4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning

Strandvakantie: Mooiste stranden van de Seychellen

Zoek jij een tropische plek op de wereld waar de zon altijd schijnt, de zee altijd blauw is, en de stranden niets minder zijn dan paradijselijk? Je staat op het punt om samen met ons een reis te maken naar de mooiste stranden van de Seychellen, een archipel in de Indische Oceaan. In deze blog gaan we jou begeleiden door een selectie van de 15 meest verbazingwekkende stranden te presenteren die dit exotische paradijs te bieden heeft. Van de zachte, witte zandstranden tot de dramatische granieten rotsformaties, elke locatie belooft een unieke ervaring die je verwachtingen zeker zal overtreffen.

🏖️ Of je nu een avonturier bent, op zoek naar afgelegen baaien en ongerepte natuur, of een rustzoeker die geniet van ontspannende dagen aan zee met alle voorzieningen binnen handbereik, er is een perfect strand voor jou in de Seychellen. Bereid je voor op een reis vol indrukwekkende landschappen, betoverende onderwaterwerelden en een cultuur die net zo warm is als het tropische klimaat. Je wordt uitgenodigd om te zwemmen in azuurblauwe wateren, te relaxen op zonovergoten stranden, en te dineren met zicht op de mooiste zonsondergangen.


Beau Vallon Beach

Beau Vallon Beach, gelegen op het noordwestelijke puntje van Mahé, het grootste eiland van de Seychellen, is een mekka voor toeristen, zonder zijn idyllische charme te verliezen. De zachte gouden zand, geflankeerd door het smaragdgroene bos en de sprankelende turquoise wateren, biedt een adembenemend landschap. Het langzame verloop van de zeebodem maakt dit strand veilig en ideaal voor gezinnen met kinderen. Het levendige Beau Vallon dorpje, vlakbij, herbergt lokale markten waar vers gevangen vis, pittige Creoolse gerechten en handgemaakte souvenirs aangeboden worden. Avontuurlijke toeristen kunnen deelnemen aan watersporten zoals jetskiën, snorkelen of diepzeeduiken. Neem ook een excursie naar het nabijgelegen Morne Seychellois National Park voor een vleugje ongerepte natuur. Uniek aan Beau Vallon is de maandelijkse ‘Beau Vallon Beach Feast’, een viering van de lokale cultuur, muziek en gastronomie die u zeker niet mag missen.

🛫 Mooie resorts in deze regio:


Petit Anse

Petit Anse, gelegen op het zuidwesten van La Digue, is een verborgen parel in de schatkist van de Seychellen. Dit afgelegen strand, bereikbaar via een schilderachtige fietsroute en vervolgens een korte wandeling, is de perfecte ontsnapping voor rustzoekers. Het strand wordt gekenmerkt door zijn poederachtige witte zand, omzoomd door massieve granieten rotsen en golvende palmbomen, met de eindeloze Indische Oceaan als achtergrond. De rustige, kristalheldere wateren zijn perfect voor snorkelen, met levendige koraalriffen op slechts een korte zwemafstand van de kust. De omgeving van Petit Anse is relatief onbewoond, maar een uitstapje naar het nabijgelegen L’Union Estate biedt een boeiend inzicht in de traditionele kokosnootverwerkingsmethoden en schildpaddenreservaat.


Takamaka Beach

Takamaka Beach, genesteld aan de zuidkust van Mahé, betovert bezoekers met zijn natuurlijke pracht. De naam komt van de kenmerkende bomen van Takamaka die schaduw bieden over het poederzachte, witte zand, wat bijdraagt aan een intieme, serene sfeer. Zijn kristalheldere, ondiepe wateren zijn een lust voor snorkelaars, waar een verscheidenheid aan kleurrijke vissoorten en zeeschildpadden te vinden zijn. Het strand is omgeven door een handvol charmante Creoolse restaurants en strandbars, waar bezoekers de authentieke Seychellen-keuken kunnen proeven, terwijl ze genieten van het panoramische uitzicht op de Indische Oceaan. Op korte afstand ligt de gerenommeerde Takamaka Rum Distillery, die een unieke kans biedt om de productie van de beroemde lokale rum te leren kennen en natuurlijk de smaken te proeven op het strand (zie foto).


