4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning

All inclusive Babymoon vakantie

Heb je zin om nog 1 keer een romantische vakantie te maken met je partner voordat jullie ouders worden? Waarom niet een babymoon boeken? Een babymoon is een vakantie met z’n tweeën voordat jullie vader en moeder worden. Geniet tijdens de zwangerschap van rust, ontspanning en romantiek. Er zijn veel verschillende bestemmingen waar je als zwangere vrouw een babymoon kunt plannen. Kies bijvoorbeeld voor een tropisch paradijs als een Caribische eiland, Kaapverdië of Mauritius, of ga voor een bestemming dichter bij huis in Europa zoals Turkije, Griekenland of Spanje. Je kunt ook kiezen voor een stedentrip, waar je kunt genieten van cultuur, winkelen en leuke restaurants. Voor een ontspannen en romantische vakantie tijdens de zwangerschap kun je ook een cruise boeken. Geniet van een luxueuze cabine, uitgebreide gezonde maaltijden en tal van leuke activiteiten aan boord. Wat je ook kiest: deze laatste all inclusive reis met z’n tweeën wordt onvergetelijk. Is de kleine al geboren? Neem dan een kijkje op onze blog met tips voor een all-in vakantie met baby.

 • Nog 1 keer samen op vakantie (romantisch in een adults only)
 • Samen met z’n 2’en op vakantie voorbereiden op dat wat gaat komen.
 • In alle rust tijdens je zwangerschap nieuwe plekken ontdekken en ontspanning opzoeken.
 • Genieten aan het strand, zwembad en lekker (veilig) eten.
 • Een lekker warm vakantieland (met aangename temperaturen) met goede medische voorzieningen.
 • Indien mogelijk met het vliegtuig reizen tot 36 weken zwangerschap (tot je zwangerschapsverlof)!

Zwanger op vakantie

Zwanger op vakantie gaan is een leuke manier om nog even te genieten van de tijd met zijn tweeën voordat de baby komt. Maar waar moet je op letten als je zwanger op vakantie gaat? Kies een bestemming die geschikt is voor zwangere vrouwen. Vermijd landen waar er een risico is op infectieziekten, zoals malaria, zika of gele koorts. Check ook of je vaccinaties nodig hebt en of die veilig zijn tijdens de zwangerschap. Kies ook een bestemming die niet te ver weg is, zodat je niet te lang hoeft te vliegen of te reizen.
Ga niet te laat in je zwangerschap op vakantie. Het 1e of 2e trimester is meestal de beste periode om te reizen, omdat je dan minder last hebt van kwaaltjes. Na 28 weken heb je vaak een medische verklaring nodig om te vliegen en na 36 weken word je meestal geweigerd door de vliegmaatschappijen. Bovendien wil je niet het risico lopen om in het buitenland te bevallen.

Zwanger op reis? Bereid de trip goed voor. Zorg dat je een goede reisverzekering hebt die ook de kosten van eventuele medische zorg of repatriëring dekt. Neem ook een kopie mee van je zwangerschapskaart, waarop alle belangrijke gegevens over jou en je baby staan. Zoek ook uit waar de dichtstbijzijnde ziekenhuizen of verloskundigen zijn op je bestemming. Geniet van je vakantie, maar doe het rustig aan. Je bent zwanger, dus gebruik dat als excuus om lekker te ontspannen en niets te moeten. Plan niet te veel activiteiten en luister naar je lichaam als het moe is of pijn heeft. Vermijd ook extreme sporten of activiteiten die gevaarlijk kunnen zijn voor jou of de baby, zoals contactsporten, duiken, skiën of raften. Kies liever voor rustige activiteiten zoals zwemmen, wandelen, steppen, fietsen of yoga.


Vliegen tijdens de zwangerschap

Zwanger vliegen is een onderwerp waar veel zwangere vrouwen vragen over hebben. Is het veilig? Tot wanneer kan het? Waar moet je op letten? Hieronder vind je een overzicht van alles wat je moet weten over zwanger vliegen. De beste periode om te vliegen tijdens je zwangerschap is vaak het tweede trimester. De meeste zwangere vrouwen hebben dan het minst last van zwangerschapskwaaltjes. Toch kun je je nog goed bewegen en zit je buik nog niet zo in de weg. Ook is de kans op een bevalling in de lucht dan nog heel klein (net als het eerste trimester).

