4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning

All inclusive vakantie met baby

Een all inclusive vakantie met een baby kan een goede optie zijn als je op zoek bent naar een zorgeloze en ontspannen tijd. Een all inclusive reis houdt in dat je vooraf een vaste prijs betaalt voor je verblijf (reis & hotelkamer), eten en drinken en soms ook andere faciliteiten zoals entertainment en andere hotelvoorzieningen zoals zwembad, spa, sporten en meer.

  • Je hoeft niet dagelijks te koken of boodschappen te doen voor jezelf en je kindje. Je kunt onbeperkt genieten van het buffet of de à la carte restaurants in het hotel, waar vaak ook speciale babyvoeding & hapjes beschikbaar zijn.
  • Je hoeft minder bagage mee te nemen want er zijn extra faciliteiten voor gezinnen, zoals familiekamers met een babybedje, kinderstoel, flessenwarmer en een luieremmer op de kamer.
  • Je kunt gebruik maken van de kinderopvang of de animatie in het hotel, als je even tijd voor jezelf wilt hebben. Veel all inclusive hotels hebben professionele medewerkers die leuke activiteiten organiseren voor de kleintjes, zoals knutselen, zingen of spelen.
  • Op de populaire kindvriendelijke resorts ouders ontmoeten die ook met hun baby op vakantie zijn. Zo kun je ervaringen uitwisselen, tips vragen of gewoon gezellig kletsen.
  • Je kunt samen met je baby of dreumes de hele dag leuke dingen doen zoals zwemmen, een strandwandeling maken (draagzak) of lekker luieren aan het zwembad of de zee.

Top 8 vakantiebestemmingen met baby

Wij hebben heel veel verschillende hotels en vakantieregio’s die geschikt zijn voor gezinnen met een jong kindje. Voor babies van 3 maand, 6 maanden of 12 maanden is het extra belangrijk om de dagelijkse schema’s te blijven respecteren op vakantie. Kies bij voorkeur een bestemming in Europa of indien je verre reis wil maken Aruba, Bonaire of Curaçao. Wanneer je baby 1 jaar wordt (tot 2 jaar – dreumes) kun je ook prima naar andere bestemmingen reizen. Elk kindje is anders: kijk daarom altijd goed naar je eigen kind. Hieronder hebben een top 8 bestemmingen op een rij gezet.

Menorca

vliegen met een baby naar menorca

Menorca is een eiland in de Middellandse Zee dat tot Spanje behoort. Het maakt deel uit van de Balearen, samen met Mallorca, Ibiza en andere kleinere eilanden. Menorca is het op een na grootste eiland van de groep, maar heeft minder inwoners en toeristen dan Mallorca en Ibiza. Menorca staat bekend om zijn rustige en natuurlijke schoonheid. Het eiland heeft veel zandstranden, baaien en natuurparken. Het is ook rijk aan cultuur en geschiedenis, met prehistorische monumenten, oude steden en forten. Het eiland is een ideale bestemming voor gezinnen, natuurliefhebbers en mensen die op zoek zijn naar ontspanning.

Tenerife

all inclusive reizen met babies naar canarische eilanden

Tenerife is een eiland dat tot Spanje behoort en deel uitmaakt van de Canarische Eilanden, een archipel in de Atlantische Oceaan. Tenerife is het grootste en meest bevolkte eiland van de groep, met ongeveer 900.000 inwoners. Tenerife staat bekend om zijn zonnige klimaat, goudgele stranden en vulkanische landschap. Het eiland heeft ook veel natuurlijke en culturele hotspots, zoals het nationale park Teide, de piramides van Güímar en de historische stad La Laguna. Tenerife is een populaire vakantiebestemming voor mensen die op zoek zijn naar ontspanning, avontuur en plezier. Op het eiland zijn veel all inclusive hotels voor families!

Mallorca

strandvakantie met baby spanje

Mallorca is een eiland dat tot Spanje behoort en deel uitmaakt van de Balearen, samen met Menorca, Ibiza en andere kleinere eilanden. Mallorca is het grootste eiland van de groep en heeft ongeveer 858.000 inwoners. Mallorca staat bekend om zijn levendige badplaatsen met lange boulevards, maar ook om zijn ruige achterland en schilderachtige oude steden. Het eiland heeft een divers landschap met bergen, bossen, stranden en baaien. Mallorca trekt veel toeristen aan vanwege het mooie weer, de heerlijke keuken en de gastvrijheid.

