4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning

Mooiste badplaatsen van Sint Maarten

Wij heten je graag van harte welkom op het betoverende eiland Sint Maarten, een verborgen juweel in het hart van de Caribische zee. Dit stukje paradijs, verdeeld tussen Franse en Nederlandse invloeden, biedt een unieke mix van culturen die je nergens anders vindt. Of je nu een avonturier, strandliefhebber, cultuurfanaat of fijnproever bent, dit eiland heeft voor ieder wat wils. Dus pak je koffers, zet je zonnebril op en laat Sint Maarten je hart veroveren met zijn zonovergoten stranden, rijke cultuur en onvergetelijke Caribische charme. Maak je klaar voor een reis die je zult koesteren, een avontuur dat je voor altijd bij zal blijven.

🏖️ Bereid je in deze blog voor op een reis langs de acht mooiste kustplaatsen van Sint Maarten. Dompel je onder in de levendige sfeer van Philipsburg, de hoofdstad van het eiland, met zijn rijke geschiedenis en levendige winkelstraten. Ontdek de maritieme charme van Simpson Bay, waar je de zilte zeebries en de lokale visserscultuur zult waarderen. Verken de Franse elegantie van Marigot en de gastronomische hoogstandjes van Grand Case, waar de lokale cuisine je smaakpapillen zal verrassen. Kom dichtbij de natuur in Cul-de-Sac, de toegangspoort tot het serene Pinel Island. Beleef de rust van Oyster Pond, met zijn schilderachtige haven en prachtige stranden. Ga verder naar Point Blanche, waar de cruisehaven en het natuurpark naadloos in elkaar overgaan. Eindig je reis in Baie-Orientale, een levendige bestemming met activiteiten variërend van watersporten tot nachtleven.


Philipsburg

Philipsburg, de levendige hoofdstad van Sint Maarten, straalt een kosmopolitische charme uit tegen een tropische achtergrond. Het is de thuishaven van de wereldberoemde Great Bay Beach, waar azuurblauw water zich vermengt met parelwit zand. Winkelliefhebbers zullen zich vergapen aan de Front Street, bekend om haar duty-free winkels en boetiekjes die alles verkopen, van luxe sieraden tot exotische rum. De historische Old Street, met zijn charmante koloniale architectuur, nodigt uit om te verdwalen in zijn rijke verleden. Een bezoek aan het Sint Maarten Museum geeft inzicht in de culturele geschiedenis van het eiland. Mis ook niet de gelegenheid om een ​​excursie te maken naar Fort Amsterdam, gelegen op een schiereiland vlakbij, dat een adembenemend panoramisch uitzicht biedt op de omliggende kustlijn. Voor culinaire avonturiers is de lokale Creoolse keuken een ware ontdekkingsreis voor de smaakpapillen.


Simpson Bay

Simpson Bay, gelegen aan de zuidwestelijke kust van Sint Maarten, biedt een idyllisch beeld van een Caribisch paradijs. Het is beroemd om zijn uitgestrekte halvemaanvormige strand, een rustige plek voor zonnebaden of snorkelen tussen kleurrijke rifbewoners. Deze badplaats, eenmaal een vissersdorp, heeft zich ontwikkeld tot een levendige hub vol met boetiekhotels, sfeervolle restaurants en gezellige bars. Watersportliefhebbers kunnen hier duiken, zeilen of jetskiën. De Simpson Bay Lagoon, de grootste zoutwaterlagune in de Cariben, is een geliefde plek voor jachtliefhebbers en biedt indrukwekkende uitzichten. Een korte rit brengt je naar de beroemde Maho Beach, waar vliegtuigen laag over vliegen voor een unieke ervaring. ‘s Avonds komt Simpson Bay tot leven met een bruisend nachtleven, van chique lounges tot kleurrijke lokale feesten.


Marigot

Marigot, de hoofdstad aan de Franse kant van Sint Maarten, is een onweerstaanbare mix van Franse chic en Caribische flair. Het is bezaaid met pittoreske, pastelkleurige huizen die worden aangevuld door het bruisende Marigot Market. Hier ontdekt u de diversiteit van de eilandkeuken, van verse zeevruchten tot kleurrijk tropisch fruit. Bewonder de luxe jachten in Marina Port La Royale of bezoek het historische Fort St. Louis voor een panoramisch uitzicht op Marigot Bay. Net buiten de stad vind je het paradijselijke Baie Rouge, een van de mooiste stranden van het eiland. Een uitstapje naar de Loterie Farm (Natuurreservaat) biedt een avontuurlijke dag gevuld met zip-lining en natuurwandelingen. Gastronomen zullen genieten van de verfijnde Franse en Creoolse keuken, die wordt geserveerd in de uitstekende restaurants langs de waterkant.


Grand Case

Grand Case, gelegen aan de noordwestkust van Sint Maarten, staat bekend als het culinaire hart van het eiland. Deze charmante badplaats verleidt bezoekers met de geuren en smaken van zijn wereldberoemde ‘Lolo’ straatbarbecues en gastronomische restaurants. De lokale cuisine is een verbluffende combinatie van Franse, Creoolse en Caribische invloeden. Het rustige, kristalheldere water van Grand Case Beach is ideaal voor een ontspannende dag aan zee. Dichtbij ligt het Creole Rock, een toplocatie voor snorkelen of duiken met zijn rijke onderwaterleven (zie foto). Dwaal door de straten met kleurrijke, koloniale huizen en bezoek de lokale kunstgalerieën. Een must-see is de Grand Case Boulevard, waar in het hoogseizoen de bruisende ‘Mardi de Grand Case’ plaatsvindt, een wekelijkse straatbeurs vol muziek, kunst en ambachten.