Tot hoeveel weken mag je vliegen?
Tot wanneer je kunt vliegen, hangt af van hoeveel weken je zwanger bent en van de regels van de vliegmaatschappij. Meestal kun je tot 28 weken zonder problemen het vliegtuig instappen. Geef bij het boeken van je vlucht wel aan dat je zwanger bent. Na 36 weken zullen bijna alle vliegmaatschappijen je weigeren. Sommige maatschappijen hebben ook een limiet voor meerlingzwangerschappen of voor vluchten buiten Europa.

Vliegen met medische verklaring (fit-to-fly)
Als je wilt vliegen na 28 weken, heb je meestal een medische verklaring nodig. Deze verklaring moet aangeven hoeveel weken je zwanger bent, of er complicaties zijn en of er een verhoogd risico is op een vroeggeboorte. De verklaring mag niet ouder zijn dan een paar dagen voor vertrek. Zwanger vliegen is over het algemeen veilig voor jou en je baby. Er is geen bewijs dat de straling of de luchtdruk schadelijk zijn voor de ontwikkeling van de baby. Wel kun je last krijgen van reisziekte, trombose of uitdroging door het vliegen. Daarom is het belangrijk om goed voorbereid te zijn en goed voor jezelf te zorgen tijdens de vlucht. Dit zijn enkele tips om comfortabel en veilig te vliegen als je zwanger bent:

 • Kies een stoel met genoeg beenruimte of bij het gangpad, zodat je makkelijk kunt opstaan en bewegen.
 • Draag comfortabele kleding en schoenen die niet knellen of afknellen.
 • Eet lichte maaltijden en neem gezonde snacks mee voor tussendoor.
 • Beweeg regelmatig tijdens de vlucht om trombose te voorkomen.
 • Neem eventueel reisziektepillen mee als je daar gevoelig voor bent.
 • Neem eventueel een kussen mee om comfortabeler te zitten of te slapen.

Eten en drinken op vakantie tijdens de zwangerschap

 • Maaltijden / voeding: Let op het eten wat je consumeert. In de grote resorts moet je bij de buffetrestaurants goed opletten op de hygiene en de temperatuur van het eten. Zorg dat de maaltijd goed verhit is om bacteriën te doden / beperken. Natuurlijk moet je ook geen alcoholische dranken nuttigen en ook niet te veel koffie / thee (cafeïne). Kijk ook uit met rauwe eieren, rauwe melk en zachte kazen die van rauwe melk gemaakt zijn: deze kunnen besmet zijn met bacteriën die een voedselinfectie kunnen veroorzaken. Rauw vlees of vis kunnen ook besmet zijn met bacteriën of parasieten die schadelijk kunnen zijn voor je baby. Eet alleen goed doorbakken of verhitte vlees of vis. Kijk ook uit met lever(producten): deze bevatten veel vitamine A, wat schadelijk kan zijn voor de ontwikkeling van je baby. Over het algemeen adviseren ze om foliumzuur te nemen en voldoende vitamine D (wat ook in zonlicht zit), calcium en ijzer binnen te krijgen.
 • Schoon drinkwater: Schoon en veilig drinkwater is een eerste levensbehoefte en draagt bij aan een gezond leven voor je zelf en dat van het (ongeboren) kind. In Nederland komt water uit de kraan dat zo schoon is dat je het zonder zorgen kunt drinken. Dit komt omdat de overheid en de drinkwaterbedrijven maatregelen nemen om de kwaliteit van het drinkwater te beschermen. Ze zuiveren grondwater en oppervlaktewater met verschillende methoden om aan de wettelijke kwaliteitseisen te voldoen. In het buitenland is de kwaliteit vaak minder. Drink als je zwanger bent gewoon water uit een fles (verkrijgbaar in de supermarkt en vaak ook in all inclusive resorts). Probeer ook niet te veel suikerhoudende drankjes te drinken.

Warme temperaturen & zonnekracht

Als je zwanger bent, moet je extra voorzichtig zijn met zonlicht en warmte. Zonlicht is belangrijk voor de aanmaak van vitamine D, maar te veel zon kan ook schadelijk zijn voor je huid en je bloeddruk. Warmte kan leiden tot uitdroging, duizeligheid en een verminderde bloedtoevoer naar je baby. Zwanger zijn in de zomer kan best pittig zijn, maar met onderstaande tips kun je hopelijk wat meer genieten van het mooie weer.

