4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning

Mooiste badplaatsen van Rhodos

Ben je gek op de Griekse eilanden? Ga je binnenkort op vakantie en zoek je nog een leuke bestemming? In deze blog nemen we je mee op een rondleiding door de 12 mooiste badplaatsen die Rhodos te bieden heeft. Van de levendige sfeer van Rhodos-Stad tot de serene rust van Stegna. Rhodos is een eiland van contrasten, waar iedere reiziger zijn eigen favoriete all inclusive hotel kan vinden. Lees verder en ontdek welke all inclusive resort voor jou geschikt is!

🏖️ Bekijk direct al onze tips voor de beste stranden om te luieren onder de Mediterrane zon, te zwemmen in kristalhelder water of te duiken in de verborgen diepten. Proef de lokale keuken in authentieke tavernes, verken pittoreske dorpjes en maak kennis met de rijke geschiedenis en cultuur van dit eeuwenoude eiland. Ontdek hoe iedere badplaats op Rhodos zijn unieke charme heeft, van de adembenemende natuurlijke schoonheid van Kiotari en Kolymbia tot de historische pracht van Lindos. Of je nu op zoek bent naar ontspanning, avontuur, cultuur of een mix van alles, Rhodos heeft het.


Rhodos-Stad

Rhodos-Stad, de levendige hoofdstad van Rhodos, is een harmonieuze mix van oud en nieuw. Hier ontdekt u de middeleeuwse stad, een UNESCO Werelderfgoed site, met geplaveide straatjes, riddershuizen en het majestueuze Paleis van de Grootmeester. Daarnaast biedt de moderne Nieuwe Stad u trendy boetiekjes, gezellige terrasjes en een bruisend nachtleven. Het Elli-strand, met zijn kristalheldere water, is een favoriet bij zowel de lokale bevolking als toeristen. Op korte afstand van de stad ligt de berg Filerimos, waar u een prachtige wandeling kunt maken en de kerk van Onze-Lieve-Vrouw kunt bezoeken, met een adembenemend panoramisch uitzicht over het eiland. Ook een dagtrip naar de pittoreske dorpen in de heuvels, zoals Psinthos en Archangelos, mag niet ontbreken.

🛫 Mooie hotels in deze regio:


Trianda

Trianda, of Ialyssos, ligt aan de noordwestelijke kust van Rhodos, slechts een paar kilometer van Rhodos-Stad. De plaats is een mix van traditionele charme en moderne toeristische faciliteiten. Trianda is geliefd om haar uitgestrekte kiezelstrand, waar de constante winden de ideale omstandigheden creëren voor windsurfen – een waar paradijs voor waterliefhebbers. Het dorp zelf biedt een verscheidenheid aan eetgelegenheden, van traditionele Griekse tavernes tot internationale keukens. Een bezoek aan de top van de nabijgelegen Filerimos berg is een must voor geschiedenisliefhebbers, waar de oude stad Ialyssos zich bevond en een imposant kruis de skyline domineert. Een andere onmisbare bestemming is de vlindervallei van Petaloudes, een korte rit naar het zuiden, waar duizenden vlinders zich verzamelen in de zomermaanden.

🛫 Mooie hotels in deze regio:


Kiotari

Kiotari, aan de zuidoostelijke kust van Rhodos, is een oase van rust en natuurlijke schoonheid. De plaats is populair bij vakantiegangers die op zoek zijn naar een rustige en ontspannen vakantie. Het lange, ongerepte kiezelstrand van Kiotari is ideaal voor lange, rustige wandelingen en watersporten. De badplaats heeft ook een aantal uitstekende visrestaurants en traditionele tavernes langs de kust, waar je kunt genieten van verse zeevruchten en lokale delicatessen. Voor cultuurliefhebbers is een bezoek aan het nabijgelegen dorp Asklipio met zijn middeleeuwse kasteel en traditionele Griekse huizen een must. Een andere bezienswaardigheid in de omgeving is de rivier van Gadouras, een prachtige locatie voor natuurliefhebbers. Bekijk hier ook eens onze blog met de mooiste swim-up resorts van Rhodos!

