4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken

All-inclusive resorts met Swim-up kamers

Zoek je een hotelkamer waar je vanuit jouw kamer zo het zwembad induikt? Danis een all-inclusive resort met swim-up kamer een uitstekende keuze! In deze uitgebebreide keuzegids lees je alles wat je moet weten over dit kamertype. Kies hieronder een van de onderwerpen en kom direct alles te weten!

Een swim-up kamer is een kamer die direct gelegen is aan het zwembad. Dit kan een gedeeld zwembad zijn, maar ook een privé zwembad. De kamer heeft een terras of klein privégedeelte dat directe toegang biedt tot het zwemwater. Je kunt vanuit jouw kamer dus direct het zwembad in duiken, en je hoeft niet eerst met je zwemspullen en handdoek door het hotel naar buiten te lopen. Swim-up kamers zijn ruimer, luxer en hebben vaak een prachtig uitzicht op de zwembad en de zee.

  • Bij een swim-up kamer heb je vanaf jouw hotelkamer direct toegang tot een (gedeeld) zwembad
  • Je kunt direct vanuit jouw hotelkamer het zwembad in duiken!
  • Daarnaast geniet je van lekker veel privacy en heb je een geweldig uitzicht vanaf jouw kamer
  • De kosten van een kamer liggen een stukje hoger dan een reguliere hotelkamer en zijn vaak snel volgeboekt

Kies jouw bestemming voor de mooiste swim-ups

Swim-up rooms vind je in vrijwel alle populaire vakantielanden. Ben je op zoek naar de mooiste resorts in jouw favoriete vakantieland? Kies hieronder een van onze landen-specials voor de beste hoteltips! Of spring verder naar beneden voor meer gedetailleerde informatie over de bestemmingen.

ONTDEK DE BESTE ALL-INCLUSIVE HOTELS MET SWIM-UP

Alles wat je moet weten over swim-up kamers uitgelegd

Steeds vaker zie je in reisbrochures en op social media de luxe kamers waar je zo vanaf je eigen terras het zwembad induikt. De swim-up kamer is helemaal in opkomst. We zien ze vooral in vakantielanden als Griekenland, Turkije, de Spaanse Eilanden en Egypte. Deze hotels vind je vaak net wat buiten de grote badplaatsen en zijn doorgaans opgedeeld in 2 zones. De ene zone heeft de standaardkamers, terwijl de andere zone helemaal gewijd is aan de luxe van swim-ups. Dit deel is vaak een stuk rustiger, en soms alleen voor volwassenen (adults-only). Op de begane grond vind je de kamers die direct aan het gedeelde zwembad grenzen. De kamers op de bovenliggende etages zijn vaak ingericht als een luxe kamer of suite met een bubbelbad of jacuzzi op het balkon. Hier geniet je dan van een prachtig uitzicht. Hieronder vind je een aantal foto’s van kamers om je een goed beeld te geven wat je kunt verwachten.


Wat kan ik verder van zo’n kamer verwachten?

De swim-ups zijn vaak net wat luxer dan een reguliere hotelkamer. Deze kamers zijn ingericht met een extra comfortabel bed, een grote smart-tv, en een extra luxe badkamer met bijvoorbeeld een regendouche of bubbelbad. Sommige kamers hebben zelfs een privé-jacuzzi, buiten op het balkon of in de badkamer. Meestal hebben de kamers een grote terrasdeur die je naar het terras brengt. Het terras is vaak ingericht met 2 ligbedjes en/of een zitje. Ook is er voldoende schaduw met een parasol en een afdakje. Ook vind je hier een zwemtrapje. Hieronder vind je een voorbeeld van een plattegrond van zo’n kamer (van Stella Island Luxury Resort & Spa).

Een plattegrond van hoe een swim-up kamer eruit kan zien (Bron: Stella Island Luxury Resort & Spa)

Wat voor soorten swim-ups zijn er?

