4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning

Strandvakantie: Mooiste stranden van Ibiza

Heb jij altijd al willen weten wat de 12 meest verbluffende stranden van Ibiza zijn? Zodat je wellicht voor je volgende eilandvakantie het mooiste hotel en plekje kunt reserveren? Of je nu verlangt naar een levendige strandclub, serene rust, of de ongetemde schoonheid van de natuur wilt ervaren: Ibiza heeft het allemaal. In deze gids zullen we niet alleen de stranden zelf introduceren, maar ook de directe omgeving; de mooie dorpjes, bruisende kustplaatsen en spannende excursies die deze bestemmingen compleet maken. Elk van deze stranden heeft een uniek verhaal te vertellen, een sfeer om te beleven en herinneringen om te creëren. Lees mee tijdens onze ontdekkingstocht naar het betoverende Ibiza.

🏖️ Verbeeld jezelf aan de betoverende kust van Cala d’en Serra, waar natuur en rust samenkomen. Ga verder naar de kristalheldere wateren van Aiguas Blanques, het strand dat bekend staat om zijn verkwikkende modderbaden. Dompel jezelf onder in de betoverende drumcirkels van Cala Benirràs, voel de zachte zandkorrels van Cala Xuclar onder je voeten, of bewonder de majestueuze Es Vedrà vanaf het strand van Cala d’Hort. Maak kennis met het trendy strand van Cala Bassa, de historische allure van Sa Caleta, en de ongerepte schoonheid van Cala Xarraca. Voel je een VIP in Cala Jondal, geniet van de gezinsvriendelijke sfeer van Cala Llonga, de ontspannen luxe van Cala Vadella, en de rustieke charme van Cala Mastella.


Cala d’en Serra

Gehuld in een sluier van ongerepte natuurlijke pracht, biedt Cala d’en Serra een toevluchtsoord voor rustzoekers in het noorden van Ibiza. Dit charmante strand is een verborgen juweeltje, ingebed in een dramatische klifomgeving met kristalhelder water en goudkleurig zand. Het is de perfecte plek voor snorkelaars die de unieke onderwaterfauna van Ibiza willen ontdekken. Het kleine vissersdorpje Portinatx, op slechts een korte rit afstand, biedt authentieke eetgelegenheden en boetieks vol lokaal handwerk. Een wandeling langs de kustlijn onthult verborgen grotten en rotstekeningen, een stille getuige van de rijke geschiedenis van het eiland. Zorg ervoor dat je de nabijgelegen uitkijktoren bezoekt, vanwaar je een adembenemend uitzicht hebt op de Middellandse Zee.

🛫 Mooie resorts in deze regio:


Aiguas Blanques

Aiguas Blanques, ook bekend als Aguas Blancas, is een prachtig strand gelegen aan de ruige oostkust van Ibiza. Bekend om zijn hoge, afbrokkelende kliffen die het zand beschermen, dit afgelegen strand is een paradijs voor natuurliefhebbers. Zijn naam, ‘Witte Wateren’, is een eerbetoon aan de schuimige golven die tegen de kust breken, ideaal voor bodyboarders en avontuurlijke zwemmers. De unieke kleirotswanden bieden een natuurlijke spa-ervaring; men gelooft dat het aanbrengen van de klei op de huid gezondheidsvoordelen biedt. Dichtbij ligt het slaperige dorpje San Carlos, de thuisbasis van het beroemde hippiecafé, Bar Anita. Maak een rit naar het uitzichtpunt van de klif voor een adembenemend zicht op de ochtendzon die op de zee glinstert.


Cala Benirràs

Cala Benirràs, gelegen in het noordwesten van Ibiza, is niet zomaar een strand – het is een viering van de eilandcultuur. Dit afgelegen kiezelstrand, omringd door dennenbeboste heuvels, staat bekend om zijn iconische zondagavond drumcirkels, waar zowel locals als toeristen samenkomen om de zonsondergang te vieren met muziek en dans. De kenmerkende rotsformatie, genaamd ‘God’s Finger’, steekt majestueus uit boven de azuurblauwe wateren, en biedt een unieke achtergrond voor zwemmers en snorkelaars. Op korte rijafstand ligt het pittoreske dorpje San Juan, waar je kunt genieten van traditionele Ibiza-gerechten in de talrijke gezellige restaurants. Vergeet niet de lokale markt te bezoeken voor handgemaakte souvenirs.


