4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning

Mooiste badplaatsen van Kefalonia

Zoek je unieke vakantiebestemming in Europa? Lees dan in dit artikel alles over het prachtige Ionische eiland Kefalonia, waar je betoverd zult worden door de azuurblauwe zee, de weelderige groene bergen en de charmante dorpen. In deze blog richten we ons specifiek op dit eiland, een van de juweeltjes van deze eilandengroep, met zijn adembenemende landschappen, idyllische stranden en warme gastvrijheid. Kefalonia is een eiland dat echt iets te bieden heeft voor iedereen. Het is een plek waar je zowel de schoonheid van de natuur als de warmte van de lokale cultuur kunt ervaren. Maak samen met ons deze rondleiding en maak kennis met de verborgen parels van dit prachtige eiland!

🏖️ We nemen je in deze blog mee op een virtuele tour door de 12 mooiste badplaatsen van Kefalonia, van de bruisende haven van Argostoli tot het rustige dorpje Lixouri. Ontdek de charmante architectuur van Assos, de serene schoonheid van Trapezaki en de historische rijkdom van Sami. Voel de zeewind in je haar terwijl je wandelt langs de pittoreske haven van Fiskardo, en proef de traditionele Griekse gerechten in de tavernes van Poros. Elk van deze plaatsen heeft zijn unieke karakter en charme, en ze bieden allemaal verschillende ervaringen voor jou als reiziger. Of je nu wilt ontspannen op het strand, een wandeling wilt maken door historische dorpen, wilt genieten van de lokale keuken of een avontuur wilt beleven in de omringende natuur, op Kefalonia vind je het allemaal.


Fiskardo

Fiskardo, een pittoreske havenstad aan de noordkant van Kefalonia, is een echt juweeltje. Met zijn kleurrijke Venetiaanse gebouwen en bruisende jachthaven straalt het een onmiskenbare charme uit. Het is populair bij zeilers die hier neerstrijken voor zijn rustieke tavernes en chique boetieks. Bezoekers kunnen zich vergapen aan de vissersboten en luxe jachten, of een verfrissende duik nemen in het kristalheldere water van de nabijgelegen stranden zoals Foki en Emblisi. Fiskardo is ook de toegangspoort tot het Nationaal Park Kefalonia, waar men het robuuste landschap kan verkennen of op excursie kan gaan naar de iconische Melissani grot. Op een steenworp afstand liggen authentieke dorpjes zoals Assos, waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan.


Lassi

Lassi, gelegen op het zonnige eiland Kefalonia, is een geliefde kustplaats bekend om zijn gouden zandstranden zoals Makris Gialos en Platis Gialos. De stranden bieden volop gelegenheid voor watersporten, ontspanning onder de zon en genieten van de warme Ionische Zee. Het dorp zelf is een levendige mix van tavernes, winkels en bars, met een authentieke Griekse sfeer. Aan de rand van Lassi vindt u het prachtige Sinks Cave, een natuurlijke attractie die zeker een bezoek waard is. Lassi dient ook als een handige uitvalsbasis om de rest van Kefalonia te verkennen. Op een korte rit ligt de hoofdstad Argostoli, waar bezoekers kunnen genieten van het Archeologisch Museum en de pittoreske haven.


Argostoli

Argostoli, de bruisende hoofdstad van Kefalonia, is een stad die zowel historische charme als kosmopolitische allure uitstraalt. De levendige promenade aan het water, omzoomd door palmbomen, is een hotspot voor zowel locals als toeristen, vol met gezellige cafés, tavernes en winkels. Een unieke trekpleister is de Drapano-brug, een stenen dam waar zeeschildpadden vaak gespot kunnen worden. Argostoli herbergt ook verschillende musea, waaronder het Archeologisch Museum en het Folklore Museum, die een fascinerend inzicht geven in de rijke geschiedenis en cultuur van het eiland. Op korte afstand van de stad ligt de adembenemende Melissani-grot, een must-see natuurwonder. Of het nu gaat om het verkennen van de smalle straatjes, genieten van de lokale keuken, of het bezoeken van nabijgelegen dorpjes zoals Lassi en Fiskardo, Argostoli biedt bezoekers een boeiende en gevarieerde vakantie ervaring.


