4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning

Mooiste badplaatsen van Egypte

Zoek je een nieuwe vakantiebestemming voor je volgende reis? Laat jezelf meeslepen door de magie van Egypte, een land van adembenemende schoonheid, verbluffende natuurlijke wonderen, en een rijke, levendige cultuur die zich uitstrekt over duizenden jaren. Egypte biedt een goede mix van nieuwe ervaringen opdoen, spammend avonturen beleven voor het hele gezin, en genieten van de stranden bij de prachtige kustplaatsen. Welke bestemming trekt jou het meest aan? Laten we samen in dit artikel de mooiste plekken van de fascinerende Egyptische kustlijn ontdekken!

🏖️ In deze blog nodig ik je uit om samen met mij op reis te gaan door de meest betoverende badplaatsen van Egypte. We gaan 11 fascinerende bestemmingen verkennen, elk met zijn eigen bijzondere charme en allure. Van de stijlvolle jachthavens en luxeresorts in El Gouna en het rustige natuurschoon van Marsa Alam, tot de levendige toeristische hubs van Sharm el Sheikh en Hurghada, waar avontuurlijke wateractiviteiten en bruisend nachtleven centraal staan. Laat je verrassen door de authentieke Egyptische gastvrijheid in plaatsen zoals Port Safaga, El Quseir en Port Ghalib, en ervaar de rustige stranden en traditionele levensstijl. Geniet van de relaxte sfeer en alternatieve vibes in Dahab, een favoriet bij de backpackers. Duik in het historische verleden van Alexandrië en Suez, steden die een perfecte mix bieden van geschiedenis, cultuur en mooie stranden. En tot slot, ontdek het ongerepte Damietta, een verborgen juweeltje aan de Middellandse Zee. Bekijk ook zeker ons overzicht met deze toffe waterparken in Egypte voor een dagje onbeperkt waterpret!


El Gouna

El Gouna, bekend als het ‘Venetië van Egypte’, is een kunstmatige stad vol kleurrijke huizen, kronkelende kanalen en luxueuze resorts. Deze pittoreske badplaats, gelegen aan de Rode Zee, biedt een idyllische ontsnapping met haar kristalheldere wateren en gouden zandstranden. Naast zonnebaden en watersporten zoals duiken en windsurfen, kunnen bezoekers genieten van golfen op eersteklas banen of een bezoek brengen aan de nabijgelegen Bedoeïenendorpen voor een authentieke culturele ervaring. De levendige jachthaven van El Gouna, vol met boetieks en restaurants, vormt het kloppende hart van de stad. Voor avontuurlijke reizigers liggen de Giftun-eilanden, beroemd om hun ongerepte koraalriffen, op een korte boottocht afstand.

🛫 Mooie accommodaties in deze regio:


Marsa Alam

Marsa Alam is een verborgen juweeltje aan de Rode Zee-kust van Egypte. Deze serene badplaats, eens een slaperig vissersdorpje, staat nu bekend om zijn ongerepte koraalriffen en divers zeeleven, waardoor het een paradijs is voor duikers en snorkelaars. Je kunt er ook zeedieren zoals dolfijnen en zeekoeien spotten. Een andere belangrijke attractie is het Wadi El Gamal National Park, met zijn rijke biodiversiteit en historische mijnen. Nabijgelegen, de Emerald Mines en de Temple of Seti I in Khanais, bieden een glimp van het oude Egypte. Marsa Alam is ook de toegangspoort tot de grotere oostelijke woestijn, waar bezoekers kunnen genieten van een avontuurlijke quad-tocht of een serene kameelrit.

🛫 Mooie accommodaties in deze regio:


Sharm el Sheikh

Sharm el Sheikh, gelegen aan het zuidelijke puntje van het Sinai-schiereiland, is een van de meest geliefde badplaatsen van Egypte. Deze kosmopolitische stad is omringd door een ruig woestijnlandschap (zie foto) en kristalheldere wateren van de Rode Zee, waardoor het een populaire bestemming is voor duikers en natuurliefhebbers. Ras Mohammed National Park, met zijn adembenemende koraalriffen en unieke mariene biodiversiteit, is een hoogtepunt. De stad zelf biedt een bruisend nachtleven, met tal van restaurants, bars en clubs. Voor wie op zoek is naar rust, zijn er de rustige stranden van Nabq Bay, terwijl avontuurlijke zielen de woestijn in kunnen trekken voor een spannende safari. Bezoekers kunnen ook een pelgrimstocht maken naar het St. Catherine’s Klooster, een UNESCO-werelderfgoedlocatie, gelegen op de voet van de berg Sinaï.