Port Launay

Port Launay, aan de westkust van Mahé, is beroemd om zijn uitzonderlijke schoonheid en is een Marine National Park. Zijn witte zandstrand ligt ingeklemd tussen schilderachtige heuvels en kalme, turquoise wateren. Dit waterparadijs staat bekend om zijn ongelooflijke snorkelmogelijkheden, met levendige koraalriffen en een schat aan tropische vissen, waaronder de zeldzame Walvishaai. In de omgeving van Port Launay bevindt zich het dorp Port Glaud, waar toeristen kunnen genieten van de lokale cultuur en de Seychelse keuken. Een must-see is de prachtige Port Glaud Waterfall, een rustig toevluchtsoord omgeven door weelderige vegetatie. Iets verder landinwaarts biedt het Morne Seychellois National Park een scala aan wandelpaden met adembenemende uitzichten.


Anse L’Islette

Anse L’Islette, gelegen aan de westkust van Mahé, is een pittoresk strand dat vaak wordt gebruikt als locatie voor romantische fotoshoots en reclamecampagnes. Dit kleine maar adembenemend mooie strand is omgeven door granieten rotsformaties en kijkt uit over het kleine, met bomen bedekte eilandje L’Islette, waaraan het zijn naam ontleent. Het kalm, warm water is perfect voor ontspannen zwemmen, terwijl het omringende koraalrif snorkelaars lokt. De nabijgelegen Port Glaud is een charmant dorpje waar bezoekers de Creoolse keuken kunnen proeven. Ook bevindt zich in de buurt de indrukwekkende Port Glaud Waterfall. Een korte boottocht naar het eiland L’Islette biedt een unieke ervaring, met mogelijkheden om te picknicken en het gevarieerde vogelleven te observeren.


Anse Lazio

Anse Lazio, gelegen op het eiland Praslin, wordt vaak uitgeroepen tot een van de beste stranden ter wereld. Met zijn oogverblindende witte zand, heldere blauwe water en schilderachtige granieten rotsen, biedt Anse Lazio een onvergelijkbare schoonheid. De zee is hier uitzonderlijk helder en vol met tropische vissen, ideaal voor snorkelaars. Het Bon Bon Plume en Le Chevalier restaurants aan de strandrand serveren heerlijke Creoolse maaltijden, waaronder vers gevangen vis. Niet ver van het strand ligt Vallée de Mai, een UNESCO Werelderfgoed site, waar je de unieke Coco de Mer palmen en zeldzame vogelsoorten kunt spotten. Voor avontuurlijke bezoekers biedt de omgeving ook wandelroutes met spectaculaire uitzichten.


Anse Kerlan

Anse Kerlan, op het noordwestelijke puntje van Praslin, is een ongerept paradijs met een charmante mix van rust en natuurlijke schoonheid. Dit strand is minder druk dan andere Seychelse bestemmingen, wat het een ideale plek maakt voor diegenen die op zoek zijn naar een rustige, serene vakantie. Het glinsterende turkoois water, omzoomd door imposante palmbomen, biedt een adembenemend landschap. Het is ook een broedplaats voor zeeschildpadden, die je in het juiste seizoen kunt zien. Vlakbij ligt het slaperige dorpje Kerlan, waar je de lokale cultuur kunt ervaren en verse zeevruchten kunt proeven. Voor golfenthousiasten ligt de prachtige golfbaan Lemuria in de buurt. Een boottocht naar de nabijgelegen eilanden Curieuse en Cousin biedt een kans om zeldzame vogels en unieke biodiversiteit te observeren.


