4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning

Strandvakantie: Mooiste stranden van Fuerteventura

Fuerteventura, het op een na grootste Canarische Eiland, is een waar strandparadijs met 150 km aan kustlijn en meer dan 50 verschillende stranden. Of je nu droomt van ontspannen in het zachte zand, surfen op de levendige golven van de Atlantische Oceaan, of genieten van een adembenemende zonsondergang, dit prachtige eiland heeft het allemaal.

🏖️ In deze blog nemen we je mee op een reis door de mooiste 13 stranden van Fuerteventura. Van het surfersparadijs Sotavento tot het ongerepte Cofete, van het levendige Caleta de Fuste tot het schilderachtige El Cotillo. Elk strand heeft een verhaal te vertellen. We bespreken de unieke eigenschappen van elk strand, de nabijgelegen dorpen en steden, de mogelijke activiteiten en excursies, en we geven je een authentiek beeld van de omgeving. Zo kun je zelf kiezen welke stranden het beste aansluiten bij je interesses (en eventueel in die omgeving een all inclusive resort zoeken).


Playa de El Hierro

Gelegen in het rustige noordoosten van Fuerteventura, is Playa de El Hierro een ongerept paradijs voor de avontuurlijke reiziger. Dit afgelegen strand, omzoomd door indrukwekkende kliffen, straalt een gevoel van wildernis uit, ver weg van de drukte van de toeristische hotspots. De golven hier zijn ideaal voor surfers die op zoek zijn naar een uitdaging. Nabijgelegen dorpen zoals Parque Holandés en La Oliva zijn doordrenkt van lokale cultuur, perfect voor een middagtrip. Als u een natuurliefhebber bent, biedt het nabijgelegen natuurpark Corralejo spectaculaire zandduinen en inheemse fauna om te verkennen. Vergeet niet om een bezoek te brengen aan de vuurtoren van El Tostón, waar u kunt genieten van adembenemende uitzichten op de Atlantische Oceaan.


Caleta de Fuste

In het hart van de oostkust van Fuerteventura vindt u Caleta de Fuste, een levendige strandbestemming die zich uitstrekt in een beschermde baai. Dit strand staat bekend om zijn fijne gouden zand en kalme turquoise wateren, perfect voor gezinnen en beginners in watersport. De nabijgelegen jachthaven biedt gelegenheid voor zeiltochten en diepzeeduiken. De badplaats is rijk aan toeristische faciliteiten zoals luxueuze resorts, winkelcentra en een golfbaan. Proef de lokale Canarische keuken in de vele restaurants en geniet van het bruisende nachtleven. Voor geschiedenisliefhebbers is een bezoek aan het nabijgelegen Castillo de Caleta de Fuste, een 18e-eeuws fort, een must. Een korte rit brengt u naar Salinas del Carmen, waar u de traditionele zoutwinning kunt zien.

🛫 Mooie resorts in deze regio:


Playa del Bajo de la Burra

Playa del Bajo de la Burra, gelegen aan de zuidoostelijke kust van Fuerteventura, is een verborgen parel voor rustzoekers. Dit pittoreske strand, met zijn heldere water en fijn zand, is ingebed tussen majestueuze kliffen die beschutting bieden tegen sterke winden. De rustige sfeer maakt het ideaal voor ontspanning en zonnebaden. Verken het nabijgelegen kustplaatsje Costa Calma, bekend om zijn groene oases en zondagsmarkt, waar ambachtslieden hun waren aanbieden. Avontuurlijke geesten kunnen genieten van windsurfen in het nabijgelegen Sotavento, beroemd om zijn jaarlijkse wereldkampioenschap. Maak een rit langs de kust naar de Punta de Jandía, het meest zuidelijke punt van het eiland, met zijn iconische vuurtoren en een prachtig panoramisch uitzicht.


Corralejo

Corralejo, gelegen in het noorden van Fuerteventura, is een levendige badplaats bekend om zijn uitgestrekte zandduinen en kristalhelder water. Het strand van Corralejo is een mix van witte zandstranden en vulkanische rotspartijen, perfect voor zonnebaden en snorkelen. In de bruisende stad vindt u een scala aan restaurants, winkels en nachtclubs, terwijl de charmante oude stad u een glimp biedt van het traditionele Canarische leven. De nabijgelegen haven biedt veerverbindingen naar het idyllische eiland Lobos en het buureiland Lanzarote. Natuurliefhebbers zullen genieten van een bezoek aan het natuurpark Corralejo, beroemd om zijn zandduinen en inheemse fauna. Windsurfen en kitesurfen zijn populaire activiteiten dankzij de consistente wind.

