4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning

Mooiste badplaatsen van Cuba

Wil jij een verre reis maken? Overweeg dan eens een mooie vakantie naar Cuba! Dit eiland, met zijn mengeling van suikerwitte zandstranden, imposante bergen, een levendige cultuur en en rijke geschiedenis, heeft alles wat het hart van de avontuurlijke reiziger verlangt. In deze blog duiken we in de schatten van 13 van de mooiste badplaatsen die Cuba te bieden heeft. Laat dit artikel jouw gids zijn naar de wonderen van de Cubaanse kust en boek direct je all inclusive resort op het eiland!

🏖️ Je kan je voeten heerlijk onderdompelen in het kristalheldere water van Varadero, een topbestemming bekend om zijn luxueuze resorts en eindeloze activiteiten. Je zult de rijke historie voelen in Havana, een stad die het verleden en het heden naadloos combineert. In Maria la Gorda, een duikersparadijs, zul je je verwonderen over de verbazingwekkende onderwaterwereld. In Trinidad en Guardalavaca wacht je een authentieke Cubaanse ervaring, weg van de toeristische drukte. In Santiago de Cuba, de bakermat van de son en de salsa, zul je de Cubaanse passie voor muziek en dans ervaren. Ontsnap naar de ongerepte stranden van Cayo Coco en Cayo Santa Maria, waar de natuur de boventoon voert. Ontdek Santa Cruz del Norte, een pittoresk kustplaatsje dat een verborgen juweel is, en proef de lokale levensstijl in Santa Lucia en Santa Cruz del Sur. Geniet van het charmante Baracoa, een van de oudste steden van Cuba, en de onconventionele aantrekkingskracht van Moa, een toegangspoort naar een aantal van de meest adembenemende natuurgebieden van Cuba.


Varadero

Varadero is een verbluffende oase van witte zandstranden en helderblauwe zee, een paradijselijk schiereiland dat de perfecte achtergrond vormt voor ontspanning en avontuur. De straten worden omzoomd door kleurrijke koloniale gebouwen en de lucht is gevuld met ritmische salsa-muziek, een eerbetoon aan de levendige Cubaanse cultuur. De omringende ecoparken, zoals Reserva Ecológica Varahicacos, bieden ongerepte schoonheid en zijn perfect voor wandelen en vogels spotten. Geniet van het panoramische uitzicht vanuit de historische Dupont Mansion, of duik in de rijke onderwaterwereld met snorkeltrips. In de nabijheid van Varadero, kunt u Matanzas ontdekken, ook wel bekend als de ‘Stad van Bruggen’. Maak een boottocht door de kustwateren of maak een bezoek aan de mysterieuze Cuevas de Bellamar voor een unieke ervaring.

🛫 Mooie resorts in deze regio:


Havana

Havana, de hoofdstad van Cuba, is een betoverende mix van historie, cultuur en zonovergoten kustlijnen. Het hart van Havana, Oud-Havana (Habana Vieja), is een UNESCO-werelderfgoed en een tijdscapsule van Spaanse koloniale architectuur, kleurrijke huizen en kronkelende geplaveide straten. Het strand van Playas del Este is een korte rit verwijderd, met een kilometerslang fijn zandstrand en turquoise wateren, ideaal om te zwemmen en zonnebaden. Dompel jezelf onder in de pulserende salsa-ritmes in de vele muziekclubs of proef de authentieke Cubaanse keuken in charmante paladares. Verken ook de beroemde Malecón, een kilometerslange promenade die langs de kust loopt, ideaal voor een romantische wandeling bij zonsondergang. Ga iets verder weg en je vindt het prachtige Viñales-dal, beroemd om zijn tabaksplantages.

