4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning

Strandvakantie: Mooiste stranden van Kos

Zoek jij een leuke vakantiebestemming in Griekenland? Dan sta je nu op het punt om samen met mij een reis te maken naar de zonovergoten stranden van Kos, een van de parels van de Dodekanesos eilandengroep. Van serene, afgelegen baaien tot levendige badplaatsen: Kos is de droom van elke strandliefhebber. In deze blog neem ik je mee naar de elf mooiste stranden van het eiland. Elk kustgebied heeft zijn unieke kenmerken en bezienswaardigheden. Bereid je voor om verliefd te worden op de diversiteit en schoonheid van Kos. Ik ben er zeker van dat je aan het einde van deze reis, net als ik, betoverd zal zijn door de onweerstaanbare charme van deze Griekse all inclusive bestemming!

🏖️ We ontdekken de sprankelende wateren van Tigaki, de bruisende sfeer van Kardamena, en de serene schoonheid van Limnionas. We ervaren de rustige charme van Marmari, het unieke landschap van Camel Beach, en de historische allure van Agios Stefanos. We verkennen de levendige kleuren van Lambi, de watersportparadijs van Psalidi, de vulkanische wonderen van Volcania, en last but not least, de paradijselijke schoonheid van Paradise Beach en Tripiti.


Tigaki Beach

Tigaki Beach, een juweel van Kos, strekt zich uit met haar sprankelende witte zand en kristalhelder water. Dit strand is een paradijs voor zon- en zeeliefhebbers, en het ondiepe water maakt het ideaal voor gezinnen met kinderen. Het levendige dorp Tigaki, op loopafstand, biedt tal van authentieke eetgelegenheden en boetiekjes. Opvallend aan Tigaki Beach is de nabijheid van de fascinerende zoutpannen van Alykes; een natuurreservaat waar flamingo’s broeden en een prachtig contrast biedt met het strandlandschap. Voor de avontuurlijk ingestelde toerist, is een fietsrit langs de pittoreske landweggetjes naar het nabijgelegen dorp Zipari een must. Vergeet niet te genieten van het adembenemende uitzicht op het naburige eiland Kalymnos terwijl de zon ondergaat.

🛫 Leuke hotels in deze regio:


Paradise Beach

Paradise Beach, ook bekend als Bubble Beach, is een unieke en verbluffende locatie aan de zuidoostkust van Kos. Hier maakt de vulkanische activiteit onder de zee het water bruisend, wat het strand zijn bijnaam geeft. Het fijne zand, de azuurblauwe wateren en het spelen met deze natuurlijke ‘bubbels’ bieden een unieke strandervaring. In de omgeving vind je het traditionele bergdorp Kefalos, waar je de authentieke Griekse cultuur kunt opsnuiven en kunt genieten van de lokale keuken. Voor een dagje uit, overweeg een boottocht naar het nabijgelegen eiland Nisyros, beroemd om zijn actieve vulkaan. Vanaf Paradise Beach kun je ook de eilandengroep Kastri zien, bekend om zijn kleine kerkje op de top. Bekijk hier ook onze tips voor accommodaties met een eigen (of gedeeld) zwembad op Kos.


Marmari Beach

Marmari Beach, gelegen aan de noordkust van Kos, is een oase van rust en sereniteit. Het brede zandstrand wordt omlijst door zandduinen, en de heldere, ondiepe wateren maken het ideaal voor gezinnen. Marmari zelf is een klein, ontspannen dorp waar je een paar traditionele taverna’s en gezellige bars vindt. Dit strand is ook de favoriete plek voor windsurfers, dankzij de perfecte windcondities. Een wandeling landinwaarts onthult het Lido Waterpark, een favoriet bij zowel kinderen als volwassenen. Een beetje verder weg, op korte fietsafstand, ligt het dorp Pyli met zijn charmante middeleeuwse ruïnes en verfrissende bronnen. Marmari Beach biedt een mix van ontspanning, avontuur en culturele ontdekkingen, waardoor bezoekers een authentiek stukje van het Griekse eilandleven kunnen ervaren.