🛫 Mooie resorts in deze regio:


Playa de Morro Jable

Playa de Morro Jable, gelegen aan de zuidelijke punt van Fuerteventura, is een prachtig strand met gouden zand en kalme, azuurblauwe wateren, ideaal voor veilig zwemmen. Het strand maakt deel uit van het levendige resort Morro Jable, dat ooit een eenvoudig vissersdorp was. Bezoekers kunnen nog steeds de lokale cultuur opsnuiven in het oude dorp, compleet met smalle straatjes en traditionele restaurants. Een korte wandeling brengt je naar de schilderachtige vuurtoren en de haven, waar veerboten naar Gran Canaria vertrekken. Walvis- en dolfijnspot tours zijn populaire activiteiten, evenals diepzeeduiken en vissen. Dichtbij ligt het Jandía natuurpark, een beschermd gebied met prachtige flora en fauna.

🛫 Mooie resorts in deze regio:


Sotavento

Sotavento, een van de meest iconische stranden van Fuerteventura, strekt zich uit over meer dan 5 km aan de zuidoostelijke kust van het eiland. Het is beroemd om zijn immense zandduinen, kristalheldere water en indrukwekkende lagune die bij laagtij ontstaat. Deze unieke combinatie maakt Sotavento tot een toplocatie voor watersport, met name windsurfen en kitesurfen. Jaarlijks is het strand de gastheer van de prestigieuze PWA World Windsurfing Championships. Het nabijgelegen dorp Costa Calma biedt een breed scala aan accommodaties, restaurants en winkels. Je kunt ook verblijven in Tarajalejo. Voor wie op zoek is naar avontuur, zijn er tal van excursies, zoals quadtochten door het woestijnlandschap. Even verderop ligt het natuurgebied Jandía, perfect voor wandelaars en natuurliefhebbers.

🛫 Mooie resorts in deze regio:


Playa del Castillo

Playa del Castillo, gelegen in het levendige centrum van Caleta de Fuste, is een prachtig gouden zandstrand dat ideaal is voor gezinnen en stelletjes. Beschermd door de nabijgelegen jachthaven, zorgt het kalm en helder water hier voor een perfecte zwemplek en snorkelparadijs. Het aangrenzende promenadegebied bruist van activiteit, met een ruime keuze aan restaurants, bars en winkels. Bezoek het historische Castillo de Caleta de Fuste, een zorgvuldig gerestaureerd 18e-eeuws fort dat het strand zijn naam geeft. Dit biedt een prachtig uitzicht op de oceaan en de omringende omgeving. Voor de avonturiers zijn er boottochten beschikbaar vanuit de nabijgelegen jachthaven om dolfijnen te spotten of te vissen.


Playa Costa Calma

Playa Costa Calma, een paradijselijk strand aan de zuidoostelijke kust van Fuerteventura, is een oase van rust met haar fijne gouden zand en kalme, smaragdgroene wateren. Omgeven door palmbomen en beschermende heuvels, is dit strand ideaal voor ontspannen dagen in de zon. Het dorp Costa Calma is een harmonieuze mix van resortleven en natuurlijke schoonheid, met vele eco-vriendelijke hotels en sfeervolle straatmarkten. Een korte rit naar het zuiden brengt je naar het indrukwekkende Jandía natuurpark, een must voor wandelaars en fotografen. Zeil- en windsurffanaten zullen genieten van de consistente passaatwinden, en er zijn talloze duiklocaties langs de kust. De nabijgelegen Oasis Park, een grote dierentuin met botanische tuinen, is een perfecte gezinsuitje.

🛫 Mooie resorts in deze regio:


La Guirra

La Guirra, ook bekend als Playa la Guirra, is een charmant strand gelegen in de buurt van de badplaats Caleta de Fuste. Met zijn fijne gouden zand en rustige, ondiepe wateren is dit strand een veilige plek voor gezinnen en minder ervaren zwemmers. Een opvallend kenmerk is de prominente stenen pier die als een rustige plek voor vissers dient. Rondom La Guirra vind je een selectie van comfortabele accommodaties en eetgelegenheden. Voor wie op zoek is naar actie, zijn er watersportfaciliteiten en kan men zeilboten of waterfietsen huren. Een korte wandeling langs de kust brengt je naar het levendige centrum van Caleta de Fuste met zijn indrukwekkende kasteel.


Cofete

Cofete is een verborgen juweel aan de wilde zuidwestelijke kust van Fuerteventura. Dit afgelegen, ongerepte strand strekt zich uit over 12 km en is omgeven door het indrukwekkende Jandía-gebergte. Hier voel je de ruige, natuurlijke schoonheid van het eiland. Het gouden zand en de machtige golven van de Atlantische Oceaan maken van Cofete een paradijs voor fotografen en rustzoekers. De sterke stromingen en afgelegen ligging maken het minder geschikt voor zwemmen, maar het is perfect voor lange, vredige wandelingen. Op korte rijafstand vind je het dorp Cofete met zijn mysterieuze Villa Winter. De villa, gebouwd in de jaren ’40, is onderwerp van vele lokale legendes. Cofete is niet gemakkelijk bereikbaar, een 4×4 voertuig is aanbevolen, maar de onvergelijkbare schoonheid en rust maken de reis de moeite waard.