🛫 Mooi resort in deze regio:


Maria la Gorda

Maria la Gorda, gelegen in het afgelegen zuidwesten van Cuba, is een verborgen juweeltje voor natuurliefhebbers en duikenthousiasten. De badplaats staat wereldwijd bekend om zijn buitengewoon heldere wateren en overvloedige zeeleven, waardoor het een paradijs is voor snorkelaars en duikers. Het gebied wordt omringd door het ongerepte Guanahacabibes National Park, een UNESCO Biosfeerreservaat met diverse flora en fauna, ideaal voor ecotoerisme en vogelspotten. De nabijgelegen Cabo San Antonio is de thuisbasis van de Faro Roncali, een schilderachtige vuurtoren die je kunt bezoeken voor een adembenemend uitzicht op de Caribische Zee. Maria la Gorda is weliswaar afgelegen, maar haar rustige stranden, ongerepte natuur en fascinerende onderwaterwereld maken het een unieke bestemming voor reizigers die op zoek zijn naar avontuur buiten de gebaande paden.


Trinidad

Trinidad

Trinidad is een pittoresk stadje aan de zuidkust van Cuba, dat je het gevoel geeft dat je door de tijd reist met zijn goed bewaarde Spaanse koloniale architectuur. Deze UNESCO Werelderfgoedlocatie is beroemd om zijn kleurrijke gebouwen, met kinderkopjes bezaaide straten en levendige live muziekscènes. Slechts een korte rit naar het zuiden ligt Playa Ancon, een uitgestrekt strand met poederachtig zand en heldere wateren, ideaal voor ontspanning of snorkelen. Bezoek het nabijgelegen Valle de los Ingenios voor een inzicht in de suikerplantages uit het koloniale tijdperk of het Escambray-gebergte voor geweldige wandelingen en watervallen. Voor een unieke ervaring, verken de Cuevas de Bellamar, een van de grootste grottenstelsels van Cuba.


Guardalavaca

Guardalavaca, gelegen aan de noordoostelijke kust van Cuba, is een serene badplaats beroemd om zijn gouden zandstranden en glinsterende turquoise wateren. De naam, die ‘bewaak de koe’ betekent, voegt een vleugje folklore toe aan deze idyllische bestemming. Naast zonnebaden en zwemmen, biedt het gebied mogelijkheden voor snorkelen en duiken, met fascinerende koraalriffen en een overvloed aan zeeleven. In de buurt bevindt zich het Bahia de Naranjo natuurpark, een perfecte plek voor dolfijnenshows en boottochten. Een korte rit naar het westen brengt je naar de historische stad Banes, vaak aangeduid als de ‘Archeologische Hoofdstad van Cuba’ vanwege zijn pre-Columbiaanse artefacten. De stad Holguin, ook wel ‘Stad van Parken’ genoemd, ligt op een korte afstand en biedt mooie stranden (zie bovenstaande foto) en een levendige stadservaringen.

🛫 Mooie resorts in deze regio:


Santiago de Cuba

Santiago de Cuba, de tweede grootste stad van het land, is een bruisende culturele smeltkroes aan de zuidoostkust van Cuba. Het is de bakermat van de Cubaanse muziekgenres Son en Bolero, wat je kunt ervaren in de levendige nachtclubs en muziekfestivals. De stad is ook rijk aan historie met het indrukwekkende Castillo de San Pedro de la Roca, een UNESCO-werelderfgoedlocatie, en het Parque Céspedes, waar je kunt genieten van prachtige koloniale architectuur. Op korte afstand vind je het Sierra Maestra-gebergte, ideaal voor trektochten. Aan de kust ligt het rustige strand van Siboney, een uitstekende plek om te ontspannen of te snorkelen. Neem een kijkje in het nabijgelegen El Cobre, bekend om zijn beroemde basiliek.


Cayo Coco

Cayo Coco is een van Cuba’s meest idyllische bestemmingen, een paradijselijk eiland dat deel uitmaakt van de Jardines del Rey-archipel. Bekend om zijn adembenemende witte zandstranden en kristalheldere wateren, is het een uitstekende plek voor ontspanning, snorkelen en diepzeevissen. Cayo Coco is ook een paradijs voor natuurliefhebbers, met een rijke vogelpopulatie, waaronder de iconische roze flamingo’s. Het nabijgelegen eiland Cayo Guillermo, beroemd gemaakt door Ernest Hemingway’s roman ‘Eilanden in de Golf’, is ook een bezoek waard. De verbinding met het vasteland via een 27 km lange verhoogde weg is een attractie op zich, met een prachtig uitzicht op de omliggende zee en mangroven. Het eiland is tevens bekend om zijn luxueuze all-inclusive resorts, die zorgen voor een zorgeloos verblijf.

