4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning

Strandvakantie: Mooiste stranden van Zakynthos

Zoek je meer informatie over een strandvakantie naar Zakynthos? Dan heet ik je van harte welkom in deze uitgebreide reisgids naar de mooiste stranden van Zakynthos, een prachtig Grieks eiland dat deel uitmaakt van de Ionische archipel. Je staat op het punt een reis te maken langs 12 van de meest betoverende kustlijnen van het eiland. Met zowel afgelegen parels als levendige hotspots, biedt deze gids je een veelzijdige kennismaking met de stranden die Zakynthos zo uniek maken.

🏖️ Stel je de glooiende zandstranden voor, omlijst door turquoise wateren en steile kliffen. Voel het warme zand onder je voeten, luister naar het kabbelende water en laat je omhullen door de geuren van de Middellandse Zee. Ontdek verborgen schatten zoals het Shipwreck Beach, beroemd om het scheepswrak dat daar rust, en Marathonisi Island, een idyllisch schildpaddeneiland. Verder vind je ook levendige plekken zoals Laganas, bekend om zijn bruisende nachtleven en lange gouden zandstranden, en Banana Beach, een hotspot voor wateractiviteiten en strandvolleybal. Proef de lokale gerechten in de pittoreske dorpjes van Agios Sostis en Vasilikos, of beleef romantische momenten op Cameo Island.


Shipwreck Beach

Shipwreck Beach, ook bekend als Navagio Beach, is de parel van Zakynthos. Met haar witte zand, smaragdgroene water en indrukwekkende kliffen biedt deze verborgen baai een ongeëvenaarde ervaring. De verroeste overblijfselen van het Panagiotis-schip, dat hier in 1980 is gestrand, bieden een mysterieuze sfeer en uniek fotomoment. Ondanks dat het strand alleen per boot bereikbaar is, blijft het een magneet voor toeristen. U kunt boottochten boeken vanuit nabijgelegen plaatsen zoals Porto Vromi of de hoofdstad van het eiland, Zakynthos-stad. Overweeg ook een bezoek aan het uitkijkpunt boven op de kliffen. Vanaf hier kunt u genieten van een panoramisch uitzicht op dit beroemde strand. De adembenemende zonsondergang hier is een must-see, en zal een hoogtepunt zijn van uw bezoek aan Zakynthos. Houd er rekening mee dat het hier in het hoogseizoen druk kan worden, dus plan uw bezoek vroeg op de dag of buiten piekperiodes.


Banana Beach

Banana Beach, gelegen in het zuidelijke deel van Zakynthos, is een van de grootste en levendigste stranden van het eiland. Met haar gouden zand en kristalheldere turquoise water is het een favoriet onder zonliefhebbers. Het strand is voorzien van alle nodige voorzieningen, zoals ligbedden, parasols en een verscheidenheid aan watersporten. Van ontspannend snorkelen tot opwindend parasailen, er is voor ieder wat wils. Nabijgelegen cafés en tavernes serveren heerlijke Griekse gerechten, perfect om te genieten na een dag op het strand. Het dichtstbijzijnde dorp, Vasilikos, is de moeite waard om te bezoeken voor een proefje van het lokale leven. Als u van natuur houdt, bezoek dan het nabijgelegen Gerakas Beach, een beschermd zeeschildpaddennestgebied.


Dafni Beach

Dafni Beach is een serene oase weg van de drukte. Gelegen aan de Vasilikos-schiereiland van Zakynthos, biedt het jou een unieke, rustgevende ervaring. Je zult meteen de rust waarderen; Dafni is een beschermd strand dat nestplaats biedt aan de bedreigde Caretta-Caretta schildpadden. De groene omgeving, het zachte gouden zand en het helderblauwe water creëren een magische sfeer. Dafni biedt geen uitgebreide toeristische voorzieningen, waardoor de natuurlijke schoonheid van het strand behouden blijft. Zorg ervoor dat je de nabijgelegen tavernes bezoekt voor heerlijke lokale gerechten. Een bezoek aan het nabijgelegen dorp Vasilikos biedt een glimp van de traditionele Griekse cultuur. Vergeet niet om een boottocht te maken langs de schilderachtige kustlijn van het eiland. Hou er rekening mee dat toegang tot Dafni beperkt is tijdens het schildpaddenseizoen, dus controleer van tevoren de toegangsvoorwaarden.