Gran Canaria

Gran Canaria is een eiland dat tot Spanje behoort en deel uitmaakt van de Canarische Eilanden, een archipel in de Atlantische Oceaan. Gran Canaria is het derde grootste eiland van de groep en heeft ongeveer 850.000 inwoners. Gran Canaria is een populaire vakantiebestemming met een heerlijk klimaat, een zon die altijd schijnt en uitstekende accommodaties. Het eiland heeft ook veel natuurlijke en culturele bezienswaardigheden, zoals het nationale park Bandama, de duinen van Maspalomas en de historische stad Las Palmas. Gran Canaria is een eiland met veel contrasten, van idyllische dorpjes tot grillige bergen, van bloeiende weiden tot vlakke zandstranden.

Kreta

Een vakantie naar Kreta is een goede keuze als je houdt van zon, zee, cultuur en natuur. Kreta heeft veel te bieden voor verschillende soorten reizigers. Je kunt genieten van de mooie stranden en baaien, de gezellige stadjes en dorpen, de historische bezienswaardigheden en de indrukwekkende landschappenJe kunt ook leuke excursies maken naar bijvoorbeeld het eiland Spinalonga, het paleis van Knossos of de Samariakloof. De kwaliteit van all inclusive resorts in Griekenland is erg goed. Je kunt hier dus veilig met je baby naartoe reizen.

Sharm El-Sheikh

Sharm El-Sheikh is een populaire badplaats in Egypte aan de Rode Zee. Het is een ideale bestemming voor zonliefhebbers, duikers en avonturiers. Je kunt er genieten van de mooie stranden, de levendige boulevard, de luxe hotels en de diverse activiteiten. Je kunt ook de prachtige onderwaterwereld van de Rode Zee ontdekken met zijn kleurrijke koralen en vissen. Of je kunt een excursie maken naar de Sinaï-woestijn of de historische bezienswaardigheden van Egypte.

Toscane

Toscane is een prachtige streek in het noorden van Italië. Het is een populaire bestemming voor liefhebbers van natuur, cultuur en gastronomie. Je kunt er genieten van de glooiende heuvels met cipressen en wijngaarden, de zandstranden aan de kust, de historische steden en dorpen vol kunst en architectuur, en de heerlijke keuken met lokale specialiteiten. Je kunt ook verschillende activiteiten doen zoals wandelen, fietsen, paardrijden of wijnproeven.

Kuşadası

Kuşadası is een levendige badplaats in Turkije aan de Noord-Egeïsche Kust. Het is een ideale bestemming voor zonliefhebbers, cultuurliefhebbers en feestgangers. Je kunt er genieten van de gouden stranden, de blauwe zee, de gezellige boulevard, de moderne hotels en de bruisende nachtclubs. Je kunt ook de historische bezienswaardigheden van de omgeving ontdekken, zoals het Duiveneiland voor de kust, het oude Efeze of het huis van Maria. Of je kunt een leuke excursie maken met een boot of een jeep.


Tips voor vakanties met een baby

Een vakantie met een baby kan heel leuk zijn, maar ook best spannend. Daarom heb ik hier een paar tips voor je om je te helpen bij het plannen en genieten van je reis met je kleintje. Alles valt of staat natuurlijk met een goede voorbereiding. Begin daar ruim vroegtijdig mee. Zo voorkom je stressvolle situaties thuis en kun je rustig toewerken naar de reis.

  1. Kies een makkelijk en comfortabel te bereiken vakantiebestemming, waar je je veilig voelt en waar de hygiëne en medische voorzieningen goed zijn.
  2. Houd rekening met het klimaat en de tijdzone van je bestemming. Vermijd te warme of te koude landen en grote tijdsverschillen. Een jetlag is zeker niet ideaal met een dreumes of peuter.
  3. Pak luchtige en katoenen kleding in voor je baby, een goede zonnehoed, parfumvrije zonnebrandcrème en wellicht een muskietennet. Neem ook voldoende luiers, doekjes, flesjes, speentjes en eventueel melkpoeder mee.
  4. Zorg voor een comfortabele reiswieg of draagzak voor je baby. Zo kun je hem makkelijk meenemen op uitstapjes of laten slapen onderweg. Een buggy of wandelwagen kun je als ruimbagage meenemen in het vliegtuig.
  5. Houd de gewoontes van thuis erin. Probeer het slaap- en voedingsschema van je baby zo veel mogelijk aan te houden. Geef hem ook vertrouwde spulletjes zoals zijn favoriete knuffel of dekentje. Probeer een vluchttijd te kiezen die aansluit bij zijn ritme.
  6. Doe de eerste dagen rustig aan. Geef je baby de tijd om te wennen aan de nieuwe omgeving (het hotel, de kamer, de omgeving, de temperatuur etc. Plan niet te veel activiteiten op één dag en houd rekening met zijn/haar behoeftes.
  7. Geniet van de quality time met je gezin. Een vakantie met een baby is anders dan zonder kinderen, maar zeker niet minder leuk. Je kunt samen mooie herinneringen maken en genieten van elkaars gezelschap. Het zijn goede dagen om terug te kijken op de afgelopen tijd en plannen te maken voor de toekomst.
  8. Let erop dat je jouw kind ook op de polis van de reisverzekering bijschrijft. Dit is noodzakelijk voor een goede dekking tijdens de reis. Je kunt vaak de verzekering aanpassen naar een huishouden met kinderen (het maakt dan niet uit hoeveel kinderen je meeneemt).

