4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning

Reisgids Adriatische Rivièra: Alles wat je moet je weten over de Adriatische kust

De Adriatische Rivièra is een prachtige kustregio langs de oostkust van de Adriatische Zee, die zich uitstrekt van Italië tot Montenegro en omvat ook Kroatië, Slovenië en Bosnië-Herzegovina. Deze regio staat bekend om zijn adembenemende landschappen, kristalheldere wateren, historische steden en culturele rijkdom.

☀️ In Italië vind je Venetië, beroemd om zijn kanalen en gondelvaarten, evenals de levendige badplaats Rimini. Kroatië biedt talloze historische steden zoals Dubrovnik, Split en Rovinj, naast charmante eilanden zoals Hvar, Korčula en Brač. De Sloveense kust is kleiner maar herbergt het pittoreske stadje Piran, terwijl Montenegro indrukwekkende locaties biedt, zoals Kotor en Budva.

De Adriatische Rivièra heeft voor elk wat wils: van zonovergoten stranden, watersporten en zeilavonturen tot historische bezienswaardigheden, architectuur en gastronomie. De regio biedt ook talloze evenementen en festivals gedurende het hele jaar, waardoor het een ideale vakantiebestemming is voor zowel ontspanning als vermaak. In deze blog bieden we een reisgids zodat je weet wat de mooiste bezienswaardigheden zijn en welke dingen je kunt ondernemen tijdens je reis.


Top 10 all inclusive hotels aan de Adriatische kust

Ontdek de betoverende schoonheid van de Adriatische kust met haar sprankelende wateren, gouden stranden en een schat aan cultuur en geschiedenis. In dit artikel presenteren we de top 10 all-inclusive resorts aan deze idyllische kustlijn, die u een onvergetelijke vakantie-ervaring bieden. Van luxe vijfsterrenaccommodaties tot gezinsvriendelijke hotels, deze resorts combineren uitstekende faciliteiten, verfijnde gastronomie en gastvrijheid, zodat u kunt ontspannen en genieten van het beste dat de Adriatische kust te bieden heeft. Laat u inspireren en begin met het plannen van uw droomvakantie in deze mediterrane parels.

 1. Hotel Villa Adriatica (Rimini)
 2. Hotel Sans Souci (Gabicce Mare)
 3. Club Meeting Hotel (Rimini)
 4. Lungomare Hotel (Riccione)
 5. Hotel Aurelia (Milano Marittima)
 6. Suite Maestrale Hotel (Riccione)
 7. Hotel Doge (Milano Marittima)
 8. Alisei Palace Hotel (Rimini)
 9. Hotel Abner’s (Riccione)
 10. Spina Camping Village (Lido di Spina)

Natuur: Flora & Fauna

In de regio wordt het onderhoud van de natuurgebieden toevertrouwd aan een consortium van gemeentelijke besturen en natuurinstanties. Deze vorm van management komt de participatie van alle betrokken partijen ten goede zodat er betere en duidelijkere afspraken kunnen worden gemaakt. Zo heeft ieder natuurgebied een eigen plan van aanpak, waarin precies staat beschreven wat de missie is ten aanzien van een bepaald natuurgebied. Wordt het bijvoorbeeld geconserveerd of staan er ingrijpende wijzigingen gepland door de steeds groter wordende steden in de directe omgeving. Gelukkig kan je vandaag de dag nog steeds genieten van onder andere het schitterende natuurgebied van de Po-delta en haar unieke waterflora en fauna. Hieronder vind je nog meer suggesties:

 • Isola Bianca: Dit is één van de oudste eilanden in de rivier de Po, gelegen tussen Pontelagoscuro en Francolino. Het eiland bestaat al sinds de 15de-16de eeuw. Vandaag de dag is het eiland belangrijk vanwege de natuur. Er komen namelijk 92 plantensoorten, 76 vogelsoorten en vele zoogdieren, insecten, amfibieën en reptielen voor. Wat betreft de flora wordt het eiland gedomineerd door de moerbeiboom, de johannesbroodboom, de zwarte populier en de iep. Onder de vogelsoorten bevindt zich de specht, tevens het symbool van het eiland.
 • Onferno grotten: Het karstcomplex van Onferno wordt beschouwd als één van de belangrijkste in Italië zowel vanwege de grootte als het krijtsteen. De grotten zijn ontstaan door de eroderende werking van een kleine ondergrondse rivier. Deze rivier heeft vijftig- tot honderdduizend jaar geleden de grotten uitgeslepen en is verantwoordelijk voor het ontstaan van de massa waarop het ‘Castrum Inferni’ groeide. Het is gemaakt van grijs seleniet krijt dat 5-6 miljoen jaar oud is. Dit materiaal is hier heel lang geleden terecht gekomen, tijdens de verschuivingen van de aardkorst. Het feit dat de lichtgrijze blauwe klei nu de ondergrond vormt voor het geheel, en dat een paar miljoen jaar jonger is, staaft deze bewering. De rivier heeft door de eeuwen heen grote ondergrondse kamers gevormd. Vandaag de dag is de rivier echter nog maar een rustig stroompje dat links en rechts van het pad stroomt. De rivier start in de ‘sala af Mammelloni’. De eerste persoon die een poging deed om de grot in kaart te brengen, was Ludovic Quarina in 1916. Hij kwam er achter dat de grotten een gemiddelde temperatuur hebben van 12-14 graden. Je doet er dan ook verstandig aan om een dunne trui of jas aan te doen als je de grotten wilt bezoeken. Vergeet ook niet om goed schoeisel aan te trekken met flinke profielzolen. Het is namelijk zeer glad in de grotten.
 • Nationale parken: De nationale parken vormen het ‘groene hart’ van de regio. Deze schitterende gebieden, die barsten van de flora en fauna, zijn de longen van de grote steden, die met hun industrie de lucht grondig vervuilen. Om de natuur een handje te helpen, is er in het verleden besloten om enkele natuurgebieden te veranderen in een nationaal park. De scheidslijn tussen beide is echter dun. Het Marano Natuur Park en het Riserva Naturale Onferno zijn schitterende groene oases waar het heerlijk vertoeven is en waar naar hartelust kan worden gewandeld en gefietst. De nationale parken van deze regio bieden de bezoeker alle vrede en kalmte die hij maar wenst.
 • Kuuroorden: In heel Italië komen warmwaterbronnen voor, zoals in Riccione en Rimini maar ook bijvoorbeeld in Bagni di Luca, het bekende kuuroord in Toscane. De Romeinen exploiteerden de warmwaterbronnen als eersten en bouwden er badcomplexen waar veteranen uit het leger zich konden ontspannen. In de Middeleeuwen en Renaissance ontstonden er steeds meer kuuroorden, die nog steeds worden aanbevolen voor tal van klachten, zoals artritis. In de 19de eeuw kwamen vooral de Toscaanse kuuroorden tot bloei. Er kwamen bezoekers uit heel Europa en het werd zelfs bezocht door keizers, koningen en adelen. De kuuroorden aan de Adriatische-Rivièra werden pas aan het begin van de 20ste eeuw ontdekt. Vandaag de dag kan je er niet alleen terecht voor een duik in een warmwaterbad, maar voor een heel scala aan schoonheidsbehandelingen.

Bezienswaardigheden: Uitstapjes in de regio

De Adriatische Rivièra is meer dan alleen zon, zee en strand. Er zijn diverse bezienswaardigheden die iedere cultuurliefhebber zeker niet mag missen. De Adriatische Rivièra heeft dusdanig veel bezienswaardigheden dat het bijna onmogelijk is voor ons om ze allemaal te omschrijven en voor jou om ze allemaal te vereren met een bezoek. Je zult daarom keuzes moeten maken, tenzij je natuurlijk voor een langere periode langs de kust verblijft. Er zijn diverse interessante bouwwerken zoals oude torens, poorten en tempels:

 • Kastelen: Dit gedeelte van Italië ligt langs de kust en is dus moeilijk te beschermen tegen indringers van buitenaf. Om de indringers buiten te houden werden er verschillende forten en kastelen gebouwd. Ook is Italië in de loop der eeuwen bestuurd door verschillende machthebbers. Zij wilden uiteraard ook hun macht tonen door enorme kastelen voor zichzelf te laten bouwen. We mogen hen zeker dankbaar zijn, want vandaag de dag hebben wij de mogelijkheid om al dit moois te bezichtigen.
 • Kerken en kloosters: Italië is natuurlijk het katholieke land bij uitstek. Dit heeft geleid tot de bouw van talloze godshuizen langs de Adriatische Rivièra. De kerken en kathedralen in de diverse steden hebben allemaal hun eigen charme en geschiedenis. Veel van de kerken zijn zowel van binnen als van buiten prachtig versierd met beelden en fresco’s. In deze streek zijn enkele schitterende kloosters te vinden, allemaal met hun eigen geschiedenis. De abdij van Pomposa kan al van veraf worden opgemerkt door de opvallende klokkentoren. Deze toren domineert het omringde landschap als een vuurtoren die aan de kust domineert. De kerk werd in de 6de eeuw gesticht en vanaf het midden van de 9de eeuw vormden zich er de eerste groepen Benedictijner monniken. Na de 10de eeuw kreeg de abdij de spirituele en politieke bevoegdheid over de omringende dorpen en daarmee groeiden ook het aantal monniken. Ook de andere kloosters zijn zeker het bezichtigen waard, al moet je vanaf de kust soms wel een stukje rijden om er te komen.
 • Musea: Italië is een vooraanstaand kunstland, het is dan ook niet vreemd dat er aan de Adriatische Rivièra talloze musea te vinden zijn. Buiten de diverse kunstmusea zijn er ook musea te vinden die de bezoekers een heel andere kant van deze Italiaanse regio laten zien. Zo zijn er bijvoorbeeld archeologische musea waar opgegraven stukken uit de oudheid worden tentoongesteld. Mensen met een grote interesse voor de Adriatische kust moeten zeker een kijkje nemen in het Museum van het Plattelandsleven. In het museum kan je objecten, gereedschappen en machines bewonderen die vanaf eind 19de eeuw tot de eerste helft van de 20ste eeuw werden gebruikt op het platteland van Ferrara.
 • Paleizen: Langs de gehele Adriatische Rivièra zijn schitterende paleizen opgetrokken. Pakweg de laatste 150 jaar is het Oost-Italiaanse kustgebied een speelweide geweest voor architecten van paleizen. De diverse paleizen zijn tegenwoordig te bezichtigen en zijn prachtig ingericht en hangen vol met kunst. Veel van de paleizen doen dan tegenwoordig ook min of meer dienst als museum. Wij hebben enkele van de mooiste paleizen voor je beschreven. Als je een of meerdere paleizen gaat bezoeken, neem hier dan rustig de tijd voor, je zal steeds nieuwe dingen ontdekken.
 • Oude steden: Aan de Adriatische Rivièra vindt u de meest geliefde badplaatsen van Italië met brede, zachthellende zandstranden en een uitstekende infrastructuur. Het nabijgelegen binnenland van de Emilia Romagna, met z’n mooie dorpjes en rijke cultuur, draagt bij tot de faam van deze streek. De steden en dorpen zijn een ideale uitvalsbasis om cultuur op te snuiven of te genieten van zon, zee en strand. Dit is niet voor niets één van de meest bezochte toeristengebieden van het land. Rimini bijvoorbeeld doet niet onder voor de badplaatsen aan de Spaanse Costa’s, voor wat betreft strand maar zeker ook qua gezelligheid. De badplaatsen hier zijn volledig ingericht op de ontvangst van de strandliefhebbers, zonder dat zij hun Italiaanse karakter hebben opgeofferd aan de uniformiteit van het massatoerisme. Maar Emilia-Romagna is niet alleen de Adriatische kust. Het is ook een streek met interessante steden, natuurschoon, goede wijn en lekker eten.
 • Dierentuin: Als het weer een beetje tegen zit is het misschien een goed idee om eens een bezoekje te brengen aan één van de dierentuinen langs de Adriatische kust. Je kunt hier bijvoorbeeld een bezoek brengen aan een dolfinarium waar je dolfijnen kunt zien die het publiek vermaken met hun shows. Ook heeft dit park een aquarium waar je veel van de dieren tegenkomt die normaal langs de kust leven. Ook vogelliefhebbers komen aan hun trekken en dan voornamelijk in Eden, een dierenpark dat zich voornamelijk richt op onze gevleugelde vrienden.

