan Fuerteventura is dat er het hele jaar door een stabiele wind waait. Om die reden gaan veel surfers en kiters ook naar dit eiland op vakantie. Gemiddeld is het hier in de winter 22 graden, maar in december kan het nog rustig 25 graden worden.

 • Fuerteventura trekt minder toeristen dan Tenerife en Gran Canaria. In de winter is het er lekker rustig
 • Een populaire bestemming voor surfers en kiters vanwege de constante wind
 • Gemiddeld is het hier in de winter 22 graden, met uitschieters richting de 25 graden!
Fuerteventura is een paradijs voor liefhebbers van strand en surfen in de wintermaanden

Hoe warm is het op Lanzarote in de winter?

Als je goed op het kaartje kijkt van de Canarische eilanden dan zie je dat Lanzarote de meest gunstige ligging heeft. Het eiland profiteert namelijk maximaal van de warme luchtstromen vanuit Noord-Afrika. Dit zorgt voor een ontzettend aangenaam klimaat. Uit klimaatgegevens blijkt dat hier de zon maar liefst 330 dagen per jaar schijnt! Grote kans dat jij hier in de winter ook geniet van de Spaanse zon. De gemiddelde temperatuur in de winter is 22 graden. Regen valt hier amper.

 • Lanzarote heeft een heel bijzonder vulkanisch en ruig landschap en een heel aangenaam klimaat
 • Het eiland heeft een heel gunstige ligging in de warme luchtstroom vanuit het noorden van Afrika
 • Gemiddeld is het hier in de winter rond de 22 graden met dik 7 zonuren per dag

Hoe warm is het op La Palma in de winter?

Wil je naar de Canarische Eilanden om de zon op te zoeken? Dan is La Palma de minst gunstige optie. La Palma is namelijk het eiland met de meeste regenval. In de maand december valt er gemiddeld 80 mm regen. Wel maakt het veel uit waar je verblijft. Tazacorte in het westen van La Palma is een vakantiebestemming met een van de meeste zonuren in Europa. Maar iets noordelijker in de bergen van Nationaal park Caldera de Taburiente kan het in de wintermaanden aardig wat sneeuw vallen! Ondanks dat hier veel regen valt is het wel een van de meest groene eilanden. Voor liefhebbers van natuur is het dus wél een heel interessante bestemming!

 • Het eiland La Palma is het meest natte eiland van de Canarische Eilanden. In de bergen kan het zelfs sneeuwen
 • Het eiland is een van de groenste Canarische Eilanden, maar is minder geschikt voor een winterzon vakantie
 • De gemiddelde temperatuur ligt rond de 22 graden. Voor de meeste zon moet je zijn in het westen rondom Tazacorte

Wat is het klimaat op de Canarische Eilanden?

Het klimaat op de Canarische Eilanden is subtropisch met milde temperaturen het hele jaar door. Gemiddeld liggen de temperaturen tussen 18-24°C in de winter en 22-28°C in de zomer. Er is weinig neerslag, vooral in de lager gelegen gebieden, en de eilanden kennen veel zonnige dagen. Passaatwinden en de Canarische Stroom zorgen voor een aangenaam zeeklimaat.

Kan je in de winter naar de Canarische Eilanden?

Ja, de winter is een uitstekende periode om op vakantie te gaan naar de Canarische eilanden. Het is hier gemiddeld rond de 22 graden met veel zonuren en weinig regen.

Wat is het warmste eiland op de Canarische Eilanden in de winter?

Het zuidelijke gedeelte van Tenerife is gemiddeld gezien het warmste eiland van de Canarische Eilanden in de winter. De gemiddelde temperatuur is hier bijna 23 graden. Dit komt voornamelijk door de zuidelijke ligging en de hoogteverschillen op het eiland. In het noorden van Tenerife is het een stuk frisser. Andere warme eilanden zijn Gran Canaria (22,2 graden), Fuerteventura (22 graden) en Lanzarote (21,8 graden).

Welke eilanden kan ik het beste vermijden in de winter?

Eigenlijk zijn alle Canarische Eilanden meer dan de moeite waarde in de winter. Wel kan het in sommige delen een stuk koeler en natter zijn in december, januari, februari en maart. Het gaat dan bijvoorbeeld om het noorden van Tenerife en het noorden van Gran Canaria. La Palma is tijdens de wintermaanden het minst warme en het meest natte eiland.

Plaats een reactie