4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning

Strandvakantie: Mooiste stranden van de Dominicaanse Republiek

Ben je klaar om de mooiste stranden van het Caribisch gebied te ontdekken? De Dominicaanse Republiek, met haar adembenemende kustlijn en kristalhelder water, is de thuisbasis van enkele van de mooiste stranden ter wereld. In deze blog duiken we dieper in de charmes van de 13 meest betoverende stranden die deze tropische parel te bieden heeft. Of je nu een avontuurlijke watersporter bent, op zoek naar ongerepte snorkelplekken, of je droomt van relaxen op gouden zand onder de wuivende palmbomen, de Dominicaanse Republiek heeft het allemaal.

🏖️ Van de kitesurf-hemel van Playa Cabarete, tot het idyllische paradijs van Isla Saona, de ongerepte rust van Bahia de Las Aguilas en de bruisende energie van Boca Chica; er is een stukje zand voor iedere strandliefhebber. Daarnaast zullen we je kennis laten maken met lokale cultuur, unieke natuur en gastronomische schatten langs de kust. Dus leun achterover, stel je de zilte zeelucht en het geruis van de golven voor en laat je inspireren door de pracht van de Dominicaanse Republiek. Bereid je voor om verliefd te worden op deze verborgen schatten van het Caribisch gebied!


Playa Rincon

Playa Rincon, gelegen nabij het kleine vissersdorp Las Galeras op het schiereiland Samana, is een paradijselijke plek die nog steeds als een verborgen schat wordt beschouwd. Dit strand, uitgestrekt over 3 kilometer fijn wit zand, wordt omlijst door kokospalmen en beschermende groene heuvels, waardoor het een gevoel van serene afzondering biedt. Als toerist kun je genieten van de turquoise wateren, of bij de lokale eetstalletjes de vers gevangen vis proberen. Voor avonturiers is een boottocht naar de nabijgelegen Cabrera-villa en de rivier Caño Frío, die in zee uitmondt, een must. Je kunt ook kiezen om de culturele rijkdom te ontdekken in het plaatsje Samana, dat bekend staat om zijn walvisobservatie tours tijdens de migratieperiode. Ondanks zijn afgelegen ligging, is Playa Rincon gemakkelijk bereikbaar met de auto, boot of zelfs te voet voor degenen die houden van een wandeluitdaging.

🛫 Mooiste all inclusive resorts in deze omgeving:


Plaza Arena Gorda

Arena Gorda Beach, gelegen in Punta Cana, is een favoriet onder reizigers die op zoek zijn naar een levendige vakantie-ervaring. Dit breed en wit zandstrand is bekend om zijn helderblauwe wateren en de rijen van majestueuze palmbomen die schaduw bieden. De naam Arena Gorda, letterlijk vertaald als ‘dik zand’, verwijst naar zijn kenmerkende brede en ruime zandstranden. Naast zonnebaden en zwemmen, kun je deelnemen aan een scala aan watersporten zoals snorkelen, kajakken en paddleboarden. Gelegen in de nabijheid van vele resorts, heeft het strand gemakkelijke toegang tot bars en restaurants die lokale delicatessen en tropische cocktails serveren. Op een korte afstand van de Plaza Arena Gorda, vind je Manati Park, waar je kunt genieten van culturele shows en inheemse dieren kunt ontmoeten.

🛫 Mooiste all inclusive resorts in deze omgeving:


Playa Bavaro Punta Cana

Playa Bavaro in Punta Cana is een van de bekendste en meest bezochte stranden in de Dominicaanse Republiek. Omgeven door een labyrint van luxe resorts, dit prachtige stuk kustlijn, met zijn fijn wit zand en kristalheldere turquoise water, wordt vaak gekroond als een van de beste stranden ter wereld (zoals je ziet op bovenstaande foto kan het weer ook erg wisselvallig zijn). Playa Bavaro is een hub van activiteiten, waar watersporten, zoals windsurfen en parasailing, opvallen. Een unieke attractie is de Bavaro Adventure Park, dat een breed scala aan activiteiten biedt, van ziplining tot bungeejumpen. De nabijgelegen Palma Real Shopping Village is een favoriet onder toeristen voor een dagje winkelen, en het nabije dorp Cortecito biedt een authentieke lokale ervaring met zijn traditionele restaurants en levendige markten. Ondanks de populariteit, behoudt Playa Bavaro zijn charme en biedt het een prachtige mix van natuurlijke schoonheid en culturele rijkdom.