🛫 Leuke resorts in deze regio:


Tripiti beach

Tripiti Beach, genesteld in de zuidelijke regio van Kos, is een rustig en ongerept paradijs. Dit afgelegen strand, met zijn glinsterende turquoise water en fijne kiezelstenen, biedt een vredige sfeer, ver weg van de drukte. Een unieke attractie is de nabijgelegen Tripiti Wel, een natuurlijke zeegrot waardoorheen je het eiland Giali kunt zien. In de buurt van Tripiti Beach ligt het schilderachtige dorp Kefalos, waar de witgekalkte huizen schitteren tegen de azuurblauwe lucht. Voor geschiedenisliefhebbers is het oude stadje Antimachia, met zijn middeleeuwse kasteel en traditionele windmolens, een must-visit. Je kunt ook een boottocht maken naar het eiland Nisyros, een fascinerende vulkanische eiland.


Agios Stefanos Beach

Agios Stefanos Beach, een pittoresk kiezelstrand gelegen aan de zuidwestkust van Kos, is een unieke historische locatie. Hier staan de ruïnes van twee vroeg-christelijke basilieken die het strand een bijzondere charme geven. Het heldere water biedt een uitstekende gelegenheid om te snorkelen, en de uitzichten op het eiland Kastri en zijn kleine kerk zijn eenvoudigweg betoverend. Op loopafstand ligt het dorp Kefalos, waar je kunt genieten van de lokale gastvrijheid en heerlijke Griekse keuken. Voor avonturiers is een duikexcursie naar het nabijgelegen Kastri Island een must. En voor degenen die geïnteresseerd zijn in geschiedenis, ligt het archeologisch museum van Antimachia slechts een korte rit verderop.


Lambi Beach

Lambi Beach, gelegen in het noorden van Kos, is een stedelijk toevluchtsoord dat zowel serene strandervaringen als de dynamiek van het stadsleven biedt. Het is bekend om zijn kiezel- en zandstrand en de kalme, kristalheldere wateren, ideaal voor ontspannen zwemmen. Langs de levendige promenade vind je een veelheid aan restaurants, cafés en winkels, waar je kunt genieten van heerlijke zeevruchten en lokale specialiteiten. Op korte afstand van Lambi ligt het bruisende centrum van Kos-stad met zijn historische bezienswaardigheden zoals het Oude Agora, de Johannieterburcht en de Plane Tree of Hippocrates. Voor natuurliefhebbers is de nabijheid van het Wetland Psalidi (zie bovenstaande foto), een paradijs voor vogelspotters, een bonus.

🛫 Leuke hotels in deze omgeving:


Camel Beach

Camel Beach, een verborgen parel in het zuiden van Kos, dankt zijn naam aan de unieke rotsformaties die op kamelen lijken. Dit afgelegen kiezelstrand met zijn rustige turquoise water is een ideale plek voor snorkelliefhebbers, waar de zeebodem een rijkdom aan zeeleven onthult. Het nabijgelegen dorp Kefalos biedt bezoekers de gelegenheid om de traditionele Griekse cultuur te ervaren, met lokale taverna’s waar je kunt genieten van verse vis en zeevruchten. Voor natuurliefhebbers is het nabijgelegen natuurgebied Plaka Forest, met zijn koelende pijnbomen en vrij rondzwervende pauwen, een bezoek waard. Een avontuurlijke boottocht naar de nabijgelegen eilanden Kastri en Agios Nikolaos, beroemd om hun kapellen, is een aanrader.


Kardamena Beach

Kardamena Beach, gelegen aan de zuidkust van Kos, is een levendige en populaire bestemming. Het langgerekte, fijne zandstrand wordt geflankeerd door heldere, warme wateren, ideaal voor zwemmen en watersporten. Het bruisende dorp Kardamena ligt direct aan het strand, met een overvloed aan restaurants, bars en winkels die voor een levendige sfeer zorgen. Nachtbrakers zullen genieten van de vele uitgaansgelegenheden die Kardamena te bieden heeft. In de directe omgeving is een bezoek aan de archeologische site van Antimachia, met zijn indrukwekkende Venetiaanse kasteel, een must. Voor avontuurlijke bezoekers zijn er boottochten naar het nabijgelegen eiland Nisyros, bekend om zijn actieve vulkaan.