Skala

Skala, gelegen aan de zuidoostelijke punt van Kefalonia, is een charmante kustplaats die een schilderachtige mix van natuur, cultuur en ontspanning biedt. Het dorp is bekend om zijn langgerekte zandstrand, waar je kunt genieten van de zon en de helderblauwe zee. De strandpromenade, met zijn keur aan tavernes en bars, is een favoriete plek voor zowel toeristen als locals. Het oude dorp Skala, verscholen in de heuvels, is een rustige ontsnapping met traditionele Griekse huizen en een prachtig uitzicht over de Ionische Zee. Voor de geschiedenisliefhebbers zijn de ruïnes van een Romeinse villa, compleet met mozaïekvloeren, een must-see. Skala is ook de perfecte uitvalsbasis voor het verkennen van het nabijgelegen Poros en de vele natuurlijke wonderen van het eiland, zoals de Drogarati-grotten en het Melissani-meer.

🛫 Mooi hotel in deze omgeving:


Lixouri

Lixouri, de tweede grootste stad van Kefalonia, ligt op het schiereiland Paliki en biedt een authentiek Grieks eilandgevoel. Met een levendig plein, traditionele tavernes en een scala aan winkels, biedt het dorp een meer ontspannen en lokale sfeer dan sommige andere toeristische hotspots. Lixouri heeft ook een aantal prachtige stranden, zoals Lepeda en Xi, waarvan de laatste bekend staat om zijn unieke rode zand. Bezoekers kunnen genieten van de rustige zee en het adembenemende uitzicht, of ze kunnen deelnemen aan de diverse watersporten. Het dorp heeft ook een rijke culturele kant, met het Iakovatios-Library museum en verschillende kerken en kloosters. Een korte veerboottocht verbindt Lixouri met de hoofdstad Argostoli, waardoor dagtochten gemakkelijk te doen zijn.

🛫 Mooie hotels in deze omgeving:


Agia Efimia

Agia Efimia, gelegen aan de oostkust van Kefalonia, is een charmant vissersdorp dat een rustige en ontspannen sfeer ademt. De pittoreske haven is vol leven, met kleurrijke vissersboten en jachten die naast elkaar dobberen. Langs de waterkant vind je een scala aan tavernes en cafés waar je kunt genieten van heerlijke lokale gerechten met uitzicht op de Ionische Zee. Agia Efimia heeft ook een klein kiezelstrand, perfect voor een verfrissende duik. Op een korte boottocht van het dorp liggen talloze verborgen baaien en stranden die wachten om ontdekt te worden. Het dorp is ook een ideaal startpunt voor het verkennen van het noorden van Kefalonia, met plaatsen als het schilderachtige Fiskardo en het adembenemende Myrtos strand (zie bovenstaande foto) binnen handbereik.


Svoronata

Svoronata, genesteld in het groene landschap van Kefalonia, is een rustig dorp dat een authentieke Griekse charme uitstraalt. Ondanks de nabijheid van de luchthaven, biedt Svoronata een serene en relaxte sfeer, met traditionele stenen huizen, kleurrijke tuinen en olijfgaarden. Het dorp ligt vlakbij enkele van de meest prachtige stranden van het eiland, zoals Ai Helis, Avithos en Ammes, die allen hun unieke schoonheid bieden. Op korte afstand ligt de levendige stad Lassi, bekend om zijn horeca en winkels. Svoronata dient ook als een uitstekende uitvalsbasis om de rest van het eiland te verkennen. Het is slechts een korte rit naar Argostoli, de hoofdstad van Kefalonia, waar u kunt genieten van de rijke culturele en historische bezienswaardigheden.

🛫 Mooi hotel in deze omgeving:


Poros

Poros, genesteld in het zuidoosten van Kefalonia, is een rustige kustplaats die charmeert met zijn traditionele architectuur en serene sfeer. De stad is gebouwd als een amfitheater met uitzicht op de Ionische Zee en heeft een pittoreske haven waar vissersboten en jachten aanmeren. Naast de levendige waterkant met zijn tavernes en cafés, is er een prachtig kiezelstrand waar bezoekers kunnen ontspannen en genieten van de kristalheldere zee. Net buiten Poros ligt het indrukwekkende Kloof van Poros, een natuurlijk fenomeen dat zeker de moeite waard is om te bezoeken. Het nabijgelegen dorp Tzanata is ook een bezoek waard, bekend om zijn oude Myceense tombe. Poros is bovendien een geweldige uitvalsbasis voor het verkennen van andere delen van Kefalonia, zoals het charmante vissersdorpje Agia Efimia of de majestueuze Melissani-grot.


