4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning

Mooiste badplaatsen van Tunesië

Zoek je nog een leuke reisbestemming voor je volgende vliegvakantie? In deze gids vind je de dertien mooiste badplaatsen in Tunesië, een parel aan de Middellandse Zee. We bespreken de bekende locaties en duiken diep in het authentieke Tunesische leven, vol cultuur en adembenemende landschappen. Laat ons je begeleiden naar je volgende Tunesische avontuur, en ontdek het authentieke Middellandse Zeekarakter en de diversiteit van deze magische kustplaatsen.

🏖️ Bereid je voor om je onder te dompelen in de bruisende stad Tunis, met haar geurige markten en historische monumenten. In Monastir zul je genieten van een charmante mix van moderne luxe en eeuwenoude tradities. Dompel je onder in de levendige sfeer van Sousse, en ervaar de kalme schoonheid van Korba, met zijn weelderige boomgaarden en rustige stranden. In Port el Kantaoui wachten opwindende watersporten en een bruisend nachtleven op jou. Terwijl in Hammamet, de grandeur van de oude medina je zal betoveren. Ontdek de kunstenaarsstad Nabeul met zijn kleurrijke keramiek en drukke markten, en voel de rust van Midoun, een gezellig stadje op het idyllische eiland Djerba. Mahdia is de plaats om de Tunesische visserijcultuur te ervaren, terwijl Sfax, een industriële hub, je zal verbazen met zijn levendige sfeer en rijke geschiedenis. Bezoek Djerba, beroemd om zijn betoverende stranden en unieke Joodse erfgoed. Zarzis, met zijn eindeloze olijfboomgaarden, biedt een serene ontsnapping. Tot slot, ervaar de eenvoudige charme van de Kerkenna-eilanden, een ongerept paradijs voor natuurliefhebbers en duikers. Tip: bekijk ook ons overzicht met de mooiste waterparken van Tunesië.


Tunis

Tunis, de hoofdstad van Tunesië, is een levendige mix van moderne stedelijkheid en rijke geschiedenis. Hoewel het geen traditionele badplaats is, ligt de Middellandse Zee op slechts een steenworp afstand, met prachtige stranden zoals La Marsa, Carthago en Sidi Bou Said. Deze laatste, een pittoresk blauw-wit kustplaatsje, is een must-visit en biedt verbluffende panoramische uitzichten. Tunis zelf straalt een betoverende mix van oud en nieuw uit, met zijn bruisende medina – een UNESCO-werelderfgoed – vol met kleurrijke markten en traditionele theehuizen, en de Ville Nouvelle met moderne architectuur en brede boulevards. Maak tijd voor het Bardo Museum, dat ‘s werelds grootste collectie Romeinse mozaïeken herbergt.

🛫 Mooi resort in deze regio:


Monsatir

Monastir, gelegen aan de oostkust van Tunesië, is een stad vol geschiedenis, cultuur en prachtige stranden. Het is bekend om zijn fabelachtige Ribat, een islamitisch fort dat uitkijkt over de Middellandse Zee. De geplaveide straten van de medina, vol levendige winkels en cafés, zijn een lust voor het oog. Het mausoleum van Habib Bourguiba, de eerste president van Tunesië, is een indrukwekkend monument dat de bezoekers een blik in de geschiedenis van het land biedt. Monastir’s stranden zijn ruim en ongerept, ideaal voor zonnebaden, zwemmen of watersporten. In de nabije omgeving vind je ook de stad Sousse, een andere charmante kustplaats met een historische medina.

🛫 Mooie resorts in deze omgeving:


Sousse

Sousse, een charmante badplaats in Tunesië, staat bekend om zijn prachtige medina, UNESCO Werelderfgoed, en een levendig nachtleven. Verken de smalle, labyrintische straatjes met hun kleurrijke marktkraampjes, waar je alles kunt vinden, van traditionele ambachten tot exotische specerijen. De Grote Moskee en de Ribat van Sousse zijn prachtige architectonische hoogtepunten die je niet mag missen. Voor strandliefhebbers biedt Sousse een groot scala aan gouden zandstranden en levendige boulevards vol cafés en restaurants. Bezoek Port El Kantaoui, een moderne jachthaven ten noorden van Sousse, waar je kunt genieten van wateractiviteiten en uitstekende visrestaurants. Tegen moet je beslist naar het Archaeological Museum gaan (zie foto). Een uitstapje naar de nabijgelegen stad Monastir, bekend om zijn historische bezienswaardigheden, biedt een leuke afwisseling. Je vindt hier veel luxe all-in resorts, vaak ook met een eigen aquapark (bekijk hier alle aquaparken in Tunesië)

🛫 Mooie resorts in deze buurt:


Korba

Korba, gelegen in het noordoosten van Tunesië, is een verborgen juweeltje voor reizigers die op zoek zijn naar een ontspannen uitje. Deze rustige kuststad, bekend om zijn prachtige witte zandstranden, biedt de perfecte omgeving om te zonnebaden, te zwemmen of te genieten van watersporten zoals windsurfen. De mediterrane sfeer komt tot uiting in de groene palmbomen die langs de stranden en het stadscentrum lopen. Ontdek de lokale markt van Korba, waar je kunt proeven van verse vis, groenten en traditionele Tunesische gerechten. Maak een wandeling door de stad en bewonder de traditionele architectuur van de gebouwen. In de buurt van Korba ligt het Natuurreservaat Garaet El Ichkeul, een perfecte plek voor natuurliefhebbers en vogelaars.