Actieve vakantie aan de Adriatische kust

Tijdens een vakantie aan de Adriatische Rivièra zijn er tal van actieve bezigheden om van te genieten. Watersporten zijn populair, zoals zeilen, kajakken, windsurfen en duiken in het kristalheldere water. Kroatië en Montenegro bieden uitstekende duiklocaties met zicht op scheepswrakken en kleurrijke zeeleven. Wandelaars en fietsers kunnen zich uitleven op de vele paden en routes langs de kust en in de nabijgelegen heuvels en bergen, met adembenemende uitzichten en pittoreske dorpjes. Voor avonturiers zijn er activiteiten zoals rotsklimmen, canyoning en ziplining. Verken het rijke culturele erfgoed van de regio door een bezoek aan historische steden, deel te nemen aan begeleide tours en lokale festivals bij te wonen. Hieronder vind je populaire activiteiten die je kunt ondernemen:

 • Fietsen: Je vakantie doorbrengen aan de Adriatische-Rivièra, één van de mooiste kustgebieden van Italië, betekent natuurlijk veel tijd doorbrengen op een van de mooie stranden. Echter, de Adriatische-Rivièra en dan vooral het achterland van de regio Emilia Romagna, de Italiaanse regio waarin de Adriatische-Rivièra is gelegen, is bij uitstek geschikt om per fiets te verkennen. Het zal je opvallen dat veel inwoners van deze streek gebruik maken van de fiets. Het is dan ook niet verwonderlijk dat veel grote fietskampioenen uit deze regio komen. De regio Emilia Romagna is door de geografische factoren uitermate geschikt om lange fietstochten te maken. Het landschap is zeer afwisselend: na enkele kleine heuvels kan je terecht komen in een schitterende vallei maar het is ook goed mogelijk dat je tegen flinke bergen op moet fietsen. Er zijn dan ook talrijke fietstochten beschreven door de plaatselijke toeristenbureaus die duidelijk de zwaarte van de tocht aangeven. Tegen een kleine vergoeding kan je leuke boekjes met fietstochten kopen. De lokale middenstand heeft goed ingespeeld op het steeds toenemende fietstoerisme. Zo zijn er vele hotels die een bewaakte fietsenstalling hebben. Sommige hotels hebben zelfs een kleine werkplaats waar banden kunnen worden geplakt en kleine reparaties worden gedaan. Verder hebben deze hotels speciale menu’s die rijk zijn aan koolhydraten zodat de fietsers de volgende dag genoeg energie hebben. Natuurlijk kan je bij deze hotels ook terecht voor uitgeschreven fietstochten in de directe omgeving.
 • Kanoën: Tijdens je vakantie aan de Adriatische-Rivièra kan je veel meer doen dan alleen maar aan het strand liggen. Een beetje sportief zijn kan geen kwaad, vooral niet als je op vakantie bent in dit schitterende deel van Italië. In de directe omgeving kan je namelijk mooie kanotochten maken. Het is mogelijk om te kanoën op de Adriatische Zee maar beginners wordt aangeraden om eerst maar eens goed te oefenen op een van de rustige rivieren. E zijn verschillende activiteiten te boeken, onder andere rivierkanoën, toeristisch kanoën, olympisch kanoën en kanoën in competieverband. Er worden verschillende lessen gegeven, zowel op beginnersniveau als voor gevorderden. Bij de lessen wordt je door de club van materiaal voorzien zoals een kano, peddels, helm, reddingsvest en wetsuit. Veel instructeurs zijn FICK (Italiaanse Kano en Kayak Federatie) gekwalificeerd.
 • Paardrijden: Paardrijden over de uitgestrekte stranden van de Adriatische-Rivièra: wie droomt daar nou niet van. Je kan het romantische plaatje al dagdromen: “een verliefd stel op twee schitterende witte paarden die galopperen door de woeste branding van de azuurblauwe Adriatische Zee”. Deze droom kan echter ook werkelijkheid worden. Je moet er alleen wel voor afreizen naar het gebied van de Po-delta. De witte paarden van de Po-delta zijn een speciale attractie. Deze soort, die afkomstig is uit de Franse Camargue regio, heeft een meegaand, zachtaardig karakter. Deze magnifieke paarden zijn extreem veelzijdig en passen zich snel aan bij excursies in de bossen, op de stranden, door de duinen en in het rustieke achterland. In dit gebied zijn vele rijscholen en maneges te vinden en honderden kilometers aan paardrijdpaden. Het is zelfs mogelijk om meerdaagse excursies te paard te maken in dit schitterende gebied waarbij je ’s nachts overnacht op een manege. Er zijn teveel maneges in dit gebied om op te noemen, maar over het algemeen bieden ze allemaal dezelfde diensten en activiteiten aan. Zo is het mogelijk om paardrijdlessen te volgen, zowel voor beginners als gevorderden. Gevorderde ruiters mogen met een paard in de buitenbak over barrages springen en zelfstandig de ruiterpaden volgen. Het is aan te raden om met enkele andere mensen een excursie te volgen. Zo zie je niet alleen veel van de natuur maar kan je ook gezellig bijkletsen! De excursies brengen je onder meer langs de Valle Bertuzzi, de Oase van Cannevie, de Taglio della Falce, de pijnboombossen van Volano en de Abdij van Pomposa.
