4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning

Mooiste badplaatsen van Mexico

Zoek jij een overzicht van de mooiste kustplaatsen van Mexico? Zoek dan niet verder! Van de turquoise wateren van de Caribische Zee tot de majestueuze kliffen aan de Pacifische kust, dit fascinerende land biedt een diversiteit aan reisbestemmingen die de harten van strandliefhebbers, avonturiers, geschiedenisliefhebbers en fijnproevers zal stelen. Het land is zeer geschikt voor gezinnen met kinderen die verblijven op een all inclusive resort maar ook voor mensen die willen rondreizen.

🏖️  Ontdek de wereldberoemde resorts van Cancún, de boho-charme van Tulum, of de ongeëvenaarde biodiversiteit rond Isla Mujeres. Zie hoe de zon ondergaat op de ongerepte stranden van Yelapa, proef de verse zeevruchten in Puerto Ángel of duik in de levendige koraalriffen van San Miguel de Cozumel. Elke bestemming biedt iets unieks en zal ongetwijfeld herinneringen creëren die een leven lang meegaan. Dus leun achterover, begin te dromen van je volgende vakantie en laat je inspireren door onze selectie van de 15 mooiste kustplaatsen van Mexico. Wacht niet langer en boek je volgende reis naar deze paradijselijke vakantiebestemming!


Cancún

Cancún, een betoverende badplaats, is een toeristische parel in de Mexicaanse regio Yucatán. Het is befaamd om zijn schitterende koraalrif, de tweede grootste ter wereld, dat een paradijs is voor duik- en snorkelliefhebbers. Naast de hypnotiserende turkooizen wateren en de stralende zon zijn de talrijke archeologische schatten, zoals de nabijgelegen Maya-stad Tulum, een absolute must-visit. Cancún biedt ook een levendige nachtleven, met een breed scala aan clubs en bars. In het westen ligt het charmante Isla Mujeres, bereikbaar per veerboot, bekend om zijn rustige stranden en het fascinerende onderwatermuseum MUSA. Verder biedt Cancún een bijzondere gastronomische ervaring, variërend van authentieke Mexicaanse gerechten tot internationale haute cuisine.

🛫 Mooiste all inclusive hotels in deze omgeving:


Playa del Carmen

Playa del Carmen, genesteld aan de Riviera Maya, is een levendige kustplaats die toeristen een mix van natuurlijke schoonheid en culturele rijkdom biedt. De stad is befaamd om de Quinta Avenida, een bruisende voetgangersboulevard vol unieke boetieks, kunstgalerijen, uitstekende restaurants en boeiende nachtclubs. Net buiten Playa del Carmen liggen de wonderbaarlijke cenotes, ondergrondse rivieren en meren die een speeltuin zijn voor avonturiers en natuurliefhebbers. De nabijgelegen Xcaret Eco Park en Xplor Park bieden een scala aan activiteiten, van zwemmen in cenotes tot ziplinen door de jungle. De kleine eilandjes Cozumel en Isla Mujeres, beide bereikbaar per veerboot, zijn ook zeker een bezoek waard. Ze bieden prachtige duik- en snorkellocaties.

🛫 Mooiste all inclusive hotels in deze omgeving:


Isla Mujeres

Isla Mujeres is een idyllisch eilandje gelegen op slechts 13 km van Cancún, en biedt een meer ontspannen sfeer dan zijn bruisende buurman. Dit Caribische juweeltje staat bekend om zijn prachtige witte zandstranden, zoals Playa Norte, dat vaak gerangschikt wordt als een van de beste stranden ter wereld. Isla Mujeres is tevens thuisbasis van het unieke Onderwatermuseum van Kunst (MUSA), waar snorkelaars en duikers een onderwaterwereld kunnen ontdekken vol verzonken sculpturen. De zuidpunt van het eiland, Punta Sur, biedt een betoverend uitzicht op de oceaan en bevat een oud Maya-heiligdom gewijd aan de godin van de vruchtbaarheid, Ixchel. In het stadje zelf vind je een charmante selectie van restaurants en winkels die handgemaakte ambachten aanbieden.

🛫 Mooiste all inclusive hotels in deze omgeving:


Akumal

Akumal, een verborgen parel van de Riviera Maya, is een schilderachtig kustplaatsje dat bekend staat als “plaats van de schildpadden” in de Mayataal. Hier kunnen bezoekers snorkelen tussen de vriendelijke zeeschildpadden die grazen op het zeegras in de rustige baai van Akumal. De omgeving biedt ook toegang tot adembenemende cenotes zoals Yal-Ku, een natuurlijk lagune vol tropische vissen, ideaal voor snorkelen. Voor de avonturiers is er het Aktun Chen Natural Park, met een spectaculair grottenstelsel en een exotische dierentuin. Akumal is minder druk dan zijn buren Playa del Carmen en Tulum, en biedt zo een rustiger alternatief met behoud van het rijke natuurlijke en culturele erfgoed van de regio.