Swim-up kamers heb je in allerlei soorten en maten. Eigenlijk heb je 3 verschillende soorten kamers waar je uit kunt kiezen:

  1. Standaard swim-up kamer met gedeeld zwembad: Deze kamers bevinden zich op de begane grond en hebben een directe toegang tot een gemeenschappelijk zwembad vanaf het terras/balkon van de kamer. Je deelt het zwembad met andere gasten die in een soortgelijke kamer verblijven. Vaak zijn dit 5 – 15 kamers.
  2. Swim-up kamer met privézwembad: Deze kamers bieden meer privacy en exclusiviteit. Vanaf jouw kamer heb je direct toegang tot jouw eigen private pool. Dit is ideaal als je echt 100% privacy wil en je zwembad niet wil delen met andere gasten. Soms is er ook sprake van een infinity pool.
  3. (Junior) suite met swim-up: Dit zijn de meest luxe kamers. Ze zijn groter, luxer en bieden nog meer faciliteiten zoals een jacuzzi, badjas en slippers. Suites hebben een woongedeelte dat apart gescheiden is van het slaapgedeelte

Let op! Er zijn verschillende benamingen voor een swim-up kamer. Bij sommige accommodaties wordt soms ook gesproken over een kamer met gedeeld zwembad, een kamer aan zwembadzijde of een lagoon-kamer. Bekijk goed de foto’s van de gekozen kamer. Hier krijg je meestal wel een impressie wat voor terras en zwembad bij de kamer hoort.

Waar rekening mee houden bij kiezen van swim-up?

Sta je op het punt om een swim-up kamer te boeken? Dan zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Wij hebben de belangrijkste aandachtspunten voor je op een rij gezet:

  • Bekijk goed wat voor uitzicht je hebt! Dit heeft echt heel veel effect op de ervaring. Je zult namelijk best wat tijd doorbrengen op het terras van je kamer. Soms kijk je uit op de zee, de bergen of de tuin van het hotel. Maar soms liggen de kamers meer aan een doorlopende weg en is het uitzicht minder spectaculair. De ervaring is dan een stuk minder.
  • Kijk of het een gedeeld or privézwembad is, en met hoeveel andere kamers je het zwembad deelt.
  • Kijk hoe groot het zwembad is. Soms is het een groot doorlopend zwembad waar je echt een stukje kunt zwemmen, en soms is het meer een plunge pool (een klein dompelbad).
  • Kijk goed naar de inrichting van het terras. Sommige kamers hebben echt een heel gave inrichting met een mooie houten vlonder, mooie balibedjes, parasols en nog een apart zitje.
  • Check ook hoeveel privacy je hebt en of je niet zo bij de buren het terras op kijkt. Vaak is er wel een mooie manier van afscheiding aangelegd zoals een houten schutting beplanting
  • Lees reviews van de kamers! Probeer ervaringen te achterhalen van gasten die ook in zo’n kamertype verbleven. Zo kom je snel achter de voordelen en eventuele nadelen. De ervaringen van gasten die in dit kamertype verblijven zijn vaak anders dan gasten die in een reguliere kamer verblijven
  • Houd er rekening mee dat sommige swim-up kamers in een adults-only gedeelte liggen. Deze kamers zijn dus niet geschikt voor gezinnen met kids!

Voor wie is een all inclusive hotel met privé zwembad geschikt?

All-inclusive mét swim-up is met name geschikt voor stelletjes die op zoek zijn naar een exclusieve en romantische vakantie. Deze kamers bieden namelijk net wat extra’s ten opzichte van een normale hotelkamer. Ze zijn fraai ingericht, beschikken over veel privacy en hebben een luxe privé zitje met voldoende schaduw. We zien dan ook dat dit kamertype vaak wordt gekozen voor een huwelijksreis of babymoon. Daarnaast is het ook een heel leuke manier om met een bevriend stel samen op vakantie te gaan. Een 4-persoons swim-up kamer heeft vaak een divider zodat je de kamer eenvoudig in tweeën kunt delen.

