4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning

Ontdek all inclusive Agriturismo hotels in Europa

Agriturismo is een combinatie van ‘agricultuur’ en ‘turismo’. Het is een manier om je te verbinden met de lokale bevolking en cultuur van een land door te verblijven in een boerderij of landgoed. Hier kun je eten en drinken krijgen dat vrijwel altijd lokaal is geteeld. Je kunt deelnemen aan activiteiten zoals olijfolie- en wijnmaken. Agriturismo biedt vele voordelen ten opzichte van andere vakanties. Je kunt in contact komen met lokale boeren en hun producten, die voedzaam en vers zijn. Je kunt genieten van de rust en stilte van de boerderijen, de prachtige natuur en de lokale cultuur. Je komt ook in contact met de tradities en gewoonten van het land, waar je verblijft.

Agriturismo vakanties boeken

Agriturismo is te vinden in veel Europese landen, waaronder Italië, Spanje en Portugal. Het aanbod is enorm, dus er is voor ieder wat wils. Je kunt een boerderij of landgoed kiezen dat is gelegen op het platteland, waar je kunt genieten van de rust en de natuur. Je kunt ook kiezen voor een boerderij die is gelegen op een korte afstand van een stad, zodat je kunt genieten van de stad en het platteland. De kosten van Agriturismo varieren sterk, afhankelijk van de locatie en de faciliteiten. De meeste boerderijen en landgoederen bieden een eenvoudig maar comfortabel verblijf tegen betaalbare prijzen. Er zijn ook luxe boerderijen en landgoederen, die wat duurder zijn, maar die bieden meer comfort en luxe faciliteiten. Onze partners hebben een groot aanbod aan Agriturismo’s, dus je kunt gemakkelijk een boerderij of landgoed kiezen dat bij je past. Je kunt ook contact opnemen met onze klantenservice als je meer informatie nodig hebt over de verschillende locaties.


Top 10 all inclusive Agriturismo hotels

Als jij verblijft op basis van all-inclusive kun je op en rondom de boerderij, het landgoed of de wijngaard gebruikmaken van alle faciliteiten (inclusief eten en drinken). Er wordt zoveel mogelijk gewerkt met lokale producten van eigen land en van nabijgelegen boeren-bedrijven en leveranciers. Hieronder bieden we een lijst met onze top 10 hotels met het Agriturismo label.