🛫 Mooiste all inclusive hotels in deze omgeving:


Tulum

Tulum, een droomachtige bestemming aan de Riviera Maya, combineert perfect het historische met het hedonistische. Hier ontdekt men het indrukwekkende Maya-fort op de kliffen, met een adembenemend uitzicht op de turkooizen Caribische Zee. Tulum’s stranden, zoals het serene Playa Paraiso, behoren tot de mooiste van Mexico. Verder is Tulum’s befaamde eco-chique sfeer te voelen in de stijlvolle boetiekhotels, yoga-retraites en de voortreffelijke fusionkeuken. Het nabijgelegen Sian Ka’an Biosphere Reserve, een UNESCO-werelderfgoed, is een paradijs voor natuurliefhebbers, met zijn uitgestrekte mangroven en ongerepte stranden. Tulum is ook de poort naar het Sac Actun cenote systeem, het langste ondergrondse riviersysteem ter wereld, dat duikers en snorkelaars trekt met zijn kristalheldere water en stalactieten.

🛫 Mooiste all inclusive hotels in deze omgeving:


Yelapa

Yelapa is een verborgen juweel gelegen in de Baai van Banderas, weg van de mainstream toeristische paden van Mexico. Het is een rustig vissersdorp dat alleen bereikbaar is per boot, wat bijdraagt aan zijn afgelegen en ongerepte charme. Yelapa’s gouden strand wordt omlijst door weelderige groene heuvels, terwijl de oceaan bruist van het zeeleven, perfect voor snorkelaars. Op loopafstand van het strand ontdekken bezoekers een indrukwekkende waterval die in een natuurlijk zwembad stort, een ideale plek voor een verfrissende duik. In het dorp zelf ervaren toeristen authentiek Mexico, met gezellige straatmarkten en lokale eetstalletjes die heerlijke ceviche en verse zeevruchten aanbieden. Een bezoek aan het nabijgelegen eiland Marietas biedt de kans om de beroemde verborgen strand “Playa de Amor” te bezoeken.


Isla Holbox

Isla Holbox, een ongerept eilandparadijs aan de noordkust van het schiereiland Yucatán, is de belichaming van rustige, Caribische charme. Met zijn zandstraten en kleurrijke muurschilderingen straalt het eiland een bohemien sfeer uit. Holbox is vooral bekend om het zwemmen met de grootste vissen ter wereld, de walvishaaien, een unieke ervaring die wordt aangeboden van juni tot september. Maar er is meer dan alleen het strand; het nabijgelegen Yum Balam Flora en Fauna Protection Area is de thuisbasis van een rijke verscheidenheid aan vogels, waaronder flamingo’s. ‘s Nachts komen de stranden van Holbox tot leven met het magische schouwspel van bioluminescente plankton. Voor culinaire avonturiers zijn er tal van restaurants die verse zeevruchten aanbieden, waaronder de lokale specialiteit, kreeftpizza.

Tip: hier hebben wij ook de mooiste swim-up suites en kamers van Mexico verzameld. Met eigen terras, zwembad en veel privacy!


Xpu Ha

Xpu Ha, gelegen in het hart van de Riviera Maya, is een verborgen parel die reizigers een ongerepte oase biedt. Het is bekend om zijn adembenemende, rustige strand, gekenmerkt door poederachtig wit zand en kristalhelder water, ideaal voor zwemmen en snorkelen. Xpu Ha is een schat aan biodiversiteit, en de ondiepe riffen herbergen talrijke kleurrijke vissoorten en zeeschildpadden. Op een steenworp afstand liggen tal van cenotes, zoals Cenote Cristalino en Cenote Jardin del Eden, perfect voor een verfrissende duik of een snorkelavontuur. In tegenstelling tot de naburige steden Playa del Carmen en Tulum, biedt Xpu Ha een meer ontspannen, minder commerciële sfeer, waardoor het een perfecte plek is voor reizigers die de rust en de natuurlijke schoonheid van de Mexicaanse Caribische kust willen waarderen.