 • Parachutespringen: Wil je tijdens je vakantie echt spanning en sensatie opzoeken, dan moet je zeker weten gaan parachutespringen. Natuurlijk, je kan ook op Ameland parachutespringen maar vaak is dan de drempel te hoog. Tijdens je vakantie ben je meer op je gemak en durf je veel meer! Als je geen hoogtevrees hebt, kan alleen de prijs je afschrikken. Je moet toch echt wel denken aan een bedrag van minimaal €200,-. Echter, voor dit geld ga je wel iets doen dat niet veel andere mensen hebben gedaan, laat staan dat ze het durven! Na een korte instructie op de grond ga je omhoog met één van de professionele instructeurs. Zodra de juiste hoogte is bereikt wordt je tuig aan de parachute van de instructeur vastgehaakt, en spring je samen uit het vliegtuig. Na een vrijeval van ongeveer 30 seconden opent de instructeur de extra grote ram-air parachute. Onder begeleiding van de instructeur stuur jij de parachute naar de juiste plek een zachte landing! Is het maken van een tandem niet voor jou weggelegd en wil je zelfs een stapje hoger gaan, dan kan dat ook. Tijdens een AFF cursus, een ‘Accelerated Free Fall’, leer je om een vrije val te maken. In een weekend leer je te springen vanaf een hoogte van 4500 meter. Je wordt tijdens de cursus bijgestaan door twee instructeurs. Tijdens de laatste sprong gaat er zelfs een cameraman mee, die alles voor je vastlegt zodat je overtuigend bewijs hebt voor je vrienden en familie in Nederland!
 • Vissen: De Adriatische-Rivièra is de plek bij uitstek voor een geheel verzorgde vakantie die in het teken staat van vissen. De visstand voor de kust van de Lidi di Comacchio levert een bijzonder overvloedige vangst op. Maar ook in de rivieren en meren zit voldoende vis. In het achterland kan je onder meer vissen op karper, zeelt, kopvoorn, barbeel, vlagzalm, forel en brasem. Langs de kust, aan de stranden, zie je vaak bouwvallige hutjes op poten staan. Deze vissershutten, de zogeheten trabocchi, worden al eeuwenlang gebruikt om tijdens de vloed te vissen. In de zomermaanden is de Adriatische Zee de perfecte plek om te gaan zeevissen. Er zijn vele boten die, meestal van maart tot november, toeristen de mogelijkheid bieden om makreel en tonijn aan de haak te slaan en waarbij tevens de visuitrusting en de aas ter beschikking wordt gesteld. Over het algemeen vertrekken de boten om 5 uur ‘s ochtends, maar ook ‘s middags is er de mogelijkheid om te vertrekken en vervolgens laat in de avond terug te keren.
 • Wandelen: Ieder jaar wordt de Adriatische-Rivièra, en dan vooral het noorden en zuiden van de Rivièra, bezocht door vele fervente wandelaars. Vooral het gebied, dat beter bekend staat als de Po-delta, is bij wandelaars uit de hele wereld geliefd vanwege de schitterende natuur. Enkele goede voorbeelden zijn het gebied rondom de stad Ferrara en nog dieper het achterland in, bij de plaatsen Bologna en Parma. De goed getrainde wandelaar kan kiezen voor het zware werk in de zompige moerassen van de Po-delta, de minder geoefende wandelaar kan beter kiezen voor mooie wandelroutes langs de kust. Meer informatie en duidelijke wandelkaarten zijn verkrijgbaar bij de plaatselijke toeristenbureaus.
 • Zwemmen: De zeewaterkwaliteit van de Adriatische-Rivièra is zonder meer uitstekend te noemen. Het noordelijke gedeelte van de Rivièra, boven de stad Comacchio, wordt gekenmerkt door de moerassen en lagunes van de Po-delta. Hier kan je heerlijk zwemmen en kunnen kleine kinderen genieten van de ondiepe branding. De liefhebbers van zandstranden doen er verstandig aan om een bezoek te brengen aan de kustplaatsen Rimini, Comacchio, Cervia, Cesenatico, Gatteo a Mare, Riccione en Cattolica. Helaas is de zee voor deze plaatsen vaak overvol tijdens de zomermaanden. Bij de plaatsen als Miseano Adriatico, San Mauro Mare en Spiagge di Ravenna, is het rustiger en vreedzamer. Bij de meeste stranden staat aangegeven of de kwaliteit van het zeewater in orde is. Ga dan ook niet de zee in als dit staat aangegeven.

