4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning

Gran Canaria met kinderen: de leukste hotspots & activiteiten

Gran Canaria is voor veel gezinnen een populaire vakantiebestemming. Het Canarische Eiland staat bekend om de prachtige stranden, het bijzondere vulkanische landschap en de leuke plaatsen. Daarnaast is er op Gran Canaria ook heel heel veel leuks te zien en te doen voor kinderen! Lekkere rustige badplaatsen, kindvriendelijke stranden en leuke pretparken en dierenparken maken dit een topbestemming voor gezinnen met kids. In deze blog zetten wij de leukste 10 activiteiten op Gran Canaria met kinderen voor jou op een rijtje!

🏖️ Gran Canaria is echt een aanrader voor een vakantie met kids! Lekker zandkastelen bouwen op de brede, veilige stranden zoals Playa del Inglés en Maspalomas. Daarnaast heb je hier heerlijke waterparken zoals Aqualand of Lago Taurito. Verder is het ook leuk een bezoekje te brengen aan dierentuinen als Palmitos Park of een aquarium zoals Poema del Mar. Daarnaast zijn er ook tal van leuke activiteiten zoals dolfijnen spotten of een kameeltocht maken!

Wat is er allemaal te doen op Gran Canaria met kids?

1. Lekker springen bij Urban Planet Las Palmas

Als je in Las Palmas bent, kun je eigenlijk niet om Urban Planet heen. Het is het grootste trampolinepark van Gran Canaria en je vindt het midden in de stad. Stel je voor: een enorme hal vol met trampolines, waar je naar hartenlust kunt springen, salto’s maken en zelfs een potje trampolinedodgeball kunt spelen. Het is superleuk voor kinderen, maar ook voor volwassenen die zich weer even kind willen voelen. Trek je sportschoenen aan en laat je innerlijke acrobaat los!

2. Beleef onvergetelijke avonturen bij Holiday World Maspalomas

In Maspalomas wacht een magische ervaring op je bij Holiday World. Dit pretpark is veel meer dan een paar attracties; het is een hele wereld vol plezier! Draai rondjes in de teacups, voel de wind in je haren in de achtbaan en probeer zeker de enorme reuzenrad voor een adembenemend uitzicht over het eiland. Het park heeft ook verschillende eet- en drinkgelegenheden, dus je kunt er gemakkelijk een hele dag spenderen.

3. Maak een splash in Aqualand Maspalomas

Wil je een dag vol waterplezier? Dan is Aqualand Maspalomas dé plek om naartoe te gaan. Dit is het grootste waterpark van Gran Canaria en het ligt ook nog eens vlak bij Maspalomas. Van snelle glijbanen tot een rustige lazy river, er is voor ieder wat wils. Voor de allerkleinsten is er een leuk kinderbad en waterspuitpark. Vergeet niet je zonnebrandcrème mee te nemen, want de zon schijnt hier volop. Handig om te weten: er zijn kluisjes beschikbaar om je spullen veilig in op te bergen. Ben je gek op waterparken? Bekijk dan ook hier het complete overzicht met waterpark resorts in Spanje.

4. Verken de mysterieuze Maspalomas Duinen

Als je iets totaal anders wilt, maak dan een uitstapje naar de Maspalomas Duinen. Het is net alsof je in een mini-woestijn bent beland. De duinen liggen aan de kust, dus je kunt na je avontuur een duik in de zee nemen. Trek stevige schoenen aan en neem een fles water want je waant je hier echt even in de woestijn. Het is ook een geweldige plek om te genieten van de zonsondergang, dus overweeg om aan het einde van de dag te gaan. Wist je dat je hier ook heel toffe kamelentochten kunt maken met het hele gezin? De kinderen ontvangen zelfs een diploma aan het einde van de tocht.

