4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning

Mooiste badplaatsen van Lefkas

Heb je liefhebber van een vakantie aan de middellandse zee? Dan mag jij deze blog met de negen mooiste badplaatsen van Lefkas zeker niet missen! Dit betoverende Griekse eiland, doordrenkt van cultuur en overspoeld met natuurlijke schoonheid, biedt voor elke reiziger wat wils. Of je nu op zoek bent naar de beste windsurfplekken, een culinaire all inclusive reis, of de rust van afgelegen baaien: Lefkas heeft het allemaal. Elke badplaats heeft zijn eigen unieke sfeer die wacht om door jou ontdekt te worden. Lees verder en laat je inspireren door de diversiteit van deze prachtige bestemmingen, die jouw volgende vakantie onvergetelijk zullen maken. Klaar voor het avontuur? Laten we dan samen beginnen aan onze reis langs de prachtige kustplaatsen van Lefkas!

🏖️ Stel je voor dat je de zonsondergang bekijkt vanaf het levendige havendorpje Nidri, met zijn panoramische uitzichten over de Prinseneilanden. Of maak een rustgevende wandeling door de traditionele dorpsstraten van Ligia, terwijl je geniet van de geur van vers gegrilde vis. Voel de Eric-wind in je haren in Vasiliki, het Mekka voor windsurfers, of neem een duik in het kristalheldere water van Mikros Gialos. Ontdek de authentieke Griekse charme van Tsoukalades, maak kennis met het rustige Sivota en dompel jezelf onder in de dynamische sfeer van Agios Ioannis. Laat je betoveren door het kleurrijke Nikiána, omringd door olijfgaarden en wijngaarden. Eindig je reis in het schilderachtige Agios Nikitas, waar de diepblauwe zee contrasteert met de witte gevels van de huizen.


Nidri

Nidri, parel van Lefkas, is een levendige badplaats en een paradijs voor zeilliefhebbers. Omringd door de majestueuze eilandjes Skorpios, Sparti, Madouri en Heloni, biedt het dorp een adembenemend zeegezicht. De stranden zijn een toevluchtsoord met kristalhelder water. Hier kun je genieten van traditionele Griekse delicatessen. Nidri is beroemd om de ‘Dimosari’ watervallen, een hemelse natuurlijke attractie, slechts een korte wandeling van het centrum. Tijdens een boottocht ontdek je de pracht van de omliggende eilanden en hun geschiedenis, zoals het privé-eiland Skorpios, ooit eigendom van de miljardair Aristoteles Onassis. Bezoek het Folklore Museum voor een duik in de lokale geschiedenis en cultuur. Nidri combineert het gemak van moderne voorzieningen met de charme van een traditioneel Grieks vissersdorp, waardoor het een must-visit bestemming is op Lefkas.


Ligia

Ligia is een pittoreske kustplaats aan de oostkust van Lefkas, waar traditioneel leven naadloos samengaat met moderne toeristische voorzieningen. Met zijn charmante vissershaven, bekend om zijn dagelijkse verse vis en zeevruchten, biedt Lygia een authentieke Griekse ervaring. De lokale tavernes langs de kustlijn serveren heerlijke gerechten die perfect samengaan met de ontspannen sfeer van het dorp. Ligia’s kiezelstranden, hoewel niet zo breed als andere, schitteren met turquoise wateren en bieden een serene plek om te ontspannen. Dichtbij ligt het kasteel van Agia Mavra, een historisch monument dat zeker een bezoek waard is. De prachtige stad Lefkada ligt op slechts 5 kilometer afstand, wat Ligia een uitstekende uitvalsbasis maakt om de rest van het eiland te verkennen.


Nikiána

Nikiána, genesteld tussen Ligia en Perigiali, is een klein en rustig vissersdorp op Lefkas. Dit schilderachtige dorp biedt een perfecte balans tussen ontspanning en avontuur. De stranden hier zijn minder druk en ideaal voor reizigers die op zoek zijn naar rust en een ongerepte natuurlijke omgeving. Nikiána is ook populair bij zeilers, met zijn pittoreske haven als een perfecte tussenstop. Voor culinaire avonturiers heeft het dorp een aantal uitstekende restaurantjes waar je kunt genieten van traditionele Griekse gerechten, vaak bereid met verse, lokaal gevangen vis. De nabijgelegen bergen bieden mogelijkheden voor wandelingen en natuurexpedities, met adembenemende uitzichten op de Ionische Zee en de groene valleien van Lefkas. Ondanks zijn rustige karakter, ligt Nikiána dichtbij grotere steden zoals Lefkada-stad en Nidri.


Agios Nikitas

Agios Nikitas, gelegen aan de westkust van Lefkas, is een traditioneel, pittoresk dorp met een unieke charme. Dit autovrije dorp, met zijn smalle geplaveide straatjes vol met kleurrijke bloemen, nodigt uit tot ontspanning en onthaasting. Het lokale strand, een perfecte mix van zand en kiezelstenen, wordt omlijst door turkooisblauwe wateren, terwijl het nabijgelegen strand van Milos, bereikbaar via een prachtige wandeling of met een klein bootje, je beloont met een prachtig uitzicht en rustige zwemmen. Gastvrije tavernes serveren authentieke Griekse gerechten met verse ingrediënten. Maak een zeiltocht langs de indrukwekkende westkust, met zijn steile kliffen en diepblauwe zee. Of trek het binnenland in naar het eeuwenoude klooster van Faneromeni, gelegen op een heuvel met panoramisch uitzicht.