Gerakas Beach

Gerakas Beach is een natuurlijk wonder van Zakynthos. Als onderdeel van het Nationaal Zeepark, is dit zachte zandstrand een belangrijke broedplaats voor de bedreigde Caretta-Caretta zeeschildpadden. Bij aankomst word je begroet door de serene sfeer, het turquoise water en de ongerepte natuur. Je zult genieten van de rust en vrede, omdat het strand beschermd is en commerciële activiteiten beperkt zijn. Breng je snorkeluitrusting mee en ontdek de onderwaterwereld net buiten de kust. Het nabijgelegen dorp Vasilikos biedt tavernes waar je authentieke Griekse maaltijden kunt proeven. Voor een spannende dagtocht, overweeg een zeiltocht om de betoverende blauwe grotten te verkennen. Hou er rekening mee dat Gerakas Beach wordt beschermd om de schildpadden te behouden, dus wees respectvol voor het milieu.

Bekijk hier ook ons overzicht met de mooiste swim-up kamers op Zakynthos!


Xigia Beach

Xigia Beach is een verborgen juweeltje van Zakynthos, bekend om zijn zwavelrijke bronnen. Het kalme, heldere water wordt gevoed door ondergrondse bronnen en biedt een natuurlijk spabehandeling met therapeutische voordelen. Je zult de kenmerkende geur opmerken als je het strand nadert, een teken van de mineralen die je huid zullen voeden. Omgeven door steile rotsen en weelderige vegetatie, is Xigia een prachtig afgelegen plek om te ontspannen en de Griekse zon te genieten. Er zijn weinig voorzieningen, dus breng je eigen snacks en drankjes mee. In de nabijheid vind je het charmante vissersdorpje Agios Nikolaos, waar je heerlijke zeevruchten kunt proeven en de leuke plaats Alykanas. Voor een avontuurlijke dag uit, probeer een boottocht naar de nabijgelegen Blue Caves.

🛫 Mooie accommodatie in deze regio:


Kalamaki Beach

Kalamaki Beach, gelegen aan de zuidelijke kust van Zakynthos, is een idyllische plek voor strandliefhebbers. Je zult het lange stuk zacht zand en de kalme, ondiepe wateren waarderen, perfect voor gezinnen of degenen die graag rustig zwemmen. Een ander speciaal kenmerk van Kalamaki is dat het deel uitmaakt van het Nationaal Zeepark en een broedplaats is voor de bedreigde Caretta-Caretta zeeschildpadden. Daarom kan zwemmen ‘s nachts beperkt zijn tijdens het broedseizoen. In de buurt vind je het gelijknamige dorp Kalamaki, waar je kunt genieten van traditionele Griekse gerechten in de lokale tavernes. Voor een beetje avontuur, overweeg dan om de nabijgelegen grotten van Keri met een boottocht te bezoeken.

🛫 Mooie accommodaties in deze regio:


Nicholas Beach

Nicholas Beach, gelegen in het pittoreske dorpje Vasilikos, is een favoriete bestemming voor de actieve reiziger. Deze kleine, maar sfeervolle baai heeft een prachtig zandstrand, omgeven door rotsachtige heuvels en kristalhelder water. Je kunt genieten van de zon op een ligstoel, maar er is ook volop mogelijkheid voor wateractiviteiten, zoals jetskiën, kanoën of duiken. De strandbar van Saint Nicholas Beach biedt verfrissende drankjes en hapjes. Vergeet niet een wandeling te maken naar de nabijgelegen olijfboomgaarden voor een vleugje traditionele Griekse cultuur. De prachtige kustlijn rondom Vasilikos is ook perfect voor een boottocht. Je kunt zelfs deelnemen aan een excursie om schildpadden te spotten of de indrukwekkende blauwe grotten te bezoeken.


Limnionas Beach

Limnionas Beach is een unieke natuurlijke haven aan de westkust van Zakynthos. Hoewel het meer een rotsachtige baai is dan een traditioneel zandstrand, biedt Limnionas een bijzondere zwemervaring in heldere, diepblauwe wateren. Je zult de rustige sfeer en het prachtige zeegezicht waarderen, perfect voor snorkelen en duiken. De aanwezigheid van een schilderachtige taverne biedt je de mogelijkheid om traditionele Griekse gerechten te proeven met een prachtig uitzicht. De omliggende kliffen en de gevarieerde onderwaterwereld maken het tot een prachtige plek voor fotografie. Het nabijgelegen dorp Maries biedt een traditionele Griekse sfeer en je kunt hier excursies boeken, zoals boottochten naar de nabijgelegen Shipwreck Beach en de Blue Caves.