5. Ga dolfijnen spotten in Puerto Rico

Puerto Rico is meer dan een prachtige strandbestemming; het is ook een van de beste plekken op het eiland om dolfijnen te spotten. Boek een boottocht en vaar de zee op. Het is een onvergetelijke ervaring om deze prachtige dieren in het wild te zien. De kinderen zullen het te gek vinden! Neem je camera mee, want je gaat gegarandeerd mooie foto’s kunnen maken. Zorg dat je je zwemspullen meeneemt, want veel tours bieden ook de mogelijkheid om te snorkelen.

6. Duik in het Verleden met een Bezoek aan Oud Las Palmas

Heb je zin in iets meer dan alleen strand en pretparken? En ga je met iets oudere kinderen vanaf 10 jaar? Dan is het ook echt leuk om een dagje naar Oud Las Palmas te gaan.. Wandel door de straten vol met historische gebouwen en proef de lokale keuken in een van de vele gezellige eetgelegenheden. Je kunt er ook verschillende musea bezoeken als je meer wilt leren over de rijke geschiedenis van het eiland. Een perfecte manier om een relaxte middag door te brengen en even te ontsnappen aan de drukte.

7. Voel je een Echte Cowboy in Sioux City Park

Ben je klaar voor een wilde rit naar het Amerikaanse Wilde Westen zonder Gran Canaria te verlaten? Sioux City Park is een themapark waar je je een echte cowboy of cowgirl zult voelen. Dit is echt een heel leuk typisch Amerikaans wildweststadje. Je hebt hier onder andere toffe cowboyshows, bbq’s, linedancing en er is zelfs een kleine dierentuin! Zijn je kinderen gek op alles wat met cowboys en het wilde westen te maken heeft? Dan mag je Sioux City Park San AUGUSTIN echt niet overslaan!

8. Ontdek de Dierenwereld van Palmitos Park

In het zuiden van Gran Canaria vind je Palmitos Park, een klein maar fantastisch dierenpark. Van dolfijnen en exotische vogels tot reptielen, je ziet hier een breed scala aan dieren. Het is een must-visit als je met kinderen bent. De kinderen spotten hier onder andere dolfijnen, apen, papegaaien, roofvogels, schildpadden, stokstaartjes en vlinders. Er is ook een tof aquarium met prachtige vissen. De toegang bedraagt €35,00 voor volwassenen. Kinderen van 5 – 10 jaar betalen €25,00 en mini’s van 3 -4 jaar betalen €19,00. Kinderen tot 2 jaar mogen gratis naar binnen.

9. Ga Helemaal Los in Angry Birds Activity Park

In Puerto Rico ligt een park dat gegarandeerd een glimlach op het gezicht van ieder kind (en volwassene!) zal toveren. Het Angry Birds Activity Park is gebaseerd op de populaire videogame (ongetwijfeld dat je kids deze game wel eens spelen op een smartphone of tablet) en biedt een hele reeks leuke activiteiten. Van klimmen en schommelen tot puzzels oplossen, je zult je hier geen moment vervelen. Het park is ongeveer 5.000 m2 groot en kent meer dan 20 attracties! Dit is inclusief mini golf, cinema, soft ball shooting, een ballenbak en splash zone. En het leuke is: het is een heel betaalbaar uitje op Gran Canaria. Kinderen tot 2 jaar mogen gratis naar binnen, kinderen van 3 – 4 jaar betalen €9,00, kinderen van 5 – 13 jaar betalen €17,00 en kinderen en volwassenen van 14 jaar en ouder betalen €13,00. Gaan opa en oma ook mee? Die betalen €9,00 toegang.

10. Spot de mooiste onderwaterdieren bij Poema del Mar

Als je in Las Palmas bent, mag een bezoek aan het Poema del Mar Aquarium zeker niet ontbreken. Van haaien en roggen tot zeepaardjes en kwallen, je komt hier oog in oog te staan met allerlei zeedieren. Het aquarium kent 3 zones: Jungle, deep ocean en Reef – Beach. Elke zone is op een heel fraaie manier ingekleed en heeft weer zijn eigen dieren. De entree is €27,00 voor volwassenen en €18,50 voor kinderen. Kinderen tot 3 jaar mogen gratis naar binnen. Het aquarium ligt vlak bij het El Muelle winkelcentrum en het Parque Santa Catalina, dus je kunt er gemakkelijk een daguitje van maken. En als je toch in de hoofdstad bent, waarom niet ook de andere bezienswaardigheden verkennen?

