4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning

Tips voor een stedentrip naar New York city

Het is een uitdaging om New York te leren kennen maar het is wel één van de leukste stedentrips die jij je kunt voorstellen. In deze blog vind je veel praktische informatie over de stad zoals een opsomming van bezienswaardigheden, cafe’s en restaurants en kun je alvast een kijkje nemen in New York via onze aangesloten aanbieders van stedentrips. Zoek direct een geschikt hotel, boek je vliegtickets naar Amerika en/of stel een complete rondreis samen.

Top 9 bezienswaardigheden in New York

De wereldstad New York biedt tal van bezienswaardigheden. Breng een bezoek aan het wereldberoemde Empire State Building, geniet van een theatershow op Broadway of maak een wandeling door Central Park. Van theaters tot musea, we hebben echt alle populaire attracties onder de loep gehouden om te zorgen dat je het meeste uit je bezoek aan New York haalt. Geniet er van en bekijk ook zeker de andere mooiste steden van Amerika!

1. Empire State Building

Bekijk New York City van boven en breng een bezoek aan het Empire State Building. Het Empire State Building is gelegen op 350 Fifth Avenue (tussen de 33rd en 34th Street). Toen het Empire State Building werd geopend op 1 mei 1931, was het het hoogste gebouw ter wereld (381 meter). U kunt kaartjes online kopen of in het Empire State Building. Ons advies: beperk je wachttijd door de tickets van te voren te kopen.

2. Statue of Liberty (Het Vrijheidsbeeld)

Het Vrijheidsbeeld was een geschenk van het Franse volk aan het volk van de Verenigde Staten als een symbool van de internationale vriendschap gesmeed tijdens de Amerikaanse Revolutie. Het Vrijheidsbeeld is uitgegroeid tot een Amerikaans symbool van vrijheid. Tijdens het vervoer van Frankrijk naar New York, kwam ze in 350 stukken. Na aankomst in New York, duurde het vier maanden om haar in elkaar te zetten, en werd voltooid op 28 oktober 1886.

3. Central Park

Central Park is al meer dan 150 jaar een welkome ontsnapping aan de betonnen jungle van New York City. Maak een wandeling, een boottocht of gewoon een picknick in Central Park en ontdek zelf waarom Central Park zo populair is. Central Park herbergt een aantal bekende sculpturen en attracties, zoals:

  • Central Park Zoo
  • Alice in Wonderland Statue (ten noorden van Conservatory Water, nabij East 75th/76th Streets)
  • Angel in the Water Fountain (in Bethesda Terrace in het midden van Central Park op 72nd Street)
  • Jacqueline Kennedy Onassis Reservoir (mid-park van 86th tot 96th Street)
  • The Mall (van 66th tot 72nd Street ten oosten van mid-park)
  • Strawberry Fields (aan de westkant tussen 71st en 72nd Street)

4. Riverside Park

Dit lange smalle park strekt zich uit over 4 mijl / 6 km langs de rivier de Hudson in de Upper West Side van New York. Het beschikt over monumenten, zoals: Grant’s Tomb en The Soldiers and Sailors Memorial.

5. Metropolitan Museum of Art

Het Metropolitan Museum of Art verwelkomt meer dan 5 miljoen bezoekers per jaaren biedt een collectie en speciale tentoonstellingen met voor elk wat wils (van oude Egyptische Vazen en Romeinse beelden tot schilderijen van Rembrandt).

6. American Museum of Natural History

Het American Museum of Natural History, opgericht in 1869, is een belangrijke wetenschappelijke en culturele instelling. Aan het museum zijn meer dan 200 onderzoekers verbonden. Het museum gelegen op de Upper West Side (Central Park West op 79th Street), is voorzien van indrukwekkende tentoonstellingen en collecties over de menselijke culturen, de natuur en het universum.

7. Times Square

Times Square is het meest bruisende plein van New York, bekend om zijn vele Broadway theaters, bioscopen en elektronische billboards. Times Square is gelegen op de kruising van Broadway en Seventh Avenue en strekt zich uit van West 42nd tot West 47th Street.

8. Fifth Avenue

Fifth Avenue is een van de beroemdste straten ter wereld. De straat is niet alleen een shopping paradijs met tal van flagship stores, maar kan ook bogen op een aantal beroemde bezienswaardigheden zoals St. Patrick’s Cathedral en de Trump Tower. Fifth Avenue begint net ten noorden van Washington Square en gaat helemaal naar het noorden tot en met 143rd Street in Harlem. Het is een van de duurste straten ter wereld, in het bijzonder het gebied tussen 49th en 59th Street waar enkele van de meest prestigieuze winkels te vinden zijn.

