4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning

All inclusive vakantie met opa en oma

Wil jij op vakantie met opa en oma? Gezellig met het hele gezin op reis inclusief de kinderen, ouders en grootouders? Dan kan het soms heel lastig zijn om een geschikte vakantiebestemming te vinden. Je moet met veel aspecten rekening houden. Een hotel moet kindvriendelijk zijn, maar ook geschikt voor senioren (denk bijvoorbeeld aan bridgen of jeu de boules) Deze combinatie vraagt specifieke resort-faciliteiten en voorziening. Los daarvan is ook de heenreis en terugreis bepalend voor het succes van een trip. Kies een reisafstand en vliegtijd die past bij het reisgezelschap.

In deze blog geven we advies over dit onderwerp. Zo vind je tips voor het reizen met opa en oma, geven we suggesties voor geschikte hotels en resorts voor een aangenaam all inclusive verblijf en kun je eventueel direct een reis boeken bij onze partners.

Kies een geschikt vakantieland

Als je op zoek bent naar een geweldige locatie voor kinderen en families, dan heb je gelukkig veel opties. Maar wat is er nu het beste voor kinderen? Ten eerste moet je ervoor zorgen dat het vakantieland een veilige en betrouwbare omgeving biedt. Kijk naar de lokale wetten en beveiligingsmaatregelen en zorg ervoor dat de veiligheidsmaatregelen voldoen aan wat je voor je kinderen verwacht. Ten tweede moet het land een gevarieerd aanbod aan activiteiten bieden. Kijk of er leuke activiteiten voor kids zijn, zoals pretparken, musea, dierentuinen en zwembaden. Ook is het voor kinderen handig als bezienswaardigheden en excursies op korte afstand van de accommodatie bevinden (weinig reistijd). Tip: bekijk ook onze tips voor een eenoudervakantie.

Hetzelfde geldt voor de opa’s en oma’s, ook die willen niet te lang reizen in een bus of huurauto. Kijk naar bestemmingen die veel culturele activiteiten aanbieden. Veel ouderen vinden het leuk om nieuwe ervaringen op te doen en culturele tradities, plaatsen, lokale gerechten of mooie natuur en bezienswaardigheden te ontdekken. Zoek naar bestemmingen met betrouwbaar openbaar vervoer en goede wegen. Een warm, zonnig klimaat zorgt ervoor dat je de hele dag kunt genieten van de buitenlucht en het uitzicht. Kijk dus ook zeker naar de gemiddelde temperaturen en neerslag.

Samenvatting: Zowel voor oma en opa, als voor kinderen en volwassenen is een aangenaam klimaat ideaal. Kies landen en regio’s die niet te warm zijn (maximaal 25 graden) en met weinig neerslagkans. Zoek mooie en inspirerende plekken die voor jong en oud interessant zijn.

Kies een geschikt all inclusive hotel

Als je op zoek bent naar een hotel voor opa en oma, is het belangrijk om resorts te vinden die aan hun specifieke behoeften voldoen. Ik adviseer je om op zoek te gaan naar hotels die een comfortabel en veilig verblijf garanderen. Kies een hotel dat een barrièrevrije en vlakke omgeving heeft, zodat de opa’s en oma’s zich gemakkelijk kunnen verplaatsen (zonder veel heuvels en trappen). Kijk of het hotel een 24-uurs receptie heeft, zodat ze altijd hulp kunnen krijgen en check de beschikbaarheid van EHBO en ziekenhuizen indien er medische noodgevallen plaatsvinden. Informeer ook of er speciale eetplannen en diëten beschikbaar zijn in het buffetrestaurant of a la carte restaurants, zodat ouderen hun specifieke voedingswensen kunnen volgen.

Als je op zoek bent naar een hotel voor de kinderen, dan wil je waarschijnlijk dat het een plek is waar ze zich thuis voelen. Wat je zou willen boeken is een accommodatie met kinderzwembad, een gamekamer, een (indoor)speeltuin, kinderactiviteiten of een kinderclub. Kies een hotel met een goed kindvriendelijk personeel, zodat je kinderen zich op hun gemak voelen. Kijk ook naar de faciliteiten die het hotel aanbiedt, zoals een babybedje, kinderstoelen of een kindvriendelijk restaurant. Kies ook een hotel dat een goede locatie heeft, zoals in de buurt van een park, attractie of winkelcentrum.