  1. Hotel Quinta da Bela Vista (Funchal, Madeira, Portugal): Hotel Quinta da Bela Vista is een prachtig viersterrenhotel in Funchal op het eiland Madeira in Portugal. Het hotel biedt kamers met een adembenemend uitzicht en een lokale, heerlijke keuken. Gasten kunnen genieten van een schitterende tuin en een zwembad, waar ze kunnen ontspannen in de buitenlucht.
  2. Hotel ROBINSON Club Quinta da Ria (Vila Nova de Cacela, Algarve, Portugal): Hotel ROBINSON Club Quinta da Ria ligt in Vila Nova de Cacela in de Algarve, Portugal. Het is een luxe resort dat een geweldige locatie aan de Portugese kust biedt. Het biedt een breed scala aan recreatieve activiteiten, waaronder golfen, paardrijden, tennis, zwemmen en vele anderen.
  3. Appartement Quinta Pedra dos Bicos (Albufeira, Algarve, Portugal): Appartement Quinta Pedra dos Bicos is gelegen in het hart van Albufeira in de Algarve, Portugal. Het biedt een prachtig uitzicht op de baai en heeft een luxe en moderne inrichting. De appartementen hebben een complete keuken, een grote woonkamer en een privéterras.
  4. Hotel BV Borgo del Principe (Zambrone, Calabria, Italië): Hotel BV Borgo del Principe ligt in het kleine dorpje Zambrone in Calabria, Italië. Het hotel is gelegen aan het strand en biedt een prachtig uitzicht op de Middellandse Zee. Gasten kunnen genieten van een luxe spa en een verwarmd binnenzwembad.
  5. Hotel Finca Eslava (Antequera, Andalusië, Spanje): Hotel Finca Eslava is een rustiek hotel in Antequera, Andalusië, Spanje. Het hotel biedt gasten een keuze uit luxe kamers en suites, die zijn ingericht met traditionele meubels. Gasten kunnen genieten van een buitenzwembad en een tuin met een prachtig uitzicht.
  6. Hotel Agriturismo Gigliotto (San Michele di Ganzaria, Sicilië, Italië): Hotel Agriturismo Gigliotto is een uniek agriturismo-hotel in San Michele di Ganzaria, Sicilië, Italië. Het biedt gasten een prachtig uitzicht en luxe kamers. Gasten kunnen genieten van heerlijke lokale gerechten in het restaurant en ontspannen in de grote tuin.
  7. Hotel Borgo Donna Canfora (San Nicolo di Ricadi, Calabria, Italië): Hotel Borgo Donna Canfora is een luxe hotel in San Nicolo di Ricadi in Calabria, Italië. Het hotel biedt gasten een prachtig uitzicht op de omliggende bergen en de zee. Gasten kunnen genieten van een heerlijk spa-bad en een wellness-centrum met een breed scala aan behandelingen.
  8. Hotel Rural Mahoh (Villaverde, Fuerteventura, Spanje): Hotel Rural Mahoh is een prachtig hotel in Villaverde op het eiland Fuerteventura in Spanje. Het hotel ligt op een rustige locatie en biedt gasten een ontspannen sfeer. Gasten kunnen genieten van de rustige tuin en een schitterend panoramisch uitzicht.
  9. Hotel Agriturismo Santa Margherita (Santa Margherita, Sicilië, Italië): Hotel Agriturismo Santa Margherita is een rustiek agriturismo-hotel in Santa Margherita, Sicilië, Italië. Het biedt gasten een authentieke ervaring met luxe kamers en suites, die zijn ingericht met traditioneel meubilair. Gasten kunnen genieten van heerlijke lokale gerechten en een verwarmd binnenzwembad.
  10. Hotel Grand Masseria Santa Lucia (Ostuni, Puglia, Italië): Hotel Grand Masseria Santa Lucia is gelegen in Ostuni in Puglia, Italië. Het is een luxe resort dat een prachtig uitzicht biedt op de prachtige omgeving en de omliggende olijfgaarden. Het hotel biedt kamers met alle moderne voorzieningen en een wellness-centrum.
Agriturismo vakantie boeken

Wat is Agriturismo?

Agriturismo is een Italiaanse term die wordt gebruikt om landelijke accommodaties aan te duiden die de mogelijkheid bieden om te verblijven in een boerderij, om deel te nemen aan landbouwactiviteiten en om lokale producten te eten. Agriturismo biedt toeristen de kans om in contact te komen met de lokale cultuur en om meer te leren over de landbouw.

Wat voor soort accommodaties & kamers zijn er beschikbaar?

Agriturismo’s bieden gasten verschillende soorten accommodaties aan, waaronder kamers in het hoofdgebouw, appartementen, vakantiehuizen en tenten. Gasten kunnen kiezen uit verschillende stijlen van accommodatie, waaronder traditionele landelijke stijl, moderne stijl en luxe stijl. Sommige Agriturismo’s bieden zelfs speciale accommodaties, zoals een eigen kleine boerderij met een paar koeien of een boomhut met uitzicht op het platteland.

Op welke locaties bevinden zich dit soort accommodaties?

Agriturismo vakanties worden meestal gehouden op werkboerderijen of hobbyboerderijen op het Italiaanse, Spaanse of Portugese platteland. Ze zijn ook beschikbaar op een aantal landgoederen, bij kastelen, rondom landhuizen, wijngaarden en andere boerenerfbedrijven. In sommige gevallen zijn er zelfs agriturismo-vakanties beschikbaar op kleine eilanden van o.a. Griekenland. Deze zijn doorgaans niet te boeken bij landelijke reisorganisaties maar kun je het beste rechtstreeks boeken bij de boer & het boerenbedrijf.

Welk verzorgingstype kan ik boeken?

Doorgaans boek je dit soort reizen met een logies & ontbijt concept, zodat je overdag ook gemakkelijker & sneller de omgeving kunt verkennen en niet vast zit aan 1 plek. Toch zijn er ook steeds meer accommodaties die dit met halfpension of zelfs all inclusive concepten aanbieden (zie onze top 10 hierboven).

Plaats een reactie