9. Federal Hall

Een van de mooiste klassieke gebouwen van New York bevindt zich aan 26 Wall Street, op de plaats waar George Washington werd ingehuldigd als eerste president van het land.


Reizen naar New York

New York City heeft een uitstekende verbinding door de lucht met vluchten vanuit bijna elke hoek van de wereld. In Greater New York City zijn er drie belangrijke internationale luchthavens: John F. Kennedy International Airport, Newark Liberty International Airport en LaGuardia Airport. Vanaf de drie vliegvelden kun je met een taxi naar elke plek in Manhattan voor een vast tarief van €45,00 exclusief tol (maximaal €8,00) en fooi. Vanuit Manhattan rijden treinen richting de belangrijkste punten aan de oostkust, zoals Washington, Boston, Baltimore, Philadelphia, New Haven, en Providence. Amtrak (nationale spoorwegmaatschappij) werkt vanuit New York Penn Station, direct onder Madison Square Garden, de 34th Street tussen Avenues 7 en 8. Kaarten kunnen online of telefonisch worden gereserveerd en betaal deze met een creditcard en uw bevestigingsnummer bij een van de elektronische kiosken verspreid over het station. Het is trouwens ook niet aan te raden om met de auto naar New York te reizen. Parkeerplekken zijn uiterst schaars, diefstal ligt op de loer en bovendien zijn de wegen de hele dag verstopt en houden met name taxichauffeurs er daarom een wilde rijstijl op na.

Rondreizen in New York

Voor de bussen en metro’s in New York City kun je het best gebruik maken van een MetroCard. De Metropolitan Transit Authority (MTA) verkoopt MetroCards voor gebruik op de New York City bus en metro-systemen. Kaarten kunnen online gekocht worden, bij automaten in de metrostations, en bij veel supermarkten (kijk voor een MetroCard teken op de etalage). De automaten in de stations accepteren credit cards. Fietsen in Manhattan is niet voor watjes, maar vaak sneller dan het nemen met de metro of een taxi. Het drukke verkeer in New York City maakt het fietsen moeilijk. Als je je op de fiets waagt, zorg er dan voor dat je een helm draagt en over voldoende ervaring beschikt met fietsen in de betonnen jungle van een stad (agressieve taxichauffeurs, voetgangers, kuilen en puin op de weg). Voor kortere afstanden, is er geen betere manier om New York rond te trekken dan te voet. Als je met de metro of bussen gaat, zal je bijna zeker moet lopen naar en van stations en haltes. Voor lange afstanden lopen is ook prima en een geweldige manier om de stad te zien.

Neem een ferry

  • De Staten Island Ferry gaat van Battery Park in het zuiden van Manhattan naar Staten Island. De veerboot vervoert alleen passagiers en fietsen alleen, vaart elke 30 minuten tijdens de spits, en is gratis. De ferry biedt een prachtig uitzicht op het Vrijheidsbeeld en de haven van New York tijdens de vaartocht. Zelfs als u Staten Island niet wilt bezoeken, is deze reis zeer aan te bevelen en deze is daarom ook zeer populair bij toeristen (voor het ultieme cruise gevoel).
  • New York Waterway vaart veerboten die de stad verbinden met de New Jersey Hudson River Waterfront, en met de punten in Brooklyn en Queens. Deze ferry’s zijn niet gratis.
  • New York Water Taxi vaart veerboten tussen punten in Manhattan, met enkele verbindingen naar Brooklyn en New Jersey. Hun boten zijn geel geschilderd zodat ze eruit zien als taxi’s.

Eten & Drinken

In New York is bijna elke keuken van de wereld vertegenwoordigd. Er zijn tienduizenden restaurants, variërend van smoezelige 0,99 dollar-a-slice pizza tenten tot €500-a-plate toprestaurants. Doe-het-zelf maaltijden zijn gemakkelijk en goedkoop te vinden in 1 van de vele delicatessenwinkels, bodega’s of supermarkten. Straatvoedsel is ook in verschillende smaken voorhanden, variërend van de alomtegenwoordige New York hot dog-verkopers tot de vele Oosterse karren op straathoeken in het midden van de stad. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een hotel met een luxe verzorgingstype zoals volpension of halfpension.

Plaats een reactie

tips-stedentrip-new-york-city