4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning

Strandvakantie: Mooiste stranden van Samos

Jij staat op het punt om de prachtige wereld van Samos te ontdekken, en dan specifiek de stranden. Dit Egeïsche paradijs biedt een mix van sprankelende zeeën, gouden zandstranden en kiezel-baaien. Elk strand op Samos heeft zijn eigen unieke charme en karakter. Of je nu een zonliefhebber bent, een avonturier op zoek naar ongerepte natuur, of een cultuurliefhebber op zoek naar historische schatten: dit Griekse eiland heeft het allemaal. Deze reis langs de 10 mooiste stranden van Samos nodigt je uit om meer over het eiland te leren. Boek een van de all inclusive resorts en ga onbezorgd genieten!

🏖️ Deze reis leidt je van de levendige wateren van Kokkari Beach, een paradijs voor watersporters, tot de rust van Tsabou Beach, weg van de drukte. Je ervaart de ongerepte wildernis van Mikro Seitani en geniet van de serene schoonheid van Limnionas Beach. Je bezoekt Tsamadou Beach, bekend om zijn pijnbomen en kristalhelder water, en ontdekt het rustige, avontuurlijke Potami Beach. Verderop ontvouwt zich het verborgen paradijs van Livadaki Beach, het schilderachtige Lemonakia Beach, en het familievriendelijke Psili Ammos. Ten slotte word je verwelkomd op Pappa Beach, een rustig toevluchtsoord met fantastische faciliteiten.


Kokkari Beach

Kokkari Beach is een adembenemende parel op het eiland Samos, gekenmerkt door kristalhelder water en rijke kiezelstranden. Het is het hart van het charmante kustplaatsje Kokkari, een pittoreske hub met smalle straatjes, traditionele tavernes en lokale boetiekjes. Kokkari Beach is ideaal voor watersportliefhebbers en staat bekend om haar fantastische surfmogelijkheden. Bovendien is het strand een toegangspoort tot enkele van de mooiste wandelpaden van het eiland, die naar het achterland leiden, rijk aan olijfgaarden en dennenbossen. De nabijgelegen kleine vissershaven is een plek waar de lokale bevolking graag tijd doorbrengt, een gelegenheid om te mengen en authentieke Griekse cultuur te ervaren. Bezoek ook zeker de plaats Kampos. Een boottocht vanuit de haven naar de naburige eilanden is een populaire dagexcursie voor bezoekers.

🛫 Mooi hotel in deze omgeving:


Tsabou Beach

Tsabou Beach, gelegen aan de noordkust van Samos, is een verborgen juweel dat een authentieke eilandervaring biedt. Omgeven door indrukwekkende rotsformaties en dichte groene vegetatie, biedt dit kiezelstrand een oase van rust ver weg van de drukke toeristische plekken. Het kristalheldere water is perfect voor snorkelen, terwijl de natuurlijke schaduw van de omliggende bomen een toevluchtsoord biedt van de Griekse zon. In de buurt van Tsabou Beach ligt het schilderachtige bergdorp Manolates, bekend om zijn traditionele architectuur en ambachtelijke winkeltjes. Vanaf hier starten diverse wandelroutes die leiden naar de adembenemende bergen van Samos. Een uitstapje naar de nabijgelegen Klooster van Zoodochos Pigi, met zijn weidse uitzichten over de Egeïsche Zee, is een aanrader voor cultuurliefhebbers.


Mikro Seitani

Mikro-Seitani

Mikro Seitani is een klein, afgelegen strand aan de noordwestkust van Samos, dat reizigers beloont met ongeëvenaarde schoonheid en rust. Bereikbaar via een uitdagende wandelroute, is Mikro Seitani een stukje paradijs omgeven door weelderige groene heuvels en dramatische kliffen. Dit strand is perfect voor diegenen die op zoek zijn naar avontuur en afzondering. De turkooisblauwe zee is een ideale setting voor zwemmen en snorkelen. Het nabijgelegen dorp Karlovasi, een labyrint van geplaveide straatjes en traditionele huizen, biedt diverse eet- en winkelmogelijkheden. Verken ook zeker de lokale wijnmakerijen voor een smaak van Samos’ beroemde muskaatwijn. Voor een unieke ervaring, maak een boottocht naar de grotten bij Kerkis Mountain, een favoriet bij avontuurlijke reizigers.