🛫 Mooiste all inclusive resorts in deze omgeving:


Bahía de Las Galeras

Bahía de Las Galeras, een verborgen juweel op het schiereiland Samaná, is de perfecte ontsnapping voor toeristen die op zoek zijn naar een minder drukke, authentieke Dominicaanse ervaring. Het strand, bekend om zijn ongerepte witte zand en kalme, kristalheldere wateren, biedt adembenemende uitzichten op de omringende tropische vegetatie en rotsformaties. Lokale vissersboten sieren de baai, wat een unieke charme toevoegt aan het landschap. Bahía de Las Galeras is een uitstekende plek voor snorkelen en duiken, met haar kleurrijke koraalriffen en diverse zeeleven. In de nabijheid vind je het rustieke dorp Las Galeras, waar je de lokale cultuur kunt ervaren en genieten van verse zeevruchten in gezellige, familiegerunde eetgelegenheden. De lokale bevolking organiseert ook boottochten naar nabijgelegen afgelegen stranden, zoals Playa Frontón en Playa Rincón, waardoor je meer van de prachtige kustlijn van Samaná kunt ontdekken.


Bahia de Las Aguilas

Bahia de Las Aguilas, gelegen in het zuidwesten van de Dominicaanse Republiek, is een waar paradijs voor natuurliefhebbers. Dit afgelegen 8-kilometer lange strand, onderdeel van het Jaragua National Park, is befaamd om zijn ongeëvenaarde ongerepte schoonheid. Het smaragdgroene water tegen de achtergrond van kliffen en droge bosgebieden biedt een betoverende ervaring. Dit strand is toegankelijk per boot vanuit het vissersdorp La Cueva, wat bijdraagt aan het avontuurlijke gevoel. Naast ontspannen op het prachtige strand, kunnen toeristen snorkelen en duiken om de kleurrijke onderwaterwereld te verkennen. Als UNESCO Biosfeerreservaat herbergt het gebied een unieke biodiversiteit, met een kans om zeldzame vogelsoorten te observeren. Het nabijgelegen dorp Pedernales biedt accommodaties en traditionele eetgelegenheden.


Playa Buen Hombre

Playa Buen Hombre, gelegen aan de noordwestkust van de Dominicaanse Republiek, is een uniek strand voor de avontuurlijke reiziger. Het is bekend als een paradijs voor kitesurfers (zie foto hierboven) vanwege de constante wind en het vlakke water. Het rustieke vissersdorp Buen Hombre, dat het strand omringt, biedt een kijkje in het dagelijkse leven van de lokale bevolking. Hier kunt u genieten van de verse zeevruchten gevangen door de vissers zelf. Het strand, gekenmerkt door zijn uitgestrekte zand en heldere water, biedt een panoramisch uitzicht op de bergen in de verte. Hoewel relatief afgelegen, is er een kitesurfschool voor degenen die deze opwindende sport willen proberen. Een boottocht naar het nabijgelegen eiland Cayo Arena is ook een aanrader, met mogelijkheden om te snorkelen en exotische zeeleven te observeren.


