4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning

Strandvakantie: Mooiste stranden van Gran Canaria

Welkom op Gran Canaria, het eiland van de eeuwige lente, waar strandliefhebbers van over de hele wereld samenkomen om te genieten van de ongeëvenaarde schoonheid en diversiteit van de kustlijn. In deze blog nemen we je mee op een zonovergoten reis langs 12 van de mooiste stranden van Gran Canaria. Elk strand heeft zijn eigen unieke charme en karakter, variërend van bruisende toeristische hotspots tot verborgen parels, wachtend om door jou ontdekt te worden. Of je nu wilt zonnebaden, zwemmen, snorkelen, surfen of gewoon van de ongelooflijke zonsondergangen wilt genieten: deze 12 stranden zullen je hart veroveren en onvergetelijke herinneringen bezorgen!

🏖️ Of je nu houdt van gouden zandstranden, zoals het populaire Playa del Inglés en Puerto Rico, of meer avontuurlijk aangelegd bent en de afgelegen pracht van Playa de Güigüi wilt ervaren, er is iets voor jou op dit betoverende eiland. Misschien ben je op zoek naar de levendige stadsstranden zoals Las Canteras, of de ongerepte rust van Tufia Beach. Als je een gezinsvriendelijke plek nodig hebt, is Anfi del Mar perfect voor jou met zijn kalme wateren en zachte zand. Voor de romantici onder ons is Playa de Amadores, omgeven door adembenemende kliffen, een must-see. Maar Gran Canaria is niet alleen stranden. Elk van deze kustparels wordt geflankeerd door charmante dorpen, bruisende steden en ongerepte natuurlijke landschappen, waar je kunt genieten van lokale gerechten, cultuur, winkelen en outdoor-avonturen.


Playa del Inglés

Playa del Inglés, gelegen in het zuiden van Gran Canaria, biedt een uitgestrekt zandstrand waar bezoekers kunnen genieten van zon, zee en zandduinen. Omgeven door het levendige stadje Maspalomas, is het strand beroemd om zijn helderblauwe water en fijn, goudkleurig zand. Het is ideaal voor zonnebaden, zwemmen en watersporten, met name windsurfen. De promenade, vol met winkels, restaurants en bars, draagt bij aan de bruisende atmosfeer. Voor wie op zoek is naar een natuurervaring, liggen de prachtige Maspalomas Duinen op loopafstand. Deze spectaculaire zandduinen, die een woestijnachtig landschap vormen, zijn een must-see. Ook zijn er mogelijkheden voor excursies naar het nabijgelegen vissersdorpje Arguineguín of het pittoreske Puerto de Mogán.

🛫 Leuke hotels in deze regio:


Las Canteras

Las Canteras, gelegen in de bruisende hoofdstad Las Palmas, is een van de beste stadsstranden ter wereld. Het kilometerlange zandstrand is een kleurrijk spektakel van lokale cultuur, met levendige muziek en straatartiesten. Beschut door een natuurlijk rif, ‘La Barra’, zijn de kalme, warme wateren perfect voor snorkelen en zwemmen. De boulevard is bezaaid met een variëteit aan winkels, cafés, en tapasbars waar u lokale delicatessen kunt proberen. Naast het strand vindt u het Santa Catalina park, een levendige ontmoetingsplaats met interessante monumenten en een bruisend nachtleven. Voor de cultuurliefhebbers is er het nabijgelegen Centro Atlántico de Arte Moderno en Casa de Colón. Excursies naar de historische wijk Vegueta, de kleurrijke markt van Mercado de Vegueta of het groene hart van het eiland, het Parque Rural del Nublo, zijn de moeite waard.