🛫 Mooie resorts in deze regio:


Cayo Santa Maria

Cayo Santa Maria is een betoverend eiland aan de noordkust van Cuba, deel uitmakend van de Jardines del Rey archipel. Het eiland staat bekend om zijn ongerepte witte zandstranden en kristalheldere wateren, perfect voor watersporten zoals snorkelen, kajakken en zeilen. Omgeven door koraalriffen, is het ook een geweldige plek voor duikliefhebbers (zie foto hierboven). Een van de hoogtepunten is het Parque Nacional Caguanes, een UNESCO Biosfeerreservaat rijk aan biodiversiteit. Je kunt hier ook de Pueblo La Estrella bezoeken, een nepdorp gebouwd voor toeristen, dat een verscheidenheid aan winkels, restaurants en entertainment biedt. Ontdek de naburige eilanden Cayo Ensenachos en Cayo Las Brujas voor nog meer avontuur.

🛫 Mooie resorts in deze regio:


Santa Cruz del Norte

Santa Cruz del Norte, gelegen aan de noordkust van Cuba, is een charmant stadje met een rijk erfgoed. Het staat bekend om de Havana Club Rum Distillery, waar je kunt genieten van rondleidingen en de subtiele kunst van het rum maken kunt leren. Het nabijgelegen Jibacoa-strand, ingeklemd tussen weelderige groene heuvels en de Atlantische Oceaan, is een verborgen schat voor snorkelaars en strandliefhebbers. Het omringende koraalrif, dat op zwemafstand van het strand ligt, is een zeldzame attractie. In de buurt ligt het Hermitage Museum, dat je niet mag missen vanwege de prachtige uitzichten op de oceaan en de omliggende landschappen. Santa Cruz del Norte biedt een ontspannen sfeer ver weg van de drukte van de grotere steden, en biedt bezoekers een authentieke blik op het leven in Cuba en zijn beroemde drank, rum.

🛫 Mooi resort in deze regio:


Santa Lucia

Santa Lucia is een rustige badplaats aan de noordkust van Cuba, bekend om zijn ongerepte witte zandstranden en prachtige koraalriffen. De spectaculaire 35 km lange strandlijn is de perfecte plek voor zonnebaden en ontspannen, terwijl het nabijgelegen rif, een van de langste in de wereld, ideaal is voor duiken en snorkelen. Hier kun je een rijk onderwaterleven ontdekken, van kleurrijke vissen tot indrukwekkende scheepswrakken. Bezoekers kunnen ook genieten van een spannende haaien-duikervaring bij Shark’s Point. Op korte afstand ligt het stadje Camagüey, een UNESCO Werelderfgoedlocatie met zijn labyrinth-achtige straten en prachtige koloniale architectuur. Santa Lucia is tevens de thuisbasis van de grootste flamingokolonie in de Cariben (zie foto), die te zien is bij Laguna del Guajabo.

Tip: hier hebben wij ook de mooiste swim-up kamers van Cuba voor jou op een rij gezet.


Santa Cruz del Sur

Santa Cruz del Sur, gelegen aan de zuidkust van Cuba, is een pittoresk kustplaatsje waar de zee en de cultuur harmonieus samenkomen. Dit vissersdorp is de ideale plek om te ontspannen en het lokale leven te ervaren, ver weg van de toeristische drukte. Het strand van Santa Cruz del Sur, met zijn zachte golven en rustige wateren, is perfect voor gezinnen en zwemliefhebbers. In de omgeving vind je de wetlands van Jardines de la Reina, een paradijs voor natuurliefhebbers en vogelaars. Ga op een boottocht om de rijke biodiversiteit van dit gebied te verkennen, inclusief krokodillen en flamingo’s. Op een korte rit ligt Camagüey, een historische stad die bekend staat om zijn unieke stratenplan en charmante koloniale architectuur.