🛫 Mooie accommodaties in deze regio:


Port Safaga

Port Safaga is een opkomende toeristische hotspot aan de Rode Zee-kust van Egypte. Hoewel het stadje misschien kleiner is dan sommige andere Egyptische resorts, heeft het een unieke charme en rustige sfeer die het perfect maken voor een ontspannen uitje. De stranden zijn breed, zanderig en minder druk, ideaal voor zonnebaden of picknicken. Maar Port Safaga’s echte troef is onder water; het is een uitstekende locatie voor diepzeeduiken en windsurfen. Duikers worden aangetrokken door de talrijke koraalriffen en het levendige onderwaterleven, waaronder de beroemde Salem Express wrakduik. De therapeutische minerale zouten in het zeewater en de modder van Safaga zijn ook een trekpleister voor mensen met huid- of reumatische aandoeningen. Voor een cultureel uitje ligt de stad Luxor, vol met oude Egyptische monumenten, slechts een paar uur rijden landinwaarts.


Hurghada

Hurghada, ooit een eenvoudig vissersdorp, is nu een bruisende toeristische stad aan de oevers van de Rode Zee. Met een uitgestrektheid van ongerepte stranden en een overvloed aan zonneschijn, biedt Hurghada ideale omstandigheden voor zonnebaden, zwemmen en watersporten. Duikliefhebbers zullen zich verheugen in de onderwaterwereld, bezaaid met koraalriffen en exotische vissoorten. De stad zelf is een mix van moderniteit en traditie, met levendige soeks, eetstalletjes en een scala aan internationale restaurants en nachtclubs. De Grand Aquarium van Hurghada en de Marina zijn must-visit attracties. Voor wie de woestijn in wil, zijn er quad tours en kameelrijden aangeboden. Uitstapjes naar de historische stad Luxor en het magische Giftun Island zijn gemakkelijk te regelen.

🛫 Mooie accommodaties in deze regio:


El Quseir

El Quseir is een van de oudste steden aan de Rode Zee en ademt geschiedenis. Deze rustige badplaats onderscheidt zich van de drukkere Egyptische resorts door zijn rijke erfgoed en het authentieke gevoel. El Quseir was ooit een belangrijk handelscentrum en bezoekers kunnen de Ottomaanse fort en de historische oude stad verkennen voor een reis terug in de tijd. Ondanks zijn oude charme, heeft El Quseir ook veel te bieden aan moderne toeristen. De uitgestrekte stranden en het heldere water bieden een perfecte omgeving voor snorkelen en duiken, met talrijke koraalriffen en scheepswrakken om te ontdekken. Daarnaast liggen de majestueuze Oostelijke Woestijn en de bergketen Elba binnen bereik voor spannende dagtochten.

🛫 Mooie accommodaties in deze regio:


Port Ghalib

Port Ghalib is een modern toeristisch centrum aan de Rode Zee, bekend om zijn luxe resorts, prachtige jachthaven en bruisend nachtleven. Deze elegante stad, ingebed in een natuurlijk landschap van woestijnen en zee, biedt de perfecte mix van ontspanning en avontuur. De ongerepte koraalriffen (zie foto hierboven) maken het een ideale plek voor duiken en snorkelen, terwijl de glinsterende stranden perfect zijn voor zonnebaden. De stijlvolle jachthaven, bezaaid met boetieks, cafés en restaurants, is het sociale hart van de stad. Voor de avontuurlijke reiziger zijn er tal van activiteiten, waaronder woestijnsafari’s, quadrijden en kamelenrijden. Een van de meest unieke attracties in de omgeving is het nabijgelegen Wadi El Gemal National Park, waar je de prachtige natuur kunt verkennen en kennis kunt maken met de lokale cultuur van de Ababda bedoeïenen.

🛫 Mooie accommodaties in deze regio:


Dahab

Dahab, een voormalig Bedoeïenenvissersdorp aan de kust van de Rode Zee, is een paradijs voor de avontuurlijke reiziger. De relaxte sfeer en het adembenemende natuurlijke landschap maken het een populaire bestemming voor backpackers en natuurliefhebbers. Dahab is wereldberoemd om zijn duiklocaties, zoals de Blue Hole en de Canyon (zie bovenstaande foto), waar bezoekers een fascinerende onderwaterwereld kunnen ontdekken. Maar er is meer dan alleen de zee; de prachtige Sinaï-woestijn biedt tal van activiteiten, van kameelrijden en rotsklimmen tot trektochten naar de mystieke St. Catherine’s Mountain. Het centrum van Dahab, met zijn bonte mix van cafés, restaurants, winkeltjes en kunstgalerijen, straalt een bohemienachtige charme uit.