Lokale tradities: eten en drinken

De keuken van Emilia-Romagna, het gebied waarin de Adriatische Rivièra zich bevindt, biedt zo ongeveer alles wat een culinair hart begeert: verschillende verse pasta’s, lekkere vleessoorten en de beste kazen ter wereld. Het hart van het culinaire Emilia-Romagna wordt gevormd door de hoofdstad Bologna. De Italianen eten als voorgerecht vaak een klein portie pasta, die voor een Nederlander echter vaak als hoofdgerecht kan fungeren. Naast de vele varianten van de pasta secca, gedroogde pasta, is de absolute hoofdrol weggelegd voor de pasta fresca. Liefhebbers menen dat uit deze provincie de beste pasta komt. Het bekendste gerecht is tagliattelle alla Bolognese, het visitekaartje van de stad Bologna. Ook beroemd in deze streek is de gevulde pasta zoals Ravioli, in deze streek vaak gevuld met room, kaas, spek en ham. Ook lasagna en tortellini worden vaak gegeten met eenzelfde romige kaassaus. Wat valt er ook te verwachten van het thuisland van de Parmezaanse Kaas? Ook de ham uit deze regio, Prosciutto di Parma, is bekend en geliefd, door gerechten heen of gewoon als voorgerechtje met meloen. Visliefhebbers kunnen de paling, Anguilla, proberen, op één van de bijna 50 verschillende Adriatische bereidingswijzen. Deze noordelijke streek staat verder ook bekend om het gebruik van rijst, polenta en gnocchi. Zoetekauwen kunnen een toetje nemen zoals de verrukkelijke Tiramisu, die we allemaal wel kennen, maar die nergens zo lekker is als in Noord-Italië. Ook de diverse Pannetone zijn niet te versmaden, luchtige tulbandcakes in alle smaken die u maar kunt wensen. Bij het eten kunt u natuurlijk het beroemde bronwater uit deze streek proberen: San Pellgrino. Of, als u liever een alcoholisch drankje heeft, een heerlijk wijntje zoals de Lambrusco.