Cayo Arena

Cayo Arena, ook wel Paradise Island genoemd, is een klein zandeiland gelegen voor de noordwestelijke kust van de Dominicaanse Republiek. Dit mini-paradijs is geliefd om zijn heldere, ondiepe water en de omliggende koraalriffen, die een thuis zijn voor een divers scala aan zeeleven, waardoor het een van de beste plekken in de regio is voor snorkelen en duiken. Toeristen worden betoverd door de turquoise wateren en het gevoel van afzondering dat deze miniatuur zandbank biedt. Ondanks zijn kleine formaat, heeft het eiland een aantal palmbomen die een welkome schaduw bieden. Cayo Arena is bereikbaar per boot vanuit Punta Rucia, een charmant vissersdorpje waar u kunt genieten van verse vis en zeevruchten.

Tip: zoek je een hotelkamer met een eigen zwembad? Kies dan voor een swim-up kamer. Hier hebben we de mooiste accommodaties met privézwembad voor jou uitgezocht.


Cayo Levantado

Cayo Levantado, ook wel Bacardi Island genoemd, is een klein eilandje in de Baai van Samaná, beroemd om zijn pittoreske schoonheid. Het eiland, met zijn poederachtige witte zandstranden en helderblauwe water, is als een ansichtkaart van een tropisch paradijs. Dit eiland biedt de perfecte balans tussen rust en activiteiten, met mogelijkheden voor snorkelen, kajakken, en zelfs dolfijnen spotten. De oostelijke zijde van het eiland is een exclusief resort, maar de rest van het eiland is open voor het publiek en biedt faciliteiten zoals restaurants en souvenirwinkels. Toeristen kunnen ook genieten van lokale Dominicaanse gerechten en vers gevangen zeevruchten bij de verschillende eetstalletjes. Cayo Levantado is bereikbaar via een korte boottocht vanuit de stad Samaná, die ook bekend staat om zijn walvisobservatie tours tijdens het migratieseizoen.


Playa Las Terrenas

Playa Las Terrenas, gelegen in het stadje Las Terrenas op het schiereiland Samaná, biedt bezoekers een mix van tropische pracht en lokale cultuur. Het strand, bekend om zijn gouden zand, kalme turquoise wateren en weelderige palmbomen, biedt een idyllische omgeving voor ontspanning en recreatie. Watersportliefhebbers kunnen genieten van activiteiten zoals windsurfen, kitesurfen en zeilen. Aan de rand van het strand is het levendige stadje Las Terrenas, waar je kunt genieten van de levendige lokale sfeer, smakelijke gastronomie in de strandrestaurants en unieke ambachtelijke souvenirs kunt vinden. Voor natuurliefhebbers is een bezoek aan het nabijgelegen El Limón Waterfall een must, waar je kunt genieten van een verfrissende duik aan de voet van de waterval.


Sosua

Sosua, gelegen aan de noordkust van de Dominicaanse Republiek, is een bruisende bestemming met een rijke geschiedenis. Sosua Beach, met zijn kalme, helderblauwe water en gouden zand omgeven door kliffen, is een perfecte plek voor zowel ontspanning als avontuur. Het koraalrif vlakbij de kust maakt het tot een ideale plek voor snorkelen en duiken, met scholen van kleurrijke tropische vissen en andere zeeleven. De achterliggende straat heeft een levendige markt, waar lokale ambachtslieden een scala aan Dominicaanse handwerk en souvenirs verkopen. Sosua heeft ook een unieke geschiedenis als een toevluchtsoord voor Joodse vluchtelingen tijdens de Tweede Wereldoorlog, wat wordt geëerd in het Sosua Jewish Museum. Restaurants en bars langs het strand serveren vers gevangen vis en koele drankjes.


Boca Chica

Boca Chica, gelegen aan de zuidelijke kust van de Dominicaanse Republiek nabij de hoofdstad Santo Domingo, is een levendige badplaats bekend om zijn kalm en ondiep water, ideaal voor families en niet-zwemmers. Omgeven door een natuurlijke koraalrif barrière, is Boca Chica Beach als een groot natuurlijk zwembad, perfect voor snorkelen en zwemmen. Langs het strand vind je een breed scala aan eetgelegenheden, van straatvoedselverkopers tot zeevruchtenrestaurants. Het strand heeft ook verschillende bars en nachtclubs, waardoor het een populaire bestemming is voor het nachtleven. Buiten het strand kunnen bezoekers genieten van vissen, zeilen, en andere wateractiviteiten. Het nabijgelegen Los Haitises National Park biedt avontuurlijke excursies naar mangrovebossen, grotten en afgelegen stranden.