Maspalomas

Maspalomas, gelegen aan de zuidkant van Gran Canaria, is een strand dat zich onderscheidt door zijn spectaculaire duinenlandschap. Dit enorme gebied van golvende zandduinen, dat doet denken aan een miniatuurwoestijn, is een uniek natuurspektakel en een beschermd natuurgebied. Het lange, gouden zandstrand zelf is ideaal voor een ontspannen dag in de zon. De vuurtoren van Maspalomas, ‘Faro de Maspalomas’, is een iconisch oriëntatiepunt en een must-visit. Aan de voet van de vuurtoren vindt u een levendige boulevard met een breed scala aan restaurants en winkels. Bezoekers kunnen ook de botanische tuin ‘Palmitos Park’ verkennen of een rondvaart maken om dolfijnen te spotten. Voor een avontuurlijke dagtocht, probeer de jeep safari naar het bergachtige binnenland.

🛫 Leuke hotels in deze regio:


Tufia Beach

Tufia Beach is een verborgen parel aan de oostkust van Gran Canaria. Dit kleine, afgelegen strand biedt bezoekers een ongerepte en rustige oase, ver weg van de drukte van de toeristische hotspots. Het zand is donker en vulkanisch, en de zee is rijk aan zeeleven, wat het ideaal maakt voor snorkelen. In het nabijgelegen dorp Tufia, een traditioneel Canarisch vissersdorp, kunt u de lokale levensstijl proeven. Het dorp is ook bekend om zijn grotwoningen, die nog steeds bewoond zijn. Hoewel er geen grote winkels of restaurants zijn, is er een charmante strandbar waar u kunt genieten van een verfrissend drankje. Voor avontuurlijke reizigers is een excursie naar het nabijgelegen ‘Bufadero de la Garita’, een natuurlijke geiser veroorzaakt door golven, een unieke ervaring.


Playa de Amadores

Playa de Amadores, een oogverblindend wit zandstrand aan de zuidwestkust van Gran Canaria, is een paradijs voor degenen die rust en ontspanning zoeken. Omgeven door kliffen, biedt dit halvemaanvormige strand kalme, turquoise wateren die ideaal zijn voor zwemmen en snorkelen. De nabijgelegen stad Puerto Rico (zie bovenstaande foto), met zijn levendige marina en talloze eetgelegenheden, biedt een perfect contrast voor de serene sfeer van Amadores. Op het strand zelf vindt u een breed scala aan diensten, van ligstoelen en parasols tot diverse restaurants en bars. Voor een bijzonder avondje uit, probeer het diner op het strand met het geluid van de golven als achtergrondmuziek. Excursies zijn beschikbaar naar de indrukwekkende kliffen van ‘Los Azulejos’, beroemd om hun veelkleurige patronen.

Zoek je echt een bijzondere accommodatie? Bekijk hier ook de mooiste kamers met swim-up van Gran Canaria!


Sardina del Norte

Sardina del Norte, gelegen in het noorden van Gran Canaria, is een schilderachtige en charmante bestemming. Het strand, met zijn gouden zand en kalme, helderblauwe wateren, is geliefd bij de lokale bevolking en een verborgen juweeltje voor toeristen. Het is een hotspot voor duikers, dankzij de diverse zeeleven die het huis noemen. Het dorp Sardina zelf is een authentiek Canarisch vissersdorp, met kleurrijke huizen en lokale vissersboten die het landschap sieren. Bezoekers kunnen genieten van verse zeevruchten in de vele restaurants aan de kust. In de nabije omgeving is de stad Gáldar, bekend om zijn historische ‘Cueva Pintada’, een grote grot met oude Aboriginal rotstekeningen. Een korte rit brengt u naar de indrukwekkende kustlijn van Agaete en de natuurlijke zwembaden van Las Salinas.