🛫 Mooi hotel in deze regio:


Limnionas Beach

Limnionas Beach, verscholen in een kleine baai aan de zuidkust van Samos, is een intiem strand dat een gevoel van exclusiviteit biedt. Omgeven door hoge, groene kliffen biedt dit zand- en kiezelstrand een spectaculair landschap en kristalhelder water, ideaal voor zwemmen en snorkelen. De nabijgelegen taverne serveert heerlijke lokale gerechten en biedt een onvergetelijk uitzicht over de Egeïsche Zee. Limnionas Beach is slechts een kort ritje verwijderd van het charmante dorp Kallithea, een plek vol traditionele Griekse architectuur en gastvrije locals. Natuurliefhebbers kunnen genieten van de wandelroutes die leiden naar het omringende platteland, gevuld met olijfgaarden en wijngaarden. Voor een uniek uitje, overweeg dan een bezoek aan de nabijgelegen Moni Timiou Stavrou, een indrukwekkend klooster met een rijke geschiedenis.


Tsamadou

Tsamadou Beach, genesteld aan de noordkust van Samos, is een prachtig kiezelstrand dat wordt omlijst door een levendig landschap van naaldbomen. Dit strand is geliefd om zijn heldere, diepblauwe water dat het een ideale plek maakt voor duiken en snorkelen. Dankzij de fijne faciliteiten, zoals ligstoelen, parasols en een strandbar, kunt u hier in alle comfort van een ontspannen dag genieten. Het schilderachtige dorpje Kokkari ligt op korte afstand en biedt heerlijke eetgelegenheden en winkeltjes vol lokale ambachten. Voor de actieve toerist zijn er tal van wandelpaden rond Tsamadou die leiden naar panoramische uitzichtpunten. Een must-see in de omgeving is het historische Metamorphosis-klooster, genesteld hoog in de bergen.


Potami Beach

Potami Beach is een indrukwekkend strand aan de westkust van Samos, gekenmerkt door zijn brede strook van kiezels en helderblauwe wateren. Dit rustige strand, ingeklemd tussen hoge groene bergen, biedt een serene omgeving weg van de drukte. Het aangrenzende Potami-rivierbedding nodigt uit tot avontuurlijke wandelingen richting verborgen watervallen, een betoverende bestemming voor natuurliefhebbers. De historische stad Karlovasi ligt in de buurt, bekend om zijn oude zeepfabrieken en neoklassieke herenhuizen. Een bijzondere bezienswaardigheid is het Metamorfosis-klooster, een serene plek met panoramische uitzichten over de omgeving. Excursies met de boot naar het nabijgelegen eiland Samiopoula zijn beschikbaar voor reizigers die de lokale zeeleven willen ontdekken.


Livadaki

Livadaki Beach, gelegen aan de noordoostkust van Samos, is een prachtige baai omringd door rotsachtige heuvels en dennenbossen. Dit afgelegen zandstrand is een verborgen paradijs voor diegenen die op zoek zijn naar een rustige plek om te ontspannen en te zwemmen in de glinsterende, ondiepe wateren. In de buurt vindt u een kleine taverne die verse zeevruchten en traditionele Griekse gerechten serveert. Voor wandelliefhebbers zijn er paden die leiden naar de omliggende bossen, waar je de lokale flora en fauna kunt ontdekken. Het pittoreske dorpje Agios Konstantinos ligt op een korte afstand en biedt de mogelijkheid om de lokale cultuur en architectuur te ervaren. Maak een boottocht naar de nabijgelegen eilanden voor een avontuurlijke dagtocht.


