4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning

Top 10 mooiste steden van de Verenigde Staten

De Verenigde Staten is en blijft een populaire bestemming onder reizigers. Er is weinig cultuur te vinden, omdat het natuurlijk pas relatief laat is ontdekt, maar in de Staten vind je echt alles wat je hartje begeert. ‘The American dream’. Zo zijn er prachtige natuurgebieden te vinden, qua landschap zeer divers, hippe steden, zoals New York en Las Vegas, maar ook het boerenland wat te vinden is in Texas. Verder vind je ook echte luxe all-inclusive resorts in de USA zoals in Miami Beach. Dit is slechts het topje van de ijsberg, want in één artikel kan ik het denk ik niet eens kwijt! Daarom hebben wij ervoor gekozen om de tien leukste steden van de Verenigde Staten op een rijtje te zetten.

1. Charleston, South Carolina

Charleston ligt aan de oostkust van de staat South Carolina en scoort op het gebied van vriendelijkheid, ambiance en gastvrijheid erg hoog. De stad ligt tussen Miami en New York en wordt gezien als één van de mooiste steden van het zuiden van de Verenigde Staten. Charleston staat bekend om zijn prachtige, oude architectuur en ligt op het puntje van een pittoresk schiereilandje. Vroeger diende deze plaats als haven en was zelfs één van de grootste van de VS. Het stadje Charleston is erg welvarend geworden door de slavenhandel, katoen, tabak en rijst productie. Wanneer je door Charleston loopt lijkt het alsof je zo de geschiedenis inloopt. Je oog valt continue op een bezienswaardigheid of één van de prachtige tuinen die Charleston rijk is. De echte Amerikaanse villa’s met typerende en vooral grote veranda’s zie je hier overal. De straten lijken helemaal volgebouwd door alle hekjes en heggen, maar als je een kijkje neemt achter deze omheiningen vind je zeeën van ruimte, tuinen en velden. Het is aan te raden om je rond te laten leiden langs de straten van voor de Burgeroorlog. Je kunt ook een kijkje nemen bij Old Slave Mart, wat vroeger een drukte van jewelste was. Kortom: genoeg te beleven, maar voor de winkels ben je hier niet op het goede adres.

2. San Francisco, Californië

Als ik aan San Francisco denk, denk ik aan de jaren 50 en de hippies en natuurlijk het liedje ‘If you’re going to San Francisco, you’re gonne need some flowers in your hair’. Ja, ik denk aan hippies dus. Er is natuurlijk meer dat San Francisco kenmerkt dan alleen de hippies. Zo is er een grote diversiteit aan culturen te vinden, maar ook een prachtige architectuur en natuur. Er zijn genoeg bezienswaardigheden te vinden, waardoor je niet na drie dagen weer je koffers wilt pakken. De locals noemen de stad ‘The City’ en er heerst een grote mate van tolerantie en vriendelijkheid. De hippie revolutie ligt hieraan ten grondslag. Je ziet zelfs nog af en toe een verdwaalde hippie op straat lopen (of zitten). San Francisco bestaat uit een aantal wijken: de Italiaanse wijk, Japanse wijk, Chinese wijk en de Mexicaanse wijk. De stad is op een prachtige locatie tot stand gekomen, namelijk op 43 heuvels. San Francisco ligt op een landtong aan de westkust van de staat Californië. April en oktober zijn de beste tijd om San Francisco te bezoeken, want dan is het er aangenaam warm. In de Mexicaanse wijk, genaamd ‘The Mission’ bevindt zich een stroom met muziek- en modefans. Deze stroming is ook terug te vinden in de hippe barretjes en discotheken.

3. Santa Fe, New Mexico

Sante Fe is de hoofdstad van de staat New Mexico en wordt gekenmerkt door zijn mooie natuur en landschappen. Sante Fe is omringd door heuvels het de Spaanse naam van de stad betekent ‘Heilig geloof’. Een paar van de oudste bouwwerken van de Verenigde Staten staan in Sante Fe in de wijk Barrio De Analco Historic District.

4. Chicago, Illinois

In de staat Illinois, aan de westoever van het Michiganmeer, ligt de Chicagoplaats Chicago. Deze stad is wat betreft het aantal inwoners de op twee na grootste stad van de Verenigde Staten. New York en Los Angelos staat hier nog boven. Chicago is een zeer industriële, economische en commerciële hoofdstad door zijn gunstige liggen en infrastructuur. Ook op het gebied van scholing is Chicago een voorloper. ‘Downtown Chicago’ is het kantoorgedeelte van de stad en ook tevens het oudste gedeelte van de stad. Chicago kent een aantal groots aangelegde parken en brede boulevards die helemaal naar het centrum toe door lopen. De kust aan het meer is the place to be wanneer je lekker wilt relaxen en recreëren. Dit stuk bestaat uit een breed park.

5. Honolulu, Hawaii

Hawaii is een vulkanisch eiland (net als alle andere eilanden vanHonolulu Hawaii) en is het paradijs op aard. Tevens is het de 50e staat van de VS. Hawaii bestaat uit een aantal schitterende eilanden om bij weg te dromen, waarvan de bekendste Honolulu is. Honolulu staat wereldwijd bekent om het Waikiki Beach.

  • Eén van de mooiste gebouwen van de stad is Honolulu Academi of Arts. Dit bestaat uit prachtige galeries en binnentuinen en is zeker een bezoekje waard.
  • Ala Moana Beach Park is een park ten weste van Waikiki Beach en bestaat uit mooie vijvers en brede zandstranden. Joggers, fietsers, zwemmers en andere sporten worden hier uitgevoerd, omdat het gewoon heerlijk toeven is.
  • Ook Honolulu heeft een Chinatown, die tot de grootste historische wijk van Hawaii behoort. Temidden van de stad Honolulu liggen de Fostir Botanic Gardens, waar meer dan 4.000 soorten bomen, orchideën, varens, grassen en exotische planten leven.