Cala Xuclar

Cala Xuclar is een verborgen parel in het noorden van Ibiza, een rustig strandje dat de perfecte ontsnapping biedt aan de bruisende Ibiza-scène. Het strand, omzoomd door een dennenbos en omringd door rotsachtige kliffen, is klein maar adembenemend met zijn kristalheldere water, ideaal voor snorkelen en zwemmen. Deze serene setting komt tot leven tijdens de Xuclar Beach Market, waar lokale ambachtslieden hun creaties tentoonstellen, wat het een unieke bestemming maakt voor liefhebbers van kunst en cultuur. Het nabijgelegen vissersdorpje Portinatx is rijk aan historische charme, en de vuurtoren van Moscarter biedt een panoramisch uitzicht dat je niet mag missen. Degenen die op zoek zijn naar een unieke culinaire ervaring zullen genieten van de charmante beach shack, die een onvergetelijke zeevruchtenpaella serveert.


Cala d’Hort

Cala d’Hort, aan de westkust van Ibiza, is een strand dat betovert met zijn onverslaanbare uitzichten op de mysterieuze eilandrots Es Vedrà, die majestueus uit de zee oprijst. Dit natuurwonder is gehuld in folklore en biedt een mystieke touch aan jouw strandervaring. Cala d’Hort zelf is een mix van zand en kiezelstenen, en zijn azuurblauwe wateren zijn perfect voor een verfrissende duik. In de nabijheid ligt het traditionele dorp San José met zijn witgekalkte huizen en prachtige kerk. Voor de culinaire fijnproevers, bieden de strandrestaurants van Cala d’Hort overheerlijke zeevruchten, en een onvergetelijk uitzicht op de zonsondergang over Es Vedrà. Mis ook niet de oude wachttoren, Torre del Pirata, voor een panoramisch uitzicht op de omgeving.


Cala Bassa

Cala Bassa, aan de westkust van Ibiza, is een van de meest populaire stranden van het eiland, beroemd om zijn ondiepe, turquoise wateren en fijn goudkleurig zand. Het is een paradijs voor zowel families als watersportliefhebbers, met tal van activiteiten zoals paddleboarding en jetskiën. Het omringende dennenbos biedt schaduwrijke plekken voor een middagdutje, en de rotsachtige kust is ideaal voor snorkelen. In de buurt ligt het dorpje San Agustín, dat de authentieke charme van Ibiza behoudt met zijn witgekalkte huizen en rustige sfeer en de grote stad Sant Antoni de Portmany. Culinaire genoegens wachten in de strandclubs van Cala Bassa, waar je kunt genieten van een scala aan gastronomische ervaringen terwijl je kijkt naar de zonsondergang over de Middellandse Zee. Maak een boottocht naar de nabijgelegen eilanden voor een onvergetelijk avontuur.

🛫 Mooie resorts in deze regio:


Sa Caleta

Sa Caleta, ook bekend als Es Bol Nou, is een bijzonder strand aan de zuidkust van Ibiza. Dit intieme zandstrand is genesteld tussen hoge rode kliffen, die een natuurlijke beschutting bieden en een indrukwekkend contrast vormen met het blauwe water. Sa Caleta is een paradijs voor snorkelaars met zijn rijke onderwaterleven. Historische en culturele schatten zijn te vinden bij de nabijgelegen Fenicische nederzetting, een UNESCO Werelderfgoedlocatie die een inkijkje geeft in het verleden van Ibiza. De charismatische stad San José ligt op slechts een korte rit afstand en biedt heerlijke lokale gerechten in een schilderachtige omgeving, net als natuurlijk Playa d’en Bossa (een mooi strand bij de stad). Op Sa Caleta zelf is er een gerenommeerd visrestaurant, dat de perfecte setting biedt voor een culinaire pauze.

🛫 Mooie resorts in deze regio:


Cala Xarraca

Cala Xarraca, gelegen in het ongerepte noorden van Ibiza, is een strand met een onmiskenbare charme. Dit rustige zandstrand, omgeven door dennenbossen en rotsachtige inhammen, is een hemel voor natuurliefhebbers en biedt kristalhelder water, ideaal voor snorkelen. Een bijzondere attractie is het natuurlijke modderbad, gelegen aan het noordelijke uiteinde van het strand, waar bezoekers genieten van de vermeende helende eigenschappen van de klei. Het dichtstbijzijnde dorp, Sant Joan de Labritja, is een authentieke ervaring met zijn traditionele witgekalkte gebouwen en rustige sfeer. Voor de avontuurlijke reizigers is er een prachtige wandeling langs de kust, die je naar verborgen baaien leidt met een adembenemend uitzicht. Voor een heerlijke maaltijd biedt het lokale strandrestaurant verse zeevruchten en traditionele gerechten.