Playa del Aguíla

Playa del Aguíla, gelegen aan de zuidkust van Gran Canaria, is een rustig en afgelegen strand dat een serene ontsnapping biedt van de drukte van de grotere resorts. Met zijn zwarte, vulkanische zand en heldere wateren is het een perfecte plek voor ontspanning en het observeren van de lokale fauna. Op loopafstand vindt u de charmante badplaats San Agustín, waar u kunt genieten van Canarische gastronomie in de vele lokale restaurants. De rustige sfeer maakt het een ideale plek voor wandelingen langs de kust, met veel uitzichtpunten om de prachtige zonsopgangen en zonsondergangen te bewonderen. Een dagtocht naar de historische stad Santa Lucía, genesteld in de bergen, biedt culturele verrijking en adembenemende natuur.

🛫 Leuke hotels in deze regio:


Anfi del Mar

Anfi del Mar, aan de zuidwestelijke kust van Gran Canaria, is een kunstmatig aangelegd strand dat zijn bezoekers trakteert op een tropisch paradijs. Het strand heeft fijn, wit zand en kalme, kristalheldere wateren, omringd door palmbomen. Dit is de perfecte plek voor gezinnen en watersportliefhebbers, met veilig zwemmen en tal van activiteiten zoals jetskiën en paddleboarding. Het aangrenzende resortgebied beschikt over een jachthaven, evenals talloze winkels, restaurants en cafés. De drijvende waterparken zijn een grote hit bij kinderen. Voor diegenen die iets verder willen verkennen, is een boottocht langs de prachtige kustlijn of een bezoek aan het nabijgelegen vissersdorp Arguineguín een echte aanrader. Daar kunt u de traditionele Canarische cultuur proeven en genieten van verse visgerechten.

🛫 Leuk hotel in deze regio:


Playa de Mógan

Playa de Mógan (aan de Playa del Cura), gelegen in het idyllische dorp Puerto de Mógan (zie foto), is een klein maar charmant zandstrand dat een uitnodigende en rustige sfeer uitstraalt. Zijn kalme wateren, beschermd door de omliggende jachthaven, maken het ideaal voor gezinnen en voor activiteiten zoals snorkelen. Puerto de Mógan zelf wordt vaak het ‘Venetië van Gran Canaria’ genoemd, dankzij de pittoreske kanalen die door het dorp lopen. Het is bekend om zijn wekelijkse markt waar lokale ambachten, producten en delicatessen worden verkocht. In de nabijheid van het strand zijn er talloze restaurants en cafés, waar bezoekers kunnen genieten van verse visgerechten en traditionele Canarische keuken. Een dagtocht naar het nabijgelegen natuurpark Inagua, waar u een verscheidenheid aan vogelsoorten kunt observeren, is een must voor natuurliefhebbers.

🛫 Leuk hotel in deze regio:


Playa de Tauro

Playa de Tauro, gelegen aan de zuidwestkust van Gran Canaria, is een rustig en afgelegen strand dat ideaal is voor bezoekers die een ontspannen dag aan zee willen doorbrengen. Het strand, met zijn natuurlijke zwarte zand (zie bovenstaande foto) en turquoise wateren, is een van de meest rustige van het eiland en staat bekend om zijn kalme, relaxte sfeer. Het ligt vlakbij het Tauro-resort, dat een golfbaan, diverse restaurants en winkels heeft. Op korte afstand ligt het levendige dorp Puerto Rico, dat een breed scala aan recreatieve activiteiten biedt, waaronder boottochten en watersporten. Een uitstapje naar het charmante vissersdorp Arguineguín biedt een fascinerend inzicht in de traditionele Canarische cultuur en gastronomie. Voor natuurliefhebbers is de vallei van Tauro, met zijn rijke biodiversiteit en spectaculaire landschappen, een must-see.

🛫 Leuke hotels in deze regio:


Puerto Rico beach

Puerto Rico beach, gelegen in het gelijknamige resort in het zuiden van Gran Canaria, is een bruisend en levendig strand dat veel te bieden heeft aan bezoekers. Met zijn gouden zand en kalme, kristalheldere wateren is het een ideale plek voor families en watersportliefhebbers, met tal van activiteiten zoals jetskiën en parasailen. Het strand is omgeven door moderne faciliteiten, waaronder restaurants, winkels en een jachthaven. Het resort heeft ook twee openbare zwembaden en een minigolfbaan, die voor veel plezier zorgen. Een korte wandeling naar het nabijgelegen winkelcentrum biedt een scala aan winkels en eetgelegenheden. Excursies naar het nabijgelegen natuurreservaat Barranco de Guayedra of een boottocht om dolfijnen te spotten voegen een vleugje avontuur toe aan uw vakantie.