6. Savannah, Georgia

Savannah is één van de belangrijkste zeehavens van het zuidoosten van de Verenigde Staten. Het is de oudste stad van de staat Georgia en werd gesticht met als doel de doorstroom van de Spanjaarden uit Florida tot een halt te roepen. Wat Savannah kenmerkt zijn de lange straten met grote en groene eikenbomen. Victory Drive en Washinton Avenue kent de mooiste lanen die het karakter van de stad Savannah goed weergeven. Savannah heeft gezellig drukke pleinen, met leuke boutieken en is vrij modern.

7. New York

New York, the city that never sleeps. Het klink cliché, maar het is wel zo. Deze stad is levendig, vol energie en altijd in beweging. Omgeven door grote gebouwen en gele taxi’s ben je zo vrij als een vogel. Je komt dagen tekort, want New York heeft heel veel te bieden. Hieronder enkele bezienswaardigheden die je niet mag missen als je naar New York gaat. We noemen er maar enkele, maar er zijn er nog veel meer.

  • Vrijheidsbeeld: Het Vrijheidsbeeld is toch wel het bekendste bouwwerk van New York. The statue of Liberty verwelkomt iedereen in het land en staat symbool voor politieke vrijheid en democratie. Het beeld is geschonken door Frankrijk aan Amerika en onthult in 1886. Je kunt het Vrijheidsbeeld bezoeken op het eiland, de gratis ferry nemen of een andere boottrip. Met een boottrip of de ferry heb je een prachtig uitzicht op Manhattan en je voorkomt lange rijen, controles en enorme drukte. Een andere manier om het Vrijheidsbeeld te aanschouwen – en de rest van New York – is een helikoptervlucht. Heel indrukwekkend, maar wel prijzig.
  • Times square: Wie kent de beelden nou niet van de tv. Broadway theaters, bioscopen, shops en gigantische reclameborden. Als de zon onder gaat is Times Square betoverend met al haar neonlichten.
  • Top of the Rock: Ga naar The top of the Rock en geniet van het prachtige uitzicht van de stad. Veel mensen kiezen hiervoor het Empire State Building, maar persoonlijk vinden wij het uitzicht hier stukken beter en je hebt ook nog eens zicht op het Empire State Building.
  • Central Park: Wandelen, picknicken, sporten, zonnen, noem het maar op het kan allemaal in dit grote park midden in New York. Om wat meer van het park te kunnen zien en te weten te komen, kun je jezelf laten rondfietsen. Achterin geniet je van alles wat je ziet en de fietser/ gids vertelt je leuke weetjes over het park en alles eromheen. Zelf het park verkennen? Het is heel eenvoudig een fiets te huren.
  • Ground Zero: Een indrukwekkende en emotionele plek, waar je wel geweest moet zijn als je in New York bent. Om het memorial te kunnen bezoeken heb je wel een kaartje nodig. Deze zijn gratis, maar ze vragen wel een donatie om het museum en monument te onderhouden. Het is echt nodig geruime tijd kaarten te bestellen, het liefst enkele maanden van te voren.

8. Carmel, Californië

De kustplaats Carmel bevindt zich in de staat Californië. Het plaatsje wordt bewoond door rijke elite en ligt vlakbij de Big Sur kust en exclusieve golfbanen. Carmel ademt welvaart. Je vindt er geen fast-food restaurants, neonlicht of populaire grote warenhuizen of winkelketens. Het kustplaatsje kent een mooie natuur en bomen mogen er niet worden gekapt. De huizen lijken uit een sprookje te komen en zijn omringt met groen en bloemen. Je zal er nooit lawaai horen (vrachtwagens hebben maar één route door de stad en parkeren kan niet in de stad) en klassieke muziek is er zeer populair. Leuk om te bezoeken, iets minder om er te wonen lijkt mij persoonlijk.

9. Seattle, Washinton

Seattle is een belangrijke havenstad in het noordwesten van de VS. Vliegtuigen bouwen kunnen ze hier als de beste. Seattle staat dan ook bekend om zijn vliegtuigbouw (Boeing), maar ook de bouw van raketten en computersoftware. In Seattle vind het winkelcentrum Noth Gate dat als uitgangspunt werd genomen voor de bouw van winkelcentra door heel de Verenigde Staten. Een leuk weetje is dat de grunge muziek hier vandaag komt en van grote invloed was op de popmuziek. Weet je wel? Dat schorre schreeuwen, waar je je rot van schrikt als ze hun mond open doen.

10. Boston, Massachusetts

Boston ligt in de staat Massachusetts en is gevestigd aan de mond van Charlesrivier. Ook Boston is een havenstadje en heeft een grote internationale luchthaven, genaamd Logan International Airport. Wat de stad ook erg belangrijk maakt is het bank- en verzekeringswezen. Lange tijd werd Boston door de diversiteit en immigranten. In de 19e eeuw zijn er veel mensen geïmmigreerd uit de Oude Wereld, zoals Noren, Joden, Ieren en Italianen. De wereldbekende universiteit Harvard staat in Boston. Ook andere bekende en minder bekende universiteiten hebben zich in deze stad gevestigd. Opvallend is het dat Boston een vrij Europese uitstraling heeft met zijn vele bochtige en nauwe straatjes. Het oudste nationale park van de VS ligt in Boston, genaamd de Boston Common van 19 hectare.

Plaats een reactie