Wat kan ik doen op vakantie met mijn baby?

  • 2 maand of 3 maanden: voornamelijk ontspannen. Je kindje slaapt waarschijnlijk nog niet door. Dus probeer overdag veel rust te pakken en de slaapjes (de slaapcyclus) van je baby te volgen. Je kunt met je prima de zorg afwisselen en in het hotel wat eigen dingen ondernemen. Het kan leuk zijn om met een andere bevriend stel op reis te gaan.
  • 4, 5 of 6 maanden: korte dagtripjes: Je baby zal nu misschien wel de nacht doorslapen? Je kunt dat overdag tussen de slaapjes door al wat meer dingen ondernemen. Misschien een korte excursie naar een hotspot in de buurt? Je kunt ook proberen of je kind in een tentje of onder een parasol / in de wagen kan slagen aan het strand of zwembad. Probeer dit nog wel te beperken.
  • 7, 8 of 9 maanden: verken de omgeving: Kinderen van deze leeftijd kunnen best een paar uur wakker zijn. Je kunt dus op een dag best een aantal dingen ondernemen maar hou dit nog beperkt. Eventueel kun je nu al wel iets grotere afstanden afleggen op 1 dag. Baby’s van een half jaar oud vinden het ook heel erg leuk en fijn om te zwemmen!
  • 10 maanden tot 12 maanden (1 jaar+): meer flexibiliteit: kinderen van 11 of 12 maand zijn al heel mobiel en kunnen vaak goed rollen, kruipen, zitten en soms zelfs lopen. Leuk dus om lekker naar het strand te gaan en ze alles te laten ontdekken. Je kunt ook prima in de avond kort uit eten gaan. Ze mogen nu namelijk ook al meer met jouw maaltijden mee-eten.
  • Van dreumes tot kleuter: ga de wereld in: Als je kindje iets ouder is 1,5 jaar tot 3 jaar dan kun je echt al wat grotere excursies gaan ondernemen. Ontdek lokale plaatsen, oude bezienswaardigheden en leuke speeltuinen. Als jij een all inclusive vakantie hebt geboekt kunnen ze vaak meedoen met de kinderclub en kinder-activiteiten zoals kleuren/knutselen, spelletjes, schminken en mini-disco. Je moet er dan natuurlijk wel zelf bijblijven.

Tip: wil je verder lezen over andere thema’s rondom kinderen en vakantie? Lees dan onze uitgebreide artikelen over o.a.


Moet ik extra betalen voor een baby?

Veel touroperators werken met een babyprijsje. Dat betekent dat je voor babies van 1 jaar of 2 jaar niks hoeft te betalen. Kinderen tot 2 jaar kunnen gratis mee in het vliegtuig en naar het hotel (je moet ze tijdens de vlucht dan wel op schoot houden, ze hebben geen eigen stoel). In het resort kun je met je kleintje gebruik maken van alle faciliteiten. De kleine mag gewoon mee-eten van het buffet of van jouw maaltijden in het restaurant.

Wat moet ik meenemen voor mijn kind?

Als je gaat reizen met een baby is het handig om een kinderwagen of buggy mee te nemen die je gemakkelijk kunt inklappen. Ook een babyfoon is handig. Verder raden we aan om voldoende kleding en babyvoeding mee te nemen. Mocht je wat belangrijks vergeten zijn dan kun je in toeristische gebieden in Europa alles kopen wat je wilt (denk aan luiers, zonnebrand, rompers, medicijnen etc). Het all inclusive hotel zorgt voor de rest (kinderstoel, babybedje en soms zelfs een verschoningskussen/matje. Het is handig om wel een luiertas mee te nemen voor bijvoorbeeld excursies.

Wat voor soort vakanties zijn geschikt?

Wie denkt aan een leuke verzorgde reis voor gezinnen met babies moet denken aan zonvakantie en strandvakantie. Daar vind je goede en comfortabele accommodaties met alle voorzieningen die je nodig hebt. Sla de wintersport een jaartje over en kies voor een winterzonbestemming. Actieve reizen kun je beter vermeiden. Kies voor een luxe hotel waar je lekker kunt ontspannen en genieten van je gezin.

Plaats een reactie

all-inclusive-vakantie-met-baby

all inclusive vakantie met baby