Laganas

Laganas, gelegen aan de zuidkust van Zakynthos, is een van de levendigste stranden van het eiland. Het lange, gouden zandstrand strekt zich uit over bijna 9 km en biedt een overvloed aan activiteiten en voorzieningen. Je kunt zonnebaden, zwemmen in de warme, ondiepe wateren, of deelnemen aan wateractiviteiten zoals banaanbootritten of jetskiën. Laganas staat ook bekend om zijn bruisende nachtleven, met talrijke bars en clubs die tot in de vroege uren geopend zijn. Ondanks het levendige karakter is Laganas ook een nestplaats voor de beschermde Caretta-Caretta schildpadden. Overdag kun je een bezoek brengen aan het nabijgelegen Laganas-dorp met zijn typische Griekse huizen en tavernes. Overweeg ook een boottocht naar Marathonisi, ook bekend als Turtle Island, voor een unieke natuurervaring.

🛫 Mooie accommodaties in deze regio:


Maratonisi Island

Marathonisi Island, ook wel Turtle Island genoemd vanwege zijn vorm, is een onbewoond eiland voor de kust van Laganas (nabij Limni Keri). Dit natuurlijke paradijs, bereikbaar per boot, is een broedplaats voor de bedreigde Caretta-Caretta schildpadden. Je zult gefascineerd zijn door de smaragdgroene wateren, het witte zandstrand en de ongerepte natuur. Snorkelen is hier een must om de rijke onderwaterwereld te verkennen. Hoewel er geen voorzieningen zijn, zul je het gevoel van rust en de pure schoonheid van de natuur waarderen. De omliggende zee en het strand zijn beschermd gebied, dus respecteer deze en laat geen afval achter. In de nabije omgeving kun je een bezoek brengen aan het levendige Laganas voor voorzieningen en entertainment.

🛫 Mooie accommodatie in deze regio:


Cameo Island

Cameo Island, gelegen in de pittoreske haven van Agios Sostis, is een idyllisch privé-eiland dat je kunt bereiken via een houten brug. Eenmaal op het eiland, word je begroet door de romantische setting van witte rotsen, weelderig groen en turquoise wateren. De charmante strandbar en het café bieden verfrissingen, terwijl je luistert naar het zachte ritme van lounge muziek. Dit is de perfecte plek voor een duik in de heldere zee, gevolgd door ontspannen zonnebaden. Cameo Island is ook een populaire trouwlocatie, met zijn schilderachtige kapel en adembenemende uitzichten. In de nabije omgeving kun je het traditionele dorp Agios Sostis ontdekken, met zijn karakteristieke tavernes en de rustige sfeer. Maak je ervaring compleet met een boottocht rond de zuidelijke kustlijn van Zakynthos.

🛫 Mooie accommodaties in deze regio:


Porto Zorro

Porto Zorro, gelegen aan de zuidoostkust van Zakynthos, biedt een prachtig decor van witte zandstranden en helderblauwe wateren. Je wordt omarmd door de rustgevende atmosfeer terwijl je geniet van het uitzicht op de drie karakteristieke rotsformaties die uit de zee oprijzen. Het strand is uitgerust met ligstoelen en parasols, en een strandbar serveert verfrissende drankjes en lichte snacks. Duik in het kristalheldere water of neem een ontspannende wandeling langs de kust. Op een steenworp afstand ligt het charmante dorpje Argassi, waar je kunt genieten van traditionele Griekse gerechten in lokale tavernes. Ontdek de prachtige olijfgaarden en wijngaarden in de buurt (zie foto hierboven) of boek een paardrijtocht om de natuurlijke schoonheid van Zakynthos te verkennen.

🛫 Mooie accommodaties in deze regio:


Wat zijn de mooiste baaien om te duiken of te snorkelen?

Als je graag duikt of snorkelt, zijn er enkele stranden op Zakynthos die je niet mag missen. Xigia Beach, bekend om zijn zwavelrijke wateren, biedt een onderwaterwereld vol met kleurrijke vissen. Porto Zorro is eveneens een topkeuze, met zijn kristalheldere water en interessante rotsformaties. Op Maratonisi Island kun je snorkelen tussen de vriendelijke zeeschildpadden, terwijl Dafni Beach, een beschermd zeegebied, je de kans geeft om een diverse onderwaterfauna te ontdekken.

Welke stranden liggen bij leuke toeristische badplaatsen?

Een aantal stranden grenst aan charmante toeristische badplaatsen. Laganas, met zijn levendige nachtleven, ligt aan het langste zandstrand van het eiland. Banana Beach bevindt zich nabij de bruisende badplaats Vasilikos, bekend om zijn natuurlijke schoonheid en uitstekende restaurants. Agios Nikolaos, vaak aangeduid als Nicholas Beach, is een belangrijk toeristisch centrum met een scala aan watersportactiviteiten. Het schilderachtige Cameo Island is verbonden met de populaire badplaats Agios Sostis, een must-see bestemming vol met gezellige tavernes en winkels

Plaats een reactie