Cul de Sac

Cul-de-Sac, gelegen aan de noordoostkust van Sint Maarten, is een serene bestemming weg van de toeristische drukte. Dit rustige vissersdorp is de toegangspoort tot het nabijgelegen onbewoonde eiland Pinel, een paradijs voor natuurliefhebbers, bereikbaar met een korte ferrytocht. Het eiland biedt ongerepte stranden, fantastische snorkelmogelijkheden en een diversiteit aan wilde dieren, waaronder de zeldzame blauwe hagedis. In Cul de Sac zelf kunt u genieten van lokale visgerechten in schilderachtige restaurants aan het water. De nabijgelegen Salt Pond is de thuisbasis van een verbazingwekkend assortiment van vogels en vormt een aantrekkelijke bestemming voor vogelspotters. Eveneens dichtbij ligt het Rainforest Adventure Park, waar je de Caribische jungle kunt verkennen via spannende kabelbanen.


Oyster Pond

Oyster Pond, een betoverende enclave op de grens tussen het Franse en Nederlandse deel van Sint Maarten, is een oase van rust en natuurlijke schoonheid. Deze vredige haven, met een unieke mix van Caribische en Europese invloeden, biedt een schilderachtige haven (zie foto) gevuld met zeilboten en luxe jachten. De omgeving is ideaal voor zeiltochten, diepzeeduiken en vissen. Op een steenworp afstand ligt Dawn Beach, beroemd om zijn prachtige zonsopgangen en kleurrijke koraalriffen, perfect voor snorkelavonturen. Bezoekers kunnen een uitstapje maken naar het nabijgelegen Guana Bay, een ongerept en afgelegen strand dat ideaal is voor een rustige dag aan de zee. De lokale eetgelegenheden bieden verse zeevruchten en internationale gerechten.


Point Blanche

Point Blanche, een schilderachtige kustwijk net ten oosten van Philipsburg, is een verborgen parel op Sint Maarten. Het gebied staat bekend om de Cruise Port, waar duizenden bezoekers per jaar arriveren, en het Dr. Wathey Square, een levendige plek vol straatverkopers en historische gebouwen. Een korte wandeling brengt je naar het befaamde Guavaberry Emporium, waar je de beroemde lokale likeur kunt proeven. Voor natuurliefhebbers biedt de nabijgelegen Sint Maarten National Heritage Nature Park adembenemende wandelpaden en een kans om de inheemse flora en fauna te bewonderen. Het afgelegen Divi Little Bay Beach, met zijn turquoise water en poederwit zand, biedt een ontspannend uitje. Geschiedenisliefhebbers mogen het Fort Amsterdam niet missen, dat een indrukwekkend uitzicht biedt op de stad en de zee.


Baie-Orientale

Baie-Orientale, of Orient Bay, gelegen aan de oostkust van Sint Maarten, is een levendige en kleurrijke bestemming. Dit gebied wordt vaak de ‘Saint Tropez van de Caraïben’ genoemd, en biedt een twee kilometer lang wit zandstrand omringd door levendige strandbars en restaurants. De warme, helderblauwe zee is ideaal voor tal van watersporten, waaronder windsurfen, kitesurfen en jetskiën. Aan de zuidkant vind je de beschermde mariene reserve, een onderwaterparadijs voor snorkelaars. Bezoekers kunnen ook een veerboot nemen naar het nabijgelegen Pinel Island voor nog meer rust en ontspanning. ‘s Avonds verandert Baie-Orientale in een bruisend nachtleven met live muziek en dans. Het dorp zelf heeft een charmante Franse sfeer, met boetiekjes en bakkerijen waar je verse croissants en gebak kunt proeven.


Wat zijn de meest kindvriendelijke badplaatsen op het eiland?

Op zoek naar kindvriendelijke badplaatsen op Sint Maarten? Begin je avontuur in Philipsburg, met zijn levendige Boardwalk en strandactiviteiten die kinderen zullen betoveren. Simpson Bay is een andere uitstekende optie met rustige wateren, ideaal voor jonge zwemmers, en een overvloed aan gezinsvriendelijke restaurants. Breng een bezoek aan Cul de Sac en neem de ferry naar Pinel Island, een waar paradijs voor kinderen met ondiepe wateren en talrijke avontuurlijke activiteiten. Eindig je reis in Baie-Orientale, een levendige locatie vol watersporten, veilige zwemzones en vrolijke strandtentjes.

Welke kustgebieden en baaien zijn geschikt om te snorkelen of duiken?

Begin je reis in de Baie-Orientale, waar je de kans krijgt om het kleurrijke koraalrif en het zeeleven te ontdekken. Duik in de diepten van Simpson Bay, waar je versteld zult staan van de zeevarende wrakken en het levendige onderwaterleven. Dawn Beach, gelegen bij Oyster Pond, biedt ook uitstekende snorkelmogelijkheden met zijn kristalheldere water en diverse vissen. Voor de avontuurlijke duiker is de Proselyte Reef bij Point Blanche, een onderwatermonument voor een gezonken schip, een must-see.

Plaats een reactie