Acapulco

Acapulco, ooit de speeltuin van Hollywood-sterren in de jaren ’50, behoudt nog steeds zijn glamoureuze charme. Deze levendige stad ligt aan een prachtige diepe baai aan de Pacifische kust van Mexico en is beroemd om zijn bruisende nachtleven en prachtige stranden zoals Playa Condesa en Playa Icacos. Het La Quebrada klifduiken, waar moedige duikers van extreme hoogtes in de zee duiken, is een must-see spektakel. Bezoek het historische fort van San Diego, nu een museum dat een blik werpt op de rijke geschiedenis van de regio. Voor natuurliefhebbers zijn er boottochten naar de nabijgelegen La Roqueta Island, waar je kunt snorkelen in kristalhelder water. Acapulco biedt ook uitstekende zeevruchtenrestaurants, luxe resorts en een adembenemend uitzicht vanaf de klifranden.


Zihuatanejo

Zihuatanejo, gelegen aan de Pacifische kust van Mexico, is een schilderachtig vissersdorpje dat zijn authentieke charme heeft behouden ondanks de groeiende populariteit onder toeristen. Zijn baai, omringd door groene heuvels, herbergt prachtige stranden zoals Playa La Ropa en Playa Las Gatas, die perfect zijn voor zwemmen en snorkelen. Het stadscentrum, met zijn geplaveide straten en traditionele architectuur, biedt een scala aan lokale winkels, kunstgalerieën en openluchtmarkten, waar bezoekers de lokale cultuur en gastronomie kunnen proeven. In de omgeving kunnen toeristen genieten van diepzeevissen, vogels kijken in de mangroven, of een boottocht maken naar het prachtige Ixtapa-eiland. Een wandeling langs de Paseo del Pescador, aan de waterkant, is de perfecte manier om de dag af te sluiten, met een prachtig uitzicht op de zonsondergang over de baai.


Puerto Vallarta

Puerto Vallarta, genesteld tussen de Pacifische Oceaan en de Sierra Madre-bergen, is een stad van charme en avontuur. Het staat bekend om de “Malecón”, een levendige boulevard vol beelden, kleurrijke kunstwerken, straatartiesten en adembenemende uitzichten op de oceaan. Bezoekers kunnen zich vermengen met de lokale bevolking in de “Zona Romántica”, waar geplaveide straatjes leiden naar boetiekwinkels en hippe eetgelegenheden. Voor strandliefhebbers zijn de gouden stranden van Playa Los Muertos en Playa de las Gemelas ideaal om te zonnen en te zwemmen. Avontuurlijke zielen zullen genieten van zipline-tours door de jungle, walvisspotten in Banderas Bay, of het bezoeken van de afgelegen stranden van de Marietas-eilanden.

🛫 Mooiste all inclusive hotels in deze omgeving:


Mahahual

Mahahual, een verborgen juweel aan de Costa Maya, is de perfecte bestemming voor reizigers die op zoek zijn naar rust en verbinding met de natuur. Deze serene kustplaats, beroemd om zijn rustige, turquoise wateren en ongerepte koraalriffen, is een paradijs voor duikers en snorkelaars. Bezoekers kunnen een kleurrijke onderwaterwereld ontdekken in het nabijgelegen Banco Chinchorro, het grootste koraalrif van Mexico. Het dorp zelf heeft een ontspannen, relaxte sfeer met strandtentjes en palapa-restaurants die verse zeevruchten serveren. Een wandeling langs de Malecón biedt prachtige uitzichten en lokale ambachten. Vlakbij ligt het Sian Ka’an Biosphere Reserve, een UNESCO Werelderfgoedlocatie, ideaal voor vogelspotten en kajakken.


Puerto Ángel

Puerto Ángel, gelegen aan de ongerepte kustlijn van Oaxaca, is een vredig vissersdorpje dat bekend staat om zijn rustige baaien en natuurlijke schoonheid. Deze rustige enclave wordt omringd door prachtige stranden zoals Playa Panteón en Playa Zipolite, beroemd om zijn relaxte, bohemien sfeer. De wateren rond Puerto Ángel zijn rijk aan zeeleven, ideaal voor snorkelen, diepzeeduiken en vissen. Voor een unieke ervaring kunnen bezoekers een vroege ochtendboottocht maken om bultrug- en grijze walvissen te spotten tijdens het migratieseizoen. In het dorp zelf kunt u genieten van verse vis en zeevruchten in de vele palapa-restaurants langs de kust. Dichtbij ligt de Lagune van Manialtepec, waar je een onvergetelijke avond kunt doorbrengen met het bekijken van bioluminescente organismen.