🛫 Leuke accommodaties in deze buurt:


Limnionas Beach

Limnionas Beach, gelegen aan de westkust van Kos, is een idyllisch en afgelegen toevluchtsoord. Dit kiezelstrand wordt gekenmerkt door zijn kristalheldere wateren, ingesloten door rotsachtige heuvels, ideaal voor snorkelen en genieten van de rijke onderwaterwereld. Ondanks zijn afgelegenheid, beschikt het strand over een taverne waar je lokale delicatessen kunt proeven met uitzicht op de prachtige Egeïsche Zee. In de nabije omgeving ligt het charmante dorp Kefalos, dat een authentiek gevoel van Griekse gastvrijheid biedt. Voor natuurliefhebbers is het nabijgelegen Plaka Forest, een oase van koele schaduw en vogelgezang, een bezoek waard. Wie zin heeft in een avontuurlijke daguitstap, kan de boot nemen naar de eilanden Kastri en Agios Nikolaos.


Psalidi Beach

Psalidi Beach, gelegen aan de oostkust van Kos, is een langgerekte strook van kiezel- en zandstrand, bekend om zijn heldere, diepblauwe wateren. Deze plek is een paradijs voor watersporters, met uitstekende faciliteiten voor windsurfen en andere watersporten. Psalidi heeft een rustige, ontspannen sfeer maar ligt toch op slechts een paar kilometer afstand van het bruisende hart van Kos-stad. Dit betekent dat je gemakkelijk kunt genieten van de historische en culturele hoogtepunten van de stad, zoals de Oude Agora, de Johannieterburcht en de Plane Tree of Hippocrates. In de nabijheid van Psalidi ligt het beschermde wetland, een hotspot voor vogelspotters en natuurliefhebbers. Ook zijn er boottochten naar het nabijgelegen eiland Pserimos, een verborgen juweel van de Dodekanesos.

🛫 Leuke accommodaties in deze regio:


Volcania beach

Volcania Beach, gelegen aan de zuidelijke kust van Kos in Kefalos, is een betoverend en uniek strand. Dit strand, met zijn zwarte vulkanische zand en kiezels, biedt een opvallend contrast met het azuurblauwe water van de Egeïsche Zee. Deze unieke geologische omstandigheden zijn te danken aan de nabijheid van het eiland Nisyros, een actieve vulkaan. Ondanks zijn ruige uiterlijk, zijn de wateren van Volcania Beach verrassend rustig en helder, ideaal voor snorkelen. Het dorp Kefalos, op korte afstand, heeft een charmante, authentieke sfeer met tavernes waar je lokale lekkernijen kunt proeven. Avontuurlijke bezoekers kunnen de boot nemen naar Nisyros om de vulkaan zelf te verkennen.

🛫 Leuke accommodatie in deze omgeving:


Welke kustgebieden zijn geschikt voor gezinnen met kinderen (families)?

Voor gezinnen met kinderen zijn Tigaki en Marmari ideale kustgebieden op Kos. Tigaki staat bekend om zijn lange, ondiepe wateren, veilig voor kleintjes om in te spelen. Marmari, met zijn brede zandstranden en rustige golven, is ook perfect voor families. Beide gebieden hebben tal van voorzieningen zoals ligstoelen, parasols en strandcafés. Voor een gezinsvriendelijke ervaring die iets verder weg ligt van de drukte, is Agios Stefanos een geweldige keuze met zijn rustige sfeer en historische ruïnes die interessant kunnen zijn voor oudere kinderen. Ten slotte biedt Lambi, dicht bij Kos-stad, een combinatie van strandplezier en nabijheid van de stad, ideaal voor gezinnen die graag variëren tussen stranddagen en sightseeing.

Wat zijn mooi stranden om te watersporten, snorkelen en duiken?

Als je een watersportliefhebber bent, is Psalidi Beach jouw paradijs. Deze hotspot aan de oostkust van Kos biedt uitstekende faciliteiten voor windsurfen en andere watersporten. Voor degenen die graag snorkelen en de onderwaterwereld willen ontdekken, zijn Paradise Beach en Kardamena Beach fantastische opties. Beide hebben kristalhelder water en rijke zeeleven. Voor degenen die graag dieper duiken, is Camel Beach een topkeuze. Het heeft enkele van de beste duiklocaties op Kos, met onderwatergrotten en de mogelijkheid om exotische zeeleven te zien.

Plaats een reactie