Lemonakia beach

Lemonakia Beach is een charmante plek aan de noordkust van Samos, ideaal voor rustzoekers. Dit kiezelstrand, omzoomd door groene heuvels en geurige citrusbomen, biedt kristalhelder water dat ideaal is voor snorkelen en zwemmen. De strandfaciliteiten, inclusief ligbedden, parasols en een café-bar, zorgen voor een ontspannen stranddag. Slechts enkele kilometers landinwaarts ligt het levendige dorp Kokkari, beroemd om zijn witte huizen, smalle straatjes en uitstekende visrestaurants. De omgeving biedt prachtige wandelroutes door dennenbossen, leidend naar uitkijkpunten met adembenemende uitzichten over de Egeïsche Zee (zie bovenstaande foto). Probeer ook een bezoek aan de nabijgelegen wijngaarden voor een proeverij van de wereldberoemde Samos-wijn.


Psili Ammos

Psili Ammos is een prachtig strand aan de zuidoostkust van Samos, beroemd om zijn fijne gouden zand, vandaar de naam ‘Fijn Zand’. Dit strand is geliefd bij gezinnen dankzij het ondiepe, warme water en de veilige zwemomstandigheden. De strandbar en tavernes serveren lokale delicatessen en verfrissende drankjes. Het dichtbij gelegen dorpje Pythagorion, een UNESCO Werelderfgoed, biedt fascinerende historische bezienswaardigheden zoals het oude theater, de Romeinse baden en de Tunnel van Eupalinos. Ook Potokaki is erg mooi. Voor natuurliefhebbers is de Wetlands of Alyki een must-see, een beschermd natuurgebied dat een toevluchtsoord biedt voor zeldzame vogelsoorten. Ook is het de moeite waard een zeiltocht te boeken naar de nabijgelegen eilanden Patmos en Fournoi.

🛫 Mooie hotels in deze omgeving:


Pappa beach

Pappa Beach, gelegen aan de oostkust van Samos, is een rustig kiezelstrand dat de schoonheid van de natuur combineert met uitstekende voorzieningen. Omgeven door olijfbomen en cipressen, biedt dit strand een schitterend decor voor zwemmers en zonaanbidders. Bezoekers kunnen genieten van het turkooisblauwe water, ontspannen op comfortabele ligbedden, of genieten van een maaltijd in de beachbar met uitzicht op de sprankelende Egeïsche Zee. Op slechts een steenworp afstand ligt Ireon, een charmant dorp vol traditionele tavernes en winkels. Mis de nabijgelegen tempel van Hera niet, een belangrijk historisch monument dat de rijke culturele geschiedenis van Samos onderstreept. Voor actievere bezoekers zijn er talloze wandel- en fietspaden in de omgeving.


Welke delen van de kust zijn geschikt voor snorkelen of duiken?

Kokkari Beach, met zijn heldere water en rijke onderwaterleven, is een topkeuze voor snorkelaars. Tsamadou Beach, ook aan de noordkust, heeft een indrukwekkend onderwaterlandschap met kleurrijke zeedieren, ideaal voor zowel snorkelen als duiken. Limnionas Beach is bekend om zijn ondiepe wateren, vol met vissen, ideaal voor beginners. Psili Ammos in het zuidoosten biedt kalme, heldere wateren, perfect voor families om te snorkelen. Voor de meer avontuurlijke duikers: probeer een georganiseerde duiktrip vanaf Pappa Beach om enkele van de indrukwekkende onderwatergrotten en scheepswrakken van Samos te ontdekken.

Welke stranden of baaien zijn kindvriendelijk (gezinsvakanties)?

Samos is de perfecte keuze voor een gezinsvakantie dankzij de kindvriendelijke stranden. Psili Ammos, met zijn fijne gouden zand en ondiepe wateren, is een favoriet onder gezinnen. Lemonakia Beach is ook een goede keuze, met kalme wateren en dicht bij de faciliteiten van Kokkari. Pappa Beach is rustig en heeft uitstekende voorzieningen, waardoor het ideaal is voor gezinnen. Kokkari Beach is ook een hit, met watersporten voor oudere kinderen en tal van nabijgelegen restaurants. Tot slot is Tsabou Beach, hoewel het kiezelstenen heeft, geliefd bij gezinnen vanwege het heldere water en de rustige sfeer.

Plaats een reactie