Een swim-up kamer voor gezinnen met kids

Ga je met kids op vakantie? Dan kies je een swim-up familiekamer! Dit zijn extra ruime kamers voor 2 volwassenen en 2 kinderen. Dit is met name ideaal voor gezinnen met jonge kids. Kinderen vinden het magisch dat ze zo vanuit hun slaapkamer het zwembad in kunnen duiken! Als ouder kan je vanaf jouw terras namelijk perfect de kids in de gaten houden. Voor iets oudere kinderen kan het kleine zwembad al snel wat saai zijn. Zij worden vaak blijer van een hotel met waterpark. Bekijk ook ons overzicht met hotels met een eigen waterpark met glijbanen.

Ook ideaal met baby!

Ga je met een baby op vakantie? Dan is een hotelkamer met privézwembad aan je kamer helemaal de droom. Het is natuurlijk heerlijk om zo vanuit je kamer het zwembad in te plonsen, maar het is ook nog eens heel erg praktisch. Je hoeft namelijk niet steeds je spullen te pakken om naar het zwembad te gaan. Je kunt de hele dag door – wanneer je wil – even het water in. En baby’s zijn er vaak ook snel weer klaar mee, dus dan kan je ook direct weer terug naar je kamer! Een ander leuk voordeel is dat jullie als ouder lekker even wat verkoeling in het zwembad kunnen zoeken terwijl de kleine slaapt. Dat is dus ook vakantie voor jullie als ouder!

Maar let op: Over het algemeen vinden we dit kamertype ook veel terug in Adult-only resorts. Dit zijn hotels die enkel toegankelijk zijn voor gasten van 16, 17 of 18 jaar en ouder.


Waar vind ik de mooiste swim-up kamers?

Wij hebben zo’n beetje elke swim-up kamer in elke grote vakantiebestemming wel gezien. Op basis van al onze bevindingen hebben wij een aantal fijne overzichten gemaakt met mooie, luxe én ook betaalbare swim-up kamers. Kies hieronder een van de landen of bestemmingen en ontdek direct waar jij moet zijn!

🇬🇷 De meest luxe swim-ups vind je in Griekenland

Onze favoriete bestemming voor een swim-up kamer is Griekenland! Hier vind je veruit de meeste luxe resorts met zeer exclusieve kamers met toegang tot een gedeeld zwembad, maar ook dikwijls een privézwembad. Vooral op Zakynthos en Santorini zul je vol verbazing kijken naar wat voor waanzinnige resorts hier gebouwd zijn. Lees hier meer over swim-up kamers in Griekenland, of klik hieronder direct door naar onze favoriete Griekse eilanden.

👉 Top 10 swim-up kamers op Rhodos
👉 Luxe hotels met gedeeld of privézwembad op Kreta
👉 10 keer de mooiste swim-up hotels op Kos
👉 Bekijk romantische swim-up rooms op Santorini
👉 10 keer de leukste kamers met (privé)-zwembad op Zakynthos


🇹🇷 Betaalbaar swim-up aanbod in Turkije!

Bij Turkije denk je natuurlijk als eerste aan de mega grote all-inclusive resorts aan de Turkse Rivièra zoals Alanya en Side. En in deze plekken heb je zeker mooie en betaalbare kamers met swim-up. Maar de meest bijzondere hotelkamer met (privé)zwembad vonden we toch wel aan de Egeïsche kust (Bodrum en Kusadasi). Kortom: voor de betaalbare kamers moet je zijn aan de Turkse Rivièra en voor wat meer exclusiviteit zit je goed aan de Egeïsche Zee. Lees hier alles over swim-up kamers in Turkije, of kies hieronder direct aan van de bestemmingen.

👉 De mooiste swim-up hotels van Alanya
👉 Check hier de meest luxe kamers met prive/gedeeld zwembad in Belek
👉 Wauw! Bijzondere swim-ups aan de Egeïsche kust in Bodrum
👉 10 keer swim-up kamers in Side voor elk budget
👉 Villa’s en kamers met zwembad in Kemer
👉 Onze favoriete swim-ups in Kusadasi


🇪🇸 Veelzijdig Spanje

Ook op de Spaanse eilanden kan je terecht voor een onbezorgde vakantie met een zwembad voor de deur! Zowel op de Balearen als op de Canarische Eilanden pakken de hotels flink uit. Over het algemeen zijn de swim-ups hier iets eenvoudiger dan in Griekenland of Turkije. Kies hieronder een van de eilanden en ontdek onze topkeuzes!