Anse Georgette

Gelegen op het eiland Praslin, is Anse Georgette een adembenemende oase, vaak genoemd als een van de mooiste stranden van de Seychellen. De aanblik van het poederzachte witte zand dat zich vermengt met het helderblauwe water is werkelijk betoverend. Afgeschermd door weelderige, groene heuvels, biedt het strand een gevoel van exclusiviteit en vrede. Het is toegankelijk via het luxueuze Constance Lemuria Resort, dat ook een beroemde golfbaan heeft. Bezoekers kunnen genieten van zonnebaden, zwemmen of snorkelen in het kristalheldere water. Anse Georgette biedt geen commerciële voorzieningen, waardoor het zijn ongerepte charme behoudt. Een korte wandeling in de omgeving leidt naar de prachtige natuurlijke omgeving van Praslin, ideaal voor een rustige picknick of wandeling.


Anse Marie Louise

Verscholen aan de zuidkant van Mahé, biedt Anse Marie Louise een authentieke, afgelegen ervaring. Dit strand, dat weg is van de gebruikelijke toeristische paden, ademt een rustieke charme uit met zijn zilveren zand en rustgevende golven die tegen de kust rollen. Rondom het strand liggen traditionele Creoolse huizen en kleine vissersdorpjes, waardoor bezoekers een glimp opvangen van het echte Seychelloise leven. Het nabijgelegen dorpje Marie Louise, met zijn vriendelijke bewoners en lokale eetgelegenheden, biedt heerlijke Creoolse gerechten. Een korte autorit brengt je naar de Morne Seychellois National Park, de perfecte plek voor wandel- en natuurliefhebbers. De omringende wateren zijn rijk aan koraalriffen, ideaal voor duiken en snorkelen.


Anse Source d’Argent

Anse Source d’Argent, gelegen op La Digue, is een van de meest gefotografeerde stranden ter wereld. De betoverende schoonheid wordt gedefinieerd door gigantische, granieten rotsformaties die majestueus uit het zachte witte zand oprijzen, terwijl het glinsterende turkooizen water tegen de kustlijn kabbelt. Het water hier is ondiep en beschermd door koraalriffen, waardoor het ideaal is voor snorkelen en zwemmen. De nabijgelegen L’Union Estate biedt een kijkje in het historische leven van de plantage en heeft ook een schildpaddenopvang. Maak een ontspannen ritje op een traditionele ossenkar in het charmante dorp La Passe, of ontdek de exotische flora en fauna in het Veuve Nature Reserve. Beëindig de dag met het kijken naar een adembenemende zonsondergang bij Anse Source d’Argent.


Anse Patates

Anse Patates, gelegen op het noordelijke puntje van La Digue, is een klein stukje hemel voor de reiziger die op zoek is naar een rustig toevluchtsoord. Het strand, gekenmerkt door zijn zachte zand en kristalheldere blauwe water, wordt omlijst door grote granieten rotsen en weelderige tropische vegetatie. Het ondiepe, kalme water maakt het ideaal voor snorkelen en het observeren van kleurrijk zeeleven. Ondanks zijn kleine omvang, biedt Anse Patates adembenemende uitzichten, vooral bij zonsopgang. In de buurt vind je het pittoreske dorp Anse Réunion, waar je kunt genieten van de lokale keuken en de warme Seychelloise gastvrijheid. Bezoek de nabijgelegen L’Union Estate voor een inzicht in het traditionele plantageleven of verken het idyllische pad naar het afgelegen strand van Anse Cocos.


Grand Anse

Grand Anse, gelegen op het eiland Praslin, is het langste strand van Seychellen en biedt een uitgestrekt landschap van zilverwit zand en turquoise wateren. Omringd door weelderige vegetatie, is het een indrukwekkende locatie voor lange, ontspannende wandelingen. Ondanks de krachtige branding, die het minder geschikt maakt voor zwemmen, is het een paradijs voor surfers. Het nabijgelegen gebied is bezaaid met kleurrijke Creoolse restaurants en charmante guesthouses die een unieke Seychelloise sfeer uitstralen. Bezoekers kunnen ook genieten van een wandeling naar de Petite Anse via een adembenemend bospad. Het fascinerende Vallée de Mai Nature Reserve, een UNESCO Werelderfgoedlocatie en thuisbasis van de zeldzame Coco de Mer-palm, ligt ook in de buurt.