Samenvatting: Je merkt dat kinderen en volwassenen misschien andere wensen hebben dan opa en oma. Dat is niet erg. Er zijn voldoende geschikte opties te boeken die voor beide type reizigers voldoende vermaak en faciliteiten bieden.

Kies een geschikt kamertype

Als je op zoek bent naar de juiste hotelkamer voor senioren dan heb je verschillende opties. Wil je een kamer die toegankelijk is voor rolstoelen of rollators? Kies dan een kamer met bredere deuren, ruimere oppervlaktes en een badkamer met een inloopdouche. Kijk ook naar kamers met extra comfort (voldoende verlichting, een comfortabelere matras en een bureau). Qua ligging in het hotel vinden de meest opa’s en oma’s het prettig om in een rustig gedeelte te verblijven. Zeker om geluidsoverlast in de avonduren te voorkomen.

Als het gezin ook reist met kinderen, tieners (pubers) en jongvolwassen dan hebben die vaak andere wensen. Oudere kinderen willen graag aparte slaapkamers en een eigen woongedeelte. Misschien wil je liever een kamer met connectie, zodat je kinderen er hun eigen slaapkamer kunnen maken? Kijk dan eens naar een junior suite, die meestal twee aparte slaapkamers en een grote woonruimte combineert. Er zijn veel tweepersoonskamers met aparte bedden. Voor baby’s heb je de mogelijkheid om een kinderbedje in de kamer te zetten. Familie’s vinden het vaak prettig om te verblijven in de buurt van het zwembad en de lobby/restaurant. Zo kun je bijvoorbeeld snel naar de kamer om spullen op te halen.

Samenvatting: Er zijn verschillende soorten kamertypes waarvan de familiekamer wellicht een interessante keuze is voor gezinnen en families die met opa en oma reizen. Voor meer privacy kan er ook gekozen worden voor 2 losse hotelkamers die zich naast elkaar bevinden.

Goede voorbereiding

Het is heel belangrijk om de reis goed voor te bereiden. Als je een all inclusive hotel hebt geboekt kan de voorpret natuurlijk al beginnen. Het kan handig zijn om iedereen goed in te lichten over de reis (wat je mee moet nemen, hoeveel handbagage en ruimbagage er is toegestaan in het vliegtuig, welke kleding je moet dragen etc). Hieronder hebben we nog enkele belangrijk onderwerpen op een rij gezet.

  • Verzamelijk reisdocumenten: regel dat iedereen beschikt over de juiste reispapier. Is er een paspoort nodig of kan er naar de bestemming (Europees) gereisd worden met een Id-kaart of rijbewijs? Is het paspoort nog minimaal 6 maanden geldig? Check ook of je een visum nodig hebt.
  • Bagage inpakken: zorg ervoor dat de kinderen, maar ook opa en/of oma, beschikt over een goede koffer en tas voor de handbagage en ruimbagage. Check de informatie op de website van de luchtvaartmaatschappij voor meer informatie over de maximale afmetingen en het gewicht.
  • Transfer & transport regelen: bekijk vooraf goed hoe de transfers zijn geregeld van en naar de luchthaven. Je wil niet dat je met kinderen of je ouders (grootouders) lang moet wachten op een taxi of touringcar. Bij de meeste pakketreis is de transfer naar het hotel inbegrepen.
  • Zoek excursies uit: Je kunt in Nederland alvast uitzoeken wat je allemaal wilt bekijken en welke plaatsen je in het vakantieland wil bezoeken. Thuis heb je goed internet en kun je reviews en ervaringen van andere reizigers lezen. Met deze tips wordt je reis gegarandeerd een succes.
  • Medicatie / medicijnen meenemen: veel ouderen zijn afhankelijk van bepaalde medicatie. Zoek goed uit of je deze medicijnen mee kunt nemen naar het buitenland of dat je hiervoor een vergunning of toestemming van een medisch specialist nodig hebt.