De Meest Kindvriendelijke Stranden van Gran Canaria

Gran Canaria, een van de parels van de Canarische Eilanden, staat bekend om zijn prachtige stranden. Maar als je met het hele gezin op vakantie bent, wil je natuurlijk wel weten waar je de meest kindvriendelijke stranden kunt vinden. Die stranden liggen verspreid over het eiland en hebben allemaal hun eigen unieke charme, maar ze hebben één ding gemeen: ze zijn ideaal voor gezinnen met kinderen. Van rustige wateren en zachte zandstranden tot volop faciliteiten zoals speeltuinen en eetgelegenheden, deze stranden hebben alles wat je nodig hebt voor een heerlijke dag aan zee.

1. Playa de Amadores

Playa de Amadores ligt aan de zuidwestkust van Gran Canaria en is een plaatje om te zien met zijn helderblauwe water en fijn, wit zand. Het water is hier meestal erg kalm, wat het ideaal maakt voor kleine kinderen om veilig te spelen. In de buurt vind je genoeg restaurants en winkeltjes, dus je kunt eenvoudig een ijsje halen of neerstrijken voor een lekkere lunch. De aanwezigheid van parasols en ligstoelen maakt het extra comfortabel voor gezinnen om de hele dag te blijven.

2. Puerto de Mogan

Puerto de Mogan is meer dan alleen een strand; het is een pittoresk vissersdorpje met kanalen die het ook wel het ‘Venetië van Gran Canaria’ noemen. Het strand is klein maar erg gezinsvriendelijk. Het water is ondiep en helder, perfect voor kinderen om te zwemmen of met een snorkel de onderwaterwereld te verkennen. Naast zwemmen kun je ook een boottocht maken of rondstruinen in de kleine, charmante straatjes van het dorp.

3. Anfi del Mar

Anfi del Mar is een van de meer luxe stranden en biedt een hele reeks faciliteiten. Het strand zelf is van wit, geïmporteerd zand waardoor het bijna Caribisch aanvoelt. Door de beschutte ligging zijn de golven hier vaak rustig, ideaal voor kleine zwemmers. Er zijn douches en toiletten beschikbaar en in de directe omgeving zijn er diverse eet- en drinkgelegenheden. Het is een strand waar je je echt in de watten gelegd voelt, een fijne plek voor een gezinsdagje uit.

4. Puerto Rico Strand

Het strand van Puerto Rico is populair en dat is niet zonder reden. Dit zonnige strand ligt in een inham, omgeven door heuvels, wat het een beschutte plek maakt die meestal gevrijwaard is van sterke wind en golven. Het is een waar paradijs voor kinderen om zandkastelen te bouwen of te spelen aan de waterkant. Er zijn ook tal van watersporten te doen voor de oudere kinderen en tieners, van jetskiën tot paragliden.

5. Las Canteras

Las Canteras ligt in de hoofdstad Las Palmas en is een van de meest veelzijdige stranden van Gran Canaria. Een groot deel van het strand is afgeschermd door een natuurlijk rif, wat een kalme en ondiepe lagune creëert die ideaal is voor gezinnen met jonge kinderen. En als je het wat avontuurlijker wilt, kun je aan de andere kant van het rif snorkelen en de lokale zeedieren bewonderen. Las Canteras heeft een levendige boulevard vol winkels, restaurants en bars, dus er is altijd iets te doen.