🛫 Mooie hotels in deze regio:


Pefkos

Pefkos, genesteld aan de zuidoostelijke kust van Rhodos, belichaamt de sfeer van een traditioneel Grieks dorp, terwijl het tegelijkertijd toeristen met alle nodige voorzieningen verwelkomt. De naam, wat “Pijnbomen” betekent, is ontleend aan de omliggende bossen die zorgen voor een heerlijk koelend contrast tegen de zonovergoten stranden. Pefkos is befaamd om zijn reeks uitnodigende zand- en kiezelstranden, zoals het populaire Lee Beach, ideaal voor families dankzij de rustige en ondiepe wateren. In het dorp vind je een scala aan restaurants en tavernes, waar de lokale keuken hoogtij viert. Binnen korte rijafstand, vind je het schilderachtige dorpje Lindos met zijn beroemde Akropolis, terwijl de culturele schatten van Rhodos-Stad op een dagtrip-afstand liggen.


Ixia

Ixia, gelegen aan de noordwestkust van Rhodos, is een moderne en levendige badplaats die een scala aan ervaringen biedt. De lange strook van kiezelstrand, lappend met kristalhelder water, is een trekpleister voor zonneaanbidders en watersporters. Dankzij de consistente winden is Ixia een geliefde hotspot voor windsurfers. In de resort-stijl hotels vind je luxe accommodatie en spa-faciliteiten, terwijl de promenade vol zit met diverse restaurants, bars en winkels. Ixia’s locatie maakt het ideaal voor excursies: Rhodos-Stad, met zijn rijke historische erfgoed, ligt slechts een korte rit naar het oosten, terwijl het idyllische dorp Filerimos op een steenworp afstand naar het zuiden ligt. Het ontdekken van de lokale flora en fauna in de Valley of the Butterflies is ook een aantrekkelijke dagtrip.

🛫 Mooie hotels in deze regio:


Faliraki

Faliraki, gelegen aan de oostkust van Rhodos, staat bekend om zijn levendige atmosfeer en uitstekende strandfaciliteiten. Met een van de langste en mooiste zandstranden van Rhodos, is het een paradijs voor zonnekloppers en waterliefhebbers. Het heldere, ondiepe water maakt het een favoriet onder gezinnen, terwijl de veelheid aan watersporten de avontuurlijk ingestelde toeristen aanspreekt. Faliraki biedt meer dan enkel een zon- en zeevakantie. Het herbergt het grootste waterpark van Europa (bekijk hier alle Griekse waterparken), een hit bij zowel kinderen als volwassenen. Het nachtleven is bruisend met een overvloed aan bars, clubs en restaurants. Net buiten Faliraki ligt het rustige, traditionele dorpje Afandou, dat een mooi contrast biedt met de dynamiek van Faliraki.

🛫 Mooie hotels in deze regio:


Kalithea

Kalithea, gelegen aan de noordoostkust van Rhodos, staat bekend om zijn natuurlijke schoonheid en geneeskrachtige bronnen. De bekendste attractie is het Kalithea Springs complex, waar mensen al eeuwenlang komen om te genieten van het helende water in een adembenemende setting. De exotische tuinen, romantische hoekjes en art-deco architectuur maken het een unieke locatie voor een dagje uit. De stranden in de omgeving bieden kristalhelder water en prachtige plekjes om te snorkelen. Bovendien, met de nabijheid van Rhodos-Stad, is een culturele excursie nooit ver weg. Het is de moeite waard om de stad te bezoeken met zijn middeleeuwse oude stad, levendige markten en moderne boetieks. Voor natuurliefhebbers is een uitstapje naar de groene heuvels van de binnenlanden een must.