Top 10 hotels voor oma’s, opa’s & (klein)kinderen

Hieronder vind je onze top 10 beste hotels voor gezinnen die met grootouders op vakantie gaan. Deze hotels hebben voldoende faciliteiten voor jong en oud. Ze bevinden zich in een toegankelijk gebied met veel bezienswaardigheden en ruimte om excursies te ondernemen. Deze hotels bevinden zich in Europa en daarbuiten (verre wereldwijde bestemmingen).

Miracle Resort Hotel (Turkije, Turkse Rivièra, Lara Beach)

Miracle Resort Hotel met opa en oma

Miracle Resort Hotel is een luxe hotel aan de kust van Lara Beach in Turkije. Het hotel ligt op ongeveer 15 kilometer van het centrum van Antalya, een historische stad met veel culturele en natuurlijke bezienswaardigheden. U kunt bijvoorbeeld de oude haven, de Hadrianuspoort, het Antalya Museum en de Düden-watervallen bezoeken. Het hotel zelf biedt ook veel faciliteiten voor ontspanning en vermaak, zoals een groot zwembad, een spa, een fitnesscentrum en diverse restaurants en bars. Het hotel heeft ook een all-inclusive formule, zodat u zich nergens zorgen over hoeft te maken.


H10 Conquistador (Spanje, Tenerife, Playa de las Américas)

H10 Conquistador vakantie voor ouderen en kinderen

H10 Conquistador is een modern en elegant hotel aan de kust van Playa de las Américas, een populaire badplaats op het eiland Tenerife. Het hotel heeft directe toegang tot de strandboulevard en ligt op loopafstand van verschillende stranden, zoals Playa de Troya en Playa del Camisón. Het hotel biedt ook veel faciliteiten voor ontspanning en vermaak, zoals een groot zwembad, een spa, vier restaurants en diverse bars. Vanuit het hotel kunt u ook gemakkelijk andere bezienswaardigheden op het eiland bereiken, zoals het Siam Park waterpark, het Magma Arte & Congresos congrescentrum en de golfbanen van Las Américas en Costa Adeje.


Hurghada Long Beach Resort (Egypte, Rode Zee, Hurghada)

Hurghada Long Beach Resort met gezin en grootouders

Hurghada Long Beach Resort is een luxe en gezinsvriendelijk hotel aan de kust van de Rode Zee in Hurghada, een populaire badplaats in Egypte. Het hotel heeft ongeveer 920 kamers, een groot zwembad, een spa, een fitnesscentrum en diverse restaurants en bars. Het hotel biedt ook een all-inclusive formule aan zodat u zich nergens zorgen over hoeft te maken. Vanuit het hotel kunt u ook gemakkelijk andere bezienswaardigheden in de omgeving bereiken, zoals het centrum van Hurghada, het Giftun-eiland en de prachtige koraalriffen van de Rode Zee.


Marhaba Royal Salem (Tunesië, Sousse)

Marhaba Royal Salem hotel met ruime familiekamers

Marhaba Royal Salem is een mooi en comfortabel hotel aan de kust van Sousse, een historische stad in Tunesië. Het hotel ligt te midden van een eucalyptusbos en heeft directe toegang tot een fijn zandstrand. Het hotel biedt ook veel faciliteiten voor ontspanning en vermaak, zoals een zwembad, een wellnesscentrum, een animatieteam en diverse restaurants en bars. Vanuit het hotel kunt u ook gemakkelijk andere bezienswaardigheden in de omgeving bereiken, zoals de Eglise Saint-Felix, het standbeeld van Habib Bourguiba en de medina van Sousse.