 • Zoek de schaduw op en vermijd direct zonlicht vooral tussen 12:00 en 15:00 uur.
 • Draag een hoed of een pet om je gezicht te beschermen tegen de zon.
 • Smeer je goed in met een hoge factor 50 zonnebrandcrème en herhaal dit regelmatig.
 • Drink voldoende water om uitdroging te voorkomen. Vermijd alcohol en cafeïne.
 • Draag luchtige kleding van natuurlijke materialen die niet knellen of schuren.
 • Rust voldoende uit en leg je benen omhoog als ze opgezwollen zijn door de warmte.

Rust en ontspanning

Als je zwanger op vakantie gaat is het belangrijk om rustig aan te doen. Of je nu net een zwangerschapstest hebt gedaan of de 12 weken of 20 weken echo hebt gehad; het is een periode waarin het lichaam van de vrouw veel energie vraagt. Neem daarom altijd voldoende rust. Ga lekker op een ligbedje liggen bij het zwembad of neem een verfrissende duik in de zee (zwemmen is gezond tijdens de zwangerschap). Maak een strandwandeling of doe een georganiseerde excursie. Probeer op de reisdagen ook goed te letten op je slaap. Soms vertrekt de vlucht heel vroeg of juist heel laat en hou rekening met de eventuele jetlag. Tip: bekijk ook onze tips met rustige, authentieke en kleinschalige accommodaties.

Reis naar veilige gebieden met medische hulp in de buurt

Reis uitsluitend naar veilige gebieden (in verband met vaccinaties & infecties). Boek een hotel in een land met goede medische ondersteuning. Boek bij het checken van een hotel altijd even of er een ziekenhuis / medische specialist in de buurt zit. Mocht er onverhoopt iets gebeuren, dan ben je verzekerd van medische ondersteuning (denk aan een vroeggeboorte etc). Op die manier kun je echt onbezorgd op reis. Op de website van de GGD kun je meer lezen over reizen en reisadviezen.


Wat zijn goede vakantiebestemmingen tijdens een zwangerschap?

Wij adviseren om voor je babymoon te kijken naar bestemmingen in Europa (beperkte vliegtijd). Denk aan de mooie stranden van Turkije (Side, Alanya, Antalya) of de populaire Griekse eilanden Corfu, Zakynthos, Kefalonia, Lefkas, Kos, Rhodos en Kreta. Je kunt natuurlijk ook kiezen een romantisch plekje in het Italiaanse Sicilië en Sardinië, of eilanden als Ibiza, Mallorca en Tenerife bezoeken. Wil je wel iets verder vliegen? Dan kan je Egypte of de Kaapverdische eilanden overwegen. We raden verre bestemmingen zoals Indonesië of Thailand af (je kunt overigens wel prima naar het Caribisch gebied vliegen).

Kun je all inclusive reizen als je zwanger bent?

Ja. Als je in verwachting bent kun je prima een all inclusive vakantie boeken. Let wel altijd goed op de kwaliteit. Kies minimaal voor een 4 sterren accommodatie. Filter daarnaast ook op voorzieningen zoals een zwembad, restaurants en de ligging. Liever aan het kust of rustig buiten de stad dan in een druk centrum. Je hebt dan minder last van geluidsoverlast in het hoogseizoen en kunt genieten van de mooie omgeving. Het eten in goede Europese all inclusive resorts is veilig voor zwangere vrouwen. Let wel altijd goed op het drinkwater (ook ijsklontjes).

Wat zijn geschikte hotels voor een babymoon?

Als je voor je zwangerschapsverlof nog even wil genieten samen met je partner raden we aan om een luxe Adult Only hotel te boeken. Je zult daar geen kinderen aantreffen en kan echt even de rust opzoeken. Vind je de grote massale all inclusive hotels niet prettig, dan kun je het beste kiezen voor kleinschalige locaties in bijvoorbeeld Griekenland, de Canarische eilanden of Portugal. Je kunt daar het hele jaar door genieten van warme mediterraanse temperaturen.