🛫 Mooie accommodaties in deze regio:


Suez

Suez is een dynamische havenstad aan het noordelijke uiteinde van de Rode Zee, het meest bekend om het Suezkanaal – een van ‘s werelds belangrijkste scheepvaartroutes. Deze levendige stad biedt een unieke mix van moderniteit, geschiedenis en cultuur. Het Suezkanaal zelf is een fascinerende attractie, met een observatiepunt waar bezoekers het komen en gaan van enorme schepen kunnen bekijken. De stad heeft ook een aantal interessante historische sites, zoals het Suez Canal Museum, dat de ontwikkeling van het kanaal documenteert. Hoewel Suez niet traditioneel een badplaats is, zijn er verschillende nabijgelegen stranden zoals Fayed en Ain Sokhna, waar bezoekers kunnen genieten van zwemmen en zonnebaden. Excursies naar Cairo en de piramides van Giza zijn ook mogelijk vanuit Suez.

Tip: wij hebben ook de leukste swim-up kamers in Egypte uitgezocht. Hier geniet je van nog meer comfort en privacy!


Alexandrië

Alexandrië, de parel van de Middellandse Zee, is een stad waar geschiedenis en moderniteit samenkomen. Ooit het centrum van het oude leren, biedt Alexandrië een unieke mix van Grieks-Romeinse en Egyptische erfgoed. De majestueuze Qaitbay Citadel, gebouwd op de site van de oude Vuurtoren van Alexandrië, en de Catacomben van Kom El Shoqafa zijn must-see attracties. Alexandrië is ook bekend om zijn prachtige zeegezichten, en bezoekers kunnen een wandeling maken langs de schilderachtige Corniche of een duik nemen in de Middellandse Zee op Stanley Beach. Voor liefhebbers van moderne cultuur zijn er tal van galeries, theaters en cafés, en het indrukwekkende Bibliotheca Alexandrina is een eerbetoon aan de beroemde oude bibliotheek.


Damietta

Damietta, gelegen aan de Middellandse Zee en de oostelijke tak van de Nijl, is een historische havenstad met een rijke culturele tapestry. Hoewel minder bekend bij internationale toeristen, biedt Damietta een authentieke Egyptische ervaring. De stad is beroemd om zijn ambachtelijke meubelproductie, en bezoekers kunnen de vaardigheid van de lokale ambachtslieden bewonderen in de vele werkplaatsen en boetieks. Het straatbeeld van Damietta is een mix van Ottomaanse architectuur en moderne gebouwen. De Corniche langs de Nijl en de prachtige stranden zijn perfect voor ontspannende wandelingen. Voor natuurliefhebbers, biedt het nabijgelegen Lesan Island een toevluchtsoord voor vogels en is een uitstekende plek voor vogelspotten. Damietta is ook een toegangspoort tot de Nijl Delta, een gebied van natuurlijke schoonheid en historisch belang.


Welke badplaatsen worden aangeraden voor gezinnen met kinderen?

Voor gezinnen met kinderen zijn Sharm el Sheikh en Hurghada ideale badplaatsen. Sharm el Sheikh heeft tal van kindvriendelijke resorts met zwembaden en speelplaatsen, plus de stad heeft een overvloed aan waterparken en stranden met ondiepe gebieden voor veilig zwemmen. Hurghada staat bekend om zijn gezinsvriendelijke activiteiten, zoals het Grand Aquarium en Mini Egypt Park. El Gouna, met zijn rustige lagunes en veilige omgeving, is ook een geweldige keuze.

Bij welke kustplaatsen kun je het beste snorkelen en/of duiken?

Egypte is een paradijs voor onderwateravonturiers en twee kustplaatsen springen eruit als het om snorkelen en duiken gaat. Marsa Alam, een serene badplaats aan de Rode Zee, staat bekend om zijn ongerepte koraalriffen en een overvloed aan zeeleven, waaronder dolfijnen en schildpadden. Je kunt er zelfs duikplaatsen vinden waar je met haaien kunt zwemmen! Sharm el Sheikh is een andere favoriet bij duikers, beroemd om zijn kleurrijke koraaltuinen en het wereldberoemde wrak van de SS Thistlegorm. Voor snorkelaars biedt Dahab een unieke ervaring met de ‘Blue Hole’, een onderwatergrot die de perfecte plek is om de onderwaterwereld te verkennen.

Plaats een reactie