Cala Jondal

Cala Jondal, aan de zuidkust van Ibiza, is de belichaming van luxe en relaxte sfeer. Het strand, met zijn kiezelstenen en helderblauwe water, is vooral populair bij de jetset en beroemdheden. Het biedt een aantal van de meest chique strandclubs van het eiland, zoals de bekende Blue Marlin, die hoogwaardige gastronomie en top-dj’s biedt. In de nabijheid vind je het charmante dorp San José, waar je kunt genieten van de rustige straten en het uitzicht op de zee. Voor de avontuurlijke reizigers is er een mooie wandeling naar de Torre des Savinar, een historische uitkijktoren, vanwaar je een onvergetelijk uitzicht hebt op het magische eiland Es Vedrà. Daarnaast zijn er mogelijkheden voor watersporten zoals jetskiën en zeilen.


Cala Llonga

Cala Llonga, gelegen aan de oostkust van Ibiza, is een favoriete bestemming voor families en stelletjes, dankzij de brede zandige baai en de kalme, ondiepe wateren. Het biedt diverse watersporten zoals peddelsurfen, kajakken en beachvolleybal. De omringende groene heuvels, bezaaid met pijnbomen, bieden prachtige wandelpaden en een minigolfbaan die jong en oud zal vermaken. Cala Llonga heeft een levendig dorpje met een scala aan restaurants en winkels, en elke donderdag komt het tot leven met een hippiemarkt die handgemaakte producten en lokale kunstnijverheid verkoopt. Op slechts een korte rit vind je de charmante stad Santa Eulalia, bekend om zijn mooie promenade en het beroemde gastronomische straatje.

🛫 Mooie resorts in deze regio:


Cala Vadella

Cala Vadella, genesteld in een beschutte baai aan de westkust van Ibiza, is een paradijs van rust. Het strand, met zijn zachte zand en veilige, ondiepe wateren, is een ideale keuze voor families. Snorkelliefhebbers kunnen genieten van het onderwaterleven rond de rotsen aan de randen van de baai. Het nabijgelegen dorp biedt een assortiment van gezellige restaurants en boetieks, terwijl de omringende pijnbomen de perfecte achtergrond bieden voor ontspanning. Voor de avontuurlijke geesten, de nabijgelegen heuvels zijn een uitnodiging voor het verkennen van het prachtige landschap. Wanneer de avond valt, biedt Cala Vadella een spectaculair uitzicht op de zonsondergang, terwijl je geniet van een verse maaltijd met zeevruchten bij een van de strandrestaurants.

Zoek je echt een bijzondere accommodatie? Bekijk hier ook de leukste rooms en suites met swim-up van Ibiza!


Cala Mastella

Cala Mastella, een kleine maar pittoreske baai aan de oostkust van Ibiza, biedt een serene ontsnapping uit de drukkere delen van het eiland. Het smalle, kiezelachtige strand wordt omzoomd door hoge rotsen en dennenbossen, wat zorgt voor een gevoel van afzondering. De zee hier is bijzonder helder, ideaal voor snorkelen. De grootste trekpleister is El Bigotes, een traditioneel visrestaurant dat beroemd is op het eiland. Zorg ervoor dat je vroeg boekt, want het biedt maar twee zittingen per dag en de tafels zijn snel bezet. Het nabijgelegen dorp San Carlos biedt een rustieke charme en de beroemde Las Dalias hippiemarkt. Deze plek is ook goed te bereiken vanuit het toeristische Es Canar. Voor natuurliefhebbers, het nabijgelegen natuurpark Ses Salines is een must-visit.

🛫 Mooie resorts in deze regio:


Wat zijn de mooiste baaien om te snorkelen en te duiken?

Als je een onderwateravontuur wilt beleven, staan er prachtige baaien voor je klaar op Ibiza. Voor het snorkelen is Cala Xarraca, met zijn kristalheldere water en overvloed aan zeeleven, een echte aanrader. Cala d’en Serra, een afgelegen baai omringd door indrukwekkende kliffen, biedt ook een unieke snorkelervaring. Duikliefhebbers zouden het wrak van het gezonken schip bij Cala Llonga niet moeten missen, een fascinerende plek voor een onderwaterexpeditie. Cala d’Hort, met zijn adembenemende uitzicht op Es Vedrà, heeft bovendien enkele van de meest interessante duiklocaties van het eiland.

Welke stranden worden aanbevolen voor gezinnen met kinderen?

Voor gezinnen met kinderen zijn veiligheid, toegankelijkheid en faciliteiten van cruciaal belang. Cala Llonga, met zijn brede, ondiepe water en vele voorzieningen, is een ideale keuze. Hier vind je speeltuinen, winkels en restaurants in de nabijheid van het strand. Cala Bassa, met haar kristalheldere water en zachte zand, heeft ook een speciaal deel voor gezinnen. Cala Vadella, beschermd tegen golven en met haar langzaam aflopende strand, is perfect voor kleine kinderen. Ten slotte biedt Cala d’Hort een indrukwekkend uitzicht op Es Vedrà, evenals een veilige en gezinsvriendelijke omgeving.

Plaats een reactie