Cabo San Lucas

Cabo San Lucas, aan het zuidelijke puntje van het schiereiland Baja California, is een levendige badplaats die bekend staat om zijn prachtige stranden, eersteklas resorts en bruisend nachtleven. De stad wordt gedomineerd door El Arco, een iconische natuurlijke rotsboog, een paradijs voor fotografen en avontuurlijke snorkelaars. Bezoekers kunnen een jachtcharter boeken voor diepzeevissen of walvissen spotten, of een kameelrijtocht maken door de woestijn van Baja. Medano Beach, met zijn gouden zand en kalme wateren, is ideaal voor zwemmen en watersporten. In de stad kunnen bezoekers genieten van uitstekende eetgelegenheden, van verse zeevruchten in de jachthaven tot haute cuisine in luxe restaurants. Op korte rijafstand ligt het artistieke stadje Todos Santos, een must voor kunstliefhebbers.


San Miguel de Cozumel

San Miguel de Cozumel is de bruisende hoofdstad van Cozumel, het grootste eiland van Mexico, en een belangrijke halte voor cruiseschepen. Het stadje is een poort naar de prachtige onderwaterwereld van het eiland, beroemd om zijn ongelooflijke koraalriffen en het heldere, turquoise water. Duikers en snorkelaars worden getrakteerd op kleurrijke koraaltuinen en een overvloed aan zeeleven in het Arrecifes de Cozumel National Park en de overige natuurgebieden in de omgeving waar je prachtige dieren kunt spotten (zoals de vogel op de foto hierboven). In San Miguel zelf kunt u struinen door de levendige markten en boetiekjes, heerlijk dineren in uitstekende zeevruchtenrestaurants of genieten van de energieke sfeer op het centrale plein tijdens de avond ‘fiestas’. In de nabijheid ligt de oude Maya-site San Gervasio, een boeiende plek voor geschiedenis- en cultuurliefhebbers.

🛫 Mooiste all inclusive hotels in deze omgeving:


Welke kuststeden zijn geschikt voor gezinnen met kinderen?

Mexico heeft tal van kuststeden die perfect zijn voor gezinnen met kinderen. Cancún, met zijn prachtige stranden en familievriendelijke resorts, is ideaal voor wateractiviteiten en heeft avonturenparken zoals Xcaret en Xel-Há. Playa del Carmen biedt ook prachtige stranden en de nabijheid van eco-themaparken. In Puerto Vallarta kunnen kinderen zwemmen, snorkelen en zeekajakken in de Bahía de Banderas, en genieten van de stadsdierentuin en het waterpark. Cozumel, bekend om zijn kalme, heldere wateren, is perfect voor jonge snorkelaars. Tot slot biedt La Paz, aan de kust van de Zee van Cortez, gezinnen de unieke ervaring om walvissen te spotten, zeeschildpadden vrij te laten en te snorkelen met zeeleeuwen.

Wat zijn de grootste toeristische plaatsen van Mexico?

ijkdom en levendige stedelijke centra. Cancún, bekend om zijn adembenemende stranden en luxe resorts, is de toegangspoort tot de Riviera Maya en trekt jaarlijks miljoenen bezoekers. Playa del Carmen, met zijn levendige uitgaansleven en nabijheid van eeuwenoude Maya-ruïnes, is een andere hotspot. De hoofdstad, Mexico-Stad, heeft ongeëvenaarde culturele attracties zoals het Museo Frida Kahlo en de Zócalo. Guadalajara, de geboorteplaats van mariachi en tequila, heeft een bruisend historisch centrum en kleurrijke markten. Puerto Vallarta en Cabo San Lucas, aan de Pacifische kust, zijn beroemd om hun stranden, golfbanen en bruisende nachtleven.

Welke badplaatsen bieden de mooiste snorkel en duikplekken?

Voor onvergetelijke snorkel- en duikervaringen in Mexico zijn er een aantal kustplaatsen die je niet mag missen. Cozumel, met zijn heldere, visrijke wateren en levendige koraalriffen, wordt beschouwd als een van de beste duikbestemmingen ter wereld. Isla Mujeres, vlak bij de kust van Cancún, is beroemd om het zwemmen met walvishaaien in de zomer. Akumal, wat ‘plaats van de schildpadden’ betekent in het Maya, is een paradijs voor snorkelaars, waar je zij aan zij kunt zwemmen met zeeschildpadden. Tulum biedt niet alleen geweldige snorkelmogelijkheden in de zee, maar ook de kans om te snorkelen in kristalheldere cenotes, een unieke ervaring in de regio. Ten slotte is La Paz in Baja California Sur een geweldige plek om te duiken met zeeleeuwen bij Los Islotes en hamerhaaien in de Sea of Cortez.

Plaats een reactie