Top-5 kindvriendelijke hotels op Gran Canaria

1. Tabaiba Princess in Maspalomas

Voel je jezelf al helemaal opgaan in de tropische sferen van het Tabaiba Princess hotel op Gran Canaria? Stel je voor, je stapt vanuit je kamer zo het strand op. Nee, niet dat prachtige strand aan de kust van Maspalomas – hoewel dat slechts op een steenworp afstand ligt – maar het eigen zandstrand van het resort. Laat jezelf neerploffen op een comfortabel strandbedje en neem een verfrissende duik in het zwembad. Er zijn in totaal 4 zwembaden die op een heel bijzondere manier met elkaar zijn verbonden middels een bruggetje. Het hotel is splinternieuws dus je slaapt op heerlijke nieuwe bedden. Voor de kids is er een miniclub (voor 4 t/m 12 jaar).

tabaiba-princess-spanje-all-inclusive

2. Lopesan Baobab Resor in Meloneras

In het luxueuze Lopesan Baobab Resort op Gran Canaria krijg je het gevoel dat je een Afrikaanse oase binnenstapt. Het resort is een eerbetoon aan de schoonheid van het Afrikaanse landschap, compleet met waterelementen, houten loopbruggen en weelderige tuinen. Duik in een van de vijf prachtige zwembaden om af te koelen, of geniet van de zon op het terras. Als je met je gezin reist, zullen de kinderen dol zijn op de miniclub en de speciale kinderzwembaden met glijbanen. Daarnaast is er een babysitservice op aanvraag beschikbaar (tegen betaling) en zijn er babybedjes.

Wat de locatie betreft, zit je hier ook helemaal goed. Een korte wandeling en je staat midden in het levendige centrum van Meloneras, waar je kunt winkelen, heerlijk aan het strand kunt liggen of kunt flaneren over de bruisende boulevard.

Lopesan-Baobab-Resort-met-volpension

3. RIU Papayas in Playa Del Inglés

Als je zin hebt in een zonnig avontuur op de Canarische Eilanden, waar de vibe altijd levendig is, dan is RIU Papayas de plek voor jou! Gelegen in het hart van Playa del Ingles, bevind je je hier op een steenworp afstand van alle actie. Dit 4-sterren verblijf is ideaal voor gezinnen: terwijl jij ontspant met een exotische drankje op je ligstoel, kunnen de kids zich uitleven in een waterrijke speeltuin. En als je een dagje zand tussen je tenen wilt, staat er een gratis pendeldienst voor je klaar naar het strand in de buurt. Met een all-inclusive service die de klok rond gaat, kom je echt helemaal niets tekort. Dus waar wacht je nog op? Groot voordeel van dit hotel is dat kinderen van 4 – 12 jaar naar RiuLand kunnen!

riu-papayas-spanje-all-inclusive

4. HD Parque Cristobal in Playa Del Inglés

Het HD Parque Cristóbal Gran Canaria Resort biedt een ruime keuze aan met 233 bungalows, fantastisch gelegen in het zuidelijke deel van het betoverende Gran Canaria. Dankzij de uitgestrekte tuinen en de toplocatie in het hart van Playa del Inglés is dit resort de ideale keuze voor een gezinsvakantie vol comfort en plezier. Je voelt je hier echt even weg van de massa en het is een heerlijk veilige omgeving om te verblijven met je kinderen. Je hebt hier onder andere een speeltuin, teen liberty zone en warriors zone wat de kids helemaal te gek zullen vinden. Daarnaast kunnen kinderen ziplinen en is er een Kids Camp en Minic Club.

hd-parque-cristobal-gran-canaria-spanje-all-inclusive

5. Gloria Palace Royal in Puerto Rico

Gloria Palace Royal, een viersterren juweeltje op Gran Canaria, bevindt zich op een adembenemende klif en biedt een overvloed aan voorzieningen. Het is de plek waar je direct begint te ontspannen zodra je aankomt, want dat is het doel van een vakantie, toch? Op een steenworp afstand, zo’n 200 meter, ligt een prachtig strand, en ook het openbaar vervoer is heel dichtbij. Vanuit het hotel kun je dus eenvoudig het eiland verkennen. Een kilometer verderop ligt het centrum van Puerto Rico. Vanaf deze haven kan je verschillende boottochten doen of dolfijnen spotten! Voor kinderen van 4 t/m jaar jaar is er een toffe Miniclub aanwezig.

hotel-gloria-palace-royal-spanje-all-inclusive

Plaats een reactie