4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning
all-inclusive-vakantie-zweden
Kom tot rust in de Zweedse natuur
Huskysleeën of het noorderlicht spotten
Talloze idyllische eilanden om te bezoeken

All inclusive vakantie Zweden

Op het gebied van entertainment heeft Zweden de wereld veel moois gebracht, maar het is ook nog een mooi vakantieland. Het land, dat dient als de woonplaats van de eland, is ruim elf keer zo groot als Nederland. Veel Nederlandse vakantiegangers zijn dol op het vakantieland Zweden vanwege naar prachtige natuur, de vele outdoor activiteiten die je hier kunt ondernemen, het Allemansrecht (oftewel kamperen in de natuur) en de heerlijke rust. Zweden kan je dus niet vergelijken met een all-inclusive bestemming zoals Turkije of Mallorca. Maar je hebt hier wel heerlijke hotels en resorts op een natuurrijke plek waar je geniet van ontbijt, lunch en diner. Op deze pagina vind je uitgebreide informatie over het vakantieland en delen wij de mooiste aanbiedingen!

  • In Zweden heb je de mogelijkheid om wild te kamperen (Allemansrecht)
  • Heerlijk eilandhoppen over de talloze verschillende eilandjes
  • Bezoek Stockholm, bekijk het Noorderlicht en ontdek de typische Zweedse tradities en cultuur
  • Vergelijk op deze pagina de beste pakketreis-aanbieders en boek een onvergetelijke reis!
LandZweden
Populaire all-in bestemmingenStockholm, Göteborg, Malmö
Vliegtijd vanaf Amsterdam (gemiddeld)1,5 tot 3 uur
Prijsniveau all-in resorts€€€
BetaalmiddelEuro (EUR)
TaalZweeds
TijdsverschilGeen
Bijgewerkt doorHans
Laatst bijgewerkt18 juni 2024

Het weer in Zweden

Wat is er allemaal te doen in Zweden?

Natuur

Kenmerkend aan de Zweedse natuur zijn de grote gebieden ongerepte natuur. Deze gebieden vind je voornamelijk in het noorden en aan de grens met Noorwegen. Het grootste deel van het land is bedekt met uitgestrekte naaldbossen. In deze gebieden vind je naast elanden ook wilde beren en lynxen. Naast de ongerepte natuur vind je in Zweden heel veel meren, rond de 100.000 om precies te zijn. Daarom is het geen verrassing dat je het grootste meer van Europa kunt vinden in Midden-Zweden. Dit meer, met de naam Vänernmeer, is maar liefst 5490 km2 groot. Al deze meren zijn een paradijs voor watersport- en visliefhebbers. Het meest noordelijke deel van Zweden behoort tot de poolcirkel. Deze locatie – waar het ’s zomers niet nacht wordt – behoort niet tot de meeste zonnige vakantiebestemmingen van Europa. Wel wordt je hier geconfronteerd met een aantal magische natuurverschijnselen. Voor veel mensen is dat een goede om een tocht te maken naar het koude noorden. En terecht! In de wintermaanden kun je hier zelfs het Noorderlicht bewonderen. Tot slot is het goed om te weten dat je in Zweden te maken hebt met de ‘Allemansrätten’. Dit Allemansrecht houdt in dat je overal in de natuur mag kamperen, mits je niemand stoort en niks vernield. Je mag maximaal 24 uur op dezelfde plek verblijven en er zijn nog een aantal regels waar je rekening mee moet houden. Alles ter bescherming van de prachtige natuur.

Cultuur

De bekendste Zweedse exportproducten zijn ABBA, IKEA en Pipi Langkous. Deze komen allemaal samen in de culturele hoofdstad Stockholm. De stad ligt middenin de scherenkust en wordt daarom ook wel ‘het Venetië van het noorden’ genoemd. De scherenkust is een archipel van ongeveer 24.000 kleine en grote eilanden. In het centrum van de stad vind je Gamla Stan. Dit is het oudste en tevens populairste deel van de stad. Hier vind je het koninklijk paleis en nog veel meer historische gebouwen. Het is zeker een aanrader om deze stad te bezoeken, aangezien dit de beste plek is om de Zweedse cultuur te proeven. Andere historische steden zijn Göteborg, Malmö en Helsingborg.

Bekijk ook deze handige tips voor Tsjechië en Spanje.

Bezienswaardigheden

De grootste bezienswaardigheden van Zweden zijn natuurlijk de diverse natuurverschijnselen. Maar er zijn nog meer bezienswaardigheden waar je overigens wel een winterjas voor nodig hebt. In Zweden kun je namelijk ook terecht voor verschillende wintersporten. Je kunt niet alleen snowboarden en skiën, maar ook schaatsen, ijsklimmen en tochten maken met sledehonden. De echte ijsliefhebbers onder ons kunnen zelfs overnachten in een ijshotel. De populairste vind je in het noordelijke plaatsje Jukkasjärvi. In dit hotel is werkelijk alles gemaakt van ijs en het lijkt op een magische wereld van kristal. Het hotel is echter alleen in de wintermaanden geopend, omdat het rond april weer wegsmelt. In de buurt van dit hotel kun je tevens een poging wagen om het Noorderlicht te aanschouwen. Tot slot kun je ook nog een bezoekje brengen aan de kerstman, namelijk in Santaworld. Dit winterse pretpark is gevuld met magische bossen en meren. In deze wonderlijke wereld van trollen en elfen hebben kinderen de dag van hun leven.