BlueBay Grand Esmeralda (Mexico, Quintana Roo, Playa del Carmen)

verre reis met opa naar BlueBay Grand Esmeralda

BlueBay Grand Esmeralda is een prachtig en comfortabel hotel aan de kust van Playa del Carmen, een levendige stad in de Riviera Maya, Mexico. Het hotel is omgeven door een weelderige jungle, mangroven en een indrukwekkend uitzicht op de oceaan. Het hotel biedt ook een all-inclusive formule aan, zodat u kunt genieten van diverse sporten, activiteiten, restaurants en bars. Vanuit het hotel kunt u ook gemakkelijk andere bezienswaardigheden in de omgeving bereiken, zoals de Quinta Avenida van Playa del Carmen, met zijn winkels en restaurants, of Cancún, met zijn beroemde nachtleven.


Mediterraneo Hotel (Griekenland, Kreta, Chersonissos)

met oma op vakantie naar Mediterraneo Hotel

Mediterraneo Hotel is een mooi en gezellig hotel op het eiland Kreta, Griekenland. Het hotel ligt op een heuvel met uitzicht op de zee, op ongeveer 1,5 km van het centrum van Chersonissos, een populaire badplaats met heerlijke stranden, een drukke boulevard en een bruisend uitgaansleven. Het hotel biedt ook veel faciliteiten voor ontspanning en plezier, zoals een zwembad, een wellnesscentrum, een animatieteam en diverse restaurants en bars. Vanuit het hotel kunt u ook gemakkelijk andere bezienswaardigheden op Kreta bereiken, zoals het Knossos paleis, de Samariakloof of de hoofdstad Heraklion.


Tasia Maris Beach Hotel (Cyprus, Ayia Napa)

Tasia Maris Beach Hotel samengestelde reis

Tasia Maris Beach Hotel is een prachtig en gezellig hotel aan de kust van Ayia Napa, een populaire badplaats op Cyprus. Het hotel ligt op slechts 30 meter van het mooie zandstrand van Nissi Resort, waar u kunt genieten van de zon, de zee en de watersporten. Het hotel biedt ook veel faciliteiten voor ontspanning en plezier, zoals een lazy river, een jacuzzi, een spa, een animatieteam en diverse restaurants en bars. Vanuit het hotel kunt u ook gemakkelijk andere bezienswaardigheden in de omgeving bereiken, zoals het Water World waterpark, het Thalassa museum of het Cape Greco nationaal park.


Vila Gale Cerro Alagoa (Portugal, Algarve, Albufeira)

familie vliegvakantie Vila Gale Cerro Alagoa

Vila Gale Cerro Alagoa is een mooi en comfortabel hotel in de Algarve, Portugal. Het hotel ligt in het centrum van Albufeira, een levendige stad met veel cafés, restaurants en winkels. Het hotel ligt ook vlakbij de Praia dos Pescadores, een prachtig strand waar u kunt genieten van de zon en de zee. Het hotel biedt 310 ruime en moderne kamers, een Engelse pub, een restaurant, twee zwembaden, een spa en een fitnesscentrum. Het hotel is ook een goede uitvalsbasis om andere bezienswaardigheden in de Algarve te ontdekken, zoals het Zoomarine park, de grotten van Benagil of de historische stad Silves.


Dreams Curacao Resort, Spa & Casino (Nederlandse Antillen, Curacao, Piscadera)

gezinsreis-naar-Dreams-Curacao-Resort-Spa-Casino

Dreams Curaçao Resort, Spa & Casino is een all-inclusive resort aan de zandstranden van Piscadera Bay op het eiland Curaçao. Het resort biedt luxe suites, een spa, een casino en verschillende zwembaden en restaurants. U kunt genieten van de Caribische zon en zee, of de historische stad Willemstad verkennen die op slechts 15 minuten rijden ligt. Enkele bezienswaardigheden in de omgeving zijn het Curaçao Sea Aquarium, de Koningin Emmabrug en het Rif Fort.


Be Live Collection Marrakech Adults Only (Marokko, Marrakech)

met grootouders reizen naar Be Live Collection Marrakech Adults Only

Be Live Collection Marrakech Adults Only is een 5-sterrenhotel dat alleen toegankelijk is voor volwassenen (dus alleen geschikt al je met oudere kinderen reist). Het hotel biedt een all-inclusive service met lokale en internationale gerechten, drankjes, sporten en entertainment. Het hotel ligt op ongeveer 10 km van het centrum van Marrakech, een bruisende stad vol cultuur en geschiedenis. Enkele bezienswaardigheden in de omgeving zijn het Djemaa el Fna plein, de Koutoubia moskee, de Majorelle tuin en het Bahia paleis.