Wat zijn de mooiste steden in deze regio?

De Adriatische Rivièra biedt tal van betoverende steden met adembenemende landschappen en rijke cultuur. Enkele van de mooiste steden zijn Dubrovnik (Kroatië), bekend om zijn historische ommuurde stad en kristalheldere water; Venetië (Italië), beroemd om zijn romantische kanalen en gondelvaarten; Split (Kroatië), met zijn oude paleis van Diocletianus; Kotor (Montenegro), omgeven door indrukwekkende bergen en middeleeuwse architectuur; en Rovinj (Kroatië), met zijn charmante geplaveide straten en kleurrijke huizen. Deze steden zijn perfect voor een onvergetelijke vakantie.

Zijn er veel waterparken in dit gebied?

De hele dag op het strand liggen kan vermoeiend zijn, vooral als er kinderen in het spel zijn. Kinderen worden namelijk graag bezig gehouden en al kunnen ze dit uitstekend zelf dan zul je als bezorgde ouder nog geen rust hebben als je kind alleen de zee in gaat. Gelukkig hebben ze hier aan de Adriatische Rivièra een oplossing voor: waterparken. Deze waterparken zijn enorme amusementsparken met glijbanen en verschillende zwembaden, restaurants, bars en natuurlijke de nodige ligbedjes om toch wat aan je bruine kleurtje te doen. De waterparken zijn er natuurlijk niet alleen voor kinderen, iedereen, van jong tot oud zal zich hier vermaken. Langs de Adriatische Rivièra zijn er maar liefst drie waterparken te vinden, ze hebben in principe allemaal dezelfde attracties, alleen is de één iets uitgebreider dan de ander. Lees hier alles over de waterparken die de Adriatische Rivièra rijk is.

Kan je mooi duiken aan de Adriatische Rivièra?

Ja. Langs de gehele Adriatische Rivièra kan je schitterende duiken maken. Er zijn zoveel schitterende plekken dat het onbegonnen werk is. Daarom vind je hier dan ook de beste duikcenters. De volgende bedrijven werken met internationaal gecertificeerde instructeurs en hebben de beschikking over de modernste apparatuur: Centro Sub, Dive Planet, Gian Neri, Polisportiva Comunale, Progetto Sub Italia en Scuba Doo Divers. Een succesvolle duik begint namelijk bij een goede uitrusting. Het is zeker aan te raden om af te dalen in de mooie onderwaterwereld van de Adriatische Zee. Je zult er zeker geen spijt van krijgen. Tip: heb je een beperkt vakantiebudget? Dan kun je ook kiezen voor een snorkeltour.

Wat voor klimaat & temperaturen kan ik verwachten?

De Adriatische Rivièra heeft een mediterraan klimaat, gekenmerkt door warme, droge zomers en milde, vochtige winters. De zomermaanden, van juni tot september, bieden gemiddelde temperaturen tussen 25-30°C, met veel zon en weinig regen, ideaal voor strandvakanties en watersporten. De wintermaanden, van december tot februari, zijn zachter met temperaturen rond 5-10°C en meer neerslag. Het voor- en najaar zijn aangenaam en rustiger qua toerisme, met temperaturen tussen 15-20°C en wisselvallig weer.

Plaats een reactie