Isla Saona

Isla Saona, gelegen aan de zuidoostkust van de Dominicaanse Republiek, is een ongerept paradijs dat deel uitmaakt van het Oost-Nationale Park. Dit eiland, bekend om zijn verbluffende schoonheid, biedt kilometerslange witte zandstranden, kristalhelder water en een overvloed aan natuur. Onder de palmbomen kunt u ontspannen en genieten van het zachte klimaat, terwijl de levendige koraalriffen in de omgeving perfect zijn voor snorkelen en duiken. Ontdekkingsreizigers kunnen ook de mangrovebossen en lagunes van het eiland verkennen. Het eiland herbergt ook enkele schildpadbroederijen, waar bezoekers kunnen leren over deze fascinerende wezens en hun behoud. Vanuit het nabijgelegen dorp Bayahibe kunt u boottochten naar Isla Saona maken, vaak inclusief een stop bij de natuurlijke zwembaden, waar grote zeesterren te vinden zijn.

🛫 Mooiste all inclusive resorts in deze omgeving:


Playa Cabarete

Playa Cabarete, gelegen aan de noordkust van de Dominicaanse Republiek, is een levendige bestemming die bijzonder populair is onder watersportliefhebbers. Het strand is wereldberoemd om zijn uitstekende windsurf-, kitesurf- en surfomstandigheden, wat het een magneet maakt voor enthousiastelingen van over de hele wereld. Het gouden zand en het turkooizen water bieden een idyllische achtergrond voor zowel actievolle avonturen als ontspannen loungen. Langs het strand vindt u een scala aan bars, restaurants en winkels, evenals scholen die lessen en uitrusting voor watersporten aanbieden. Het nabijgelegen Cabarete Cave Park is een spannende attractie waar bezoekers kunnen wandelen, zwemmen in grotten en meer te weten komen over de Taino-cultuur.


Wat zijn de mooiste stranden om te snorkelen / duiken?

Een van de beste plekken is Isla Saona, een sprookjesachtig eiland waar je kunt zwemmen tussen kleurrijke koraalriffen en een diversiteit aan exotische vissen. Bereid je voor op een onderwateravontuur dat je niet snel zult vergeten. Bahia de Las Aguilas is een ander juweel voor duikers. Met zijn ongerepte, kristalheldere water is dit de perfecte plek om de diepten van de oceaan te verkennen. De rustige wateren en het rijke zeeleven maken het tot een onvergetelijke duikervaring. Cayo Arena, bekend om zijn levendige koraalriffen en visrijkdom, is een droom voor snorkelaars. Het turquoise water en de ongelooflijke zichtbaarheid zorgen voor een magische onderwaterwereld. En ten slotte is er Playa Rincon, een ongerept strand omringd door hoge kliffen, wat het een unieke locatie maakt voor duiken en snorkelen. Hier kun je genieten van de rust en de prachtige onderwaterwereld.

Aan welke stranden liggen de grootste all inclusive resorts?

Ben je op zoek naar all-inclusive resorts in de Dominicaanse Republiek? Dan moet je zeker Playa Bavaro en Playa Arena Gorda in Punta Cana bekijken. Deze stranden herbergen enkele van de grootste en meest luxueuze all-inclusive resorts van het eiland. Hier kun je genieten van onbeperkte gastronomische maaltijden, een verscheidenheid aan watersporten en entertainment, allemaal in de ongelofelijke omgeving van wit zand en turquoise water. Voor een meer rustige ervaring kun je ook kiezen voor Cayo Levantado, waar zich een exclusief all-inclusive resort bevindt op een idyllisch privé-eiland.

Plaats een reactie