Sivota

Sivota, gelegen aan de zuidoostkust van Lefkas, is een juweel van een havenstadje. Deze haven is de thuishaven van kleurrijke vissersboten en elegante jachten, omgeven door groene heuvels en azuurblauw water. De natuurlijke baai, een toevluchtsoord voor zeilers, zorgt voor een uniek landschap. Hier geniet je van een ontspannende wandeling langs de kade, bezaaid met gezellige restaurants en café’s, terwijl je de zon ziet ondergaan. Ontdek de nabijgelegen stranden zoals ‘Mikros Gialos’ met zijn kristalheldere water, ideaal voor snorkelen en zwemmen. Proef de lokale delicatessen en verse zeevruchten in de restaurants langs de waterkant. Bezoek de nabijgelegen eilanden Arkoudi en Atokos per boot voor een dagtrip.


Agios Ioannis

Agios Ioannis, gelegen aan de noordwestkust van Lefkas, is een badplaats die bekend staat om zijn prachtige zandstranden en kristalheldere wateren. Het unieke kenmerk van Agios Ioannis is de reeks oude windmolens die de horizon sieren, een levendige herinnering aan vervlogen tijden. Het strand is een paradijs voor windsurfers en kitesurfers vanwege de ideale windomstandigheden, en trekt liefhebbers van deze sporten uit de hele wereld. Maar ook voor wie op zoek is naar ontspanning biedt het brede, gouden strand een uitstekende plek. Op slechts een korte afstand van het levendige stadscentrum van Lefkada, biedt Agios Ioannis een rustige oase zonder het gevoel van afzondering. Bezoek het nabijgelegen Faneromeni-klooster voor een beetje cultuur en een panoramisch uitzicht op de omgeving.


Vasiliki

Vasiliki, gelegen aan de zuidpunt van Lefkas, is een levendige kustplaats die bijzonder geliefd is bij windsurfers. De plaats staat bekend om de ‘Eric’-wind die in de namiddag opsteekt, waardoor het een van de top windsurflocaties in Europa is. De haven van Vasiliki, gevuld met kleurrijke vissersboten en plezierjachten, vormt het bruisende hart van de stad. De brede kiezelstranden en het helderblauwe water zijn een uitnodiging voor ontspanning en wateractiviteiten. Het dorp biedt een breed scala aan tavernes en restaurants waar je lokale lekkernijen en verse zeevruchten kunt proeven. Excursies naar nabijgelegen stranden zoals Porto Katsiki en Egremni zijn gemakkelijk te regelen, evenals boottochten naar de omliggende eilanden (ideaal voor eilandhoppen).


Tsoukalades

Tsoukalades, genesteld in het groene heuvellandschap aan de noordwestkust van Lefkas, is een authentiek dorp in Griekenland dat toeristen een glimp biedt van de traditionele levensstijl. Deze locatie onderscheidt zich door de serene rust en de panoramische uitzichten op de Ionische Zee en de omliggende eilanden. Bezoekers kunnen hier genieten van de ouderwetse charme van het dorp met zijn smalle straatjes, oude stenen huizen en een sfeer die uitnodigt tot ontspanning. Enkele van de mooiste stranden van Lefkas, zoals Pefkoulia en Kathisma, liggen dichtbij en bieden prachtige plekken om te zwemmen en zonnebaden. De lokale restaurants serveren heerlijke traditionele gerechten, vaak met ingrediënten uit eigen tuin.


Mikros Gialos

Mikros Gialos, gelegen aan de zuidoostkust van Lefkas, is een verborgen paradijs dat bekend staat om zijn prachtige baai met turkoois water en een adembenemend berglandschap. Het langgerekte kiezelstrand is omgeven door olijfgaarden en cipressen, waardoor je het gevoel krijgt dat je in een afgelegen en ongerept stukje natuur bent beland. De baai is ook populair bij zeilbootbezitters, vanwege de beschutte ankerplaats. Het dorpje zelf straalt een rustige, relaxte sfeer uit met een aantal horeca-zaken waar je kunt genieten van verse vis en lokale gerechten. De nabijheid van andere badplaatsen zoals Nidri en Sivota maakt het ook mogelijk om dagtochten te maken en meer van Lefkas te ontdekken.


Welke plaatsen op het eiland zijn heel kindvriendelijk (familievakanties)?

Als je van plan bent om met het gezin naar Lefkas te reizen, dan zijn Nidri, Vasiliki en Agios Ioannis ideale keuzes. Nidri heeft een rustige kustlijn en een scala aan watersportactiviteiten die leuk zijn voor het hele gezin. In Vasiliki, beroemd om zijn windsurfmogelijkheden, vind je ook een kindvriendelijk strand met zachte golven. Agios Ioannis heeft ondiep, helder water en een zandstrand, perfect voor jongere kinderen. Daarnaast bieden deze plaatsen diverse accommodaties gericht op gezinnen en restaurants met kindermenu’s. Vergeet niet om een boottocht te boeken vanuit Nidri naar de nabijgelegen kleine Griekse eilanden, een avontuur dat de kleintjes zeker zal bekoren!

Welke delen van de kust zijn geschikt om te duiken of snorkelen?

Lefkas herbergt diverse plekken waar je kunt duiken of snorkelen. Vasiliki en Nidri zijn populaire keuzes, met diverse duikscholen die cursussen aanbieden voor zowel beginners als gevorderden. Van het observeren van kleurrijke vissen tot het ontdekken van verborgen onderwatergrotten, je zult zeker onder de indruk zijn. Snorkelliefhebbers kunnen ook terecht bij het strand van Agiofili, ten zuiden van Vasiliki, bekend om zijn kristalheldere water en rijke onderwaterleven. De meer afgelegen stranden van Mikros Gialos en Porto Katsiki zijn ook geweldige plekken voor snorkelen, met hun turquoise water en diverse zeeleven.

Plaats een reactie