4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning

Mooiste badplaatsen van Kaapverdië

Zoek je een unieke vakantiebestemming voor je volgende reis? Dan heet ik je graag van harte welkom in Kaapverdië: een archipel van negen betoverende eilanden, elk met hun unieke sfeer en charme. Of je nu zandstranden, bruisende cultuur of spectaculaire natuur zoekt, deze eilandgroep heeft het allemaal. Wij zoeken in deze blog voor je uit wat de mooiste kustplaatsen zijn die je kunt bezoeken! Trouwens, kan je niet kiezen tussen Sal en Boa Vista? Check dan ook onze blog met tips voor het kiezen van het juiste Kaapverdische eiland.

🏖️ In deze blog neem ik je mee op een reis langs negen van de mooiste badplaatsen van Kaapverdië. We beginnen bij het levendige Santa Maria, bekend om zijn witte zandstranden en kristalheldere water. Vervolgens bezoeken we Palmeira, een slaperige vissershaven met kleurrijke boten en prachtige zonsondergangen. Daarna trekken we naar Praia, de dynamische hoofdstad vol historie en cultuur. Vervolgens gaan we naar Sal Rei, een verborgen paradijs op het eiland Boa Vista, en Mindelo, het culturele hart van Kaapverdië op het eiland São Vicente. Daarna ontdekken we de serene natuurlijke schoonheid van Pedra Badejo en het pittoreske Tarrafal, beide gelegen op het grootste eiland, Santiago. Ten slotte bezoeken we Porto Novo op het adembenemende eiland Santo Antão, een paradijs voor wandelaars, en we eindigen onze reis in São Filipe, waar je de indrukwekkende vulkaan van Fogo kunt bewonderen.


Santa Maria

Santa Maria, gelegen aan de zuidkust van het eiland Sal, is een charmante kustplaats met een bonte mix van Creoolse en Portugese invloeden. Hier genieten bezoekers van kilometerslange goudgele zandstranden en het glasheldere water van de Atlantische Oceaan. De plaats is een paradijs voor watersportliefhebbers, met uitstekende condities voor windsurfen, kitesurfen en diepzeevissen. Het bruisende nachtleven en de authentieke muziekscène in de lokale bars en clubs tonen de levendige cultuur van Kaapverdië. De nabijgelegen zoutpannen van Pedra de Lume zijn een fascinerende excursie, waar je kunt zweven in het super zoute water. Voor een unieke eetervaring, bezoek de dagelijkse vismarkt waar verse vangsten direct van de vissersboten worden verkocht.


Palmeira

Palmeira is een levendige havenstad op het eiland Sal, die een uniek en authentiek stukje Kaapverdië biedt. Bekend om zijn kleurrijke huizen en de non-stop activiteit van de vissersvloot, is dit de perfecte plaats voor reizigers die het lokale leven willen ervaren. Hier kunt u langs de kade slenteren en de vissers observeren die hun dagelijkse vangst binnenhalen, een activiteit die een diep inzicht geeft in het Kaapverdiaanse leven. U kunt ook genieten van vers gevangen vis in de lokale eethuisjes. De omringende woestijnachtige landschappen bieden unieke excursies zoals woestijntochten per quad of 4×4 (zie foto hierboven). Hoewel Palmeira geen typische strandbestemming is, maakt de lokale cultuur, sfeer en interactie met de vriendelijke bevolking deze kustplaats tot een niet te missen ervaring tijdens uw reis naar Kaapverdië.


Praia

Als de hoofdstad van Kaapverdië, gelegen op het eiland Santiago, biedt Praia een dynamische mix van stedelijke levendigheid en historische charme. Het oude stadscentrum, Plateau, is een aangewezen UNESCO-werelderfgoedlocatie met koloniale gebouwen in pasteltinten en geplaveide straten. Aan de kust ligt het prachtige strand Quebra Canela, een hotspot voor zonnebaden, zwemmen en lokale straatvoedsel verkopers. Het nabijgelegen dorpje Cidade Velha, de oorspronkelijke hoofdstad, is een belangrijke historische site waar bezoekers het fort van São Filipe kunnen verkennen voor een panoramisch uitzicht over de stad en de oceaan. Excursies naar de weelderige bergen en valleien van het binnenland van Santiago zijn ook beschikbaar vanuit Praia, waar wandelaars kunnen genieten van spectaculaire landschappen en traditionele Kaapverdische dorpen.


Tarrafal

Tarrafal, gelegen in het noorden van Santiago, is een juweel van Kaapverdië dat reizigers betovert met zijn pittoreske schoonheid en relaxte sfeer. De stad ligt aan de voet van majestueuze bergen en kijkt uit over een prachtige baai met een prachtig goudkleurig zandstrand, omgeven door palmbomen. Het strand is een populaire plek voor zwemmen, zonnebaden en picknicken. De kleurrijke vissersboten op het strand vormen een levendig tafereel tegen de blauwe oceaan. In de omgeving van Tarrafal zijn er uitstekende mogelijkheden voor wandelingen, met paden die leiden naar traditionele dorpen, groene valleien en bergen. Een bezoek aan het voormalige concentratiekamp, nu een museum, is een aangrijpende herinnering aan de geschiedenis van het land.


Sal Rei

Sal Rei, gelegen op het eiland Boa Vista, is een idyllische kustplaats die zich kenmerkt door zijn relaxte sfeer, witte zandstranden en turquoise wateren. Het is een droom voor strandliefhebbers en windsurfers, met uitgestrekte stranden zoals Praia de Chaves en Praia de Estoril. De stad zelf heeft een authentieke charme met kleurrijke koloniale gebouwen en een levendig marktplein. Op een steenworp afstand ligt het onbewoonde eiland Ilhéu de Sal Rei, een paradijs voor vogelaars en een populaire bestemming voor boottochten. De omliggende woestijnachtige landschappen bieden kansen voor spannende excursies zoals dune-bashing of woestijnwandelingen. Na een dag vol avontuur, kunt u genieten van de lokale gastronomie in een van de vele zeevruchtenrestaurants.