🛫 Mooi hotel in deze regio:


Port el Kantaoui

Port El Kantaoui is een modern resort, strategisch gebouwd rond een grote jachthaven die luxe jachten en zeilboten aantrekt. Als een droom van een toerist, biedt het een scala aan hotels, restaurants, winkels en bars. De met palmbomen omzoomde straten en de witgekalkte gebouwen reflecteren een verfijnde charme. De prachtige golfbanen zijn een paradijs voor golfers, terwijl het strand – een uitgestrekt gebied van fijn goudkleurig zand – ideaal is voor zonaanbidders. Probeer een spannende watersportactiviteit of ontspan op een ligstoel, genietend van de rustige Middellandse Zee. Voor degenen die nieuwsgierig zijn naar de onderwaterwereld, zijn er diverse duikscholen beschikbaar. Nabij ligt Sousse, beroemd om zijn medina, waardoor bezoekers gemakkelijk een dagexcursie kunnen maken voor een culturele onderdompeling.

🛫 Mooie hotels in deze omgeving:


Hammamet

Hammamet, een betoverend badplaats aan de Tunesische oostkust, is befaamd om zijn prachtige witte zandstranden, die zich uitstrekken zover het oog reikt. Dit juweel van een stad is de perfecte balans tussen ontspanning en cultuur. De oude medina, met zijn ommuurde fort en schilderachtige straatjes, biedt een glimp van het traditionele leven en de rijke geschiedenis. Voor de kunstliefhebbers, is er de Villa Sebastian, nu het Internationaal Cultureel Centrum, dat vaak gastheer is van het International Hammamet Festival. In het centrum van Hammamet vind je talloze winkels, cafés en restaurants waar je de lokale keuken kunt proeven. Iets verderop ligt de moderne jachthaven, vol met luxe jachten en omringd door chique boetieks en restaurants. Het nabijgelegen Nabeul, bekend om zijn aardewerk, is een leuke dagtrip voor degenen die op zoek zijn naar unieke souvenirs.

🛫 Mooie hotels in deze buurt:


Nabeul

Nabeul, aan de noordoostelijke kust van Tunesië, staat bekend als de ‘Parel van de Cap Bon’. Deze stad is de bakermat van de Tunesische aardewerktraditie en elke vrijdag bruist het hier van de activiteiten tijdens de lokale markt. Wandel door de levendige marktstraten, gevuld met kleurrijke aardewerk en ambachtelijk gemaakte keramiek, en ontdek de lokale viscultuur (zie foto). Niet ver van het stadscentrum vind je de prachtige stranden, ideaal voor een ontspannen dag in de zon. Het gebied is ook rijk aan citrusgaarden, die een betoverende geur verspreiden, vooral tijdens de bloeiperiode. In de omgeving is de archeologische site Neapolis, een aanrader voor geschiedenisliefhebbers. Het biedt een indrukwekkend zicht op Romeinse ruïnes, waaronder een amfitheater en een vroegchristelijke basiliek. Voor een unieke ervaring is de rit op een quad in de omringende woestijn een echte aanrader.

🛫 Mooie accommodaties in deze regio:


Midoun

Midoun, gelegen op het idyllische eiland Djerba in Tunesië, is een perfecte mix van het oude en nieuwe Tunesië. Het historische stadscentrum, of “medina”, biedt je een gevoel van tijdreizen met zijn traditionele architectuur, nauwe steegjes en levendige markten waar lokale ambachten, zoals handgeweven tapijten, op het display staan. Verder is er de moderne stad met stijlvolle boetieks, bruisende café’s en restaurants die heerlijke Tunesische gerechten serveren. Op slechts een paar minuten van het centrum vind je uitgestrekte zandstranden, perfect voor ontspannen dagen onder de zon. Voor de avontuurlijke toerist bieden de nabijgelegen duinen van Djerba een uitstekende gelegenheid voor kamelenrijden of quadrijden. Bezoek de beroemde eeuwenoude El Ghriba-synagoge, een belangrijke pelgrimsplaats voor de Joodse gemeenschap.

🛫 Mooie accommodaties in deze omgeving:


Mahdia

Mahdia, een juweel van de Tunesische kust, is de perfecte plek voor reizigers die op zoek zijn naar een rustige vakantie. Het staat bekend om zijn prachtige zandstranden en de azuurblauwe Middellandse Zee, waar je kunt zwemmen, zonnebaden of watersporten. Het oude gedeelte van de stad, gelegen op een schiereiland, is doordrenkt van geschiedenis met zijn indrukwekkende Fatimidische poorten en het Fort van Borj El Kebir. Slenter door de smalle straten van de medina om de lokale cultuur op te snuiven en koop ambachtelijke producten op de wekelijkse markt. Bezoek de schilderachtige haven, een geweldige plek om verse vis te eten en te genieten van het uitzicht. Op korte rijafstand van de stad liggen enkele fascinerende archeologische sites zoals de Romeinse stad El Jem, die zeker een dagtocht waard is.