🛫 Leuke hotels in deze regio:


Playa de Güigüi

Playa de Güigüi, gelegen aan de afgelegen westkust van Gran Canaria, is een paradijs voor avontuurlijke reizigers. Bereikbaar via een uitdagende wandeling of per boot, beloont dit strand zijn bezoekers met ongerepte natuurlijke schoonheid. Zijn afgelegen ligging maakt het tot een van de minst bezochte stranden van het eiland, wat bijdraagt aan zijn ongerepte en ongerepte sfeer. Het zwarte zand en het kristalheldere water bieden een unieke, rustige badervaring. In de omgeving zijn er indrukwekkende kliffen en bergen, ideaal voor wandelingen en panoramische uitzichten. Ook zijn er mogelijkheden voor kamperen, voor diegenen die zich volledig willen onderdompelen in de wildernis. Let op, er zijn geen voorzieningen, dus bezoekers moeten alles wat ze nodig hebben meenemen.


Puerto de las Nieves

Puerto de las Nieves, gelegen in de schilderachtige noordwestelijke hoek van Gran Canaria, is meer dan alleen een strand; het is een beleving op zich. Het kleine kiezelstrand wordt omzoomd door traditionele witte huizen, hetgeen een authentieke Canarische charme toevoegt aan je zwem- en zonervaring. De wateren hier zijn rustig en glashelder, ideaal voor snorkelen. Opvallend aan de horizon is de majestueuze rotsformatie “Dedo de Dios” of “God’s Finger”. Het dorp Puerto de las Nieves biedt heerlijke zeevruchtengerechten in de lokale restaurants en is het vertrekpunt voor veerboten naar Tenerife. Een korte wandeling naar de “Valle de Agaete” laat je kennis maken met lokale koffieplantages, terwijl het nabijgelegen Tamadaba Natuurpark adembenemende landschappen en wandelmogelijkheden biedt.


Welke stranden zijn geschikt voor families met kinderen (gezinsvriendelijk)?

Als je een familievakantie plant op Gran Canaria, zijn er verschillende stranden die ideaal zijn voor kinderen. Anfi del Mar is een van deze parels, met zijn kalme, heldere wateren en zachte, witte zand. Hier kun je ontspannen terwijl de kleintjes zorgeloos spelen. Playa de Amadores, bekend om zijn rustige, turquoise wateren en gouden zand, is ook een geweldige keuze voor gezinnen. Verder biedt Playa de Mógan, gelegen in een pittoresk vissersdorp, een prachtige en veilige plek voor kinderen om te zwemmen. Tot slot is ook Playa del Inglés, met zijn uitgestrekte zandvlakten en talrijke voorzieningen, ideaal voor gezinnen met kinderen.

Welke kuststreken bieden baaien waar je kunt snorkelen of duiken?

Als je de onderwaterwereld van Gran Canaria wilt ontdekken, zijn er verschillende plekken die perfect zijn voor snorkelen en duiken. Sardina del Norte is een bekende duiklocatie met een rijke onderwaterfauna. Las Canteras, in de stad Las Palmas, biedt niet alleen een prachtig stadsstrand, maar ook een rif waar je kunt snorkelen. Playa de Tufia, hoewel minder bekend, is een verborgen parel met helder water vol zeeleven, ideaal voor snorkelaars. Ten slotte is Puerto de Mogan, een pittoreske baai met zijn rustige wateren, een fantastische plek voor zowel snorkelen als duiken voor alle ervaringsniveaus.

Plaats een reactie