Anse Severe

Anse Severe, gelegen op het rustige eiland La Digue, is een klein maar betoverend strand dat bekend staat om zijn rustige, kalme wateren, ideaal voor zwemmen en snorkelen. De zachte, witte zandstrand en het glinsterende turquoise water creëren een idyllisch decor voor ontspanning. Het strand is omringd door overvloedige kokospalmen en granieten rotsformaties, waardoor het een schilderachtig landschap is. Vlakbij ligt het slaperige dorp La Passe, waar bezoekers de gastvrijheid van de Seychelloise gemeenschap kunnen ervaren. Fietsen is de belangrijkste vorm van vervoer op La Digue, dus een fietstocht door de omgeving is een must. Voor de vogelliefhebbers is een bezoek aan de Veuve Reserve, thuisbasis van de zeldzame Black Paradise Flycatcher, een aanrader.


Anse Cocos

Anse Cocos, gelegen aan de oostkust van La Digue, is een afgelegen juweel bereikbaar via een schilderachtige wandeling vanuit Grand Anse of Petit Anse. Dit langgerekte strand is omgeven door dramatische granieten rotsen en tropische vegetatie, waardoor het een gevoel van exclusiviteit en avontuur biedt. Ondanks het ontbreken van koraalrifbescherming, zorgt een natuurlijk gevormd zwembad in het rif voor een veilige zwemplek. Naast ontspannen op het zachte zand, kunnen avontuurlijke reizigers ook de omringende bossen verkennen, waar exotische vogels en planten te vinden zijn. Met zijn afgelegen ligging zijn er geen restaurants of winkels in de buurt, dus bezoekers worden aangemoedigd om picknickbenodigdheden mee te nemen.


Anse Mondon

Anse Mondon, een afgelegen strand aan de noordkust van Silhouette Island, is een waar toevluchtsoord voor avonturiers en natuurliefhebbers. Het strand, bereikbaar via een schilderachtig wandelpad door de weelderige jungle, is beroemd om zijn ongerepte witte zand en rustige, helderblauwe water. De reis is net zo betoverend als de bestemming, met uitzichten op de inheemse flora en fauna. Het gebied rondom Anse Mondon is onbewoond, waardoor het een perfecte plek is voor rustzoekers. Neem wat te eten mee voor een onvergetelijke picknick met een uitzicht op de Indische Oceaan. Voor duikers en snorkelaars zijn de onderwaterwerelden rondom het strand een waar paradijs. Een bezoek aan het nabijgelegen Silhouette Island Marine National Park is ook aan te raden voor zijn rijke biodiversiteit.


Welke stranden zijn geschikt voor gezinnen met kinderen (kindvriendelijk)?

Als je met kinderen reist, zoek je stranden die veilig en toegankelijk zijn. Beau Vallon op Mahé is zo’n paradijs, met kalme, ondiepe wateren, zacht zand en nabijgelegen voorzieningen. In de zuidelijke punt van Praslin is Anse St. Jose een idyllische plek met natuurlijke schaduw en beschermde wateren. Anse Severe op La Digue biedt rustig, ondiep water, ideaal voor kleine zwemmers.

Welke kustplaatsen bieden goede mogelijkheden voor snorkelen en duiken?

De betoverende wateren van de Seychellen zijn een paradijs voor duik- en snorkelliefhebbers. Anse Volbert op Praslin is befaamd om haar kleurrijke koraalriffen, terwijl Baie Ternay op Mahé een populaire duikplek is met een rijk zeeleven. De Sainte Anne Marine National Park, net buiten de kust van Mahé, is een niet te missen snorkellocatie. Voor een avontuurlijke duikervaring kun je naar Shark Bank gaan, waar je haaien, roggen en andere majestueuze zeedieren kunt ontmoeten.

Plaats een reactie