Ajuy Beach

Ajuy Beach, gelegen in het kleine vissersdorp Ajuy aan de westkust van Fuerteventura, is een bijzondere bestemming die zich onderscheidt door zijn dramatische vulkanische landschap. Het zwarte zand en de ruige kliffen vormen (zie bovenstaande foto) een fascinerend contrast met het schuimende blauwe water van de Atlantische Oceaan. Deze locatie is historisch gezien belangrijk, aangezien het vroeger de belangrijkste haven van het eiland was. Nu kun je er genieten van de rust, de kracht van de natuur en heerlijke verse vis in de lokale restaurants. Een hoogtepunt van Ajuy is de wandeling naar de kalksteengrotten, waar je adembenemende uitzichten krijgt over de oceaan en het landschap. Het strand zelf is niet geschikt voor zwemmen vanwege de sterke stromingen, maar de schoonheid en het avontuurlijke karakter maken Ajuy Beach een bezoek waard.

Tip: wil je luxe verblijven op Fuerteventura met lekker veel privacy? Wij hebben de mooiste swim-up kamers van het eiland op een rijtje gezet!


El Cotillo

El Cotillo is een betoverende bestemming aan de noordwestkust van Fuerteventura. Dit charmante vissersdorp heeft een keuze aan prachtige stranden die passen bij verschillende smaken: La Concha, met zijn kalme turquoise lagune, is ideaal voor gezinnen en zwemmers, terwijl de stranden van Piedra Playa geliefd zijn bij surfers vanwege hun indrukwekkende golven. Het schilderachtige dorpje El Cotillo zelf biedt een selectie van visrestaurants, waar verse vangsten van de dag geserveerd worden. Een wandeling naar de oude haven en de historische El Tostón-toren is een must voor geschiedenisliefhebbers. Vanaf de kliffen nabij de vuurtoren kun je genieten van een adembenemend panoramisch uitzicht op de oceaan, vooral bij zonsondergang.


Esquinzo beach

Esquinzo Beach, ook bekend als Playa de Esquinzo, is een idyllische locatie aan de zuidelijke kust van Fuerteventura. Het fijne, witte zandstrand, geflankeerd door torenhoge kliffen, strekt zich uit over een indrukwekkende 3 km en biedt een gevoel van afgelegenheid en rust. Ondanks zijn afgelegen karakter, zijn er uitstekende faciliteiten in de buurt, waaronder restaurants en hotels. Het strand zelf is bekend om zijn uitstekende surfomstandigheden en trekt zowel beginners als ervaren surfers aan. Voor degenen die liever ontspannen, biedt het strand talloze plekken om te zonnebaden en te genieten van het adembenemende uitzicht op de oceaan. Op korte rijafstand van Esquinzo Beach vind je de badplaats Morro Jable, waar je de traditionele charme van een Canarisch vissersdorp kunt ervaren en de vuurtoren van Morro Jable kunt bezoeken.

🛫 Mooie resorts in deze regio:


Welke stranden worden aangeraden voor families (kindvriendelijk)?

Als je op zoek bent naar gezinsvriendelijke stranden op Fuerteventura, dan zijn Caleta de Fuste, Playa Costa Calma en Playa de Morro Jable uitstekende keuzes. Caleta de Fuste is beschut en kalm, perfect voor kleine kinderen om veilig te spelen. Costa Calma is geliefd om zijn heldere, rustige wateren en zachte zand, en biedt ook veel voorzieningen, zoals ligstoelen en parasols. Morro Jable heeft gouden zandstranden en een langzaam aflopende zeebodem, waardoor het ideaal is voor gezinnen met kinderen van alle leeftijden.

Welke baaien bieden mogelijkheden voor snorkelen of duiken?

Voor een onvergetelijke snorkel- of duikervaring op Fuerteventura bevelen we de baaien rond Playa de El Hierro en Ajuy Beach aan. Bij Playa de El Hierro bevindt zich een indrukwekkend rif waar kleurrijke zeeleven te bewonderen is. Ajuy Beach staat bekend om zijn grotten die je kunt verkennen, zowel boven als onder water. Hou er rekening mee dat de condities van de zee hier soms uitdagend kunnen zijn, dus we raden het aan voor de wat meer ervaren duikers.

Plaats een reactie