Wat zijn geschikte bestemmingen voor grootouders in Europa?

Een eerste optie is een trip naar Mallorca. Je kunt er genieten van het prachtige strand, de historische steden en de heerlijke lokale keuken. Er zijn veel accommodaties met speciale tarieven voor senioren, dus je kunt er zeker van zijn dat opa en oma een geweldige tijd zullen hebben. Een tweede optie is een vakantie naar Turkije. Het is een geweldig land met prachtige zandstranden en mooie berglandschappen. De lokale bevolking is extreem gastvrij en je kunt er genieten van de lokale cultuur. Er zijn ook veel leuke activiteiten voor het hele gezin, zoals kajakken, paardrijden, wandelen en andere avonturen. Tot slot heb ik nog een aanrader: een reis naar Kroatië. Het is een prachtig land met prachtige stranden en historische steden. De omgeving is rustig en de lokale bevolking is heel vriendelijk. Er zijn veel verschillende activiteiten voor opa en oma, waaronder boottochten, dagtripjes naar nabijgelegen eilanden en andere leuke activiteiten. Je ben binnen enkele uren op de plaats van bestemming (gunstig reistijd en snelle checkins op de luchthaven).

Welke verre reisbestemming zijn geschikt voor opa’s en oma’s?

Als je op zoek bent naar een verre vakantie met opa en oma, zou ik je aanraden om een verblijf te boeken in een luxueus resort aan de Malediven. Hier kun je genieten van de prachtige, kristalheldere wateren, witte zandstranden en een geweldig uitzicht. Opa’s en oma’s zullen ook genieten van het gastvrije personeel en de vele faciliteiten waarover het resort beschikt. Ook de Seychellen is een goede keuze. Of je nu een ontspannen spa-ervaring wil of een avontuurlijke duik in de zee, de Seychellen hebben het allemaal. De resorts hebben zelfs speciale activiteiten voor kinderen, zodat iedereen kan genieten van deze verre reis. Als je naar wat culturele ervaringen zoekt, zijn er ook veel interessante bezienswaardigheden in Marokko, zoals prachtige tempels en tuinen. Vergeet ook niet om een dag te spenderen aan het bezoeken van lokale markten om wat souvenirs voor thuis te kopen. Houd wel rekening met een langere reistijd naar deze bestemmingen (je zit lang in het vliegtuig en moet langer wachten op de luchthavens).

Wat is een opa of oma?

Een opa of oma is een ouder familielid, meestal een grootouder (in het vlaams ‘bompa en bomma’ en in het Fries ‘pake en beppe’. Het is een term die wordt gebruikt om respect te tonen voor de leeftijd van de persoon. Als jij een gezin hebt met (jonge)kinderen kan het leuk zijn om je ouders of schoonouders op reis te gaan. Je bouwt zo een leuke ervaring op en maakt herinneringen voor later. Wij weten zeker dat je kinderen deze all inclusive reis met opa en oma zich zullen blijven herinneren.

Gelden er speciale reisadviezen voor deze leeftijdscategorie?

Wanneer je gaat reizen met kinderen en ouderen zijn er geen speciale beperkingen t.o.v. volwassenen, echter moet je de vaccinaties en visumeisen wel goed in de gaten houden. Op deze website van de rijksoverheid kun je hierover meer lezen.

Hoe moeten de kinderen en grootouders omgaan met warmte en zon?

Als jij een hele warme vakantiebestemming kiest is het met name voor ouderen heel belangrijk om zich te beschermen tegen de hitte. Ook voor baby’s, dreumesen, peuters en jonge kinderen is het belangrijk om de schaduw op te zoeken, voldoende te drinken en zich goed in te smeren met zonnebrandcrème.

Plaats een reactie