🛫 Mooie accommodaties in deze regio:


Pedra Badejo

Pedra Badejo, gelegen aan de oostkust van Santiago, is een slaperig kustplaatsje dat reizigers betovert met zijn eenvoudige charme en rustige tempo. Het trekt natuurliefhebbers aan met zijn uitgestrekte zandstranden en de nabijheid van de groene bergen van het binnenland. Het strand Praia da Prainha is een perfecte plek voor een ontspannen dag in de zon of voor het observeren van de lokale vissers. De Mangrove van Pedra Badejo, een beschermd natuurgebied, is een paradijs voor vogelaars en een plek van ongerepte natuurlijke schoonheid. De lokale markt biedt een kleurrijk assortiment aan vers fruit, groenten en vis, en geeft een inzicht in het dagelijks leven. Ondanks de rustige sfeer, ligt de bruisende hoofdstad Praia op slechts korte afstand, waardoor Pedra Badejo een ideaal uitgangspunt is voor het verkennen van zowel de natuur als de cultuur van Santiago.

Tip: verblijf jij het liefst met een eigen terras en zwembad voor de deur? Bekijk hier dan onze blog met de mooiste swim-up kamers van Kaapverdië


Mindelo

Mindelo, gelegen op het eiland São Vicente, is het culturele hart van Kaapverdië. Deze levendige stad staat bekend om zijn rijke muziekscene, koloniale architectuur en bruisende carnaval. Het centrum wordt gedomineerd door pastelkleurige gebouwen, charmante geplaveide straten en de levendige Mercado Municipal, waar lokale producten worden verkocht. De stad biedt ook een prachtige haven, Porto Grande, omringd door heuvels en biedt een schilderachtig uitzicht. In de buurt van Mindelo vindt u de zandstranden van Praia da Laginha, een populaire plek voor zowel toeristen als locals. Voor de avontuurlijke reiziger biedt het nabijgelegen Monte Verde natuurpark wandelroutes en een prachtig uitzicht op het eiland. ‘s Avonds komt Mindelo tot leven met muziek, van traditionele morna tot levendige coladeira, weerspiegelt de stad de ziel en het ritme van de Kaapverdische cultuur.


Porto Novo

Porto Novo, gelegen op het bergachtige eiland Santo Antão, is een fascinerende bestemming die opvalt door zijn adembenemende landschappen en het levendige plattelandsleven. Deze stad is de gateway naar het prachtige binnenland, bezaaid met diepe valleien, scherpe kliffen, en terrasvormige velden. Een korte rit van de stad brengt u naar verborgen dorpen en wandelpaden die door spectaculaire landschappen snijden. Porto Novo zelf is een drukke havenstad met een interessant maritiem erfgoed. De stad biedt unieke bezienswaardigheden zoals de Artisanal Distillery, waar je kunt zien hoe ‘grogue’, de lokale rum, wordt gemaakt. Ook is er een bruisende vismarkt waar je de vangst van de dag kunt proeven.


São Filipe

São Filipe, gelegen op het eiland Fogo, is een stad vol charme en karakter, met een prachtig panoramisch uitzicht op de oceaan en de indrukwekkende vulkaan Pico do Fogo. Je vindt er veel stranden met zwart zand (zie foto) Het historische centrum is bezaaid met prachtig bewaard gebleven koloniale huizen, die een kleurrijke achtergrond vormen voor het dagelijkse leven. Bezoekers kunnen genieten van het lokale erfgoed in het stadsmuseum en zichzelf trakteren op de unieke wijnen van Fogo in een van de lokale wijnhuizen. De nabijgelegen zwarte vulkanische stranden bieden een unieke setting voor een ontspannen dag aan de zee. Een hoogtepunt van São Filipe is ongetwijfeld het bezoek aan de Pico do Fogo, waar avontuurlijke reizigers een begeleide wandeling kunnen maken naar de top.


Welke badplaatsen zijn geschikt voor familievakanties (kindvriendelijk)?

Als je zoekt naar een familievriendelijke bestemming in Kaapverdië, zou ik je eerst en vooral Santa Maria aanraden. Deze badplaats, gelegen op het eiland Sal, is bekend om zijn rustige, ondiepe wateren en zachte zandstranden – ideaal voor kinderen. Bovendien zijn er talrijke familie-georiënteerde resorts met kinderclubs en activiteiten. Een andere aanrader is Sal Rei op Boa Vista, dat een breed scala aan wateractiviteiten biedt zoals snorkelen en kajakken, die geschikt zijn voor het hele gezin. Tot slot, Praia, de hoofdstad op Santiago, heeft een rijk cultureel erfgoed en biedt educatieve excursies die zowel vermakelijk als leerzaam zijn voor jonge reizigers.

Welke kustplaatsen bieden mooie stranden om te snorkelen of duiken?

Voor de duik- en snorkelliefhebbers onder ons, is Kaapverdië een paradijs. Santa Maria op Sal staat bekend om zijn helderblauwe water en kleurrijke koraalriffen, ideaal voor snorkelen en duiken. Daarnaast is Sal Rei op Boa Vista een topkeuze met zijn rijke onderwaterwereld vol exotische vissen en indrukwekkende scheepswrakken. Ten slotte, Mindelo op São Vicente, hoewel meer bekend om zijn muzikale erfgoed, biedt ook enkele geweldige duikspots, waar je misschien zelfs enkele zeeschildpadden kunt tegenkomen.

Plaats een reactie