👉 Swim-ups in Mallorca
👉 Accommodaties met (gedeeld) zwembad op Menorca
👉 Hippe kamers met zwembad op Ibiza
👉 Lagoon-kamers op Gran Canaria
👉 Kamers met swim-up op Tenerife
👉 Resorts met privézwembad op het ongerepte Lanzarote
👉 Onze favoriete kamers met swim-up op Fuerteventura


🌎 Overige swim-up bestemmingen

Naast Griekenland, Turkije en Egypte zijn er nog veel meer bestemmingen waar je kunt genieten van een onbezorgde vakantie vanaf jouw eigen ligbedje, op jouw eigen terras bij jouw eigen zwembad!


Veelgestelde vragen over swim-up rooms

Wat is een swim-up kamer?

Een swim-up kamer is een speciale hotelkamer waar je vanaf jouw terras direct toegang hebt tot het zwembad. Meestal is dit een gedeeld zwembad, bij meer exclusieve kamers heb je een privézwembad. Swim-ups hebben ook een privéterras waar je lekker kunt zonnen en kunt loungen.

Heb ik dan een zwembad voor mezelf?

De meeste swim-up kamers hebben een gedeeld zwembad. Dit is vaak een langwerpig rechthoekig zwembad dat zich uitstrekt langs een hele rij met kamers. Je deelt dit zwembad dus met andere gasten die in het hetzelfde kamertype verblijven. Wij hebben talloze ervaringen doorgelezen en wij kunnen je vertellen dat het nooit echt druk aanvoelt in dit zwembad. De meeste gasten liggen lekker op hun bedje of zijn niet op de kamer. Een groot deel van de dag heb je dus een groot deel van het zwembad lekker voor jezelf.

Wat is een privézwembad?

Een hotelkamer met privézwembad is het meest luxe. Hier heb je vanaf jouw kamer direct toegang tot een geheel afgesloten zwembad dat alleen bij jouw kamer hoort. Hier kunnen dus geen andere gasten komen. Er zijn verschillende soorten privézwembaden zoals een infinity-pool of een kleine plunge pool.

Is het zwembadwater verwarmd?

In het hoogseizoen zijn de meeste buitenbaden van de resorts verwarmd. In het laagseizoen (november tot maart) is het wisselend. Sommige hotels geven op de website expliciet aan dat het zwembad bij de kamers verwarmd is, en soms wordt hier niets over gezegd. Het is dus altijd aan te raden om dit even na te vragen bij de hotelketen.

Heb ik wel genoeg privacy?

Ja hoor, op jouw privéterras heb je voldoende privacy. De resorts hebben de kamers zo aangelegd dat je altijd ongezien lekker kunt zonnen. Er zijn vaak mooie houten schuttingen aangelegd als afscherming. Ook de beplanting zorgt voor wat extra privacy. Ook van bovenaf heb je genoeg beschutting. Zo is er altijd een parasol en bij de wat luxere kamers zit je onder een mooie overkapping.

Wat is een swim-up suite aan zee?

In de kustgebieden heb je ook de keuze voor een swim-up kamer op zee. Dit zijn vaak bungalows/huisjes die op het water gebouwd zijn. Je kunt dan met een trapje het water in gaan (en soms zelfs met een eigen glijbaan). Deze opties vind je o.a. in Indonesië, de Malediven, Mauritius en enkele andere vakantie-eilanden.

Is er ook bediening bij de kamer aanwezig?

Nee, de meeste hotels bedienen niet op de kamer. Je moet dus zelf je drankjes en tussendoortjes halen en meenemen naar je eigen kamer. Natuurlijk kun je ook je eigen minibar gebruiken. De meest exclusievere all inclusive hotels met swim-up rooms bieden wel roomservice aan. Je kunt dan drankjes of snacks bestellen via de App of telefoon.