🛫 Mooie hotels in deze regio:


Stegna

Stegna, gelegen aan de oostkust van Rhodos, is een verborgen parel voor reizigers die op zoek zijn naar een serene ontsnapping. Deze intieme badplaats heeft een prachtig zandstrand met een rustige sfeer, ideaal voor een ontspannende zonnebad- en zwemervaring. Langs de kustlijn vind je authentieke tavernes waar je kunt proeven van lokale delicatessen, vers gevangen vis en zeevruchten. Op korte afstand van Stegna bevindt zich het charmante dorpje Archangelos, met zijn traditionele huizen en ambachtelijke keramiekateliers, een mooie uitstap voor cultuurliefhebbers. Voor natuurliefhebbers biedt de nabije Epta Piges (Zeven Bronnen) een schaduwrijke oase voor wandelingen. Een avontuurlijke tocht door de tunnel leidt je naar een verborgen meer.


Kolymbia

Kolymbia, aan de oostkust van Rhodos, is een harmonieuze mix van natuurlijke charme en moderne voorzieningen. De badplaats is bekend om zijn Eucalyptuslaan, een mooie wandelroute geflankeerd door hoge eucalyptusbomen, die naar een prachtig kiezelstrand leidt. Het strand, met zijn heldere, kalme wateren, is ideaal voor zwemmen en watersporten, en het resortgebied is bezaaid met uitnodigende bars en restaurants. Voor een dagje uit, kunnen toeristen het pittoreske Tsambika-klooster bezoeken, gelegen op een heuveltop met een panoramisch uitzicht op de omgeving. Het nabijgelegen Seven Springs biedt een schilderachtige natuurwandeling, terwijl de stad Afandou een glimp biedt van de traditionele Rhodiaanse levensstijl. Ondanks zijn relatief recente ontwikkeling, heeft Kolymbia zijn natuurlijke allure behouden, waardoor het een ontspannende bestemming is voor reizigers die op zoek zijn naar zowel comfort als natuurlijke schoonheid.

🛫 Mooie hotels in deze regio:


Lindos

Lindos, genesteld aan de zuidoostkust van Rhodos, is een betoverende bestemming vol geschiedenis en natuurlijke schoonheid. Het dorp is beroemd om zijn witgekalkte huizen die tegen een heuvel zijn gebouwd, met daarbovenop de indrukwekkende Akropolis van Lindos. Deze historische site, met uitzicht op de Egeïsche Zee, herbergt eeuwenoude tempels en een middeleeuws fort. Beneden vind je twee prachtige baaien met zandstranden, perfect voor ontspanning en zwemmen. Lindos heeft een charmante sfeer met zijn labyrint van smalle geplaveide straten, vol met traditionele tavernes en artistieke boetieks. Uitstapjes naar het nabijgelegen Vlycha-strand en de pittoreske stad Pefkos zijn een aanrader. Voor duikers biedt de kust van Lindos fascinerende duiklocaties, zoals de grot van Kleoboulous.

🛫 Mooie hotels in deze regio:


Welke badplaatsen zijn favoriet bij gezinnen met kinderen?

Als je met je gezin naar Rhodos reist, zijn er diverse badplaatsen die bijzonder geschikt zijn voor kinderen. Faliraki, bekend om zijn waterpark – het grootste in Europa – is een topkeuze. Het kalme water en de watersportfaciliteiten bij het strand van Ixia zijn ook populair bij gezinnen. Kiotari en Kolymbia, met hun prachtige stranden en rustige sfeer, zijn ideaal voor gezinnen die op zoek zijn naar een ontspannen vakantie. En laten we Rhodos-Stad niet vergeten, met zijn rijke geschiedenis en de beroemde middeleeuwse oude stad – een perfect educatief en spannend avontuur voor kinderen.

Wat zijn de mooiste kustplaatsen met stranden waar je kunt snorkelen of duiken?

Voor duik- en snorkelliefhebbers is Rhodos een waar onderwaterparadijs. Begin bij Lindos, waar de baai van St. Paul een prachtige duiklocatie is met helder water vol zeeleven. Kalithea, met zijn kristalheldere wateren en intrigerende rotsformaties, is een andere hotspot voor duikers en snorkelaars. De kust bij Pefkos biedt prachtige snorkelplekken, terwijl Kiotari bekend staat om zijn duikcentra waar zowel beginners als ervaren duikers welkom zijn. Faliraki heeft ook enkele indrukwekkende duiklocaties, waaronder een spannend scheepswrak.

Plaats een reactie