🛫 Mooie accommodaties in deze buurt:


Sfax

Sfax is een verborgen parel aan de Tunesische kust. Als een van de grootste steden van het land, heeft Sfax een levendig, authentiek karakter dat nog niet is aangeraakt door het massatoerisme. Het historische centrum, de medina, is een UNESCO-werelderfgoedlocatie, met kronkelende straatjes en traditionele soeks vol met lokale producten. Het fort Borj Ennar aan de kust biedt een fantastisch uitzicht op de zee. Buiten de stad, op korte afstand, ligt het archeologische park Thyna, bekend om zijn Romeinse overblijfselen. De nabijgelegen eilanden Kerkennah, bereikbaar per veerboot, zijn een must voor natuurliefhebbers en strandjagers. Met hun idyllische stranden en traditionele vissersdorpjes bieden ze een ontsnapping aan de drukte van het stadsleven.


Djerba

Djerba, het betoverende eiland voor de Tunesische kust, is de perfecte mix van ontspanning en avontuur. Deze oase van rust, bekend om haar witte zandstranden en kristalhelder water, is een paradijs voor zonaanbidders en watersportliefhebbers. Maar Djerba heeft meer te bieden dan alleen strandplezier. Ontdek de charmante hoofdstad Houmt Souk, waar je kan slenteren door de kleurrijke soeks of de historische forten kan bezoeken. Voor een dosis cultuur is de eeuwenoude El Ghriba-synagoge, een van de oudste in de wereld, een absolute must-see. Voor gezinnen biedt het Djerba Explore Park een combinatie van een krokodillenboerderij en een cultureel museum. Daarnaast zijn er diverse uitstapjes mogelijk, zoals quad rijden door de duinen of een tocht naar het nabijgelegen Flamingo eiland.

🛫 Mooie resorts in deze regio:


Zarzis

Zarzis, gelegen aan de zuidoostkust van Tunesië, is een verborgen juweeltje voor de ontdekkende toerist. Bekend om zijn zachte, zonovergoten stranden en turkooizen zee, is het een ideale plek om tot rust te komen. Dit vissersdorp wordt omringd door olijfboomgaarden en palmbomen, wat een unieke, exotische sfeer creëert. Breng een bezoek aan de levendige lokale markt om een vleugje van de authentieke Tunesische cultuur op te snuiven, of proef verse zeevruchten in een van de vele kustrestaurants. De nabijgelegen ‘Oasis Parc’ biedt een fascinerende kijk op de lokale fauna en flora. Als je op zoek bent naar avontuur, zijn er georganiseerde excursies naar het nabijgelegen eiland Djerba en de Sahara woestijn.

🛫 Mooie hotels in deze regio:


Kerkenna-eilanden

De Kerkenna-eilanden, gelegen in de Golf van Gabès, zijn een paradijs op aarde, met een eigenzinnige charme die ze onderscheidt van andere Tunesische bestemmingen. Ze bieden een authentieke en rustige ervaring, met eenvoudige visserijgemeenschappen en rustieke architectuur. Toeristen worden betoverd door de serene schoonheid van de eilanden, met hun zandstranden, kristalhelder water en uitgestrekte palmbossen. Dit is een ideale bestemming voor snorkelen en duiken, met rijke onderwaterwereld en oude scheepswrakken om te ontdekken. Op het land kun je rondlopen in de traditionele dorpen, proeven van verse zeevruchten, of deelnemen aan een traditionele pottenbakkersworkshop. Vergeet ook niet om een tochtje te maken met een traditionele vissersboot of feloek, voor een uniek perspectief op de eilanden.


Welke kustplaatsen zijn geschikt voor gezinnen met kinderen?

Voor gezinnen met kinderen is de sprookjesachtige stad Hammamet een echte aanrader. Met haar rustige stranden, familievriendelijke resorts en de betoverende oude medina, zullen zowel kinderen als volwassenen gecharmeerd zijn. Port el Kantaoui, met haar op kinderen gerichte activiteiten zoals het waterpark en de dierentuin, is ook een geweldige keuze. Djerba, met zijn prachtige zandstranden en het spannende Djerba Explore Park, dat een krokodillenpark en een traditioneel Berberdorp bevat, zal gegarandeerd een hit zijn bij de kleintjes.

Bij welke badplaatsen kun je goed snorkelen & duiken?

Duiken en snorkelen in Tunesië onthullen een betoverende onderwaterwereld. De Kerkenna-eilanden, met hun kristalheldere water, bieden je de kans om de kleurrijke mediterrane zeebodem te ontdekken. Ook in Tabarka, bekend om zijn koraalriffen, kun je prachtig duiken. In Djerba, met tal van duikcentra, kun je wrakduiken en de rijke biodiversiteit bewonderen. Ten slotte, de badplaats Zarzis, bekend om zijn serene blauwe wateren, biedt eveneens schitterende duiklocaties.

Plaats een reactie