Baracoa

Baracoa, gelegen aan de oostelijke punt van Cuba, is een fascinerende kustplaats doordrenkt met geschiedenis en cultuur. Als de oudste Spaanse nederzetting in het land, biedt Baracoa een unieke mix van koloniale architectuur en natuurlijke schoonheid. Bezoekers kunnen genieten van de idyllische stranden zoals Playa Maguana, omringd door palmbomen, of zich wagen aan de nabijgelegen biosfeerreservaten zoals het El Yunque National Park, beroemd om zijn wandelpaden en watervallen. Proef de lokale keuken met unieke gerechten zoals ‘bacán’, gemaakt van bananen en kokosmelk. De stad biedt ook een prachtig uitzicht op de baai van Miel en de rivier de Toa. Verken de cacaoplantages en het Alejandro de Humboldt Nationaal Park, een UNESCO Werelderfgoedlocatie, voor een uniek avontuur.


Moa

Moa, gelegen in het oosten van Cuba, is een unieke bestemming met een onconventionele charme. Deze industriestad, die bekend staat om zijn nikkelproductie, biedt een interessante blik op de mijnbouwgeschiedenis van het land. Hoewel Moa geen typische toeristische badplaats is, biedt de nabijheid van enkele van Cuba’s meest adembenemende natuurgebieden het een onverwachte aantrekkingskracht. Slechts een korte rit verwijderd ligt het Alejandro de Humboldt Nationaal Park, een UNESCO Werelderfgoedlocatie, waar bezoekers kunnen wandelen, vogels kijken en zeldzame plantensoorten kunnen ontdekken. Bovendien is het een toegangspoort tot Baracoa, een charmante kustplaats met prachtige stranden en heerlijke lokale gerechten.


Welke badplaatsen zijn geschikt voor gezinnen met kinderen?

Voor gezinnen met kinderen zijn Varadero en Cayo Coco ideaal. Varadero, met zijn ongerepte stranden en talloze wateractiviteiten, biedt kindvriendelijke resorts met kinderclubs en gezinsgerichte excursies, zoals het Dolfinarium. Cayo Coco is een ongerepte natuurlijke speeltuin waar kinderen de lokale fauna kunnen ontdekken, zoals flamingo’s en pelikanen. Voor een unieke mix van stad en strand, is Havana een uitstekende optie. De stad heeft fascinerende historische plekken en parken waar kinderen zich kunnen uitleven.

Welke kustplaatsen bieden de mooiste stranden?

De stranden van Varadero worden vaak tot de mooiste van Cuba gerekend, met hun fijne witte zand en helderblauwe wateren. Cayo Coco en Cayo Santa Maria bieden eveneens een ongerepte kustlijn waar je de Caribische zon kunt aanbidden. De afgelegen baai van Maria la Gorda staat bekend om haar buitengewone onderwaterlandschap, ideaal voor snorkelaars en duikers. Guardalavaca heeft charmante, minder drukke stranden, omgeven door groene heuvels en kliffen, perfect voor een rustig stranduitje. Ten slotte is het strand van Playa Maguana in Baracoa een verborgen parel, omringd door kokospalmen, het biedt een ongerept stukje paradijs.

Welke baaien zijn geschikt om te snorkelen om duiken?

Voor duik- en snorkelliefhebbers is Maria la Gorda een topkeuze. Deze afgelegen baai, gelegen in het Península de Guanahacabibes National Park, staat bekend om zijn buitengewone onderwaterleven en heldere zicht. De baai van Santiago de Cuba biedt ook interessante duiklocaties, inclusief scheepswrakken. De koraalriffen rond Cayo Coco en Cayo Santa Maria zijn onvergelijkbaar, vol kleurrijke tropische vissen en koraalformaties. In Guardalavaca kun je onder begeleiding van professionals de onderwaterwereld verkennen.

Plaats een reactie