Assos

Assos, een klein maar betoverend dorp op Kefalonia, is een pittoresk juweeltje genesteld aan een rustige baai. Het dorp is opmerkelijk voor zijn Venetiaanse kasteel, dat hoog boven het dorp uittorent en een prachtig uitzicht over de omgeving biedt. De haven van Assos, omgeven door kleurrijke huizen en bezaaid met traditionele vissersboten, is het kloppende hart van het dorp. De charmante tavernes aan de waterkant serveren vers gevangen vis en lokale specialiteiten. Het kiezelstrand is een heerlijke plek om te ontspannen en te zwemmen in de kristalheldere wateren van de Ionische Zee. Voor de avontuurlijke reiziger bieden de omliggende heuvels tal van wandelpaden. Assos is ook de perfecte uitvalsbasis voor het verkennen van het nabijgelegen Fiskardo en de fascinerende Myrtos Beach.


Trapezaki

Trapezaki, gelegen aan de zuidkust van Kefalonia, is een serene badplaats die bekend staat om haar prachtige zandstrand. De omgeving is rijk aan groene olijfgaarden en de nabijgelegen Mount Ainos (zie foto) zorgt voor een adembenemend decor. Het strand van Trapezaki, ideaal voor gezinnen, biedt rustige, ondiepe wateren en een aantal gezellige strandbars. Hoewel het dorp zelf rustig is, heeft het enkele traditionele tavernes waar je de lokale keuken kunt proeven. Het nabijgelegen dorp Mousata biedt meer opties voor eten en drinken. Trapezaki dient ook als een prima uitvalsbasis om andere delen van het eiland te verkennen. Het is slechts een korte rit naar Lourdas, bekend om zijn indrukwekkende strand, en Argostoli, de hoofdstad van Kefalonia.


Karavomilos

Karavomilos is een schilderachtig kustdorpje aan de oostkust van Kefalonia, dat fascineert met zijn unieke natuurlijke schoonheid. Een opvallend kenmerk van het dorp is het gelijknamige meer, dat een zeldzaam geologisch fenomeen vertegenwoordigt en een must-visit plek is. Het dorp biedt een rustige sfeer, met traditionele Griekse huizen, een charmante haven, en een kiezelstrand dat uitnodigt tot een ontspannende duik. De lokale tavernes serveren heerlijke Griekse gerechten, vaak bereid met verse vis uit de regio. Op een steenworp afstand van Karavomilos ligt de mysterieuze Melissani-grot, een verborgen parel van het eiland. Het nabijgelegen Sami, met zijn levendige haven en talrijke winkels, biedt meer stedelijke geneugten.


Sami

Sami, een levendige havenstad aan de oostkust van Kefalonia, biedt een mix van natuurlijke schoonheid en culturele rijkdom. De stad is omringd door groene heuvels en blauwe baaien, waardoor het een pittoreske bestemming is. Sami’s levendige haven, vol met cafés en tavernes, is een geweldige plek om te ontspannen en te genieten van verse zeevruchten. Dichtbij vind je ook enkele van de mooiste stranden van Kefalonia, zoals Antisamos (zie bovenstaande foto) en Karavomilos. De stad is ook rijk aan historische sites, waaronder de ruïnes van het oude Sami en de nabijgelegen Drogarati-grot. Vanuit de haven zijn er regelmatige veerdiensten naar Ithaka en het vasteland van Griekenland, wat dagtochten mogelijk maakt.


Welke kustplaatsen zijn geschikt voor gezinnen (kindvriendelijk)?

Als je met je gezin naar Kefalonia reist, zijn er verschillende kindvriendelijke kustplaatsen om te overwegen. Skala, met zijn brede zandstranden en ondiep water, is ideaal voor kleine kinderen. Het dorp heeft ook veel familievriendelijke restaurants en accommodaties. Lassi is een andere geweldige optie, bekend om zijn goed georganiseerde stranden en talloze activiteiten voor kinderen. In de buurt van Argostoli vind je de badplaats Lixouri, met kalme wateren en speeltuinen, perfect voor een gezinsdagje uit. Tot slot is Poros, met zijn rustige sfeer en mooie natuur, ook een veilige en aangename keuze voor families.

Welke baaien bieden mogelijkheden voor watersporten, snorkelen en/of duiken?

Het kristalheldere water van Antisamos Beach bij Sami, bekend uit de film “Captain Corelli’s Mandolin”, is een hotspot voor duikers en snorkelaars. Fiskardo, in het noorden, herbergt enkele van de beste duikplekken van het eiland. Lassi is ook populair voor watersporten, met jetski’s en bananenboten die regelmatig van de stranden vertrekken. Trapezaki en Skala, met hun uitgestrekte stranden, bieden ook watersportmogelijkheden. Voor een meer avontuurlijke ervaring, probeer kajakken op de zee in de baai van Argostoli.

Plaats een reactie